2. Kez Hamileyim Ama Eşim İstemiyor :(

5yengec

Guru
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2008
95
182
293
Merhaba arkadaşlar kafam karmakarışık...
2. kez hamileyim... oğlum 2 yaşını yeni doldurdu ve ben dün aldığım kan sonucuna göre 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim...
duyunca bende ne çok sevindim nede üzüldüm...donakaldım diyebilirim.
2. çocuğu eşimde bende istiyorduk ama hayat kaygılarından dolayı şimdi iş ciddiye binince eşim korktuğunu ve bakmakta zorlanacığımızı söyleyip şimdilik çocuk istemediğini söyledi. Yıkıldım.
böyle bir durumla karşılaşan varmı-?ben bu çocuğu istiyorum ama eşimde istemiyor ne yapacağımı ne dişüneceğimi şaşırdım.

Son düzenleme:
Öncelikle tebrik ederim..Allah yardımcın olsun,kötü bir durum olmuş..ama eşini ikna edebilirsin,olumlu yanlarını görmesini sağla..bir çocuğa bakan ikinciyede bakar diye düşünüyorum..tabiki karar sizin ama yapmayın derim ben,aldırmayın..

Son düzenleme:
teşekkür ederim.allahım tüm isteyenlere nasip etsin... bende alındırmak istemiyorum... ama eşim böyle diyince kendimi çok kötü hissettim...

Son düzenleme:
Canım Allah yardımcın olsun..

Bende ikinci bebeği çok isteyenlerdenim. önceleri eşim karşıydı, hazır değilim diyordu, sonunda ikna ettim derken kimyasal gebelik sonucu bebeğimi kaybettim.. daha varlığını bile hissedemeden. ve o gün gördümki eşim artık çok istekli.. Rabbim inşallah kısa zamanda hayırlısıyla bize de nasip eder.

Allah'ım öyle büyük ki, ne güzel bi lutuf vermiş size.. Eşine anlat, bugünlerinizin kıymetini bilin.. çocuk için çırpınan ama bi türlü o duyguyu tadamayan insanları düşünün...

İnşallah güzel haberlerini paylaşırsın burada..

rabbim eşini ıslah etsin lütuf vermiş size onun rızkı verilmişki senin rahmine düşüp bi canlı olmuş rızık endişesi ile kıymasın yavrucaga allah korusun öle bişey yaparsa sizinkilerden kesilir.

Sakın aldırma sakın arkadaşım o melekler Allahın bir lütfu bize Rabbim öyle uygun gördüyse ondan daha iyi mi bilicez biz aciz kullar sakın arkadaşım o meleğe kıymayın...

rabbim eşini ıslah etsin lütuf vermiş size onun rızkı verilmişki senin rahmine düşüp bi canlı olmuş rızık endişesi ile kıymasın yavrucaga allah korusun öle bişey yaparsa sizinkilerden kesilir.

Sakın aldırma sakın arkadaşım o melekler Allahın bir lütfu bize Rabbim öyle uygun gördüyse ondan daha iyi mi bilicez biz aciz kullar sakın arkadaşım o meleğe kıymayın...

kesinlikle katılıyorum

Allah onun rızkını da verir canım...

allah onunda rıskının verir canım bence aldırma eşinide ikna et dini yönlerini anlat

ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN AMA BENİM MERAK ETTİĞİM BİŞEY VAR KAZARA MI HAMİLE KALDINIZ eğer değilse 2.yi istemiyorum demeden önce korunmak gerekmezmiydi

ah canım ben 3 yaşondaki ikizlerin üstüne kazara hamile kaldım ilk başta çok ağladım eşim de alışamadı filan ama aldırmayı hiç mi hiç düşünmedik.bu ülke şartlarında çok rahat yaşayan az sayıda insan var merak etme.o da bu dünyada rızkı olmasa gekmazdi zaten yavrucak.alışır eşin de nasıl olsa istemiyor musunuz şimdi olmazsa sonra yine yapacaksınız bebek.ne güzel gelmiş işte kendisi.Allah göndermiş sahipsiz bırakmaz.bir misafir bile gittiği yere 10 kısmetiyle gider 1 ini yer 9 unu oraya bırakır der eskiler.hiiiç tasalanma doğur gitsin.

benim kızım 4 aylıkken hamile kalmışım. öğrendiğimde nasıl şoke oldum napacam dedim eşim de şok olmuştu ikinci istiyorduk ama çok erkendi. aldırmayı hiç düşünmedik. ama çok erken kızımla araları çok az olcak ve karnım burnumda gezerken daha yürüyemeyen bi bebeğim kucağımda olcaktı. herhalde bu plansız hamileliklerde oluyor. yani planlasan olsa oldu diye sevinirsin hemen ama plansız olunca insan çok ama çok şaşırıyor ben seni çok iyi anlıyorum. ama sana bir şey diyeyim: ben bebeğimi 6 haftalıkken aldırmak zorunda kaldım rahmin çok altına tutunduğu için erken doğum riski vardı. ben zaten şoktaydım ve bu kürtajı da anlayamadım zamanla aklım erdi nasıl üzüldüm anlatamam hemen ikinciyi istedim eşime de söyledim bu sefer o da hazırdı. kürtajdan tam bir ay sonra hamile kaldım şimdi 3 aylık hamileyim. iyi düşünün derim. ekonomik durum elbette önemli ama daha sonra bir daha düşüneceksen şimdiki gebeliğini devam ettir derim. hem senin oğlunun yaşı da çok uygun ikinci bebek için.

dünya üzerinde her canlı rızkıyla yaratılır. hiç bi böcek yada bi hayvan bile açlıktan ölmez. bebeğiniz de rızkıyla gelecek, maddiyat kaygısı taşımayın.

dünya üzerinde her canlı rızkıyla yaratılır. hiç bi böcek yada bi hayvan bile açlıktan ölmez. bebeğiniz de rızkıyla gelecek, maddiyat kaygısı taşımayın.

çok haklısın arkadaşım bebek gerçekten de eve bolluk getiriyor yeterki biz nasıl geçineceğimizi bilelim. yine de bu arkadaşın kaygısı dünyaya getirirken tasasız. ekonomik derdi düşünmeden ikinciye de rahatça bi şeyler almaktan gelebilir. bence de haklı. ama bebek kısmetiyle geliyor. biz özel hastanede doğum yapcam diye para biriktirdik emekli sandığı olmamıza rağmen bir kısmını ödedik. yine de bebeğimizin doğum masrafını gelen altınlar işte takımları eşyaları ailemizce karşılandı.sen de arkadaşım rahat ol kısmetiyle geliyor bebişler. bakacak birini düşünüyorsanız hiç düşünme 9 ay kendine eziyet oluyor. doğumdan sonra herşey kendiliğinden rayına oturuyor. sadece rahat ol:81:

Benim bir arkadasim hamile kalinca isini birakmak zorunda kaldi, cok dusunduler nasil gecinecegiz diye. Ya nasip dediler, bebekleri dogdu ve esi bir ay sonra yeni bir is teklifi aldi, maasi da daha once ikisinin aldigi maasa esitti. Iste bu bebegin sansi, rizki. Durumunuz cok zor. Ama esini ikna etmeye calisabilirsin, belki seninle kalp atislarini duymaya gelirse fikri degisir. Bu tamamen sizin karariniz, ama insallah esin senin icinde oldugun durumu gorur. Sonucta sana istemedigin birsey yaptirmasi cok kotu olur.

sende bı annesın dıer cocunun kılına zarar gelsın ıstemezssınesınde oledır buda sızın yavrunuz tek fark henuz tanısmadınız bu gunahı kaldırabılecek bı vıjdanınız yoktur bence yapmayın aldırmayın

Aynısı bizimde başımıza geldi çok şükür.. Eşim işinde yeni terfi etmişti ve o ay gebe kalmayı düşündüm ve oldu çok şükür. ama bu terfi öle aman aman bişey değildi. hamile kaldım işten ayrılana kadar ikimizin aldığı parayı daha sonra eşim tek başına almaya başladı.. Gerçekten bebek kısmetiyle, nasibiyle geliyor..

kızlar sanırım eşimi yavaş yavaş ikna ediyor gibiyim...
yarın dr randevumuz var.keseyi görecekmiş.
destekleriniz için çok teşekkür ederim.ama inanın hiç bukadar çok ağladığımı hatırlamıyorum.
allahım tüm isteyenlere nasip etsin.

Son düzenleme:

Ahhhh çok sevindim negüzellllll....Amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…