2 kez düşük yaptım bir daha olmaz dediler

ferdeniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
34
0
36
Antalya
iki kez hüsranla ve acılarla sonuçlanan düşük yaptım. tüm arkadaşlarımın bebişlerinin tüm gelişimlerinde yanlarındaydım. dogdukları ilk gün onlarlaydım. çok uzman müthiş bir doktor dedikleri ismi de kendi de lazım değil bir doktora gittim. tüm tahlillerimle. bana 4-5 düşük yaparsın en az dedi.ben de 10- 12 düşük yapanlar varmış dedim. o kadar olmaz ama en az 4-5i kesin görürsün dedi tahlillerde birşey çıkmamış belliki sebepsiz düşük hastasısın, daha düşüğün olur dedi. muayenehaneden nasıl çıktım, sokaklarda nasıl ağladım bilmiyorum. iki ay eşime dokunmak bile istemedim. sanki doktor hayatımı aldı elimden de geriye bitkisel hayattaki bedenim kaldı. sonra kendimi toplayıp bu durumu kabullenmeye ama bikaç düşüğe daha gücümün olmadığına karar verdim. istanbulda meşhuur doktora gittim-- adı veriliyor mu bilmediğimden yazmıyorum---. beni kendime getirdi. bana hiçbir doktorun oluşmamış bir gebelikle ilgili kesin bişey söyleyemeceğini bunun tamamen yanlış oldugunu söyledi. ona inandım, inanmak istedim.
bana glucopaghe kullanmamı önerdi. buna doktorların yarısının inandığını yarısının da inanmadığını ama ona göre denemekten zarar gelmeyeceğini söyledi ve aspirin, aspirin için de aslında kesede sorun olan düşüklerin tedavisidir ama kullanmalıyız dedi. hamile kalır kalmaz test yapmamı ilk günden yanına gitmemi söyledi.
sadece doktorum için bile, istemesem de şehir değiştirdik.eşim ayda bir doktoruma uçakla gidip muayene olmamı bile önerdi ama tabiiki bu fikiri benimsemedik. yeni şehirde doçent ve bölüm başkanı yeni bir doktora gittim. aynı şekilde anlattım. bana 2 düşükte panik olacak bişey olmadığını kendisinin de 2 düşük yaptıgını söyledi.üstelik 3 düşük olmadan da nedensiz düşük sınıfına girmeyeceğimi ama istanbuldaki doktorumun hasta psikolojisinden anladığını söyledi.

sözün özü kendime tekrar güvenmemle, yeni denemelere başladık ama bu seferde eşim iş stresi yüzünden içtiği 1 paketi 2 pakete çıkarmış ve bu işi başaramaz olmuştuk. oturup bi karar aldık. o sigarayı bırakacak , ben de umutlu olacaktım.

oldu. pozitifi gördük, öğrendiğimiz günden beri raporluyum yatıyorum. yarın büyük gün. doktorum kalp atışını da görürsek içimize su serpileceğini ve ümitlenmemiz gerektiğini söyledi.

benim inancım tam bu sefer kucağımıza alacağız.benim gibi strese giren kendini üzenler için bu durumu sizinle paylaştım. dilerim herkesin gönlüne göre olur.

geçmiş olsun üzülmeyin bebeğinizin dünyada içecek suyu yiyecek ekmeği varsa siz bütün gün koşşanız bile bişey olmaz.. inançlı ve imanlı biriyseniz bol bol dua edin ve Allaha sığının çünkü herşeyin en iyisini o bilir.

inşallah bebeğini kucağına alıtsın canım.hiç kanda pıhtılaşma testi yaptırdın mı?ya da düşüklere genetik test?? istanbulda hangi doktora gittin isim verebilirsin :))düşükler için iğne mi kullanıyorsun?yarın güzel haberlerini bekliyoruz.

hayırlı olsun.sağlıkla gelsin bebeğin dünyaya.hiçbirzaman umudumuzu yitirmememiz gerekiyor ama maalesef o kadar güçlü olamıyoruz bazen.tekrara hayırlı olsun darısıda bize olsun

ferdeniz güzel haberlerini bekliyorum.bende iki kere 8. haftada ölü tanısı ile kürtaj oldum.doktorlar 3. bebek kaybı olmadan bu durumu çok önemsemiyor.bana hamile kalırsın denmişti ve 2 yıl sonra hamileyim 5 haftalığız.içimden bir ses bu sefer olacak diyor hele şu 8.haftayı atlatayım tamamdır sanki.tabi her şeyi RABB'im bilir nasıl isterse nasıl uygun görürse.en önemlisi hayırlısı ne ise o olsun.ALLAH'ım tüm isteyenlere nasip etsin.

elendil85 canım pıhtıya da bakıldı, kromozomları da yaptırdık, bişey çıkmadı. istanbulda bana güç veren doktorum allahım ondan razı olsun tüm dileklerini yerine getirsin hizmet hastanesinde sait halil beydi.

ccigdem inançlı olmazmıyım, bu işler inancımı daha çok artırdı zaten, adak adadım. 4444 duasını okuyacagım dokuz ay boyunca diye. hem huzurum artsın hem de bebeğimle beraber inancım pekişsin diye.

canım doktorlar üçüncü olmadan tahlilleri yapmıyorlar ama, bazen periyodun başladığı gün düşük yapıyor da olabiliyormuşsun, düşüklerin pek çoğu farkedilmiyormuş.biz tüm tahlilleri yaptırmıştık yine de. aman neyse ben de 2 yıl sonra 6 haftanın içindeyim. ben de bu sefer çok iyi hissediyorum.senin 8. haftalarda kalp atışı alınıyormuydu? biz hep 6. haftada düşürdük ama hiç kalp atışı alamamıştık. amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dün aşkımın ve benim mucizemizi gördük, tıkır tıkır atıyordu kalbi. doktor halimize çok güldü. ben sürekli nasıl yani atıyor mu kalbi deyip duruyordum, aşkım da bir daha bir baksak doktor hanım ben tam göremedim de deyip durdu defalarca. allah az verip de aratmasın diyor ya, herkese dua ediyorum artık, isteyen herkes kucağına alsın inşallah diye, hepimizin hakkında hayırlısı olsun

ferdeniz bende yaşadım bu üzücü olayları ilk hamileliğim çok güzel geçti sorunsuz oğlum doğdu.
ne zaman 2.bebeği istedik olsun ancak 4.hamileliğimde geldi 2.bebeğim.

2tane kaybettik..3.bebeğimde 3aylıktı karnımda kalbi durmuş kromozon testleri yapıldı eşimle bana hiç bişey çıkmadı.
kısmet işte Allahın dediği olur canım.

ferdeniz ben 2 gebeliğimde de hiç kalp sesi duymadım.bunda da inanılmaz tedirginim.kahverengi akıntım var.korku içinde haftaların geçmesini bekliycem.stresin iyi olmadığını biliyorum ama bu durumda elimden başkada bişe gelmiyor.yarın bir kaç tahlil yaptırcam burda ki doktor gereksiz gördü ama içim başka türlü rahat etmeyecek.sık sık elimi karnıma koyup beni bırakma bebeğim diyorum.ALLAH'ım duyuyor sesimi biliyorum.sağlıkla hayırla gelsinler dünyaya.

Son düzenleme:
ferdeniz öncelikle geçmiş olsun ve yeni bebeğin hayırlı olsun aklına kötü şeyler getirme pozitif düşün bebeğini kucagına alacaksın inş. o dr da ne biçim doktormuş anlamadım
bende 2 düşük yasadım ilki 11 haftak kalbi durdu ikinci kimyasal gebelikmiş düştü su anbende 3. bebeğime hamıleyim ve 29. haftadayım 2. düşükten sonra araştırılmasını istedim ama dr 2 düşüğün normal oldugunu 3 ve fazlasında araştırılması gerektiğini 3. bebeği denememi söyledi bizde öyle yaptık cok şükür bir sıkıntı olmadı şimdilik inş. sende sagsağlim bebeşine kavuşursun

merhaba canim.bende 2 tane dusuk yapdim.3 oldu cok sukur ALLAHIMA.insallah sende her sey guzel olur.

teşekkür ederim, paylaşmak ve aynı durumda başkalarının bebeklerini kucaklarına aldıklarını görmek çok güzel. hakkımızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…