- 7 Ağustos 2017
- 9.997
- 37.368
- 548
- 29
Cnm 3 cocuk annesiyim 4,5 2,5 ve 4 aylik
Öncelikle dúzen cok önemli ve kural. Mesela evimde oyun kösesi vardir orayi istedigi kadar dagitsinlar oynasinlar sesim cikmaz ama4,5 ve 2,5 yasindaki kizlarim cok iyi bilirlerki eger orayi dagitip oynuyrosak sonra toplamamiz gerekiyor diye. Bazen daginik olur oyuncaklar her yerde olur kizim gelir tv karsiinda oturup annecim aciktim der mesela. Bende derimki eger yorulduysan oynamiczksan toplayin bende sizin yemeginizi hazirliyim simdi mutfaga geciyorum diyip giderim. Gelince heryer toplanmis olur ama bunu ben basindan beri soyliye soyliye bazende kizdigim olmustur bu sekilde ögrettim.
Kural cok önemli cocuklar arasinda tatli dil ve disiplin. Aksma 19 de ikiside keisnlikle yataktalar ve ben bunu 1,5 yasindan beri bu sekilde ögrettim. Ha illaki 3 cocuk ev isi yemek bazen zor oluyor ama dedigim gibi eger cocuklarinizlz guzel
Bir iletisim yapip kural koyabilirsen senin icinde onlar icinde hayat kolaylasir. Bazen ceza vermek kotu degildir evde bizim (ceza) kösemiz vardir. Diyelimki bir oyuncak icin ikisi kavga edip bagiris icindeler o oyuncagi alir ikisinide ceza kösesine koyup sakin bir sesle aranizda sornu cözun o sekilde oynayin derim sonra ozur dileyip sarilip tekrar oynarlar
Daha cok sey var cnm ama bunlar geldi suan aklima
Ben en çok şeye takıldım saat 19 çok erken degilmi nasıl sabaha kadar uyuyuyolar 21.00 da neyse ama çocuğu 19 yatağa geçirsem hadi yarım saat sonra uyudu desem 22. 00 da uyanır.22 de yatağina alıyorum ben sonra uyuyor.
Kural konusunda en başından alistirmakla iyi yapmışsınız