Doğuma Hazırlık 2.kızımın ismi ne olsun

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

deniz ve mehtap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2007
750
3
Selam arkadaşlar... Hepinize sağlıklı doğumlar dilerim.. Benim bir kızım var.. Adı ELA.. Şimdi 27 haftalık hamileyim.. Ve kısmetse bir kızımız daha olacak.. Ama ismine karar veremedik.. Düşünüyoruz bir türlü budur diyemiyoruz.. Tabiki aklımda bazı isimler var.. Ama sizlerin de değerli fikirlerinizi merak ediyorum.., ela ismi sade kısa bir isim.. Yine öyle sade kısa bir isim olsun isterim., ela'ya uyumlu olmasını da isterim tabii.. Kafiyeli yada e harfiyle başlayabilir...ece ve eda yı eledim.. Çünkü arkdaşlarımın çocuklarının adları..yoksa tam istediğim gibi isimlerdi. Aklımda şuan Sadece DİLA yada ERVA var.. Tek isim olsun istiyorum., şimdiden teşekkürler

Eser, elzem, Ekin, erva, Elif, ecre(Allah'ın selamı demek), Erda, evrim, eva(Yaratılan ilk kadın demek),ezgi bu isimler uyumlu olabilir hem uyumlu hem Anlamlı :)

Ela'ya kafiye açısından uyumlu olarak;
Ada
asya
Nisa
sena

Daha çok var aslında.. isimler sözlüğünden tek ve çift heceli uygun isimleri bir araya getirip teker teker eleyin eşinizle.. güzel de bir aktivite olur.. :-)

Elif .. Ezgi kanım ısındı bu isimler güzelmiş.. Bu arada Dila farsça bi isim olarak sitelerde yeralıyor.. Ancak bu ismi duyanlar kürtçe olduğunu söylüyorlar.. Bu konuda fikri olan var mı kızlar?

İsim bulmak zor iş.. Bir de popüler isimler hep yakınlar tarafından önceden kendi çocuklarına koyulduysa iş iyice zorlaşıyor... Çevremde olmayan en orjinal erva ...yani elayla uyumlu olabilecek.. Sanırım Dilayı da eledim.. Çünkü kürtçede geçiyor.. Araştırdım.. Farsçada ve kürtçede kalp-gönülden anlamına geliyormuş.. Aslında Alin de çok hoşuma gidiyor.. Bir de Eliz.. Ama eşin böyle duyulmadık isimlere karşı önyargılı.. Onları beğendiremiyorum.. Offff

Esra

Kuran-ı-Kerim’in 17. suresi olan Isra suresi telaffuzu dolayisiyla Türkçe’ye "Esra" olarak geçmiştir.

Bu surede Hz. Peygamberimiz’in miraç gecesi anlatılıyor. Esra gecesi miraç gecesin’in ilk kademesidir,

Esra iyi anılarımın olmadığı birini hatırlatıyor maalesef.... Erva olacak sanırım.., çünkü etrafımda olmayan bi isim.. Ve elaya da uyumlu.. Üstelik eşimin ve benim isimlerimizin 2şer harfi de içinde... Er ve va
Erva ismiyle ilgili yorumlarınızı merak ediyorum.. Sizce nasıl bir isim.. İnternette araştırdığımda unisex olduğunu ama daha çok kızlara verildiğini okudum.. Arapçaymış ve hz. Muhammedin halasının ünvanı olduğunu öğrendim.. Cesur genç güzel anlamındaymış..

Ela kibar bir isim iken, Erva (bence!) son derece kaba bir isim...
Anlam itibariyle de bir erkeğe daha çok yakıştırıyorum.

Elçin
Ekin
Ezo
Ebru
Esin
Enise
Ezgi
Esen

Bu isimlerden birini tercih ederdim.

Erva benim kulağıma da kaba geliyor maalesef. Ben olsam Eda koyardım, arkadaşımın çocuğunda olsa ne olacak ki. "Biz çok önceden Ela ve Eda diye düşünmüştük zaten" deseniz hiç başınız ağrımaz. Ece de aynı şekilde:)

Ezgi Elif Ece bunlar kulağa hoş geliyor..eşim de ervayı kaba buldu..aslında ben de kaba buldum alışınca geçiyor bu kabalık sanki :)) o isim etrafta yok da ondan ilgilendim aslında.. Ama haklısınız..varsın etraftan bi isim olsun dimi.. Kasmaya gerek yok.. Elif çok sevdiğim bi isim ama görümcemin adı mesela.. Onu eledim.. Ama arkadaş yada kuzen çocuğu diye diğer isimlere karşı acımasız olmamaya karar vrdim :))

Bence de görümcenin ismini kullanmak hoş olmaz lakin komşu çocuğunun/ arkadaşın vs ismini koymak tuhaf değil.
Ezgi diyorum ben. :)

Leyla ismini de severim ben, Ela'yla da uyumlu. Çağla da uyumlu.

ismimi çok seviyorum fakat nilbeste ismini de ben seviyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
X