Buda benim hikayem .. 4 yıl 8 aylık bir evliliğe sığdırmaya çalıştım ..
Evlediğimizde bizde çoğu çiftin yaptığı gibi korunmaya başladık ..
1 sene çocuk istemiyorduk , ailelerimizde zaten ikide bir acele etmeyin sakın diyordu !
2007 Eylülde evlenmiştik , haziranda birden bebek istediğimize karar verdik .. 9 ay olmuştuk henüz evleneli..
Eşim tamam artık olsun dedi , benim içimde de için için bir bebek isteği vardı zaten ..
1 yıl denemize rağmen olmadı ..
2008'te ilk tahlillerimizi yaptırdık .. Eşimin sperm sayısı 2 milyon bile değildi..
Kötünün iyisi diye düşündük , çokta fazla üzmedik kendimizi..
Benim tüm tahillerim güzeldi , sorunsuzdu ..
Yaz heyecanı , durumumuzu tam idrak edememe hali falan derken işin ciddiyetini anlamaya başladık ..
Hala hamile kalamıyordum ..
Bu sefer ciddi anlamda bu işin üstüne gitmeye karar verdik , yıl çoktan 2009 olmuştu bile ..
Eşim o yaz varikosel ameliyatı oldu..
Ameliyattan sonra doğal yolla hemecik hamile kalıcam sanıyordum , çok kalan duymuştum ama malesef olmadı ..
Ameliyattan yaklaşık 6 ay sonra değerlerimiz 2 milyondan sadece 4 milyona çıkmıştı ..
Bu yıllarda kk yoktu hayatımda .. Olmadığı için vitaminlerden kürlerden bi haberdim ..
Beklemekten başka yapacak birşey yoktu , ya
tüp bebek deniyecektik ya da şeytanın kuyuya attığı bir taş misali , belki şansımıza bir gebelik elde edecektik ..
Olmadı ..
Devlet hastanesine başvurduk bu kez .. Rahim filmim çekildi tüplerim açıktı , yumurtalamam normaldi,herşey güzel görünüyordu ama eşimin değerleri hep 5 milyon ve civarındaydı en fazla ..
Yıl 2010 olduğunda artık tüp bebek denemeye karar verdik .. Bu zamanlarda 3.5 yıllık evliydik artık ..
İnsanlar bizde bir sorun olduğunu artık anlamışlardı ..
Bu hiç umurumuzda değildi , umurumda olan tek şey bebeğimin olmamasıydı ..
Yaşınız ne kadar küçük olursa olsun , kolaylıkla hamile kalamıyorsanız , eyvah diyorsunuz !
İlk tüp bebek denememi 2010 ekimde , özel bir klinikte yaptırdım ..
Ohss oldum 30 yumurtam oldu , çok zor zamanlar yaşadım , yemek yiğemiyor , nefes alamıyordum , eşime ölücem herhalde diyordum ..
Bu saçmalıktı ama sonuçta insan acı çekerken öyle sanıyor ..
30 yumuratmın 17 si döllendi .. 5 . güne 1 tanecik embriyom kaldı ..
Transfer edildi ve 10 gün sonra hamileydim ..
Çektiğim tüm acıları unutmuştum , herşey artık çok güzel olucaktı .. Vs vs ..
Öyle olmadı malesef , bebeğimin gelişimi durmuştu , kalp atışı yoktu , 9. haftalara kadar bekledik ..
Sonra kendimi bayan bir doktorun muayenehanesinde kürtaj masasında buldum ..
Hayatımda yaşadığım en büyük acıyı , boynumu eğerek çok büyük bir sabırla karşıladım ..
Ağlayarak aldım narkozu , ağlayarak uyandım ..
Söylebildiğim tek ' çok uğraştım almayın nolur ' du .. Ama alınması gerekti , öyle de oldu ..
Sonra bu topikle karşılaştım , kk 'ya üye olduktan 1 yıl sonra galiba ..
2011 ocak-şubat gibi..
Burda öğrendiklerim sayesinde eşime bir çok kür ve vitamin takviyesi uyguladım ..
Belki doğal yolla hamile kalırım dedim ama yine kısmet değilmiş..
Olsun tüp bebek öncesi , spermleri biraz düzeltiriz dedim ..
Bu arada yine burdaki arkadaşlarım aracılığı ile Kaan Hoca ile mailleşmeye başladım ..
Ankara'da oturduğumuz için eşim sürekli çalıştığı hastaneye gitti geldi ve yapılan testler sonucu %98 dna hasarımız olduğunu öğrendik ..
Meşhur proxeed ve menegonu kullandık ..
Bu ikisinin eşimin spermlerini milyonlara çıkaracağını düşünüyordum ..
İğnelerden sonra ilk tahlilde eşimin sperm sayısı sıfırdı ..
Hastaneden çıktığımda ben ağlıyordum herkes bana bakıyordu ..
Buraya geldim yazdım hemen , kızlar iğnedendir dediler , ama ben ikna olamıyordum ..
Çok emek vermiştik neler neler kullanmıştık ve tahlilde herşey koca bir 0 dı ..
20 gün sonra testi tekrarladık 5 milyondu .. Eh beklediğim gibi yükselmemişti ama 0 da değildi en azından ..
Sonraki verdiğimiz testlerde yaklaşık bu kadardı .. 5 milyon , 7 milyon vs vs ..
1 yıl aradan sonra 2. tüp bebek tedavisine başladık..
2011 ekim ayı ..
Bu sefer özel bir klinik yerine devlet hastanesini tercih ettim ..
Kalabalıktı ama güven veriyordu bana hastanem ..
Çok sayıda dr vardı , istediğimiz herşeyi soruyorduk ve hastanede bir sürü arkadaş edinmiştim , çoğuyla hala görüşürüz telefonda bile olsa..
Tedavi 2 ay sürdü , devlet hastanesi prosedürü gereği hemen hergün gidiyordum , en fazla 2-3 gün ara veriyordum oda hafta sonuna denk geldği için ..
Ama yavruma yaklaşma umudu ile hiç yorulduğumun farkında değildim ..
Tedavim çok güzel geçti ..
20 tane yumurtam toplandı , ohss olmadım ..
18 tanesi işleme girdi, 14 tanesi döllendi ve 4 tanesi 5 . güne kaldı ..
Biri karnımda canım oğlum , diğer 3 kardeşi hastanede :)
14.gün kan tahlili yaprdım . Değerim 1301, 4 .. Çok şükür hamileydim ..
2 hafta içinde hem keseyi hem kalp atışını duyduk ..
16. haftada erkek olduğunu öğrendik ..
24. haftasına girdi bile minnak oğlum ..
Rabbim'e her zaman hamd ediyorum , hamile kaldım diye asla dualarımdan , ibadetimden vazgeçmedim ..
Her perşembe hem topiğime , hem kendime , hem hastanedeki arkadaşlarıma yasini şerif okuyorum ..
Bu benim aynı zamanda Rabbim'e olan şükürlerim ..
Hep derlerdi ki vakti zamanını bekleyin , evet herşeyin bir vakti varmış..
Ben evliliğimin 5 . yılında Allah'ın izni ile oğlumu kucağıma alacağım ..
İnşallah hayırlı sağlıklı sıhhatli evlat olur ve Rabbim isteyen dileyen herkese nasip eyler ..