• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Küçük çocuk Sürekli Dağınık Pis Ev Hic biseye yetisemeyen Bir Anne

Ben yine de kalkıp kendim supureyim istemiyorum eşyaları toplar robotu çalıştırırim o sırada çocuklarla etkinlik yaparım.
Bu hergun böyle olur 🤷 daha mantığıma yatiyor
hmm 🤔 sen bir taraftan toplarken diger taraftan arkadan saçan yaramazlar olmayacaksa neden olmasin.
kulaga hos geliyor 😂

sever cocuklari kizim kizim oglum oglum diye oper şap şap iste bu kadar baska bisey beklemem 4 senedir cok yipratti beni dilimde tuy bitti biraz bana merhamet et dedikce yedik birbirimizi simdi seslenmiyorum ona yiyip icip yatıyor o mutlu

Esinize yemek yapmayin gözünüzü seviyim. Kalkip kendi yapsin kendi isini 🦬

hmm 🤔 sen bir taraftan toplarken diger taraftan arkadan saçan yaramazlar olmayacaksa neden olmasin.
kulaga hos geliyor 😂
Yaş grupları farklı birde etkinlik ikisini alıp nasıl yapacaksın? Benim kız 4 oğlan 7 aylık yani inan ona bile canım çıkıyor sonuçta oğlanın etkinlikten çok sevgiye ihtiyacı var

Şu instamomlar yüzünden bu yetersizlik duygusu..

Hayir arkadaşım yalnız değilsin.
Çoğumuz kusmuklu üstümüzü değiştirmeyi bile unutacak kadar bitkin düşüyoruz.
İnsanız her sey de gayet yarım.
Hic bir is mükemmel olmuyor.
Hepsi olduğu kadar yapılıp gün kurtarılıyor..

oyuncaklari toplayip ortaya yigiyorsa yine iyi bence ya evin heryerinden toplamaktansa robotun yigdigi bir yerden toplamak daha kolay 😊
Bence o saçmalıyor ki görümcem tüm Forum bilir saçmalar. Küçük parçalar değildir onlar benim kızın oyuncakları çok mini yani bizde toplamaz bozulur.

bence 4 bucuk yasindakini krese verin bebeginizle de halledersiniz az cok.
madem babasi ilgilenmiyor bari parasini kullanin eziyet etmeyin kendinize.
sizin yerinizde olsam en yakin okullari arastirmistim kizinizin da ihtiyaci vardir buna eminim

Eşiniz bu kadar umursamazken peşpeşe 2 çocuk vermişsiniz ona yıpranmanız çok normal.

Büyük olanın kreş yaşı gelmiş. Kreşte güzel şeyler öğrenir hem de.

Küçük olanın uyku saatinde elinizden geldiği kadar yapsanız yeter.

Eşinize çok bile bu kadarı. O sebeple haftada 1 gün evi temizlemeye birini alın. Durumum el vermiyor demeyin. Durumu olmayan adam evde bi işin ucundan tutar. Demek ki durumu var. Parayı çatır çatır öderse belki aydınlanma yaşar.

Bence o saçmalıyor ki görümcem tüm Forum bilir saçmalar. Küçük parçalar değildir onlar benim kızın oyuncakları çok mini yani bizde toplamaz bozulur.
bence de mumkun degil toplamasi.
mantiken zor ama belki sabah kahvalti saatinde hersey yerli yerindeyken calistirilip bir sistem oturtulursa kullanisli olabilir.
kullanmadim o sebeple ayrintili yorum yapamiyorum.

bence 4 bucuk yasindakini krese verin bebeginizle de halledersiniz az cok.
madem babasi ilgilenmiyor bari parasini kullanin eziyet etmeyin kendinize.
sizin yerinizde olsam en yakin okullari arastirmistim kizinizin da ihtiyaci vardir buna eminim
Ayni şeyleri yazmışız. Aklın yolu bir 😊

muhtemelen evinizde çok eşya vardır
Türk evlerinde genel olarak çok eşya var
çok eşya çok kıyafet, çok mobilya çok oyuncak...çok biblo çok süs çok ıvır zıvır...

2 çocukla çalışırken çocuklarını da kreşe bisikletle getirip götüren, arabası bile olmayan, yabancı arkadaşlarım var benim (tabii tr'de yaşamıyorlar)

ama evlerinde fazladan 1 tabak yok
orta sehpaymış etajermiş dresuarmış vitrinmiş iç içe sehpalarmış boy boy aynalarmış yok. TV zaten yok. 2+1 60 m2 evlerde yaşıyorlar.
dağılmıyor çünkü dağılacak bir yer yok. en fazla yatak toplanmaz. ömürlerinde perde yıkayıp ütülememişlerdir. etkinliği kreşten alınca çocukla akşam yemeği için market alışverişi yapmak. oturup market arabasında kereviz sapı kemiriyo kızı.

Türk kadını 2 ayda bir cam silmezse kendini kötü ev kadını zannediyor. sürekli çocuk koltuktan mı düştü kanepeye mi tırmandı dolabı mı devirdi sehpaya mı zıpladı izlemek zorunda kalıyor.

üstüne orada 4 yaşındaki çocuk evde olmuyor tabi ki...kreşte oluyor çoktaaaan.

şu konuda anlaşalım:

evlenirken a'dan z'ye takım takım bi dolu eşya alırsanız
peş peşe çocuk yapıp evde bakarsanız, ne çocuk kreşe gidiyor ne de siz sokağa salabiliyorsanız (e salamazsınız tabi, güvenli değil, biliyorum)
eşinizden de hiç yardım almazsanız
...
mümkün değil ki o çocuğun evi dağıtmaması, durması.

ya ne olacaktı?

sizinle benzer durumda kardeşim var. çalışıyor, 2 çocuğa 3 senedir aralıksız babaanne bakıyor ama evi b.k götürüyor. yapacak bir şey yok. eşinden yardım 0. evlenirken salonuna her eşyayı aldı. salonu 4 senede 4 kere kullanmadı. ama 40m2 salon ağzına kadar eşya dolu. evlilik albümleri, doğum/gebelik albümleri, doğum günü süsleri, fotograflar (ki sadece burası yüzlerce parça vardır) bile salonda yemek masasının üzerinde duruyor. salondaki büfede ayrı bir yemek takımı var mesela. ama yemek yapmıyor. temizlik yapmıyor. sadece çamaşır ve ütüyü yetiştirirse mutlu. yemek yapmak zorunda olsa herhalde çıldırırdı.

robot süpürge büyük rahatlık öncelikle. sadece etrafta var olanı topluyorsunuz ve süpürüp siliyor.
tuvaletten en son çıkan her seferinde klozet ve lavaboya biraz çamaşır suyu dökerse de iyidir.
onun dışında çocuklar uyurken bulaşık halledilir. evimizin beyefendisi de bir zahmet çamaşır ve ütüye girişsin.
yani elinizden ne kadar geliyorsa, gerisi için zorlamayın.. fakat kocanız bu çocukları yapma aşamasında yanınızdaydı değil mi? farkındaydı yani bir şeylerin. zira her iş yükünü size yıkmasıyla sanki zorla çocuk sahibi olmuş gibi duruyor. mecbur yardım edecek arkadaşım yok öyle bir dünya. etmiyorsa çıkarsın parayı da temizlikçi tutsun görelim. ama birinden birine razı gelecek yani.. sinirlendim.

Ya eşiniz acımasız. Cocuklar o kadar küçük değil. Esiniz gayet rahat ikisini de alıp parka goturüp oyalayabilir. Her vün 2 saat parka göthrse tum işinizi yaparsinız. Bebekle temizlik çok uzun suruyor zaten

Başlığı ben mi yazdım dedim bi an :KK70: benim de biri 5 yaşına yakın biri 1.5 yaşında 2 evladım var küçük aynı sizinki gibi. Özellikle ikinciden sonra iyice dağılmış durumdayım. Bi de covid çıkıp da eve kimseyi almayınca iyice saldım. Üstelik büyük okula gidiyor. Çok takardım ciddi anlamda. Hala akşamları salonu mutfağı toplamadan yatamam. Ama gündüzleri olduğu kadar artık. Çocuk uyurken yemek yaparsam ne ala. Yemek varsa ya da buzluktan falan yapacaksa da diğer işleri parça parça yaparım. Öyle uzun uzadıya süpür sil yapamam tozlu kirli görürsem hızlıca mutfak salon koridora süpürge tutarım. Tuvaleti çıkmadan bi fırçalarım. Banyo da öyle.

Mesela geçen gün oğlanı uyuturken bi mayıştım. Onu yatağa koydum ben de salondaki minderlerin oyuncakların üstünden atlayıp Kanepeye yattım uyudum.

Valla ben dinlenenezsem onlarla hiç ilgilenemem diyorum. O yüzden olduğu kadar olmadığı kader :KK45:

Mobilya dükkanı gibi evlerde mutlu çocuklar yetişmez..!
bırakın biraz dağınık kalsın bnde 2 cocuk annesiyim çok da temiz oldugumu düşünüyorum ama yerine göre temiz olsun da dağınıklık sikinti değil çocuklarından önemlimi.
Dışarı çıkamıyorlar evi de dagitmasinlar napsin bu çocuklar:anne:

Merhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bile:KK43: iki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis 😢 tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye 😢
Büyüğün anaokulu yaşı gelmiş neden göndermiyorsunuz merak ettim,bu arada siz küçüğü uyutup işlere biraz zaman ayırabilirsiniz

Merhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bile:KK43: iki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis 😢 tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye 😢
Merhaba canım benim bir kızım var 7 aylık 4 aylikta hamileyim aslında her gün işlerini rutin şekilde yapınca zor olmuyor birikince zor oluyor atıyorum çamaşırlar o gün katlanıp utulenmese ertesi gün dahada katlanıp dağ oluyor .ben her gün sabah 7 de kızımın mamasini verir başını yıkayıp uyuturum genelde 12de uyanıyor o saate kadarda kahvaltı ve işim bitmiş oluyor uyanıyor biraz oynuyoruz meyve falan yiyoruz sonra tekrar uyuyor o zamanda akşam yemeğini yapıyorum hamileyim migde bulantım çok oluyor çok yoruluyorum ama mecbur işleri rayına oturtmak gerekiyor aksi takdirde evime biri gelir o dağınıklığı görür diye rahatsız olurum

2 çocuklu hayata yeni geçmiş biri olarak söylüyorum ki eğer büyük kreşe gitmeseydi kafayı yemiş olurdum. O yüzden size tavsiyem büyüğü kreşe verin küçük uyurken de evdeki işleri halledin. Ha bide eş bazen destekten çok köstek oluyor. Ben şu an kendisinden boşanmak üzereyim evde herif olmayınca bide onunla uğraşmak zorunda kalmıyorum 😂

Aynı yaşta 2 evladım var birisi 4 diğeri 1.5 yaşında, bende artık toplamaktan bıktım yoruldum
Artk pis olmasın dağınık olsn kafasındayım, sürekli ellerinde bişeler yiyorlar döküyorlar 2 güne bir süpürmeye çalışıyorum bulaşıkları çıkar çıkmaz hallediyorum yoksa yığılıyorda yığılıyor
Çamaşırlarla başım dertte. 😔 Hiçmi bitmez bitmiyor 😔

Velhasılkelam herzaman kafanıza takmayın büyicekler bu günler geride kalacak boşa kafa yormuşuz dicez

Screenshot_20210925_204602.webp

Back
X