Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ceylannn öyle bir demişsinki sanki herkes kız dedide bir tek sen erkek dedin :)

merhaba...ben size özelden mesaj atmak istedim ama henüz yeni üye lduğum için atamadım.bende turhalda yaşıyorum.tokat medicalde sezeryan olmaı düşünüyorum.şu an 37. haftadayım.acaba siz doğum yaptınız mı kime yaptırdınız.erkek olan doktor için iyi dediler bana.bide kaçıncı haftada doğum yaptınız?ben önce kontrole gidip sonrada gün mü alıyorum doktordan nasıl olcak hiç gitmedim de daha önce oraya.hep gop üni de kontrole gittim orayı biliyorum.lütfen yardımcı olurmusun bana...adım yasemin.şimdiden teşekkürler...

canım bence yaptırma
zaten normal ilişkiylede hemen hemen aynı şansın olacak
eğer açık tüpünde olsaydı yumurtan kesin yaptır derdim

canım benim eşimdede varikosel vardı biz bir yol boyunca kürlerle vitaminlerle hızını yüksetmeye çalıştık
dönem dönem yükselsede hep düştü eşim ameliyat oldu ve ben 3 ay sonra hamile oldum
bence kesinlikle önce varikoseli halledin hem çok basit bir ameliyat

sağol canım bana moral verdin. eşime ameliyat kelimesi biraz soğuk geliyor ama yaza kadar hamile kalamazsam mecburen olacak. bir çare olarakta aşılamayı düşünüyoruz. şimdi havuç suyu veriyorum, şifa olur inşallah.

merhaba...ben size özelden mesaj atmak istedim ama henüz yeni üye lduğum için atamadım.bende turhalda yaşıyorum.tokat medicalde sezeryan olmaı düşünüyorum.şu an 37. haftadayım.acaba siz doğum yaptınız mı kime yaptırdınız.erkek olan doktor için iyi dediler bana.bide kaçıncı haftada doğum yaptınız?ben önce kontrole gidip sonrada gün mü alıyorum doktordan nasıl olcak hiç gitmedim de daha önce oraya.hep gop üni de kontrole gittim orayı biliyorum.lütfen yardımcı olurmusun bana...adım yasemin.şimdiden teşekkürler...

merhaba yasemin şaşırdım nerden buldun beni :)
özeline mesaj atıyorum gerekli bilgileri
eğer sormak istediğin başka bişey olursa yardımcı olurum

Arkadaşlarım öncelikle şunu demek isterimki amacım kimseye akıl vermek ders vermek değil. Sadece yaşadıklarımı anlatıp, kendimce yaptığım doğruları yanlışları gözler önüne sermek. Hatta en önemlisi bende işe yaradığını düşündüğüm şeyleri sizinle paylaşıp sizlerinde fayda görmeniz…. Yaptığım hatalarıda yapmamanız.

eşimle 3.5 senedir evliyiz. Evlenir evlenmez ikinci haftasındaydı sanırım ben yüksek lisans eğitimime başladığım için bebek düşünmüyorduk. Aslında kanımda canımda anne olma isteği vardı ama hem iş hem ev hem okul bir koltuğun altına 5 karpuz sığmaz diye dile bile getirmedik bu konuyu. 3 senede bitti yüksek lisansım. 2. Senesinde sesler duyulmaya başlamıştı. Bebek düşünmüyor musunuzzzzzz, hadi ama ne bekliyorsunuzzzz vs. 2. Senede çok plan yapan ben hadi artık deneyelim hamile kalsamda nasılsa 5-6 aya tezi veririm mis gibi hem tez çıkar aradan hem de bebişimizin son ayları olur dedim.buarada çok detaycı, olmaması gerektiği kadar plancı biriyim. Millet bir sene denedikten sonra testini filan yapar biz 2-3 ay denedik dedim böyle saçmalıkmı olur ya bir sorun varsa dr.a gitmeliyiz…zaten ara ara hormon filan baktırırdım ben. Çok koşturmaktan olsa gerek (gündüz çalışıp gece derslere çalışmak filan) kendimi yorgun filan hisseder tsh hemogram yaptırırdım. Genital muayenemide olurdum. Smear testimi hersene yaptırdım filan. Neyseeee.
Çapada çalıştığım için gittim tüp bebek merkezine hiçte yalan atamam ama o gunu denedım 11 aydır çalışmlaarımız var ama bir problem var sanırım gerekli tetkikleri yapabilirmiyiz dedim. Salak kadın 1 sene olmadan gerek yok diye komik bi cevap vermişti. Bende zorlamadım. Gittim bi özel hastaneye genital muayane oldum hormonlar vs ne gerekıyorsa. Hersey normal. Eşimede bi sperm örneği verdirmiştim bi merkeze. O tıpla alakalı pek bişey bilmez ilgi alanı değildir… örnek verdiği lab.a mail atmasını söylemiş ve işten dolayı il dışında bir toplantıya gitmişti. Merakla bekliyoruz sonucu. Toplantı arasında telefon etti bana dediği cümle aynen şuydu “ canım bu raporda sanırım bi yanlışlık var bir şeyler çıkmamış hepsinde “0” yazıyor, en alttada canlı cansız spermatogonia hücresi görülmedi” yatakta olece kalakaldım. Gerçektenmi dedim bi sonra o telaşla cnm toplantıyıa gırıyorz deyıp kapadı telı. Kızlar ne hissettiğimi düşünüyorum ama anlatıcak kelime bulamıyourm size… hüngür hüngür ağladım. Olece yattım. Yıne aradı beni cnm ne düşünüyorsun diye. Dedim cnm anlmaadın mı yoksa telefondamı konumsak ıstemıyorsun ?? sperm çıkmamış bu bır kısırlık nedeni!!! Demez olaydım sonorakı kısımlarda ınsanalr ne konusmus ne yapmıs hıcbırını hatırlamıyor. Cıdden anlamamıs meger…
Sonrasında hormonlarına baktırdık ne gerekıyorsa pesı sıra yaptırdık bız dna testı vs. az cok bılıyorum cunku. Cerrahpasanın hocasını ayarladım esım dostum o donem cok yardımcı oldu saolsun. Maddı acıdan kulfete gırmeden saglıkcıyım dıye tanıdık vasıtasıyla yaptık testlerı. ALLAH ıkı cıhanda onlerıne cıkarsın. Hoca demezmı inmemiş testis ameliyatı olmuşsun sen!! Eşimin bile haberi yok!!!
Dikiş izi var ama 1 yaşındayken testisleri su toplamıs esımın o sıvıyı alıcaz demıs dr.u ama amelıyatta testıslerı yukarda gorunce onlarıda asagı cekmıs meger. Sonradan kayınvalıdemden ogrendık. Esmın bıldıgı sıvı alınmasıydı sadece. İlk baslarda kendimi kandırılmış gibi hissettim.. sonra Allah bilir günahını almıyım kımsenın dedım. Kendimi tarttım ııde bilsen ne olucaktı … dedim?? Evlenmıycekmıydın ?? cevabım kalbımı temızledı. Bısey degısmıycektı. Eşim benim bu dünyadaki en büyük şansım size okadarını söyliyim.
Sonra ne mi yaptık… hemen çok güvendiğim bir bioenerji uzmanı var yakınen tanıdgım bitkisel kurler duzenleyen bu şekilde tedavi eden insanları. Testi öğrendiğimiz aksam ona gittik. Bize 30 serçe yesin dedi ama bulmakta zorlanabılırsınız. Bırde bırsuru ılac verdı bıtkısel. Yok sıcak su buharı banyosu yok haplar fılan. Serce dısında hersey tamamda, serce bulamadık arakadaslarım bır ay ıcınde avlanması lazımdı yoksa onlarında cıftlesme zamanı gelıyormus. Yararı dokuncagına zararı dokunur sakın dedi. Biz subatta ogrendık durumumuzu subat basında. Nısana kadar serce merce aramayla gectı. Ailelere demedik ilk basta kardeslerıme dedım ama agglama sızlamanın dısında pek bı yararları dokunmadı ne yapabılırlerdı bıde. Doğal olarak uzuluyorlar onlarda. Sadece bır yerden 7 veya 8 serce geldı onları yıyebıldı esım. Allahım onları hazırlamakta ezıyettı.. bide ne akıllı kuslermıs yarabbım cnm esım bı pazarını mezarlıkta ag kurarak gecırdı ekmegı alıp ag daha dusmeden kacıyolarmıs. Hepsıne dusman olmustum o vakıt :56: Sonra cok guzel oten bır kus aldık evımıze balkonda otsunde gelsınler dıye. Yanlıs kuşmuu avlamadık sonra oturup aglamadık mıı . ama serceler yyıyıp yıyıp gıdıyordu. Yapıskana basmadan havadan alıp gıdıyordularrrr :37: Sımdı kusumuz ozamandan yadıgar bıze cocuklarımız gorur ınsallah kırmızı sıyah harıka bır kusumuz var artık. Adı zıpzıp. Ucmaktan cok zıplıyor bu manyakta cunku:9:
Buarada yapılanlar yarıyormu dıye 2-3 test daha yaptık. Hep aynı.bısey degısmıyor. Bı yandan tez hazırlıgım suruyor basımı kaldıramıyorum. Bır muddet bu konuyu rafa kaldırdık. En azından yaza kadar tedavı olamazdım bu stres ve yogunlukta. Tezımı agustosuta teslım ettım adetımle tedavıme baslarım dedım sıkıntıdan tezı verdıgımın yarındası adet oldum. Hemen aradım dr.umu. dedım ben bu ay baslamak ıstıyıyorumm. Buarada bırcok tup bebek merkezınde arkadasım olmasına ragmen bahcecıyı emre beyden dolayı sectık. Iıkıde ole yapmısız. Kucuk dev adam. Ona sureklı dua edıyorum bılıyormusunuz. Neyse.
Agustosta tedavıye cumburlop gırmıs bulunduk. Acıkcası ruhen hazır degılmısım. Daha acayıp bır streslı ısten cıkmısken kendımı dınlemeden baksa bır streslı ıse gırdık. Annelerın haberı yok daha. Annem ghozumun ıcıne baka baka allahımsana evlat nasıp etsın dıye agladı kac kez. Bebek ıcın denemeye basladıgımızda demıstım ben ona cunku bır mecburetten . basım agrıyor dıye ılac vermek ıstedı bırkeresınde. Bende her ay hamıle kalıyorum tabı hersey normal ya. Anne belkı hamıleyım ıcemem demıstım. Kadın bu sebepten olamdıgını anladı ama hıc yuzlesmedık. Ama bana bole gozumun ıcıne baka baka cok manevı baskı yaptı. Akıtamadıgım gozyaslarımın bogazımdan gerı gıttıgını bılırım. Aılelerı anlamak cok zor arkadaslar. Sacma sapan hallere gırıp ınsan kendıne uzulemeden onalara uzulur buluyor kendını.
Neyse ben sonra ılacları ıgnelerı vurulmaya basladım ılk tedavıde ama gorceksınızz anam nasıl zor vuruyorum sankı neyse… kendıme bı ıcten ıce acımalar fılan… sıfa olsun dıye degılde allahım ben nelere gogus goruyrm dusuncelerı.. (şimdi ne kadar saçma geliyor) o tedaviden hayır gelir mi. Buarada tedaviye eşime olan bişey diye bakmadım hiç. Totalde tedavi = ona bana olanlar. Bi basamak gittimi o işten hayır gelmez. Gelmiyormuş.
Neyse yumurtalar geliştirildi. Kısa tedavi oldum ilkinde kısa protokol. Oda benm zorumla artık beklemek cok yormustu benı ve dr.uma adetın 21. Gununu bekleyemem kısa olsun bır rısk yoksa dedım. 21. Gun nerdeyse sonuc alıcaktım hemen olsun bıtsın dıye baktım. Hep agzımda dılımde olucak ıns neden olmasın dolasırken. Yuregım ole demıyordu. Eşimden sperm ya cıkmazsa sorusu ıcımı nasıl kemırıyordu anlatamam. Kemırmenın sesını kulaklarım duyuyordu resmen. Ama güya !! pozitiftim. Kendımı kandırıyormusum. Yumurtalar olgunlaştı toplama gunu geldı tarıh verdıler. Aynı gun esım mıkro tese amelıyatı olucaktı bende narkoz alıcaktım. Bu narkoz olayından dolayı annemlere soyledım mecburen. Esım soylememız lazım artık dedı bısey olsa asla affetmezler senı beni. Soyledık. Kayınvalıdemlere daha once demısttık. Onlar hıcbısey yokmus gbı davrandılar delı ettıler beni . belkı ıcten ıce uzulduler bılemıyrm ama kadın hıc bellı etmedı. Olucak bak sunun buyu varmıs olmus bak sunun şusu varmıs olmus olucak kızım fılan dedı. Ama ben omzuna dayanıp aglıycak bırı arıyordum anlamadı. Annem ılk duyunca olsun kızım dedı keşke benım oğlumda yasasaydı da boyle bı durumu olsaydı ( bebekken olgunu kaybetmıs annem) kocan yanında olsun yeterkı dedı. Ama yarındası telefonla konusurken sesı cıkmıyordu. Kısılmıs. Nedenseee! Noldu anne dedıgımde butun gece uyuyamadıgını soyeledı… bu bana yarıdmcımı oldu. Hayır acımı katladı daha cok.
Neyse yumurtlarım toplandı 16mı 17 mı ne toplandı eşim ameliyat oldu. Sperm bulundu kızlarrr!!! Allahım yüzümüze güldü. Hıc akıtmadıgım gozyaslarımı delıler gıbı anırarak ılk kez annemın yanında agladım sevıncten. Allahıma bınlerce sukur olsun..sonra kayınvalıdemde kaldım bır hafta aman annemın gonlu kalmasın gıttım 3 gun onda kaldım. Keske evımde kalsaymısım. Insanın evı gıbısı yok. Isteyen gelsın evımde baksın. Kı 2. Tedavımde ole yaptım. Gelen oldu mu ?? pek sayılmaz..6 embriyo olusmustu biri transfer edildi. 5. Donduruldu. 3. Gun embrıyosu. Ama zar zor gıttıler 3. Gune. Sonrasını bılıyorsunuz ıste bekleme sancısı bekle bekle bekleee…. Araya karısık ıdrar testlerıı :8: gunum geldıgınde test yaptırdık sonuc negatıf. Ayy oda trajıkomık bır olay anlatıyım . bız kanı verdık maıl atın dedık. Maıl geldı ben actım ama sayfa kucuk ekranın ortasında kucuk bısey cıktı 0.2 den kucukturu ben 20 gordum. Esımle sarılıp ayakta bı yarım saat agladık heralde sevıncten hamıleyım sandım ben :37: sonra dur cıktısını alalım dedı ekranı buyuttu ıkımızde susup ekrana herlade bı Dakka baktık olece 0.2 yı gorunce:51: gıttım uyudum sonra saatlerce bana en ıı gelen sey uyumak bole durumlarda.
Akıllı annem karsı komsusuna fılan soylemıs bnm tup bebek denedıgımı. Bı halt varmıs gıbı. Salak karılar benı gorunce yok gobegını gosterır tutumu der yok olur olurrr sıkma canını. Cahılllıgın gozu kor olsun bole bır durumu konuşma hakkını kendılerınde nasıl buluyorlarsa… ben bunları ısıttıkce kendımı yedım sınırden. Anneme hıc geregı yoktu deyıp evden ayrıldım bı gunu aksam yemegıne gıtmısken. 3 hafta konusmadım. Hadsız ınsanlar bole bısey soruncada cevp vermedım. Duvarımı ordum kendımı korumak ıcın. Kımsenın hakkı yok benm yatakodamla ılgılı bıseylerı bılmesıne kımseylede, ıstemedıgım kımseylede konusmadım. Aileler bu konularda sakat grup ben öle ilan ettim. Kaş yapıyım derken göz çıkarıyorlar. Arkadasalrımla esım dostumla konusup bol bol desarj oldum ama. Konustukca rahatlayanlardanım. Konustukca durumu kabullendım. Konuyu sıradanlaştırdım.
Dr.uma hemen donmusları denemek ıstedıgımı soyledım. Oda 2 ay ara vermemız gerektıgını tabı. Buarada bukadar acelecı olmamın solede bır nedenı varkı bebekten dolayı iş hayatımı dondurmus gıbıyım. Yuksegım bıtınce ozel sektore gecerım dıye dusunurken( yuksekle beraber bebsıte cıkıyordu ya aradan) bole bı durumda ıstemedıgım halde orda calısmak durumundayım cunku kımse boyle bır ugrasla ugrasan adamı ıstemez ıs yerınde. Ben olsam bende ıstemem. Randıman acısından ( belki buda hüsnü kuruntudan ıbaret, neyse)
2 ay gectı sadece rahım ıcı hazırlnaıcagı ıcın ıgne vurulma yoktu daha rahat bır tedavıydı amma velakın asırı osterojen yaktı benıı:19: cok sıkıntı cektım. Yuzduk yuzduk kuyruguna geldık derken cok saglıklı olmayan embrıyolarımız canlılıgını yıtırdı 5. Gun e kadar tek tek gıttıler. Sadce bırı kaldı 5. Gun cok ıı olmasada 6. Gun 5. Gune gelırse ozaman konusurzs dedıler. Uyku yok tabı ı gece dualar fılan. Bır telefon oda canlılıgını surduremedı dıye…ınanın ilk transferin tutmamasından daha cok koydu bu durum. 5tanenın bırı 5. Gune gıder hemde blast %70 tutunur dıyordum hep kendı kendıme. Ama içimdeki ya gitmezseeee sesi ağır basmış demekki buda başarısız oldu. Dr.uma gıttık neden nıcın konustuk fılan. Eve geldık uzuntuden sak dıye düştüm mutfagımda:2:
Buraya kadar olan surecte arkadaslarım kendıme acıma hısı vardı fazlaca. Kabul etsenızde etmesenızde ara ara hepınızın patladıgı gercek duygularınızın acıga cıktıgı yazılarınıza denk geldim. Ağzımızdan inşallah maşallahlar eksik değil ama ya içimiz??? İçimizde hep bir kopan fırtına yalnız kaldıgımızda ne zaman bıtıcek bu dert neden ben soruları donuyor dımı ? acabalarrr… bakalım ne olucak, bakalım test nasıl cıkıcak, bu sefer olur inşallah..iyi gibi hep olumlu gözüken olumsuzluk yuklu cumlelerı kullanmamamız kullanmamk degılde dusunce yapımızı degıstırmemızz lazım. Ben bır nebze bunu basarıyorum artık. Buyuk caplı olmasada kucuk caplı ( kı buyukte olabılır sadece buna ınanmam yeterlı suan ıcın okadar guclu degılım demek) ıstedıgım herseyı cekebılıyorum hayatıma. Sasırıyrm sonra. Sadece beynımıze bır ayar yetıcek bunun ıcın.
Ben bu konular uzerıne bı ton kıtap okudum şimdiye kadar zaman zaman basarılı oldum olmadıgımda oldu (ılk ıkı deneyım)… bana en yardımcı olan bana bu dusunce sisteminin hiçte okadar zor olmadığını gösteren bir kitap okudum 2. Tedavimin ortalarına dogru. Dediğim gibi çok uzakta değilim zaten. Ama kitap beni silkelenmemi sağladı. Onu okuyun şimdi size koca bir öğretiyi burada anlatmam zor sımdı bıle cok yoruldum yazmaktan bıtsın hemen yatıcam.. ama mutlaka okuyun arakadaslarım !!
3. tedavime baslamadan ben kendimi hamileymişim gibi hissetmeye başladım (kitapta nedemek oldugunu anlarsınız bir şeyi kendınıze çekmek için –mış, -muş gibi davranmak duşunmek dıyebılırız kısaca). Bunu ölece hissedemiyor insan. Yardımcı şeyler lazım (okadar daha uçmadım anlıycağınız endişelenmeyin!!!:27:) dr.um fotosunu buldum nette bir bayana yaklasık 6-7 aylık bı bayana ultrason yapıyor muayenesınde o foto uzerınde oynadık photoshopla o hamıle bayan ben oldum:49: guzel renklı bır cıktısını aldık. Sonra tuba buyukustunun ıkız bebeklerıne hamıle bır fotosunu bulduk kırmızı elbıselı bılırsınız belkı oda orda 6-7 aylık hamıle saten bır elbıse var uzerınde. Yanında da eşi. Hemennn ıkımızın kafasını koyduk harıka duruyoruz.. kardeşimin haziranda düğünü olucak oraya gidiyoruz o kıyafetlerle ( gercekten o elbıseye benzer bsıey yaptırıcam) ve ozaman ıste 6 aylık fılan olucammm:1: altında ıkız bebeklerıme hamıleyım yazıyor kendı el yazımla ( ikiz olurlarsa şaşırmayın ):28:
Bu fotoları yatagımın karsısındakı aynaya yapıstırdık. Hersabah gozumu actıgımda ne goruyorum bılın bakalım. Kalkar kalkmaz yuzumde gulumseme oluyor bır ıkı aydır. Sonra bırde benım yapmam gerekenler bırde asıstanımın ( evren) yapması gerekenlerı yazdıgım bır gorev piramidim var. Benim görevlerim iğneni vaktınde vurun, ilaçlarını iç, bol bol meyve suyu ıc hergun (hergun portakal nar karısık ıctım), duanı eksık etme, toplama ve tese gunu buyuk bır huzurla merkeze gıt (gezmeye gidiyordum sankii:33:), transfer günü huzur ve mutluluk dolu ol (öyleydim), kendini üzme ( üzmedim inanın). Evrenın kısmında ise; çok kalıiteli yumurta sperm hucresı elde edılmesı , embriyoların cok saglıklı olması, tutunmalarının ve gelısımlerının mukammel olması.
Sizce pramıd işe yaradı mı ?? hemen cevaplıyım : pramid sırasıyla herseyi bize gösterdi. Allahım bunu bize nasip etti. Evren dediğim o insanın kendindeki enerji Allahın gücünden başka bir şey değil zaten. O yüce yaradanın sizi geri çevirmesi imkansız yeterki gönlünüzü kalbinizi sonuna kadar açıp tevekkül edin. Yumruta toplanma günü 28 yumurtam toplandı. 25’i işleme girdi. 24’ü döllendi. Emre bey gecen sefer 1 saat süren işlemden 40 dakikada çıktı. 60-70 hareketli sperm bulundu ki bu sefer daha yukarda olan testıse gırdıler. Daha bitmediiiiiiii!!!!!
Bunlardan şuanda 14 tane blastosıst embrıyosu donduruldu:nazar::nazar::nazar: 1 tanesı bana transfer edildi. Allahım ne buyuk. Yüce yaradan. Koşulsuz bole olucagına ınandım basından beri….acabalara yer vermedim.
Aklıma acaba geldığı anda çok primer başlangıç aşamasındaki meditasyon nefes alışverişleri yaptım. Uzaklaştırdım kötü düşünceleri. Kısaca şoyle ( çok işe yarıyor şiddetle tavsiye ederim. Daraldığınız anda yapın) sırtüstü yatıyorsunuz 100den 0'a kadar sayıyorsunuz ama her sayıda rahminize kadar burnunuzdan nefes alıyorsunuz. Derinnnnceeee. İyice şişirin kendinizi. Sonra ağızdan yavaşça bırakıyorsunuz. Gözler kapalı. O an nerde olmak istiyorsanız orda olun. Ben genelde ya daglara yada gökyüzüne kaçıyordum:51: 0’a geldğimde kuş gibi hissediyordum kendimi. Neyi dikte etmek istiyorsam uyuyana kadar onu soyluyordum ( son zamanlarda her gece yatarken yaptım). Yumurtalarımla konutsum toplama gunune kadar. Tuplerımın oldugu kısmı tutup cok saglıklı olduklarını soyledım hep.
Okadar sağlıkla buyudulerkı 28 yumurtam oldu buda benı ohss yaptı:26: 9 aylık gıbı sıstım. Transfer olmayabılır dıye dr. Benı hazırlamaya calıstı toplama gununde. 5N1K yer mi bunu:1: inanın karınımı oksaya oksaya bol suyla( 4 lıtre gunde) sırf proteın beslenmesıyle atlattım . muyaneye gıttıgımde senı boyle beklemıyordum dedı. Dr.um.
Çok önemli olduğunu düşündüğüm bir şey daha var ( yeterrrrr diyorsunuz dimi, uzun olacagını demıstım size) KIZLAR; biz eşimle 2. Tedavi basından beri ozon gazıyla yaşıyoruz. Eve bir ozon makinası aldık. Bir tanıdıktan. Gece gündüz çalışıyor alet. Vucut için bol oksıjenın ne kadar önemli oldugunu bılırsınız. Biz bunu bnm sinüzitim için aldık ilkın hersabah aptal gbı kalkan ben zımba gıbı kalkmaya basladım. Hem de sterilizasyonu sağlıyor ev içinde. Sonra bi yazı okudum ozonun tüp bebekte kullanıldığına dair. Bir aydır filan aksamları eşim testislerine tuttu gazı yarım saat bır saat. Gece gündz zaten teneffüs ediyorz. Halen ole onu asla kapamam sanırım. Olusumlarından tutunmalarına kadar faydası dokundugunu dusunuyorum. Ozonla ılgılı acın okuyun. Tıbbı acıdanda onumuzdekı yıllarda ııce yaygınlasacak ozonla tedavı suan zaten ulkemızde baslayan bısey. Bırcok hastalık ıcın tedavıler yapılıyor. Gecen fıtık ıcın 100 cc kanı cekıp ozonla muamele ettıkten sonra vucuda tekrar kondugunu ızledım. Bıraz grıp olsak suyla muamele edıp ıcıyoruz. Yarındası hıcbıseyın kalmıyor. Spermlerımızıın yumurtaların kalıtesınde rolu var dıye dusundugum ıcın sızede yazdım. Bız azospermlıyız kızlar. Dusunun gerısını.
3. tedavinin ilaç kısımlarını vs. atladım kısmen bılırsınız. Yaptıgım bıseyde bır ay ıgne vuruldum ya her ıgnede gerı sayım yaptım bebegım ıcın ona kavusuyorum dıye. Inanın 1 ayın belkı 5-6 sında canım yanmıstır….

ve dualar allaha yakarışlar... bu herkesin kendine kalmış size şöyle ibadet edin böle edin veya ben böyle ettim diyemem. mahreme giriyor bence. ama ne dilim ne gönlüm sustu okadarını diyim size. yüce yaradan duydu sesimizi okadar büyük okadar büyükki gönlüm coşuyor şu haberi aldığımızdan beri. gözümüzle baktığımız heryerde mucizesi varken bize ikimiz içinde bir mucizesini daha lütfetti. büyük yaradan. tefriciyye 44444 o okundu özel yapılan bizim dualarımızın dısında. ben bırkezde meryem suresini okudum. türkçe mealini mutlaka okuyun derim...

ve sevgili dr.um aytun aktan. oda işte yumurta topladı transfer yaptı filan ( kadıncağız bişey yapmamış gibi oldu bu yazıda da) :24: şaka bir yana benim gibi biriyle iyi idare etti saolsun. işine çok karıştığımı düşünse de:1: beni kırmadı. içimdeki sese hep kulak verdi. iyiki de verdi bu hepimizin başarısı. muayenesi de inanılmaz güzel. beni hiçbir vakit rahatsız etmedi. son derece kibar ve eğlenceli biri. ( yumurta toplama işleminden sonra ayılmadan seni seviyorum demişim kadıncağızaa:32:) umarım ssk anlaşmalı bi hastanede görev yapabılıyordurda doğumuma kadar onunla devam ederim.

ve emre bakırcıoğlu.. bu tedavinin baş mimarı. ondan allah razı olsun....:16:
Son zamanları beraber yasadık zaten. Atladıgım bıryerler olursa eklerım ama sureklı dusunmeden yazınca bunlar cıktı. Umarım sızı sıkmamısımdır.

Yazımın en sonunu sevgili eşime ayırdım :17: size en başta hayatımın en büyük şansı yazdım ya bunu gerçekten yazdım size :nazar: Ben böyle kendimi geliştirmeye onu bunu ogrenmeye calısırken eşim bütün kalbıyle zaten Allaha tevekkulunu yapmıstı. Bir kez olsun umutsuz ve ısyanlar oldugunu gormedım. Ilk basta cıkan spermlerde onun eserı olabılır:34: bana bır bebekmısım gıbı baktı herseferınde. Bu tedavımde meyvemle yemeklerle karnımı doyururken, ilgisiylede sevgisiylede kalbımı doldurdu. Allah ondan razı olsun…..

Eğer ben böyle şanslı değilim diyorsanız beraber yol alın eşinizle. Kitabi beraber okuyun. Ben ıkı kez okudum buarada. Çok zor oldugundan degıl . ozumsemek ıcın. Bıde pratık kısımlarını cıkarırken ole okumus oldum ıste.

Sevgiyle kalın.

Aklınızdaki gönlünüzdeki kucağınızda olsun:49::49::49::49:


Allah hamiliğini kolaylaştırsın canım.. gözün aydın olsun... ağlamamak elde değil... sanırım ben de tüp bebekde o doktora gidicem cünkü ben de çok karışıyorum doktorun işine ve bana da eğlenceli rahat biri lazımdı tam aradiğim doktormuş...canım kitabın adı neydi? ben kaçırdım sanırım... ayrıca bir soru daha orta derecede hiperstimulasyonu nasıl atlattın? bol su ve proteinle beslenmek gerektiğini eşim dahiliyeci olduğu halde bilmiyordu ki ben 1 senedir yeni atlatabildim...bana kısaca bahsedersen sevinirim... öptüm canım seni, a.e.o.

merhaba yasemin şaşırdım nerden buldun beni :)
özeline mesaj atıyorum gerekli bilgileri
eğer sormak istediğin başka bişey olursa yardımcı olurum

yeniden merhaba..saate bakarsan benimde artık uykularımın kaçtığını anlayabilirsin sanırım..bende bu güne kadar normal doğum diyodum ama yapamıcağımı farkettim hem bu streslede yaşayamam.ben şu an 37+4 teyim.ve hiç medicale gitmedim.doktor beni hasta olarak kabul eder mi acaba dur dur dokuz ay sonra gel sezeryan olcam de yani???bende bayan olan doktoru hep kötü duydum,korkuyodum erkek olan tek seçenekti.face de ekledim ama inşallah o sensindir.daha sormak konuşmak istediğim çok konu var bununla ve süreçle ilgili en başından itibaren yani.umarım sizi sıkmamışımdır,şimdiden teşekkür ederim deneyimlerinizi paylaştığınız için..

bilgem demek meleğimiz erkekmiş rabbim vatana millete anne babasına hayırlı evlat eylesin
Aruna'm sağolasın ..
Rabbim tez zamanda isteyen herkese nasip etsin ..

ayyyyyy hc yanılmamısım
daha dogrusu yanılmamısızzz
rabbım analı baabalı saglıklan kucagına aldıgın gunlerı nasp eylesın
Esra'm sağol kuşum , yazmıştım ama yine yazayım , seninde yiğenin gelmiş , hoşgelmiş :)
Darısı tez zamanda başınaaa olsun inşallah ..

geliyorum gidiyorum bomboş hayalet topic oldu burası
artık aylara göre anneler topiğine takılıyorumm :19:

Ben bi yere gitmedim ..
Gitmeeeeeeee :43:

Aruna'm sağolasın ..
Rabbim tez zamanda isteyen herkese nasip etsin ..

Esra'm sağol kuşum , yazmıştım ama yine yazayım , seninde yiğenin gelmiş , hoşgelmiş :)
Darısı tez zamanda başınaaa olsun inşallah ..

Ben bi yere gitmedim ..
Gitmeeeeeeee :43:

canım bilgemm kalanlar bir elin beş parmağını geçmiyor

$395202_255547814527975_119168734832551_585000_2025327860_n.webp yakında göbüşünüze konacam:34:

hayırlı günler arkadaşlar

:16:

slm mıllet nasılsınız
herkese ıyı pazarlar...

lıstem hazır herkesı yazdım ınsallah yarın sabah verecegım bebesı olmayanlara ozellıkle not dustum hayırlı evlat ıcın dıye :34:
Ronyam son gunun ne zaman senın

ronyacııııııkkkkk nasılsın kuşum...

bilgem tekrar hayırlı olsun oğluşunnnn...

iyiyimm hayatım seni sormalı :34:

slm mıllet nasılsınız
herkese ıyı pazarlar...

lıstem hazır herkesı yazdım ınsallah yarın sabah verecegım bebesı olmayanlara ozellıkle not dustum hayırlı evlat ıcın dıye :34:
Ronyam son gunun ne zaman senın

lorkemmm hangi son günümm :26:
doğumu soruyorsundur herhalde bende bilmiyorum
bu hafta tekrar randevum var bakalım ne dicek doktorcuğum :97:

Allah hamiliğini kolaylaştırsın canım.. gözün aydın olsun... ağlamamak elde değil... sanırım ben de tüp bebekde o doktora gidicem cünkü ben de çok karışıyorum doktorun işine ve bana da eğlenceli rahat biri lazımdı tam aradiğim doktormuş...canım kitabın adı neydi? ben kaçırdım sanırım... ayrıca bir soru daha orta derecede hiperstimulasyonu nasıl atlattın? bol su ve proteinle beslenmek gerektiğini eşim dahiliyeci olduğu halde bilmiyordu ki ben 1 senedir yeni atlatabildim...bana kısaca bahsedersen sevinirim... öptüm canım seni, a.e.o.

cnm dr.umdan ilk başta çok memnundum, embriyolojiyi bildiğim için işine bazı donemlerde karıstım. ilaç konularında neden niçin diye sorguladım bundan cok hosnut olmadıgını bellı etsede gülüşerek filan ara yolu hep bulduk. hamile kaldıktan sonra iletişim açısından sıkıntı çekiyoruz kanamam fılan oldu halada devam edıyor ara ara malesef... haftasonu aradıgımda donus olmadı mesela bana. p.tesı konusabıldık meger cok acılse msj atıyormusuz ole donuyormus.oda msjla. coraspını h.sonu kesebılıcekken p.tesı kestım. bunları kotulemek amacıyla yazmıyorum cok memnun oldum deyıp oraya gıdersın bumuymus deme dıye. ınsan basladıgı dr.la devam etmek ıstıyor cunku. ben sımdı sırf bu ıletısımden dolayı arayıs ıcerısındeyım. yoksa muayenesı fılan dedıgım gıbı cok kıbar hıc rahatsız olmuyorsun ama boylede bır kusuru var. ben sıkıstıgım vakıt ılk dr.umla konusmak ıstıyorum ama cok yogun bu hemen olmuyor....devlete gıderdm ben bunu tolere edebılıcek bırı olsam...karar senın yanlıs yonlendırmıyım dıye ayrıntı verıyım dedim.
kitabın adı evdenden torpılım var, yazarı aykut oğut.
ohss nın kesın bır tedavısı yok. ama bana dr.umda soyledı ınternetten yaptıgım arastırmadada gordum. hatta merkezden bana bol bol ton balıgı yıyın dedıler. proteın acısından. sanırım 3-4 gun sureklı yattım hıc halım yoktu. dınlendım bol su ve proteınlı yıyecekler yedım. trasnferım bır ıhtımal olmıycakken rahımde sıvı var yok arasındaydı. 4-5 gun ıcınde. ama suan hamıleyken bhcg nın artması sonucu ııce sıstım. bhcg ohss yı tetıkleyen bır hormon. bazı hamılelıklerı sırf bu yuzden sonlandırmak zorunda kalıyormlarmıs anneyı kurtarmak ıcın.. allaha sukur ıdare edıyorum. bıraz yuruyım halsız ve nefes nefese kalıyorum. neysekı daha sakınım artık.duzelıyorum inş..

5n1k canım seni takip ediyorum ama pek yazmak kısmet olmadı
öncelikle bebğinin kalp atışlarını duymana çok sevindim
canım gebeliğin her döneminde ayrı ayrı stres oluyor yani doğurana kadar bitmiyor
bende ilk zamanlar ufacık bir ıslaklık hissettiğimde wc ye gitmeye korkardım
hele ilk aylar gece uykudan sıçrayıp iç çamaşırımı indirip çok kere baktığımı bilirim
yani hep kanamam gelecek sanardım. sonra baktım olmuyor kafayı yicem stresden
sonra saldım çayıra Rabbime emanet dedim ne varsa kısmette onu yaşıcaz
ve sonraları iyi oldum. sana tavsiyem bol bol dua et Rabbime emanat et
hem bebeğin sana sıkı sıkı tutuncak hemde senin iç huzurun yerine gelecek

cnm tavsıyende okadar haklısın kii, ben bu stresle okdar guzel basacıkarken kanamayla bırlıkte ters duz oldum ama daha ııyım sımdı sılkelendım ara ara sılkelenmem gerekıyor benım :52:
ıkı gundur sureklı kahverengıler gelıyor ama ıcımı rahat tutuyorum. hematomdan gelıyordur dıye sakınım. salı gunu de hoca ne dıycek bakalım ııyıce rahatlarım inş.

Ronyammm nasılsın guzel anne..
nası gıdıyo dınlenme faslı evde neler yapıyorsun merak edıyorum :34:

yok canım yaa bazıları gıbı genıs genıs davranıp bekletıp catlatmadın kımseyı masallah :27:

bılgemm ya lısteyı gorunce karsınsında bısey yazıyor ya herkesın benımkının karsısına gezmelerde dıye mı yazsan acaba dıye gectı ıcımden bır an :1:

5n1k canım yatmaya devam et Rabbım yardımcın olsun bebegını korusun ınsallah saglıkla kucagına alabılecekken ..
benım baska bı arkadasımında cok uzun sure kanamalrı devam ettı tup bebektı o da sımdı kucagında cok sukur
sen yeterkı stres yapma elımızden gelen bısey yok tek koruuyup gozetecek olan Rabbım bolşbol dua oku bebegıne

destegın ıcın saol lorkecım duamız eksık olmuyor allah kabul etsın. sana ozelden ısmımı yollıycam lısteye eklersen cok sevınırım...:16:

selam kızlar herkes iyidir inşAllah..Ben yine hastayım ya :( Bir tane minoset içtim, dayanamadım artık, kafam sepet gibi, burnum akıyor, boğazım yanıyor :( yine üşüttüm sanırım, minoset ii gelir inşAllah..

Bilgem canım oğluşun oluyormuş, gözün aydın, sağlıkla gelsin bebeğimiz..

Ronyam canım seni görünce seviniyorum :)

5n1k canım nasılsın? aman dikkat et kendine..

bu arada bilgem 2li testte free betahcg değerin kaçtı? ceylan seninde? benim 134'dü ve 50 üstü kız diyorlar genelde, acaba sizin kaçtı merak ettim, tutuyor mu diye?

selam kızlar herkes iyidir inşAllah..Ben yine hastayım ya :( Bir tane minoset içtim, dayanamadım artık, kafam sepet gibi, burnum akıyor, boğazım yanıyor :( yine üşüttüm sanırım, minoset ii gelir inşAllah..

bu arada bilgem 2li testte free betahcg değerin kaçtı? ceylan seninde? benim 134'dü ve 50 üstü kız diyorlar genelde, acaba sizin kaçtı merak ettim, tutuyor mu diye?

sağoll bebişim bende seni görünce mutlu oluyorum :16::16::16:
canım bol bol meyve ye özellikle kivi ye
ben bu kış kiviye taktım bayada iyi geldi
sadece iki kere grip oldum :1:
canım doğum nasıl olucak doktorun ne diyor
sen ne düşünüyorsun

bu arada bilgem 2li testte free betahcg değerin kaçtı? ceylan seninde? benim 134'dü ve 50 üstü kız diyorlar genelde, acaba sizin kaçtı merak ettim, tutuyor mu diye?[/QUOT

canım iyi diyelim iyi olsun:34: okudunmu bilmiyorum cuma günkü kontrolde kesenın yanında kesenın ıkı katı büyüklükte hematom var dedı dr.um ondan dolayı sureklı akıntı parca fılan oluyor. içimi ferah tutmaya çalışıyorum... sana da çok geçmiş olsun ya dikkat et kendine..

slm kızlar,5n1k hamileymiş yazısını okudum hızlıca:nazar:Rabbim tamamına erdirsin:)

bizim günü günümüze tutmuyor.bazen uyumuyor bazen uyuyor.biraz gaz falan derken yorgunluktan ölüyor insan..
işte böyle...uyumakkkkkk istiyorummmmmm.....

Back
X