- 7 Ocak 2011
- 6.828
- 4.295
- 373
- Konu Sahibi mylifemorr
-
Teşekkürler yorum için.Evet 2.sınavım okula erken başladım ondan dolayı 21 yaşına kadar herhalde tam kafayı yerimyaş 18 nasıl 2. sınav anlamadm ama nyse. yaşın çook genç 21. yaşına kadar dene şansını yapamazsan başka meslek bakarsın.
hayallerinin peşnden git. bnde dahil burdaki ablalarn gbi olma
Bence de sanırım yöntemlerim yanlış yaşımın küçük olmasını okula erken başlamama borçluyum ama korkuyorum yine yapamazsan diye çok teşekkürler18 yasinda miniciksin daha sen.
Daha bu yastan neye pes ediyorsun? Demek ki adam gibi calismiyorsun ki kazanamiyorsun. Baska acilamasi yok. Gece gunduz kapanacaksin, adam gibi ders calisacaksin, deneme testlerinden gececeksin, ve kazanacaksin. Oyle butun yil istedigin kadar dershaneye git, adam gibi kafani vermedikten sonra bir isine yaramaz. Ne yaptiysan su zamana kadar etkili olmamis, cok istiyorsan bu bolumu, o zaman yaptigindan degisik ama daha etkili bi sekilde calisman gerekiyor.
Iste, hedefle, calis, ve Kazan.
Helal olsun arkadaşınıza ama ben o kadar güçlü olamıyorum belki de bunun nedeni sürekli belge falan almamdı.Şu şekilde karne notları kendimi bildim bileli çok iyiydi takdir teşekkürler havada uçuyordu, dershane de ilk 10 daydım hep ne oluyorsa bilmiyorum yapamıyorum 2 yıl kazanamayınca çok kötü bir ruh haline büründümHic inancini kaybetme benim arkadasim 5.yilinda edebiyat ogretmenligini kazandi.
Bu arada sadece turkce cozerek olmaz diger derslerede calismsn lazim
Çok teşekürler adınıza sevindimÜniversite sınavlarına 3 yıl girdim. 3 yıl da sınıf öğretmenliği geldi tercih yapmadım. Psikoloji okuyacağım diye direttim. Sonuç sınıf öğretmeniyim atandım çalışıyorumdemem o ki en azından bir kere daha kendine şans verebilirsin. Olursa ne ala.. Olmazsa da en azından içinde keşke tekrar deneseydim pişmanlığı kalmaz. Ayrıca olmaması için hiçbir sebep yok. Azmin elinden hiçbir şey kurtulamamış. Başarılar diliyorum.
Bilakis her daim her dersim çok iyiydi emin ol başarılı bir liseyi yüksek not ortalamasıyla bitirdim.Kolaya kaçsaydım puanım coğrafya,edebiyat,tarih,islami ilimler( ki önü çok açık bir bölüm) bu tarz bolumleri falan tutuyor onlara giderdim.Sadece Türkçe değil tabi ki buna ek tarih,coğrafya,felsefe,psikoloji,sosyoloji,mantık vs var sorun da orda kazanamıyorum ve bir yıl daha kazanamamaktan korkuyorumŞunu merak ediyorum ; insan doktor olmak , mühendis olmak ,avukat , öğretmen olmak isteyebilir. Bunu hedeflersin defalarca sınava girersin ve çok çalışırsın .. Olur yada olmaz kısmet dersin. Ama Türkçe öğretmenliği takıntısı biraz tuaf geldi. Anladığım kadarıyla çok çalışkan bir öğrenci değilsin. Türkçe'yi acaba kolay bulduğun için mi bu kadar istiyorsun. Sınavda sadece Türkçe çözerek Türkçe öğretmeni olamazsın. Bence kendini kandırıyorsun.
Haklısınız peki ne yapabilirim ki bu bölümü istedim diye hiç matematik fen çalışma gereği duymadım tüm konuları unuttum yapmaya kalksam 2 yıl da onlara gidicek ne yapacağımı bilmiyorumTürkçe öğretmenliği için yeterli puanı alıp üniversiteye girdin diyelim.Üniversitede de iyi bi şekilde okuyup mezun oldun.
Peki sonrası? Önünde kpss gibi bir engel var ve oldukça yüksek bir puan alman lazım atanabilmen için. Ve kpssde sadece sözel bölümden soru çözerek atanmak için yeterli puanı asla alamazsın. E zaten Türkçe Öğretmenliği ataması her yıl çok az.
Devlette çalışmam özelde çalışırım dersen de özel okullara girmek çok kolay değil ve devlette olduğu gibi iş garantin yok. Yani tüm bu şartları da gözününde bulundurup tercihini ona göre yapman lazım..
İnşallah çok teşekkürler bu hedefi seçmemin sebebi dil anlatım dersini çok sevmemdi sanırımEğer yaşım geçiyor diye düşünmezseniz bu sene bir yere yerleşin. Hem çevre baskısı hem de boşta kaldım korkusu olmaz. İlk sene konuları iyice bir çalışın ama olmaz gözüyle girin sınava. Puan düşüyor çünkü ilk sene. Olursa 1 sene daha kaybetmeden gitmiş olursunuz. Olmazsa 2. sene konuları kavradığınız için daha rahat kazanırsınız. Benim hedefim sizinkinden daha yüksek. Ben öyle deniyorum şuan. Umarım istediğimiz yerlerde oluruz.
İnsan sevdiği şeyleri yapınca daha hevesli daha mutlu oluyor. Sevdiğimiz meslekte iş de bulabiliriz inşallah.İnşallah çok teşekkürler bu hedefi seçmemin sebebi dil anlatım dersini çok sevmemdi sanırım
Haklısınız peki ne yapabilirim ki bu bölümü istedim diye hiç matematik fen çalışma gereği duymadım tüm konuları unuttum yapmaya kalksam 2 yıl da onlara gidicek ne yapacağımı bilmiyorum
Fen-edebiyat fakültesinde akademisyen biri olarak soyluyorum egitim veya fen-edebiyat icin kesinlikle 3 yil verilmez. Öğrencilerimiz daha 1. Sıniftyken onlarda bilinc olusturmaya calisiyorum kolay atanamayacklarini bilsinler ona gore simdiden calissinlar diye ugrasiyorum. Besyo su an daha mantikli bi alternatif ( tabi ilgin varsa) onun disinda uluslararasi iliskiler, sosyoloji su an alimi daha fazla olan bolumler. Hedefini dusuk tutma tabi ama meslek yuksek okullarinda 2 yillik oyle bolumler var ki bitirdiginde hem maasi yuksek oluyo hem de is imkani bir çok bolume gore daha fazla oluyo. Cok iyi arastirip tercih yapmalisin mutlaka bilen birilerinden destek al. Ve 1 sene daha kaybetme. Universitede cift ana dal programiyla istedigin bir diger bolumu daha okuyabilirsin bu alternatifi de degerlendirmeni tavsiye ederimçok teşekkürler zaten bu ihtimaller beni bitiriyor
çok teşekkür ederim haklısınız.Puan ortalaması tahminen 350 falan gibi birsey olur başka bölümlere tabi ki yetiyor mesela okul öncesi,edebiyat,islami ilimler,coğrafya,att vs. Ama öğretmen olmak istiyorum branş olarak ta Türkçe çok çok istiyorum ve yapamıyorum bir türlü ondan dolayı besyo fikri aklımda döndü dolaştı ataması da daha iyi olduğu içinMezun olduktan sonra 'kolayca atanırım' yeterli puanı alırım diyebiliyosan istediğin bölümü zorla derim;sonuçta sevilen bir işte çalışmak gibisi yok.2 yıl çalış çabala Türkçe Öğretmenliği oku.
Ama 'sayısal dersleri hiç yapamam' diyorsan da elindekiyle yetineceksin ve ileride iş imkanları daha kolay olan bir bölüm seçmelisin.
Puanın ortalama kaç olacak? Hiçbir bölüme yetmeyecek mi puanın?
Çok teşekkürler inşallah hayırlısı olsun diyorum bende belki de diretmemin bir anlamı yoktur artık.Allahtan ümit kesilmez ben olsam yine denerdim bir şeyi 3. Kez istemek denemek aptallık değil ümit dir ! Var bunda da bi hayır hakkında hayırlısı olsun ümidini asla kaybetme !
Çok teşekkür ediyorum bende sizin gibi düşünmeye başladım ve besyo bana mantıklı geliyor ilgim evet var biraz da olsa ve yapabilirim diye dusunuyorum inşallah hayırlısı olsun artık.Besyo iyi bir seçim olur mu?Yaş genç ama bir an önce mesleği elime almak istiyorum ondan dolayı da bu fikirler aklımda sürekliFen-edebiyat fakültesinde akademisyen biri olarak soyluyorum egitim veya fen-edebiyat icin kesinlikle 3 yil verilmez. Öğrencilerimiz daha 1. Sıniftyken onlarda bilinc olusturmaya calisiyorum kolay atanamayacklarini bilsinler ona gore simdiden calissinlar diye ugrasiyorum. Besyo su an daha mantikli bi alternatif ( tabi ilgin varsa) onun disinda uluslararasi iliskiler, sosyoloji su an alimi daha fazla olan bolumler. Hedefini dusuk tutma tabi ama meslek yuksek okullarinda 2 yillik oyle bolumler var ki bitirdiginde hem maasi yuksek oluyo hem de is imkani bir çok bolume gore daha fazla oluyo. Cok iyi arastirip tercih yapmalisin mutlaka bilen birilerinden destek al. Ve 1 sene daha kaybetme. Universitede cift ana dal programiyla istedigin bir diger bolumu daha okuyabilirsin bu alternatifi de degerlendirmeni tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?