- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #106.321
ronyamm nasılsın dunden berı daha ıyısındır ınsallah
benim saf kocam çalışma haftası sanıyomuş :)))dedim daha başlamadı diyoki ne diye o kdr oldu:)))
bana bi istek geldi aman maşallah diyim ronya gibi kendime nazar etcem:)))
SLM KIZLAR şimdi kimse yok ama gelince cevabınızı beklyorum mutlaka
dün yumurtalık takbi için doktora gittim ve dr polikistik over var dedi. adet düzensizliği, sivilcelenme, kilo artışı ve tüylenme yapabilir dedi adet düzensizliğim br yıldır nerdeyse hiç olmadı kilo artışı var ama benimde iştahım açıldı bu aralar sivilcelenme var tüylenme yok denecek kadar az... dr arada yumurtlama olmayabilir dedi ama ben her ay düzenli yumurtladığımdan eminim çünkü akıntım oluyordu.....
kendi doktoruma gösteremedim doğuma gitimişti ve bi saat bekledik gelmeyince perşembe tekrar çağırdı ultrasonografi dr u bende sonuçların ikisini de perşembe dr uma göstereceğim sizce çok önemlimidir polikistikover konularına baktım ancak adet düzensizliğinden bahsediliyordu bende öyle bi sorun olmadığı için pek bakmadım sizlerden yardım alayım dedim....
geçen sene aynı yerde takip yaptırmıştım polikistikin olduğu söylemişti ama çok küçük önemli değil demişti sizce nedir benim durumum???
canım bendede var pko sanırım bı 5 yıl oldu...bendede adet olmama gıbı sıkıntı olmadı cok sukur her ay oldum cok nadır gecıkme olmustur ama bende dıger etkılerı goruldu bazen hormonları etkıledı kılo artısı kesınlıkle oldu polıkıstık overde ılla adet etkılenecek dıye kural yok dr tavsıyelerıne uyarsan kılo verırsen bısey olmaz ozellıkle kılo vermek cok etkılıyor
ben 7 yıllık evliyim 6 yıldırda tedavi oluyorum şu ana kadar 2 defa adetim aksadı oda 2-3 gün
ama 3. tüp bebeyime başlarken başka bir yerde yaptım dr bana polikistik over hastası olduğumu söyledi
dediğin gibi yani adet düzensizliği yok ama kilo sivilce va tüylenme var ultrasyondan yomurta çaplarında büyüklük olduğunu ve kisti olduğunu
ama bu normal bir kist deyil her ay o kis adetle birlikte gidiyo ama adet sonrasında oluşan yomurta ilede tekrar yomurtada kist çıkıyo
hormon testleri yaptık onlarda polikistik over hastası olduğumu iyice teyit etti yanı bozuk çıktılar
yani ben şu ana kadar 3 aşılama 2 tüp bebeyimden sonra farkedildi pco olduğum
bana glokofen diye bir ilaç verdi bu şeker hastalarının kullandığı bir ilaç
pco da zaten insülin direncinden dolayı ortaya çıkan bir hastalık bu ileç insülin direncini artırıyo
ve bu hormunlara doğal olarakta yomurtanın her ay biraz daha düzenli olmasına yarıyo
ben eminim deme akıntı benimde oluyo adetimin 13 -17 arası olduğunu söyledim
dr dediki ben demiyorum senin yomurtaların hiç gelişmiyo veya olgunlaşmıyıyo veya çatlamıyo
bunlar her ay düzenli bir şekilde olsa bile yomurta kistli yanı kalıteli deyil
benim eşimdede sorun var ama dr dediki bu zamanında fak edilseydi
ve tedavi edilseydi şu ana kadar yaptığın bu kadar tedavi muhakkak biri cevap verirdi dedi
3. tüpüde yaptım oda olmadı işin kısası bu
Cümleten hayırlı akşamlar canlarım nasılsınız.....
Sevser canım aşılamaya başlıyormuşsunuz hayırlı olsun inşallah...
Dualarım seninle...
canım bendede kilo ve tüylenme yoktu sadece adet düzensizliği vardı
bu sanırım kişiden kişiye değişiyor
ama düzenli adet olmak pko yok demek değildir
bendeki bir belirtide kanamalarım çok az ve koyu kahverenginde geliyordu
adet öncesi sendromu yaşamıyordum stres sinir göğüs şişkinliği yoktu
bu belirtiler olduğundanda genelde o ay verimli geçmiş oluyordu
bende adet hep oldu ama dedıgın gıbı mıktarı bırden cok azaldı, gun olarakta normalde 7 gun olurdu bırden 3 gune dustu bende bu sıkayetle dra gıttım pko teshıs edıldı daha sonrada 2 yıl oncede seker oldugu ortaya cıktı dr bana demıstı 4 4luk pko hastasısın dıye
sanada hayırlıı akşamlar canım muesim
nasılsın güzel yürekli arkadaşım benimm
sevserr canım aşılaman hayırlı uğurlu olsun inşallah bebişin gelir
İyiyim çok şükür Ronya'm bizde hayırlısıyla start veriyoruz rüp bebeğe kısmetse.
Önce şu testi tekrarlıyalımda.
Bu arada merkez araştırıyoruz.
Büyük ihtimalle kadıköy acıbadem.
Şuan acıbadem buradaki şubesinde eşim ürolağa gidiyor buradaki kadın doğumcuyada ben başlıyacağım.
Takip falan daha kolay rahat olur diye öyle düşünüyoruz herşeyin hayırlısı.
Cok sukur mavisim varikosel cikmamasina sevindim. Amin canimmm bende seniTatlım eşim gitti bugün çapaya. muayene etmiş, varikosel yok demiş çok şükür. ayın 10 ve 13 üne hormon ve sperm testi vermiş. Malum devlet hemen yapsa ya testi. bizde boşuna perhizi ayarlamaya çalıştık :) neyse sağlık olsun bunada şükür. pes etmek yok mücadeleye devam. Rabbim hepimizin kalbine göre versin. Çok sağol azracığım güzel dileklerin için. Öpüyorum seni
benim saf kocam çalışma haftası sanıyomuş :)))dedim daha başlamadı diyoki ne diye o kdr oldu:)))
bana bi istek geldi aman maşallah diyim ronya gibi kendime nazar etcem:)))
İyiyim çok şükür Ronya'm bizde hayırlısıyla start veriyoruz rüp bebeğe kısmetse.
Önce şu testi tekrarlıyalımda.
Bu arada merkez araştırıyoruz.
Büyük ihtimalle kadıköy acıbadem.
Şuan acıbadem buradaki şubesinde eşim ürolağa gidiyor buradaki kadın doğumcuyada ben başlıyacağım.
Takip falan daha kolay rahat olur diye öyle düşünüyoruz herşeyin hayırlısı.
canım hadi hayırlı uğurlu olsun
bir şeye karar vermek başarmak demektir bence
bundan sonrası bol moral ve duayla inşallah gelecek bebişin
Cok sukur mavisim varikosel cikmamasina sevindim. Amin canimmm bende seni
masllah ekincim ginseng icmeye basladimdan beri banada bi haller oldu sendemi iciyorsun?
muescim tupbebegekarar vemissiniz tatlim rabbim emeklerinizi bosa cikarmasin insallah dualarim seninle canim
muescim yeni kararınız size beibş getirsin inşallah..
kızlar küçük bir sorum var kanda gebelik testi 2 olursa neyi ifade eder??? 5 in altı gebelik değil demek biliyorum ama 2 olması da normal mi??
nacizane fikirleriniz canlarım????
muescim yeni kararınız size beibş getirsin inşallah..
kızlar küçük bir sorum var kanda gebelik testi 2 olursa neyi ifade eder??? 5 in altı gebelik değil demek biliyorum ama 2 olması da normal mi??
nacizane fikirleriniz canlarım????
canım benim çok kere 2 çıktı ama negatifti
ama yinede insnaı düşündürmüyor değil yani yükselirmi falan diye
canım seninmi 2 çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?