• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Küçük çocuk Sürekli Dağınık Pis Ev Hic biseye yetisemeyen Bir Anne

Nego Nego yetiiisss😄
merak etme kardeşim hepimiz aynı durumdayız ki bende 1 cocuk var
cocuklar biraz büyüsün rahat edersin zaten senin evinin toplu olması bir mucize
bak koronayim bugun karantinada son günüm ev temiz değil ve bana asiri virüslü geliyor temizlenmesi lazım ama benim gücüm yok yavaş yavaş temizleyeceğim
Yani burda önemli olan sağlık sen ve ailen sağlıklıysa gerisi halledilir

Merhaba kizlar nasil duzenli tertipli temiz oluyorsunuz benim iki cocugum var biri 4 yasinda digeri 1,5 oyle zor gunlerim geciyor ki bazen oturup ağlıyorum cok titiz temizlik hastasi değilim ama bu temizlik kaygisi beni öldürecek . evim surekli dağınık iki cocukla hic bir is yapamiyorum küçüğüm surekli bacaklarima sarilir hic kucaktan inmez bana cok bagimli büyüğüm kardesiyle hep bi oyuncak paylasamamazlik hep bi onu itiş kalkış evde ne ağıt bitiyor ne cocuklarin kavgasi onlara egitici oyunlar oynatiyorum guzel vakit gecirsinler istiyorum ama ne evin isini dört dortluk yapar oldum nede anneliğimi cok bunalımdayım bana tecrubelerinizden bahsedin ne olur evime birisi gelse suratıma tükürür yerde ekmek kirintilari kiyafetler her tarafta , mutfak desen bulaşıklar tezgah üstünde onlar uyurken cogu zaman bende pert bir haldeyim uyanırlar diyede takur tukur is yapmamam bile:KK43: iki hiperaktif çocuk buyutmek ne zormus meger . yemek yaparsam ona şükrediyoruz. benim gibi var mi yoksa bi ben miyim beceriksiz pis 😢 tabi haliyle cocuklara da sert çıkışır oldum kendimi taniyamaz oldum eve yardimci va alacak durumum yok eşim cocuklara bak da ben evin isine bakayim desem 6. dakikasinda tepemde bitiyor . sizde benim gibi miydiniz cocuklariniz kucukken cozumu nedir sinirlerim yatışsın diye antidepresan bile almak istiyorum onlar cocuk tabi dağıtacak aglayacakonlarin gunahi yok hep kendimi sucluyorum günün sonunda nasil bagirirsin nasil hic bir ise yetişemezsin dort dortluk olanlar nasil oluyor da sen boylesin diye 😢

Bende şu aralar aynı durumdayim. Oglum 7 yaşında kızım 2 aylık ve kolik bir bebek 😦. Bazen delircek gibi oluyorum. Sabah olunca sadece etraftaki daginikligi toplamak 2 saat sürüyor.Bir yandan kız aglıyor diğer yandan oğlanın ödevleri ,çamaşır ,bulaşık vs malesef dört dörtlük olmuyor.
Ben eşimden faydalanabildiğim kadar faydalaniyorum. Kızı doyurup kucağina verince yapabildiklerimi yapiyorum. Eşimde evi süpürüp siliyor. Yemek konusundada sıkıştırmıyor.öncelik çocuklar kahvaltı ederiz diyor .

Yiyip içip yatan adama hergün yemek yapmayın. Sadece çocukları doyuracak kadar yemek yapın.

Eve misafir kabul etmeyin. Arayan olursa beraber temizlik yapacaksak gelin yoksa müsait değilim deyin.

Ortalığı toplama oyunu oynayın. İnanın çocuklar bayılıyor yarışla toplamaya. 2 dk süpürge sapı veya vileda tutma ödülü veriyorum bayılıyorlar.

Eşinizin ütülerini yapmayın.

İnanın kimse her işi yetiştirdiğiniz için ödül vermiyor. Sizinle aynı durumları yaşadım. Şimdi birazcık büyüdüler (7 ve 3 yaş ikisi de okula gidiyor) bir tık daha rahatım diyebilirim ama hala eve misafir kabul etmiyorum. Evin temiz olduğu gün kendim çağırıyorum. Sonuçta kanun değil ilk aradıklarında kabul etmek. Ben ne zaman müsaitsem o zaman gelirler.
Asla eşime hizmet etmiyorum. Çocuklara bakmakla sorumluyum ama asla ona hizmet etmek zorunda değilim. Yıllardır kendi kıyafetlerim dışında ütü yapmadım. Yapamam çünkü vaktim yok çocuklar için tehlikeli.
Asla eşime özel yemek yapmıyorum. Yetişemem çünkü. Çocuklarım daha önemli. Beğeniyorsa yer beğenmiyorsa kendi kalkar yapar. Yetişemem çünkü. Mümkün değil. Yardım etmesi gerekirken hizmet bekleyemez insanlık dışı bence.

Sosyal medyadaki hem küçük çocuğum var hem evim temiz bakın misafirim de geldi kaç çeşit yaptım diyen yalancı hatunları takip etmiyorum.

Herkes 2 çocukla sizin gibi oluyor . Kendinizi bu kadar yıpratmayın, hele ki çocuklarınıza hiç sert çıkmayın 😊 Herseye yetişmeye çalışmayın, kendinize de bu kadar yüklenmeyin. Ben 1 çocukla yaşadım bu yasadıklarıdıklarınızı, hepsi geçiyor .

Biri 3 yaşında diğeri 4 aylık iki çocukla ben de aynı şeyleri yaşıyorum her gün. Allahtan eşim yardımcı oluyor bana yoksa kafayı yerdim uykusuzluk ve yorgunluktan. Eşin az da olsa yardım etse bu kadar stres olmazdın, bazı adamlar ne kadar yorucu olduğunu anlamak istemiyor nedense😔
Boş ver dağınık olsun ev arkadaşım, hiçbir şey senin ruh sağlığından kıymetli olamaz. İyi ve özverili bir anne olduğun için bu kadar yıpranıyorsun🥰 Çocuklarınla kaliteli zaman geçirmek gibi bir kaygın olmasa onları ihmal ederek çok da güzel temizlersin evini, kendine bile vakit bulursun

Aynı bennn 😁
Bir buçuk senedir dip temizlik yapamadım
Mazeretlerim var tabiki
Yanlış anlaşılmasın perdeydi camdı yaptım ama dolap içiydi fayans arasıydı yapamadım
Bir buçuk sene önce bi dip köşe yapayım dedim heryeri bok götürdü 😆
Sonra çok güzel çıktım işin içinden
1 buçuk yaş zor hele bezliyse daha zor
Sürekli takip gerekiyor
Bu sene evim geçen seneye oranla daha düzgün
Pis olmasına rağmen hemde 😁
Oyuncak vs dağıtıyolar ama ne bilim bulaşığa çamaşıra daha rahat yetişebiliyorum
Mesela şuanki planım 10 günde mutfaktan çıkmak hergün 2 dolap silip içindekileri yıkamak
Hepsini yapmam mümkün değil çünkü çocuklar durmaz zaten
Sadece 1 kere 1 ay düzenli olarak 1 oda 1 oda ayırın
Mesela benim mutfak 10 gün
Her odaya 4er gün ayırsam işim bitiyo

Valla ben iki yaşındaki tek çocukla bu sekildeyim😁 tüm gün oynasın diye bırakıyorum. 5-6 gibi de evi şöyle bir toparliyorum. İki haftada bir de dip bucak dedigimiz temizliği anca yapıyorum. Diğer türlüsü çok zor yani. Çocuk yanımda geziyor temizlik sırasında. Valla onun eline de bez veriyorum bişey yapıyorum sansın da iki dakika dursun diye.uzattim ama üzülme yani😁

Birebir ayni durumdayiz. Oglum 4 yasinda kizim 21 aylik. Benim cocuklarda seninkiler gibi aksama kadar aglar kavga ederlerdi. Ikiside ayri ayri yapisir bana elim kolum bagli olurdu sen yine yemek yapabiliyormussun iyi ben onlarin karnini doyursam onlara gore aksam yemegi hazirlasam sukur diyordum. Esimle haftanin neredeyse 4 gunu disardan hallederdik kendi yemegimizi. Bana destek oldugu nadir konulardan biri oydu diyebilirim. Ama yemek hersey degil tabi. Camasir katlar yerlestirmeye zamanim olmazdi yikardim makinadan cikarmaya zamanim olmazdi. Yerlerde surekli kirinti ayna kapi ve duvarlarda yagli parmak izleri heryerde oyuncak gunde 4 sefer kitaplik ve diger dolaplar bosaltilirdi. Bulasiklari makinaya dizemezdim cunku kizim gelir sabote ederdi. Bunlar yine neysede oglum cok cok zor bir cocuk. Asiri dikbasli ve asi herseyle inatlasan herseye aglayan bir cocuk. Canimdan cok sevsemde annemden emdigim sutu burnumdan getirdi desem yeridir. Bende sizin gibi sinir stres yapa yapa sagligimdan oldum. Ciddi anlamda bas donme ataklarim oluyor gunlerce suruyor ve yerimden kalkip adim atmak iskenceye donusuyor benim icin. Sagligimdan oldugum icin oglumu anaokuluna yazdirdim bir sure once ama bu sefer baska sorunlar oldu. Her sabah aglama krizerine giriyor gitmek istemiyorum diye yeri gogu inletiyor. Gece uykusundan aglayarak uyaniyor bir saat kesintisiz agliyor sakinlestiremiyorum. Inanilmaz hircinlasti. Gitse bir turlu kalsa bir turlu. Temizlik icin eve yardimci aldim evi a' dan z' ye temizlettim diye sevinirken bir baktim evin cesitli yerlerine zarar vermisler. Oda ayri bir dert yardimci al deniyor ama isini hakkiyla yapan yardimci bulmak cok cok zor. Kisacasi iki kucuk cocuk buyutmek cok zor heleki mizmiz ve aglak iseler ustune ustluk es destegide dogru duzgun yoksa. Bu yuzden sizi benden iyi kimseye anlayamaz. Allah yardimciniz olsun.

Düzen ve program oluşturduğunuzda işleriniz gözünüzde buyumeyecek.
4-4 luk olmak olmasın amacınız.
Bırakın 4-3 luk bazen 4- 2 lik de yetinilebilir bir şey olsun.
Madem sordunuz ben yaptığım şeyleri anlatayım.
Sabah kalkıyorum çocuklar hemen acıktık anne .
Yataklar falan sonra önce kahvaltı.
Kahvaltı faslı bittikten sonra onlara küçük bir oyun kurup ya da ellerine elma verip hadi siz bunu yiyin ben gelicem deyip yatakları toplayıp etrafta dağınıklık varsa hızlıca hallediyorum.
Sonra yanıma geliyorlar. Küçüğüm bulaşık makinesine çok meraklı çalıştırma görevi artık onun.
Yanımda bekle bulaşıkları yerlestireyim sen çalıştır diyorum. Beklerken cekmecelerimi karıştırıyor bir taraftan.
Makineyi çalıştırıp mutfaktan çıkıyoruz.
Büyüğün eline kalem ve kağıt veriyorum o boya yapıyor masada biz küçükle çamaşır makinesine çamaşır doldurup onu da aradan çıkarıyoruz.
Sonra evi de yüzeysel bir defa supurunce birlikte oturup ortak oyun kurup oynuyoruz.
Şimdilerde birisi okula başladı anaokuluna o beni daha çok rahatlattı. Düzenim daha da yerine oturdu.
Cocuk ister 1 ister 3 ister 5 olsun.
Anneyi takip eder. Onun yaptıklarını yapmak ister.
Onu da yanımızda bazen küçük görevler vererek mutlu edebiliriz.
Ben de yarım yumalak yapıp gidiyorum işte.
Sakince kimseyi dert etmeden sadece kendi huzurum için her şey.
İnsanlar gelecek diye gerilemem
Gerileceksem de kimseyi kabul etmem.
Ya da beni anlayan kişiyi evime alırım.
Bal dök yala ev kim istemez ama cocuklarla bu biraz zor . Ve kimse ödül vermiyor .
Ev işi nankör bugün parlar yarın soner.
Sakince elinizden geleni yapın gerisini bırakın.

Eşleriniz nasıl yardım etmiyor, sizler bunu nasıl kabul edebiliyorsunuz benim aklım almıyor gerçekten. Çocuk eşinin de çocuğu. Bakmak zorunda yani. Ev işlerine ortak olması konusuna girmiyorum bile.
Büyük olan yaşı gereği kreşe gitmeli. Küçük olanla da gün içinde bir rutin oturtabilirsiniz. Sürekli bir uğraş içinde olduğunuz için ne çocuklarla ilgilenebilir ne de evi düzene koyabilirsiniz.
Maddi durumunuz iyiyse dik süpürge ve silva mop müthiş kurtarıcı.

Yapmıyoruz gerekmedikce:KK53: bebe =düzensizlik zaten

Yaa ayni durum bir çocukla bende var .Evim de çok büyük .Bir süre sonra saldım artık .Zaten Pandemi var gelen giden de yok .Eşim yoğun çalışıyor .Evde kızımla tekim.Haliyle yetişemiyorum .Bu aralar odalari sıra ile yapiyorum .Her gün 1 oda ama kızım çok fazla ilgi bekliyor .Ayağıma dolaşıyor .Biraz iş yaptım bugün kendini yere atıp ağlama krizine girdi bir süre sonra gittim onu uyuttum tekrar devam ettim .Yapabildiğim kadar ,çok takılmamak lazım .Çocuklu ev .

Eşleriniz nasıl yardım etmiyor, sizler bunu nasıl kabul edebiliyorsunuz benim aklım almıyor gerçekten. Çocuk eşinin de çocuğu. Bakmak zorunda yani. Ev işlerine ortak olması konusuna girmiyorum bile.
Büyük olan yaşı gereği kreşe gitmeli. Küçük olanla da gün içinde bir rutin oturtabilirsiniz. Sürekli bir uğraş içinde olduğunuz için ne çocuklarla ilgilenebilir ne de evi düzene koyabilirsiniz.
Maddi durumunuz iyiyse dik süpürge ve silva mop müthiş kurtarıcı.
Yapmak istemeyen ese nasil zorla yaptiracaksinki. Adamin icinde varsa yapar zaten. Icinde yoksa istedigin kadar tepki goster yada tatli dille soyle bir yerde ya tartismayla sonuclanir ya kavgayla. Boyle bir ortam cocuklar icin ne kadar saglikli cocuklara yansimasa bile kendin sinir kupu oluyorsun zaten. Bos yere gerilecegime soylemeyeyim beklenti icerisine girmeyeyim insanligi buymus demekki diyorsun bir yerden sonra.

Sizi asil sorununuz evdeki en buyuk çocuk, eşiniz.
Ne demek sadece op kokla sonra yat keyfine bak oh ne ala memleket, elini hic bir işe surmuyorsa alin bir temizlik iscisi haftada bir ödesin, sonra kendi yardim etmeye baslar paşa paşa

Buyuk cocuk krese gidecek.
Baba baba oldugunun farkina varacak.
Arada bir nefes almak adina disaridan yemek söylenecek.
Varsa aile buyuklerinden yoksa bir arkadasinizdan arada destek istenecek, dondurucunuza hazir yemek yapmalari icin. Ben bazi gunler bes cayindaki kurabiyeden salataya, ana yemek, corba her seyi dondurucudan cikartiyorum.
Robot süpürge de bir miktar yukunuzu alir.
Maddi imkan varsa haftada bir temizlikci veya 3 yarim gün bir oyun ablasi sizi acayip ferahlatir.

Ama en önemlisi ilk 2 madde.

sever cocuklari kizim kizim oglum oglum diye oper şap şap iste bu kadar baska bisey beklemem 4 senedir cok yipratti beni dilimde tuy bitti biraz bana merhamet et dedikce yedik birbirimizi simdi seslenmiyorum ona yiyip icip yatıyor o mutlu
Biraz fedakarlik yapsa yorgun da olsa cocuklarla aksam ilgilense bir sorun kalmayacak ta iste tek başına cok yorucu

Back
X