Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ahh tatlım geçmiş olsun Rabbim yawrunu sana bağışlasın:((
inşallah hiç birşey olmayacak miniğine:))

meliselam ewet yarın opum var ben çokkkkkkk heyecanlıyım,inşallah güzel geçer her süreç:)))
senın doğumada haftalar kalmış,kızımız yakında bizimle inşallah sağlıklan:))

yağmurum çok korkuyorum, zor bulduk bişey olacak diye elimiz yüreğimizde :)) sağlıklı sıhhatli olsun başka bişey düşünemiyorum

melisdilek bende senin için tekrardan hikayemi anlatıyım 2008 haziranda evlendik ilk başlarda bebek istemedik 2009 nisanda istedik ama olmadı bir türlü halbuki bende herkes gibi hemen olacagını sanmıştım:37::37::37::37:işte 2009 un son aylarında eşimin sperm sayısının düşük oldugunu ögrendik 11 milyondu sanırım telden ögrendigimiz için tam bilmiyorum o zamanlar ankarada yaşamıyoduk ankaraya geldigimizde 350 tlye aktardan karışım aldık çig yumurtayla falan yeniliyodu hatta eşim yarısını ancak yedi baktık bebiş falan gelmiyo bıraktık bizde daha sonra burdan kaan hocayı duyduk mailleştik hocayla maddi olarak muayeneye gidemedik önce bize ibnisina hastanesini önerdi oranın üroloji bölümünde eşim muayene oldu varikosel çıktı 2010 kasım ayında o hastanede ameliyatımızı olduk hatta kaan hocada ameliyatta başındaymış bize bilgi vermek için odamıza hep kaan hoca geldi kendisini orda tanıdım ve bundan sonra cebecide devam edelim dedi bi kaç kezde cebeciye gittim bu arada tabi hsgde benim tek tüp tıkalı çıktı 2011 mayıs ayındada ben laparaskopi oldum cebecide haziran yada temmuz gibide aşılama yaptırdım olmadı bu arada kaan hoca bize sadece proxeed plus verdi 4-5 paket onu kullandık ekstra olarak aktardan bi kapsül almıştım onu kullandı aradada keçiboynuzunu yedi kürünü sevmedi 2-3 kezde nohut kürü yedi yani aslında biz pek bişey kullanmadık vitaminler pahalı geldi kürlerinde tadı kötü geldi derken pek bişey kullandıgımız söylenemez ameliyattan sonra sayı yükseldi bizim ama ileri hız hep sıfır çıktı daha sonra zekai tahir burak hastanesinin infertilite bölümüne gittik sayı 17 milyon ileri hız %14 çıktıhep sıfır biliyoduk o kadar sevindimki yüksek çıkmasına bu arada ben ateş ölçme yöntemini uygulamaya başladım yumurtlamamda problem oldugunu farkettik arkadaşlarla yine bu zekai tahir burak hastanesinde bize aşılama sonrada tüp önerdiler 2011 eylülde aşılama için başlayacaktık ama ben son anda vazgeçtim ve telle yaptırmayacagımı bildirdim evimize yakın bi hastanede ilaçsız takip yaptırmak istedim 2 doktor vardı salak gibi bayanı tercih ettim ve durumumu anlattım eşimin sperm sonucunu sordu söyledim seninle ben vakit kaybedemem git tüp yaptır dedi kadını bogasım geldi ama azim ettim ordan çıktım erkek doktorun odasına girdim durumu anlattım oda aşılama yaptırsan bu degerle daha iyi dedi bende önce böyle bi şansımı denemek istiyorum yumurtlamamda problem varmı merak ediyorum dedim sagolsun kırmadı ilaçsız takip yaptırdım gerçektende yumurtalarım gelişmedi bu eylül ayı adetimdi yani aşılamadan vazgeçtigim ay ekim ayı adetimlede ilaçlı takip istedim doktordan yine kabul etti ama benim yumurtalarım klomene ragmen yine istenilen kadar büyümedi olmayacak dedi doktor bende benimkiler geç gelişiyo galiba bi daha geliyim dedim tamam dedi bide 19. gün gel dedi gittim gerçektende yumurtalarım gelişmişti 2yada 3 taneydi galiba ben bide preseed jel almıştım ilk defa o ay kullanmak için 19. gün hemen çatlatma ignemi oldum 36 saat sonra ilişkiyel başladık bide ertesi gün çalıştık sonra kafamıza göre takıldık biz ben çünkü çokta ümitli degildim daha öncede 5 ay takip yaptırmıştım olmamıştı çünkü sanırım bundan dolayı ümidim yoktu sonra bekleme aşamasına geçtik bu arada ben ne kadar ümitsizsem takip yaptırdıgımı falan unutmuşumedet günüme bi kaç gün vardı test yaptım çıkmadı bide adet günü yaptım silik çizgi çıktı arkadaşların ısrarıyla gittim kan verdim ve ne göreyim deger 98 ben şok tabi şaşkınım sonra geldim arkadaşlara müjdeyi verdim takip işe yaradı dediler öyle deyince ben takip yaptırdıgımı hatırladım yani ameliyattan tam bir yıl sonra hamile kaldım canım ben benim hikayem böyle işte hikayenin diger kahramanı yani eşim geldi o yüzden yazdıklarımı gözden geçiremeyecegim umarım karışık olmamıştır rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah hayırlısıyla en kısa zamanda:16::16::16::16::16:

Buda benim hikayem .. 4 yıl 8 aylık bir evliliğe sığdırmaya çalıştım ..
Evlediğimizde bizde çoğu çiftin yaptığı gibi korunmaya başladık ..
1 sene çocuk istemiyorduk , ailelerimizde zaten ikide bir acele etmeyin sakın diyordu !
2007 Eylülde evlenmiştik , haziranda birden bebek istediğimize karar verdik .. 9 ay olmuştuk henüz evleneli..
Eşim tamam artık olsun dedi , benim içimde de için için bir bebek isteği vardı zaten ..

1 yıl denemize rağmen olmadı ..
2008'te ilk tahlillerimizi yaptırdık .. Eşimin sperm sayısı 2 milyon bile değildi..
Kötünün iyisi diye düşündük , çokta fazla üzmedik kendimizi..
Benim tüm tahillerim güzeldi , sorunsuzdu ..

Yaz heyecanı , durumumuzu tam idrak edememe hali falan derken işin ciddiyetini anlamaya başladık ..
Hala hamile kalamıyordum ..
Bu sefer ciddi anlamda bu işin üstüne gitmeye karar verdik , yıl çoktan 2009 olmuştu bile ..
Eşim o yaz varikosel ameliyatı oldu..
Ameliyattan sonra doğal yolla hemecik hamile kalıcam sanıyordum , çok kalan duymuştum ama malesef olmadı ..
Ameliyattan yaklaşık 6 ay sonra değerlerimiz 2 milyondan sadece 4 milyona çıkmıştı ..

Bu yıllarda kk yoktu hayatımda .. Olmadığı için vitaminlerden kürlerden bi haberdim ..
Beklemekten başka yapacak birşey yoktu , ya tüp bebek deniyecektik ya da şeytanın kuyuya attığı bir taş misali , belki şansımıza bir gebelik elde edecektik ..
Olmadı ..
Devlet hastanesine başvurduk bu kez .. Rahim filmim çekildi tüplerim açıktı , yumurtalamam normaldi,herşey güzel görünüyordu ama eşimin değerleri hep 5 milyon ve civarındaydı en fazla ..

Yıl 2010 olduğunda artık tüp bebek denemeye karar verdik .. Bu zamanlarda 3.5 yıllık evliydik artık ..
İnsanlar bizde bir sorun olduğunu artık anlamışlardı ..
Bu hiç umurumuzda değildi , umurumda olan tek şey bebeğimin olmamasıydı ..
Yaşınız ne kadar küçük olursa olsun , kolaylıkla hamile kalamıyorsanız , eyvah diyorsunuz !

İlk tüp bebek denememi 2010 ekimde , özel bir klinikte yaptırdım ..
Ohss oldum 30 yumurtam oldu , çok zor zamanlar yaşadım , yemek yiğemiyor , nefes alamıyordum , eşime ölücem herhalde diyordum ..
Bu saçmalıktı ama sonuçta insan acı çekerken öyle sanıyor ..
30 yumuratmın 17 si döllendi .. 5 . güne 1 tanecik embriyom kaldı ..
Transfer edildi ve 10 gün sonra hamileydim ..
Çektiğim tüm acıları unutmuştum , herşey artık çok güzel olucaktı .. Vs vs ..
Öyle olmadı malesef , bebeğimin gelişimi durmuştu , kalp atışı yoktu , 9. haftalara kadar bekledik ..
Sonra kendimi bayan bir doktorun muayenehanesinde kürtaj masasında buldum ..
Hayatımda yaşadığım en büyük acıyı , boynumu eğerek çok büyük bir sabırla karşıladım ..
Ağlayarak aldım narkozu , ağlayarak uyandım ..
Söylebildiğim tek ' çok uğraştım almayın nolur ' du .. Ama alınması gerekti , öyle de oldu ..

Sonra bu topikle karşılaştım , kk 'ya üye olduktan 1 yıl sonra galiba ..
2011 ocak-şubat gibi..
Burda öğrendiklerim sayesinde eşime bir çok kür ve vitamin takviyesi uyguladım ..
Belki doğal yolla hamile kalırım dedim ama yine kısmet değilmiş..
Olsun tüp bebek öncesi , spermleri biraz düzeltiriz dedim ..
Bu arada yine burdaki arkadaşlarım aracılığı ile Kaan Hoca ile mailleşmeye başladım ..
Ankara'da oturduğumuz için eşim sürekli çalıştığı hastaneye gitti geldi ve yapılan testler sonucu %98 dna hasarımız olduğunu öğrendik ..
Meşhur proxeed ve menegonu kullandık ..
Bu ikisinin eşimin spermlerini milyonlara çıkaracağını düşünüyordum ..

İğnelerden sonra ilk tahlilde eşimin sperm sayısı sıfırdı ..
Hastaneden çıktığımda ben ağlıyordum herkes bana bakıyordu ..
Buraya geldim yazdım hemen , kızlar iğnedendir dediler , ama ben ikna olamıyordum ..
Çok emek vermiştik neler neler kullanmıştık ve tahlilde herşey koca bir 0 dı ..
20 gün sonra testi tekrarladık 5 milyondu .. Eh beklediğim gibi yükselmemişti ama 0 da değildi en azından ..
Sonraki verdiğimiz testlerde yaklaşık bu kadardı .. 5 milyon , 7 milyon vs vs ..

1 yıl aradan sonra 2. tüp bebek tedavisine başladık..
2011 ekim ayı ..
Bu sefer özel bir klinik yerine devlet hastanesini tercih ettim ..
Kalabalıktı ama güven veriyordu bana hastanem ..
Çok sayıda dr vardı , istediğimiz herşeyi soruyorduk ve hastanede bir sürü arkadaş edinmiştim , çoğuyla hala görüşürüz telefonda bile olsa..
Tedavi 2 ay sürdü , devlet hastanesi prosedürü gereği hemen hergün gidiyordum , en fazla 2-3 gün ara veriyordum oda hafta sonuna denk geldği için ..
Ama yavruma yaklaşma umudu ile hiç yorulduğumun farkında değildim ..
Tedavim çok güzel geçti ..
20 tane yumurtam toplandı , ohss olmadım ..
18 tanesi işleme girdi, 14 tanesi döllendi ve 4 tanesi 5 . güne kaldı ..
Biri karnımda canım oğlum , diğer 3 kardeşi hastanede :)

14.gün kan tahlili yaprdım . Değerim 1301, 4 .. Çok şükür hamileydim ..
2 hafta içinde hem keseyi hem kalp atışını duyduk ..
16. haftada erkek olduğunu öğrendik ..
24. haftasına girdi bile minnak oğlum ..

Rabbim'e her zaman hamd ediyorum , hamile kaldım diye asla dualarımdan , ibadetimden vazgeçmedim ..
Her perşembe hem topiğime , hem kendime , hem hastanedeki arkadaşlarıma yasini şerif okuyorum ..
Bu benim aynı zamanda Rabbim'e olan şükürlerim ..

Hep derlerdi ki vakti zamanını bekleyin , evet herşeyin bir vakti varmış..
Ben evliliğimin 5 . yılında Allah'ın izni ile oğlumu kucağıma alacağım ..
İnşallah hayırlı sağlıklı sıhhatli evlat olur ve Rabbim isteyen dileyen herkese nasip eyler ..

Son düzenleme:
ceylancım ve bilgecim sizlere de çok teşekkür ederim. yazdıklarınızı çok faydalı buluyorum. bilgecim sizin kaan hocayla tedaviniz ne kadar sürdü? benim eşim 6 aydır kaan hoca ile tedavide . acaba bizde artık tüp bebeğe geçsek mi yoksa tedaviye devam edip doğal yolla beklesek mş_ nasip olursa mayıs ayında umreye gideceğiz. geldikten sonra haziran gibi tedaviye baişlasak diyorum. siz ne derseiniz tecrübeli arkadaşlar? ben de yukarıda hikayemi uzunca yazdım. biz de 6 yıllık evliyiz. artık bizi tanyan herkes biliyor bir sorun olduğunu. ben anlattığımdan değilde bunca zaman olmadığından anladılar artık. ben de yoruldum yaşım da 34. ne dersiniz=

bu arada krishazel nerelerde bilen var mı? onlar da bizim gibi kaan hocayla tedavideler 2. çocuk için.inş isteyen herkes muradına kavuşur. sevgilerimle

Buda benim hikayem .. 4 yıl 8 aylık bir evliliğe sığdırmaya çalıştım ..
Evlediğimizde bizde çoğu çiftin yaptığı gibi korunmaya başladık ..
1 sene çocuk istemiyorduk , ailelerimizde zaten ikide bir acele etmeyin sakın diyordu !
2007 Eylülde evlenmiştik , haziranda birden bebek istediğimize karar verdik .. 9 ay olmuştuk henüz evleneli..
Eşim tamam artık olsun dedi , benim içimde de için için bir bebek isteği vardı zaten ..

1 yıl denemize rağmen olmadı ..
2008'te ilk tahlillerimizi yaptırdık .. Eşimin sperm sayısı 2 milyon bile değildi..
Kötünün iyisi diye düşündük , çokta fazla üzmedik kendimizi..
Benim tüm tahillerim güzeldi , sorunsuzdu ..

Yaz heyecanı , durumumuzu tam idrak edememe hali falan derken işin ciddiyetini anlamaya başladık ..
Hala hamile kalamıyordum ..
Bu sefer ciddi anlamda bu işin üstüne gitmeye karar verdik , yıl çoktan 2009 olmuştu bile ..
Eşim o yaz varikosel ameliyatı oldu..
Ameliyattan sonra doğal yolla hemecik hamile kalıcam sanıyordum , çok kalan duymuştum ama malesef olmadı ..
Ameliyattan yaklaşık 6 ay sonra değerlerimiz 2 milyondan sadece 4 milyona çıkmıştı ..

Bu yıllarda kk yoktu hayatımda .. Olmadığı için vitaminlerden kürlerden bi haberdim ..
Beklemekten başka yapacak birşey yoktu , ya tüp bebek deniyecektik ya da şeytanın kuyuya attığı bir taş misali , belki şansımıza bir gebelik elde edecektik ..
Olmadı ..
Devlet hastanesine başvurduk bu kez .. Rahim filmim çekildi tüplerim açıktı , yumurtalamam normaldi,herşey güzel görünüyordu ama eşimin değerleri hep 5 milyon ve civarındaydı en fazla ..

Yıl 2010 olduğunda artık tüp bebek denemeye karar verdik .. Bu zamanlarda 3.5 yıllık evliydik artık ..
İnsanlar bizde bir sorun olduğunu artık anlamışlardı ..
Bu hiç umurumuzda değildi , umurumda olan tek şey bebeğimin olmamasıydı ..
Yaşınız ne kadar küçük olursa olsun , kolaylıkla hamile kalamıyorsanız , eyvah diyorsunuz !

İlk tüp bebek denememi 2010 ekimde , özel bir klinikte yaptırdım ..
Ohss oldum 30 yumurtam oldu , çok zor zamanlar yaşadım , yemek yiğemiyor , nefes alamıyordum , eşime ölücem herhalde diyordum ..
Bu saçmalıktı ama sonuçta insan acı çekerken öyle sanıyor ..
30 yumuratmın 17 si döllendi .. 5 . güne 1 tanecik embriyom kaldı ..
Transfer edildi ve 10 gün sonra hamileydim ..
Çektiğim tüm acıları unutmuştum , herşey artık çok güzel olucaktı .. Vs vs ..
Öyle olmadı malesef , bebeğimin gelişimi durmuştu , kalp atışı yoktu , 9. haftalara kadar bekledik ..
Sonra kendimi bayan bir doktorun muayenehanesinde kürtaj masasında buldum ..
Hayatımda yaşadığım en büyük acıyı , boynumu eğerek çok büyük bir sabırla karşıladım ..
Ağlayarak aldım narkozu , ağlayarak uyandım ..
Söylebildiğim tek ' çok uğraştım almayın nolur ' du .. Ama alınması gerekti , öyle de oldu ..

Sonra bu topikle karşılaştım , kk 'ya üye olduktan 1 yıl sonra galiba ..
2011 ocak-şubat gibi..
Burda öğrendiklerim sayesinde eşime bir çok kür ve vitamin takviyesi uyguladım ..
Belki doğal yolla hamile kalırım dedim ama yine kısmet değilmiş..
Olsun tüp bebek öncesi , spermleri biraz düzeltiriz dedim ..
Bu arada yine burdaki arkadaşlarım aracılığı ile Kaan Hoca ile mailleşmeye başladım ..
Ankara'da oturduğumuz için eşim sürekli çalıştığı hastaneye gitti geldi ve yapılan testler sonucu %98 dna hasarımız olduğunu öğrendik ..
Meşhur proxeed ve menegonu kullandık ..
Bu ikisinin eşimin spermlerini milyonlara çıkaracağını düşünüyordum ..

İğnelerden sonra ilk tahlilde eşimin sperm sayısı sıfırdı ..
Hastaneden çıktığımda ben ağlıyordum herkes bana bakıyordu ..
Buraya geldim yazdım hemen , kızlar iğnedendir dediler , ama ben ikna olamıyordum ..
Çok emek vermiştik neler neler kullanmıştık ve tahlilde herşey koca bir 0 dı ..
20 gün sonra testi tekrarladık 5 milyondu .. Eh beklediğim gibi yükselmemişti ama 0 da değildi en azından ..
Sonraki verdiğimiz testlerde yaklaşık bu kadardı .. 5 milyon , 7 milyon vs vs ..

1 yıl aradan sonra 2. tüp bebek tedavisine başladık..
2011 ekim ayı ..
Bu sefer özel bir klinik yerine devlet hastanesini tercih ettim ..
Kalabalıktı ama güven veriyordu bana hastanem ..
Çok sayıda dr vardı , istediğimiz herşeyi soruyorduk ve hastanede bir sürü arkadaş edinmiştim , çoğuyla hala görüşürüz telefonda bile olsa..
Tedavi 2 ay sürdü , devlet hastanesi prosedürü gereği hemen hergün gidiyordum , en fazla 2-3 gün ara veriyordum oda hafta sonuna denk geldği için ..
Ama yavruma yaklaşma umudu ile hiç yorulduğumun farkında değildim ..
Tedavim çok güzel geçti ..
20 tane yumurtam toplandı , ohss olmadım ..
18 tanesi işleme girdi, 14 tanesi döllendi ve 4 tanesi 5 . güne kaldı ..
Biri karnımda canım oğlum , diğer 3 kardeşi hastanede :)

14.gün kan tahlili yaprdım . Değerim 1301, 4 .. Çok şükür hamileydim ..
2 hafta içinde hem keseyi hem kalp atışını duyduk ..
16. haftada erkek olduğunu öğrendik ..
24. haftasına girdi bile minnak oğlum ..

Rabbim'e her zaman hamd ediyorum , hamile kaldım diye asla dualarımdan , ibadetimden vazgeçmedim ..
Her perşembe hem topiğime , hem kendime , hem hastanedeki arkadaşlarıma yasini şerif okuyorum ..
Bu benim aynı zamanda Rabbim'e olan şükürlerim ..

Hep derlerdi ki vakti zamanını bekleyin , evet herşeyin bir vakti varmış..
Ben evliliğimin 5 . yılında Allah'ın izni ile oğlumu kucağıma alacağım ..
İnşallah hayırlı sağlıklı sıhhatli evlat olur ve Rabbim isteyen dileyen herkese nasip eyler ..
hikayeni okudum Allah kucağına almayı nasip etsin,rabbim bize de nasip etsin

Ronyacim gecmisi okurken gordum sizdede lokosit cikmis bitince değerleriniz yukseldi anladigim kadariyla. Bunu okudugumdan beri esime sperm kulturu yaptirtmak istedim bugun doktoruna soyledim.. Oda esime yanma varmi bosalma sirasinda idrarini yaparken dedi esimde olmuyor diyince gerek yok dedi :( ama bizim bu değerlerin dusmesinin sebebi lokositte olabilir gibi geliyo bana ne yapmaliyim sence? Sizde lokosit varken yanma olurmuydu?

canım eşimde hiçbir sıkıntı yoktu tahlilde lökosit çıktı
ve antibiyotik tedavisinden sonra eşimin değerleri epey yükseldi
canım sizi tavsiyem doktor gerek yok bile dese meni kültürü bakılsın
antibiyotikten hemen sonra değerler baya bir artıyor

ceylancım ve bilgecim sizlere de çok teşekkür ederim. yazdıklarınızı çok faydalı buluyorum. bilgecim sizin kaan hocayla tedaviniz ne kadar sürdü? benim eşim 6 aydır kaan hoca ile tedavide . acaba bizde artık tüp bebeğe geçsek mi yoksa tedaviye devam edip doğal yolla beklesek mş_ nasip olursa mayıs ayında umreye gideceğiz. geldikten sonra haziran gibi tedaviye baişlasak diyorum. siz ne derseiniz tecrübeli arkadaşlar? ben de yukarıda hikayemi uzunca yazdım. biz de 6 yıllık evliyiz. artık bizi tanyan herkes biliyor bir sorun olduğunu. ben anlattığımdan değilde bunca zaman olmadığından anladılar artık. ben de yoruldum yaşım da 34. ne dersiniz=
Canım yaklaşık 3 ay sürdü ..
1 ay endol ve trental verdi ..
1 ay klomen ..
1 ayda menegon iğne kullandı eşim ..

hikayeni okudum Allah kucağına almayı nasip etsin,rabbim bize de nasip etsin

Amin canım benim sağolsın ..
Rabbim tez zamanda isteyen dileyen herkese nasip etsin..

Ronya'mmmmm nasılsın ?,
Kızçen nasıl ?
Maşallah 3 haftalık olmuş , önümüzdeki hafta 1 aylık olacak ..:nazar:

gelbebeğim sen neler yapıyorsun? sen de hikayeni paylaşmak ister misin?

canım nickimden de anlaşılacağı gibi bebeğimin gelmesi için uğraşıyorum uzun zamandır...
2009 ağustosda evlendik.ilk 6 ay çocuğumuz hemen olmasın istedik.
ama 2010 ocakta, aynı zamanlarda evlendiğimiz yakın arkadaşımın hamile kalması dolayısıyla bende bebiş istemeye başladım..eşimde karşı çıkmadı..

hemen hamile kalcam ya ben:37: adetime günler kala testler yapmaya,dikkat etmeye vs.başlıyordum..
tabiki öyle olmadı 2010 haziranda kadındoğumcuya gittik herşey süperdi,hiçbir sorun yoktu.:nazar:
bu aralarda soğan kürü falan yaptım ama işin ciddiyetinin henüz farkında değildim.

2011 şubatta eşim bir üroloğa gitti ve koskocaman bir engel VARİKOSEL çıktı..
sayı 11 milyon, hız %10-20 civarındaydı morf%1 idi..
2011 mayısda eşim varikosel ameliyatı oldu...
ameliyattan sonra kürler yaptım eşime...proxeed kullandık,keçiboynuzu kürü yaptım...
ameliyattan 9 ay sonra değerler toplam sayı 160 milyon (ml de 87 milyon) hareket %29 ama ileri hızlı %5 morf %3....
ama hala bebişimiz yok bende durumlar böyle canım...

Son düzenleme:
canım nickimden de anlaşılacağı gibi bebeğimin gelmesi için uğraşıyorum uzun zamandır...
2009 ağustosda evlendik.ilk 6 ay çocuğumuz hemen olmasın istedik.
ama 2010 ocakta, aynı zamanlarda evlendiğimiz yakın arkadaşımın hamile kalması dolayısıyla bende bebiş istemeye başladım..eşimde karşı çıkmadı..

hemen hamile kalcam ya ben:37: adetime günler kala testler yapmaya,dikkat etmeye vs.başlıyordum..
tabiki öyle olmadı 2010 haziranda kadındoğumcuya gittik herşey süperdi,hiçbir sorun yoktu.:nazar:
bu aralarda soğan kürü falan yaptım ama işin ciddiyetinin henüz farkında değildim.

2011 şubatta eşim bir üroloğa gitti ve koskocaman bir engel VARİKOSEL çıktı..
sayı 11 milyon, hız %10-20 civarındaydı morf%1 idi..
2011 mayısda eşim varikosel ameliyatı oldu...
ameliyattan sonra kürler yaptım eşime...proxeed kullandık,keçiboynuzu kürü yaptım...
ameliyattan 9 ay sonra değerler toplam sayı 160 milyon (ml de 87 milyon) hareket %29 ama ileri hızlı %5 morf %3....
ama hala bebişimiz yok bende durumlar böyle canım...

gelbebeğim sizin değerler çok iyi çıkmış. bu değerlerle olması lazım eğer bir yılı aşkın süredir olmuyorsa fsh tedavisiyle morfoloji düzeltilebilir. kaan hocayla görüşmenizi tavsiye ederim. keşke bizim sayılarda sizinki kadar yüksek olsa.şimdi neler yapıyorsunuz? sen kaç yaşındasın?

boncukboncuk asıl senin hikayeni merak ediyorum. bu topiği açan kişi olarak başarıya nasıl ulaştınız?topiğin başlarını okumuştum gayretine hayran kalmıştım. sonra olaylar nasıl gelişti?anlatır mısın?

Canim ronyam dr istemeden biz sperm kulturu yaptirsak sen yorumlayabilirmisin tahlili? Simdi gerek yok dedi gostersem doktora olmayacak, eger var gibiyse sonucu baska bi doktora gosterip ilac isteriz.

hamile olan arkadaşlar sizler kaç yaşınızda hamile kaldınız?

bizim durumuza kimse bir tavsiyede bulunmadı, ne yapalım? tedaviye devam mı edelim aşılama mı yapalım tüpe mi geçelim? ne dersiniz?

muescim sanırım seninle aynı ilde yaşıyoruz. sen hamilesin bildiğim kadarıyla, kadıköy acıbademde tüp yaptırmıştın değil mi? şimdi kontrollerine kime gidiyorsun?

gelbebeğim sizin değerler çok iyi çıkmış. bu değerlerle olması lazım eğer bir yılı aşkın süredir olmuyorsa fsh tedavisiyle morfoloji düzeltilebilir. kaan hocayla görüşmenizi tavsiye ederim. keşke bizim sayılarda sizinki kadar yüksek olsa.şimdi neler yapıyorsunuz? sen kaç yaşındasın?

canım eşimin tüm hormonlarına bakıldı hepsi normal çok şükür..
eşim e vitamini ve zinco kullanıyor şuanda..ürolog 4-5 ay böyle bekleyin dedi.2.aydayız şuan..
kaan hocaya mail atıyorum , son sonuçları da attım hocaya ama illa gelin burada grşlim diyor.gidemedik bir türlü.
yaşadığımız yerde prof.a gittik.o da işte bütün tahlilleri yaptırdı.sonuçlar güzel..bekleyin dedi..

ben 24 yaşındayım..eşimde 29 yaşında..

en sonki tahlilde sayıların o an için çok yüksek çıktığına inanıyorum ben.
ilaçlar ve kürlerden dolayı o kadar yüksek çıktığını düşünüyorum.
hayırlısını istemekten ve beklemekten başka ne yapabilirim ki :(( bekliyorum...:14:

hamile olan arkadaşlar sizler kaç yaşınızda hamile kaldınız?

bizim durumuza kimse bir tavsiyede bulunmadı, ne yapalım? tedaviye devam mı edelim aşılama mı yapalım tüpe mi geçelim? ne dersiniz?

ben 24 yaşında kaldım 25 imde allah izin verirse kucagıma alacam
bence sende artık vakit kaybetme kaan hocayla görüşüp tüpe geçin derim ben bilgemden yardım al bu konuda:31:

Herkese hayırlı geceler nasılsınız şekerler?
Çok şükür kızkardeşimin düğününü yaptık.
Çok yoruldum bayadır giremedim topiğe inşallah herşey yolundadır.
Yarın Yağmur'umun opusu varmış.
İnşallah herşey çok güzel olur.
Esilanur'un da yarınmış test tarihi.
Yarın büyük gün inşallah halay çekelim buralarda
:21:

Canim ronyam dr istemeden biz sperm kulturu yaptirsak sen yorumlayabilirmisin tahlili? Simdi gerek yok dedi gostersem doktora olmayacak, eger var gibiyse sonucu baska bi doktora gosterip ilac isteriz.

canım doktor istemese bile kesinlikle yaptırın
biz burda hepimiz yorumlarız
olmadı kaan hocaya email atarsın oda yorumlar

Back
X