• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Küçük çocuk Sürekli Dağınık Pis Ev Hic biseye yetisemeyen Bir Anne

. Girdim pahalı bir markaymis kesinlikle iyidir .
Bende Dyson alayım diyordum ama roboroks dan biraz bahseder misin ?
Bende roboroks s 5 var.pihilips maraton supurgemde var.benden guzel supuruyor roboroks.roboroks s 7 yeni cikti donanimi benimkinden cok yukarda.yazilimi zaten iyi.eminim cok cok iyidir.her eve lazim.ozellikle de ev isini yanlız yapan kadınlara.

Merhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bile:KK43: iki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis 😢 tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye 😢
1 cocugum var. Haftada 1 yardimci geliyor. Salon full dağınık. Dert etmiyorum. Alıştım :)) pandemi var misafir almiyoruz. Canim isterse topluyorum canim isterse birakiyorum. Tezgah full dolu su an mesela. Umrumda degil, yarin toplarim.

Merhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bile:KK43: iki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis 😢 tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye 😢
Tek cocuklayim daha yeni surunuyo evde nerde olursa olim gelip bacaklarimi dolaniyo agliyo al beni diye, suan camlarim silincek kapilar silincek,mutfak temizlencek ama hic birisini yapamiyorum.
Eşimde gozleriyle giruyi cocugu nasil oldugunu birsey diyemez yap daginik diye.
Bazı günler oluyoki işten geliyo çocuğu tut yemek yapicam yapamadim durmadi diyorum.

5 yaşında bir oğlum 8 aylık bir kızım var evim hep dağınık bazen çamaşır makinasına çamaşır atmaya bile zamanim yok onun maması bunun uykusu bunun kreşi bunun disi derken zaman gexiyor ve akşam uyuya kalıyorum üstelik gece kızım 10 defa kalkiyor bekle geçecek bunlar her sene büyüyorlar hersene biraz daha kolaylaşıyor sabır

Eşiniz yardim etmiyorsa salın gitsin halinizden anlamayan suratınıza tükürse sizde tükürün valla ben daraldım burda . Hiç kasmayın bence yapabildiğiniz kadarını yapın yapamadığınız kalsın psikoloninize yazık..

Kendi çocuğum yok ama ablamdan örnek vereyim, evi mis gibi ama böyle olmasında çok çevik ve elinin hızlı olmasının da faydası var. Öncelikle çocuğun uyku eğitimini verdi. Evinin tüm oda kapılarını açık tutmuyor, çocuğun oyun alanı ve uyku alanı dışındaki yerleri temizleyip kapısını kapatıyor. Çocuk uyurken evini hızlıca toparlayıp, akşam yemeği için ne yapacaksa ufak ön hazırlıklar yapıyor ki işi kolaylaşsın. Her gece uyumadan banyo ve tuvaleti 5'er dakika fırçalayıp temiz bırakıyor, ortalıkta olan oyuncak bardak tabak ne varsa dağınıklığı hızlıca toparlıyor. Mesela çocukşara yemek mi yedirdi hemen kirini alıp makineye atıyor, tezgahta bekletmiyor. Çünkü birikince işin içinden çıkmak çok zor oluyor. Silme süpürme işini haftada 1 yapsa da en azından dağınık ve kirli görünmüyor.

Allah yardımcınız olsun, eşler biz çalışıyoruz yeterince yoruluyoruz yardım edemeyiz kafasında, eniştem de öyle. Aynı zamanda titiz bir adam.

Yapmak istemeyen ese nasil zorla yaptiracaksinki. Adamin icinde varsa yapar zaten. Icinde yoksa istedigin kadar tepki goster yada tatli dille soyle bir yerde ya tartismayla sonuclanir ya kavgayla. Boyle bir ortam cocuklar icin ne kadar saglikli cocuklara yansimasa bile kendin sinir kupu oluyorsun zaten. Bos yere gerilecegime soylemeyeyim beklenti icerisine girmeyeyim insanligi buymus demekki diyorsun bir yerden sonra.
E o zaman her başa geleni kabullenelim. Yapmak zorunda. Çocuğuyla ilgilenmeyen adama dünyayı dar ederim ben. Ne demek yapmıyorsa ne yapacağız? Böyle düşünmek hiç mantıklı değil. Çocuk yapmasını bilen bakmasını da bilecek. Ben ev işlerine yardım etsin bile demedim. Emin’im adam çocuklarla ilgilense yapar bu kadın evinin işini.

Ben de bir dönem titiz değildim. Sonradan bana bir temizlik aşkı geldi sormayın. Çamaşırı asarım, sabah işe gitmeden katlar koyarım. Gece asla bulaşık bırakmam. Her gece lavaboları temizler yatarım. Her gün, zorda kalırsam en geç 2 güne bir evi süpürürüm, haftada 2 kez de silerim. Her akşam yatmadan tezgahı ve bitişiğindeki fayansları silerim. Haftada 1 kez mutfak dolaplarını, buzdolabını silerim. Camlar, perdeler gıcır gıcır. Evim her daim derli toplu. Tabi bu arada 1 tane kızım var. Sonra oğlum doğdu, eskisi kadar olmasa da aynı düzeni devam ettirdim. Sonra ne oldu dersiniz? Birleşmiş Milletler beni temizlik elçisi seçti. Beni ülke ülke gezdirdiler nasıl temizlik yaptığımı anlatmam için. Madalyalar, ödüller... B.k varmış da o kadar yormuşum kendimi! Şimdi yaşayacak kadar temizim, yetiyor valla bana. Hepimiz 1 kere geldik bu dünyaya. 2 çocukla ya eşiniz el atacak işe ya da parasıyla yaptıracaksınız. Ya da olana razı geleceksiniz. Erkekler arabaları kendi yıkamıyor, tamirlerini kendileri yapmıyor da neden kadınlar her şeye tek başına yetmeye çalışıyor? Çekin bayrakları arkadaşım. Ağlamayana meme yok bu düzende. Siz her şeyden önce insansınız. Gereğinden fazla hatta bütün sorumluluğu yüklenmek zorunda değilsiniz. Hayat müşterekse sorumluluklar da müşterek!

Kimse dört dörtlük değil, istesede olamaz, hadi diyelim oldu mutlaka çocuklardan ihmal ettiği durumlar vardır.

Kendinizden ve çocuklardan ödün vermeyin. Zaman kısa, çocuklar hızla büyüyor..Onlarla olacak güzel anları kaçırmayın.
Temizlik düzen zamanı gelince oturur. Bunun için acele etmeyin.Odak noktanız çocuklariniz olsun.

Evin tüm odalarını kullanmayın. Bulaşıkları hemen sudan geçirip makineye atın, lavaboda biriktirmeyin. Büyük çocuğunuzu kreşe verebilirsiniz. Küçüğü de seneye kreşe yazdirabilirsiniz. Onlar uyurken yemek yapabilirsiniz. Dört dörtlük olmanıza gerek yok. Mutfakta bulaşık biriktirmeyin, bir de çamaşır kurutma makinesi büyük kolaylık. Çamaşır asma derdinden ve evdeki tozdan büyük oranda kurtarıyor. Makineden çıkan çamaşırı bekletmeden katlayıp dolaba yerlestirirseniz ütü derdi de azalıyor.

E o zaman her başa geleni kabullenelim. Yapmak zorunda. Çocuğuyla ilgilenmeyen adama dünyayı dar ederim ben. Ne demek yapmıyorsa ne yapacağız? Böyle düşünmek hiç mantıklı değil. Çocuk yapmasını bilen bakmasını da bilecek. Ben ev işlerine yardım etsin bile demedim. Emin’im adam çocuklarla ilgilense yapar bu kadın evinin işini.
Yola gelmeyen adama istedigin kadar dunyayi dar et degisen birsey olmuyor. En fazla bir iki gun biraz hassasiyet gosterir belki sonra yine ayni tas ayni hamam. Laf anlatacagim diye kendini yiprattiginla kaliyorsun. Bu sorunu yasamayan biri icin soyle yaparim boyle yaparim demesi kolay. Konu sahibinin kocasi iyi bir es iyi bir baba olsaydi kadin bu halde olmazdi zaten. Insanlara zorla iyilik asilayamiyoruz malesef. Insanin icinde olacak. Konu sahibinin bu durumda yapacagi en mantikli sey eve duzenli yardimci almak ve buyuk cocugunu krese veya anaokuluna gondermek. Ara sira disardan yemek soylemek. Esinin ozel hizmetini yapmamak. Durumu yetiyorsa arkadaslarin dedigi gibi eve robot supurge ve hatta kurutma makinesi almak. Bu konuda esinden hayir gormuyorsa hayatini kolaylastirmaya bakacak.

keske bulasiklari yikasa dolu bulasik makineyi boşaltsa camasilari yikasa utulese assa katlasa ahh ahh cok ihtiyacımız var boyle robotlara tek robot süpürgeye degil her türlüsüne ihtiyac var...
Mutfakta yeriniz varsa 2 tane bulaşık makinesi alın biri dolunca çalıştırın.ordan temizleri kullanın o arada kirlileri öteki makineye koyun. Arada da yardımcı alın. Eşin yardımı çok önemli bu sürekli tatlı dille isteyin. Çocukları baba oyalasin o arada yapın islerinizi.

Kıyamam sana yaa. Üzülme lütfen. Sen çok iyi bir annesin. Ama hepimiz gibisin. Ne bı eksik ne Bir fazla. Herkesin çocuklarını büyütürken eminim farklı farklı hikayeleri vardır. Benim de oğlum 3 yaşında 3 aylık da kızım var. Onlar uyudugu zaman yatağa kendimi nasıl atacagimi sasiriyorum. Bende heryere yetişemiyorum inan. Hep biseylerim eksik. Yeri geliyor oğluma bagriyorum yalan yok . Aşırı şımarık başına buyruk büyütüldü hem biz tarafından hemde buyukleri tarafından. Rabbim hepimize güç kuvvet versin. Telefon bile veriyorum eline oyalansin işlerimi bitireyim diye iki dakika anca bakıyor sonra yine yanımda bitiyor. Ben şimdi hep planlı gitmeye çalışıyorum. İlk önce evdeki bütün fazlalık oyuncakları kaldır canım. Evi çok güzel bir şekilde topla. Çocuk pacana yapissa da bulaşıklarıni hemen yıka onada tencere kasık ver . Süpür ve bırak. Sonraki gün topla evi sıl süpür. Yani böyle iş dağılımı yapa yapa işte evlerimiz biraz adama benzicek

muhtemelen evinizde çok eşya vardır
Türk evlerinde genel olarak çok eşya var
çok eşya çok kıyafet, çok mobilya çok oyuncak...çok biblo çok süs çok ıvır zıvır...

2 çocukla çalışırken çocuklarını da kreşe bisikletle getirip götüren, arabası bile olmayan, yabancı arkadaşlarım var benim (tabii tr'de yaşamıyorlar)

ama evlerinde fazladan 1 tabak yok
orta sehpaymış etajermiş dresuarmış vitrinmiş iç içe sehpalarmış boy boy aynalarmış yok. TV zaten yok. 2+1 60 m2 evlerde yaşıyorlar.
dağılmıyor çünkü dağılacak bir yer yok. en fazla yatak toplanmaz. ömürlerinde perde yıkayıp ütülememişlerdir. etkinliği kreşten alınca çocukla akşam yemeği için market alışverişi yapmak. oturup market arabasında kereviz sapı kemiriyo kızı.

Türk kadını 2 ayda bir cam silmezse kendini kötü ev kadını zannediyor. sürekli çocuk koltuktan mı düştü kanepeye mi tırmandı dolabı mı devirdi sehpaya mı zıpladı izlemek zorunda kalıyor.

üstüne orada 4 yaşındaki çocuk evde olmuyor tabi ki...kreşte oluyor çoktaaaan.

şu konuda anlaşalım:

evlenirken a'dan z'ye takım takım bi dolu eşya alırsanız
peş peşe çocuk yapıp evde bakarsanız, ne çocuk kreşe gidiyor ne de siz sokağa salabiliyorsanız (e salamazsınız tabi, güvenli değil, biliyorum)
eşinizden de hiç yardım almazsanız
...
mümkün değil ki o çocuğun evi dağıtmaması, durması.

ya ne olacaktı?

sizinle benzer durumda kardeşim var. çalışıyor, 2 çocuğa 3 senedir aralıksız babaanne bakıyor ama evi b.k götürüyor. yapacak bir şey yok. eşinden yardım 0. evlenirken salonuna her eşyayı aldı. salonu 4 senede 4 kere kullanmadı. ama 40m2 salon ağzına kadar eşya dolu. evlilik albümleri, doğum/gebelik albümleri, doğum günü süsleri, fotograflar (ki sadece burası yüzlerce parça vardır) bile salonda yemek masasının üzerinde duruyor. salondaki büfede ayrı bir yemek takımı var mesela. ama yemek yapmıyor. temizlik yapmıyor. sadece çamaşır ve ütüyü yetiştirirse mutlu. yemek yapmak zorunda olsa herhalde çıldırırdı.
👏👏👏konunun özeti arkadaşlar. Gerçekten okadar haklı ki. Benim evimde esyam doluydu. Hikmet anıl oztekini dinledim az eşya az insan diye. Okadar eşyanın içinde saçımı başımı yoluyordum artık bu işler niye bitmiyor diye. Kocaman ev ama bir ton dolu eşya. Şuan inanirmisiniz sadece iki tane koltuğum var oturma odam da. Ne varsa attım millete verdim. Çocuk odasında dolap ve beşiği sus pus resim çerçeve bile yok. Yatak odasindaki komidinlerimi çekmeceleri mi hep attım. Ivır zıvır sus esylarini anneme verdim. Halilarim çöktü yedekte hep dağıttım. Şimdi isim bitiyoormu tabikide bitiyor. Eşya yok supursem bile yetiyor. Oyuncaklar doluydu. Baktım oğlum oynamıyor sadece dağıtıyor. Yolladim anneme. LEGO bir tane araba birde traktörünü bıraktım. Arkadaşlar evinizi boşaltın. Oturma odam da masa bile yok tekli koltuklarımi bile attım. Ayakkabiligim.bilr yok😀merdiven altında dolabım var oryaa sıkıştırdim

Aynı bennn 😁
Bir buçuk senedir dip temizlik yapamadım
Mazeretlerim var tabiki
Yanlış anlaşılmasın perdeydi camdı yaptım ama dolap içiydi fayans arasıydı yapamadım
Bir buçuk sene önce bi dip köşe yapayım dedim heryeri bok götürdü 😆
Sonra çok güzel çıktım işin içinden
1 buçuk yaş zor hele bezliyse daha zor
Sürekli takip gerekiyor
Bu sene evim geçen seneye oranla daha düzgün
Pis olmasına rağmen hemde 😁
Oyuncak vs dağıtıyolar ama ne bilim bulaşığa çamaşıra daha rahat yetişebiliyorum
Mesela şuanki planım 10 günde mutfaktan çıkmak hergün 2 dolap silip içindekileri yıkamak
Hepsini yapmam mümkün değil çünkü çocuklar durmaz zaten
Sadece 1 kere 1 ay düzenli olarak 1 oda 1 oda ayırın
Mesela benim mutfak 10 gün
Her odaya 4er gün ayırsam işim bitiyo
Benimde artık mutfağım inanın 1 haftadan fazla sürüyor. Açıkçası kendimi artık bunaltmiyorum . Nego Nego nün sayesinde biraz daha duzenli yapmaya başladım. Azar azar yapıyorm her işi. Şimdi saat gecenin 2 si. Çamaşır asicam,katlicam Bulaşıklarımi halledicem evi toparlicam banyo yapıp banyoyu halledip namaz kılıp sabahin 8 ine kadar yaticam😀

Kar yağarken kapinin önünü temizlemeyelim en güzeli bu

Aman ben de bir şey sandım, benim ev ve hayatım da böyle.
Sal bacım her şeyi, iş yapmakla bitmiyor.
Kendini mutlu et, çocuklar uyuyunca yap kahveni aç kitabını kafanı dinle.
Ertesi gün çok daha dinç ve sabırlı olup, daha fazla iş halledebildiğini göreceksin.
Önce sen, daima sen!

Valla çocuk yok bende benimde ev dandini 1 hafta temizlik yapıyorum 2. Günü dağılıyor. Şöyle hersey yerli yerinde deeli toplu hiç görmedim üstelik evde 2 kişiyiz. Ama 10 bebe potansiyeline kocaya sahibim. Bence onuruna bırakın toplasanız da dağılıyor zaten

Robot süpürge alın
Aşkım robot süpürge dağınıklığı da topluyormu 🤭

Konu sahibi ben gece evi temizliyorum bana 4.5 saatlik uyku yetiyor oyuzden pek sıkıntı yok bird sabahları çocuğun oyuncak sepetini yere dökerim o sırada WC banyo yıkarım.bulaşık makinaya atarım supururum .büyük isleride geceye bırakırım

Back
X