2 küçük çocuğu olup çalışan anneler..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
Slm kızlar... 2 küçük çocuğunuz olup çalışmaya başladığınızda bu durumla nasıl baş ediyorsunuz yani kreşler 1.500 den başlıyor iki çocuk 3.000 demek ee bunun kirası faturalar derken durum zorlaşıyor siz neler yapıyorsunuz 1 oğlum var kreşe gidiyor bi de kızım olsun isterdim ama sanırım bakıcı sorunu ve kreş pahalılığından dolayı vazgeçmek zorundayım...siz nasıl bir çözüm buluyorsunuz..

Benim oğlum anaokuluna gidiyor 800 veriyorum ikincisini istiyorum olursa işten çıkıcam iki üç sene diye düşünüyorum oğlum seneye okula başlıycak bebek büyüyünce onu kreşe verir işe dönerim diyorum bakalım kısmet

2 çocuğum var 1 tanesi 10 yaşında diğeri 10 aylık ufaklığa yaza kadar anneanne bakacak şuan bakıyor zaten, diğeri okula gidiyr okulu tam gün o yüzden sıkıntı yok ,yazdan sonrada kreş yolu gözükecek galiba

29 aylık oğlum kreşe gidiyor, 7 aylık kızım ise evde bakıcıyla kalıyor. Benim kendi işim olduğu için gelirim ortalamanın üstünde, o sebeple bu giderleri karşılayabiliyorum. Ama çocukların bunlar hariç masrafları, evin kredisi vs derken kenara birşey atmak mümkün olmuyor. Ben büyük kalemleri ödüyorum, eşim ise evin faturalarını ve diğer masraflarımızı karşılıyor. Hatta çoğu zaman eşimden para istemek durumunda kalıyorum.

Eğer standart maaşlı bir işte çalışıyor olsaydım, muhtemelen bu maddi yükü kaldırmak pek mümkün olmazdı.

hayat eskisi gibi değil. mevzu sadece para da değil. zamanı hiçbir şeye yetiremiyoruz. aman bir kardeşi olsun diye ille 2. yapanların hem maddi durumlarının çok çok iyi olması lazım hem de vakitlerinin bol.
kişisel olarak çocuklara madden ve manen yetilmeyecekse 2.ye karşıyım.
ben 1 taneyi anca yetiştiriyorum. 2. yi yapıp kendimden de kısacaksam gerek yok diye düşünüyorum.

Büyük kızım nerdeyse 9 yaşında ....küçük 13 aylık.Ucrrtsiz izindeyim.Kucuk 2 yaşındayken ise donucem.1 yıl bakıcı ile devam ettirip sonrasında krese baslaticam.Ucretsiz izin hakkınız varsa ikisini birden krese göndermenin bir esprisi yok.Buyuk ana sınıfı çağında olur,küçük evde bakıcıyla olur daha makul bir çözüm gibi geliyor bana

Benim daha bir çocuğum var çalışıyorum. Daha kreşe vermedim seneye vereceğim belki..
İkinci olursa en küçüğün ilkokul zamanına kadar çalışmam diye düşünüyorum..
Tek çocukla bile zorken iki çocukla çok daha zor. Maddiyat bir tarafa manevi olarak da çok zor..

2 kızım var benim de
1 i 13 yaşında diğeri de 3
büyük kızım okuldan gelince 3 saat kadar evde kalmak durumunda
kardeşi kreşe gidiyor.. bir şekilde hayat düzene giriyor

bir çocuğunuz daha olursa anne babaanne seçeneğiniz yok mu?

Büyük kızım nerdeyse 9 yaşında ....küçük 13 aylık.Ucrrtsiz izindeyim.Kucuk 2 yaşındayken ise donucem.1 yıl bakıcı ile devam ettirip sonrasında krese baslaticam.Ucretsiz izin hakkınız varsa ikisini birden krese göndermenin bir esprisi yok.Buyuk ana sınıfı çağında olur,küçük evde bakıcıyla olur daha makul bir çözüm gibi geliyor bana
Benim durumum da aynen bu şekilde.

2 tane var,
buyuk 5 yasinda devlet okuluna gidiyor, ogleden sonra ozel krese geciyor, kucuk tam gun kreste.
valla benim maas yetmiyor.
yurtdisindayiz, devlet kres yardimi yapiyor, yoksa mumkun olmazdi.

Turkiyede de pilot illerde kres yardimi vardi sanirim, belki arastirabilirsiniz.

ancak eviniz de kira ise cok zorlanirsiniz, onceligi ev sahibi olmaya verin bence, yaslari arasi uzun olur ama en azindan daha rahat olur.

Benim 30 ve 14 aylık tek bakıcı bakıyor yarım gün çalışıyorum.
Bana daha kolay geliyor hep aynı okullarda ard arda okuyacakları için daha pratik beraber kreş, beraber anaokulu, ilkokul vs bence daha kolay. Birini al okula bırak diğeri kreşe, büyüğü kursa al küçüğü al eve getir. Bu tempodan daha iyi.

Benim kuzularım da 5 ve 3 yaşındalar.
Büyüğü anaokuluna gidiyor yarım gün, küçüğü annanesiyle evde.
Annaneye sigorta yaptırdım, o ilgileniyor gün içerisinde.
Maddi olarak çok zor evet ama asıl manevi olarak beni yiyip bitiriyor onları bırakıp çalışmak.
Ama boşandım ve çalışmaya mecburum.Keşke 2 yıl daha yanlarında kalabilseydim.

Büyüğüm 8 küçüğüm 2 yaşında.
Büyüğün okul çağı gelmeden ikinciyi düşünmedim. Bakıma muhtaç iki küçük çocuk çok zor olurdu sanıyorum ki.
İkisinde de ortalama 2 yaşlarına kadar ücretsiz izin kullandım( 20 aylık olana kadar)
Şimdi küçüğe babannesi bakıyor, biraz daha büyüyünce kreşe gönderirim. Büyük olan devlet okulunda okuyor

Ilki okul cagina gelsin öyle ikinciyi düsünün derim yoksa zor anneanne yada babanne seceneginizde yoksa ikinci icin bekleyin yoksa maddi manevi zor isiniz calistiginiza degmez diyorum..

Bizim toplumda ard arda iki tane yap birlikte büyüsün anlayışı hakim ama olmuyor öyle. 35 yaşındayım bebeğim 2 yaşında,annem vefat etti şimdi birkaç aya başlamaya düşünüyorum ev kira kredi var tek maaş büyük şehirde zor. Şimdi ben bir tane daha yapsam yaşım geçiyor diye 2 sene daha otururum evde. Sonra ikisini birden krese versem en az 2500. Zaten öyle çok maaş alan insan olamayacağım kabullendim. Sonrası Eğitim sisteminden ötürü kolej düşünüyorum yani hep bir maaş nerdeyse çocuklara gidecek. Kısacası ikinciyi düşünmüyorum burdaki örneklerden de gördüğüm kadarıyla aradaki yaş farkı var. Ben ilkini buyutsem yaşım 40 i geçer bu da benim için zorlayici

Back
X