Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
esra da gitmiş. bu akşam topikte kimse yok. inş yarın yazan arkadaşlarım olur. iyi geceler. yarın işe gideceğim şimdi yatmam gerek. sevgiler

herkese selam..
nasılsınız fıstıklar iyisiniz dimi..

yağmurcummm canım benim azıcık kaldı dimi güzel habere
dualarımız seninle unutma kuzucum..

kadser sana da yazamadım çok çok geçmiş olsun rabbim
minik bir yavrucakla dindirsin acını inşallah..

esilaaa.. az kaldı canım meraktayız dört gözle bekliyoruz güzel haberini..

bilgem şeker yüklemen sorunsuz geçer inşallah canım benim..

yasemin sana da çok çok geçmiş olsun canım..

kızlar bende yine idrar yolları enfeksiyonu oldu bir türlü kurtulamıyorum sürekli oluyo
bir hafta oluyo sonra geçiyo bir hafta sonra tekrar
ve bu sefer daha beter lavaboda resmen ağlıyorum acı çekiyorum
iki gündür günde 2-3 litre su içmeye çalışıyorum adaçayı içiyorum ama dayanılmaz
su içince birazcık geçiyo
her zamanki gibi belki de bişi vardır diye antibiyotik içmek istemiyorum ama dünden beri
artık kan da geliyor..
haftasonu doktora da gitmek istemedim gitsem bile antibiyotik verecek biliyorum
başka ne yapabilirim kızlar ne geçirir bunu antibiyotikten başka..

canımmmmm:))) çok geçmiş olsun:)))Rabbim acil şifalar versin:)))

salı opum olacak inşallah :)))
dört gözle bekliyorum:)))))
esiladan heber var mı????????

Günaydın kızlar ..
Umarım güzel bir hafta olur ..
Yarın Esila'mın tahlil günü..
Yağmur'umun oğu çok az kaldı bugün yarın :)
İnşallah çok güzel haberler alıcaz kızlaaaaar ..

Melis canım düzenli olarak girenleri ekliyorum listeye ..
Beni lütfen yanlış anlama ..
Ben topiği okuyup okumadığını bilemem , mutlaka okuyosundur ama girip yazmayınca uğramıyorlar diyorum ..
Yeni arkadaşlarda geliyor beni listeye ekle diyorlar mesela, ekliyorum ama o günden sonra ne gelen ne giden ..
Topiğede söyledim geçerli bir bahanesi olmayan arkadaşları 2 hafta ve üzeri gelmeyiş durumda listeden siliyorum ..
Tekrar gelmeye başlayınca tekrar ekliyorum ama bunun içinde en az düzenli olarak 2 hafta ve üzeri gelmiş olması gerek ..

Ben hikayemi en kısa zamanda yazarım senin için :)

Günaydın kızlar ..

Ben topiği okuyup okumadığını bilemem , mutlaka okuyosundur ama girip yazmayınca uğramıyorlar diyorum ..
Yeni arkadaşlarda geliyor beni listeye ekle diyorlar mesela, ekliyorum ama o günden sonra ne gelen ne giden ..
Topiğede söyledim geçerli bir bahanesi olmayan arkadaşları 2 hafta ve üzeri gelmeyiş durumda listeden siliyorum ..
Tekrar gelmeye başlayınca tekrar ekliyorum ama bunun içinde en az düzenli olarak 2 hafta ve üzeri gelmiş olması gerek ..

Günaydın Bilgemmm inşallah dediğin gibi güzel bir hafta olur,

Günaydın kızlar ..

bilgemcim ben gecmisten kopup geleceğe gelemiyorum bi turlu :)) cok keyifli eskileri karistirmak :16:

Ronyacim gecmisi okurken gordum sizdede lokosit cikmis bitince değerleriniz yukseldi anladigim kadariyla. Bunu okudugumdan beri esime sperm kulturu yaptirtmak istedim bugun doktoruna soyledim.. Oda esime yanma varmi bosalma sirasinda idrarini yaparken dedi esimde olmuyor diyince gerek yok dedi :( ama bizim bu değerlerin dusmesinin sebebi lokositte olabilir gibi geliyo bana ne yapmaliyim sence? Sizde lokosit varken yanma olurmuydu?

Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. Tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. Tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Yunanistan Girit Üniversitesi Üreme Tıbbi Başkanı Prof. Dr. Antonis Magkrigiannakis, Paris ATD Genetik Araştırma Geliştirme Laboratuvarından Prof. Dr. Moncef Benkhalifa ve Prof. Dr. Timur Gürgan'ın beraber düzenlediği basın toplantısında gebelik aşısı olarak adlandırılan, çocuğu olamayanlar için yeni bir umut olacak bilimsel çalışma tanıtıldı. Prof. Dr. Gürgan, tedavide amacın kadının kendi özel kan hücrelerinin kullanılması ile rahim içinde embriyonun gömülmesini sağlayacak maddelerin elde edilmesi

olduğunu söyleyerek, tedavinin yapılabilmesi için gerekli olan işlemler hakkında bilgi verdi. Gürgan, "Her şeyi iyi görünen çiftler de bazen çocuk sahibi olamıyor. Bilimsel olarak eksikliği nasıl giderebiliriz diye düşündük. Önce gebelik oluşmaması ile ilgili olarak rahim iç zarında problem olduğu tespit edilmelidir" diye konuştu.

Tüp bebek tedavisi gören kadınların yüzde 30'unda embriyonun rahim içine gömülme problemi bulunduğunu, bunun tedavinin başarısını etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Gürgan, gebelik aşışı olarak da adlandırılan tedavi ile daha önce tüp bebek tedavisinde 2-3 uygulamaya rağmen gebelik oluşmayan, rahim içi kalınlığı artmayan ve rahim içinde gömülme problemi olduğu testlerde saptanan hastaların yüzde 43'ünde başarı elde edildiğini vurguladı. Gürgan, gebelik aşısının yan etkisi olmadığını

ifade ederek, laboratuvarda elde edilen, gebelik aşısı olarak da adlandırılan sıvının, embriyoların yerleştirileceği günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine verildiğini, bu işlemin, rahim içini, transfer edilecek embriyonun gömülmesine uygun hale getirdiğini anlattı. Gürgan, bu yöntemde daha sağlıklı gebelik oluşacağı için düşüklerin de önlenebildiğini açıkladı.

Tedavi yönteminin Türkiye'de de denendiğini ve yapılan denemelerde başarılı sonuçlar alındığını dile getiren Gürgan, gebelik aşısı öncesinde yüzde 8-10 olan tedavide başarı şansının, yüzde 40'ın üstüne çıkarılabildiğini vurguladı.

Bu arada gebelik aşısı yöntemiyle ikiz çocuk sahibi olan Sakine-Ergün Dere çifti 6 yıldır bebek sahibi olmak istediklerini söyleyerek, bu yöntemi herkese tavsiye ettiklerini belirtti. Sakine Dere, "Başka yerde 3 defa tüp bebek uygulaması yapıldı. Tavsiye üzerine buraya geldim. Burada tetkiklerim oldu. Yumurta toplama esnasında rahim duvarı tırtıklaması oldu kanlanma olsun diye. Transfer zamanı aşıyla birlikte atıldı embriyolar. Normal hayatıma devam ettim. 12 gün sonra pozitif olarak sonuç aldım. Şu an

47 günlük 2 tane Efe ve Ege isminde 2 oğlum var" dedi.
Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı başlıklı ve Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. Tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak. özetli haberi okudunuz.

esra da gitmiş. bu akşam topikte kimse yok. inş yarın yazan arkadaşlarım olur. iyi geceler. yarın işe gideceğim şimdi yatmam gerek. sevgiler

mrb cnm.bende yeni katıldım sayılır aranıza.arada girip okuyorum yazılanları ama yazmıyordum.bizim hikayemizde sperm azlığı ve hareketsizliği...yaklaşık 3 aydır tedavi görüyoruz.doktorumuz klomen ve proxeed plus verdi.bakalım 1-2 haftaya tahlile gidicez umarım sonuç ii olur.Allahım isteyen herkesin kucağını doldursun...

NAZAR DUASI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
وَوَصَّيْنَ الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ
حُسْنً وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْناً وَإِن
جَاهَدَاكَ لِتُشْرِكَ بِي مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا إِلَيَّ
مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُون

سْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي

:65:Krishazel ............................ Prensesimiz geldi , hoşgeldi , maşallah ona :8:
:65:gulumgulum..........................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:boncukboncuk:.......................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:baruk:.................................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:nun.....................................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:sumak:................................Prensesimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:ceymi.................................Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Pamukkk:.............................Prensimiz geldi, hoşgeldi, masallah ona :55:
:65:fatma84:.............................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:Hazel82:............................ Prensimiz geldi , hoşgeldi , maşallah ona :55:
:65:Kayyum:........................... Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Adaesila............................Prensimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:Vedael:..............................Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Ekintos:............................ Prensimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:Midye:..............................Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Ronya: ................................Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Papatya:............................Maşallah hem ona hem bebeğine :49: Bebişimiz Erkek ..
:65:Melisela.............................. Annesinin kuzusu gelmiş :49: Bebişimiz Kız ..
:65:Butterfly33..........................Yeni bir sürpriz yumurta :49: Bebişimiz Kız..
:65:Ceylan...............................Kasım bitmeden geldi minik kuş :49:
:65:Bilgemmm...........................Hoşgeldin melek , sefalar getirdin :49: Bebişimiz Erkek..
:65:Mues............................... Topiğin ikizleri geliyoooooo :49:
:nazar:kadser:................................özlemeye doydum,sana acıktım artık gel :31:
:nazar:meri58::...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:esra:..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:yağmurum:..........................Tüp bebek tedavisinde ...
:nazar:antalya2011........................Aşılama tedavisinde...
:nazar:esilanur ..............................10 nisanda güzel sonuçlar bekliyoruz ...
:nazar:aruna:................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:ekin79 :..............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:Lorke..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:hstc..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:eneslena.............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor..
:nazar:sevser...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:xeda.................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:çakır.................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:umud................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:yeter...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:5n1k ................................İnşallah yeniden gelicek meleği...
:nazar:Karden...............................Aşılama tedavisinde...
:nazar:gözyaşı ...........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gamzelim.66......................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:maviikiz............................hamiş olma yolunda hızla ierliyor....
:nazar:gökcen44.........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor..
:nazar:azra3434.........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:edanurlu..........................hamiş olma yolunda hızla ielrliyor...
:nazar:nurme..............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gelbebeğim2 .....................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
"Rabbim! Bize katından hayırlı bir nesil ver. Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin" amin

:nazar:هُنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُ قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء
Kızlar tedavide olupta unuttuğum varsa hatırlatsın lütfen...
bilgem eğer bir sakıncası yoksa benide listeye ekleyebilirmisin....

bilgemcim ben gecmisten kopup geleceğe gelemiyorum bi turlu :)) cok keyifli eskileri karistirmak :16:

Günaydın Bilgemmm inşallah dediğin gibi güzel bir hafta olur,

Sağolun kızlar , inşallah öyle olur ..
Yasemin sen kese ve kalp atışı için gittin mi hastaneye ?
Son adet tarihin ne çizelge yapalım sana ?
Kaç haftalık olduğunu öğreniriz...

ronyam kuzucum dönemedim sana..
çok teşekkür ederim fıstığım şimdilik iyi gibiyim çok şükür
bugün kadındoğumla ilgili bir görüşmem var o yüzden ürolojiye gidemeyeceğim
zaten pek bişi de kalmadı haftasonu çektim bitti:)))
artık sistitim yeniden hortlayınca ilk işim gitmek olacak

bilgem merhaba:))))

canım ben henüz çok ilerlemedim bu konuda henüz hazırlık sınıfındayım..
umarım daha üst sınıflara geçmeden hallederim ve mezun olurum...
yine de hikayemi anlatayım sana...

biz bir yıl dokuz aylık evliyiz ve hiç korunmadık
altı ay bekledik altı ay bişi olmayınca doktora gittik beim aynı zamanda adet düzensizliğinim vardı
ben adet düzensizliğimi ve çocuk isteğimi söyleyince benim üzerimde durdu doktorum eşimi pek sormadı:))
ilk ultrason muayenemde rahimde polip teşhisi koyuldu ve geçemn sene ocak ayında ameliyat oldum
aynı zamanda ameliyat sırasında bana rahim ağzı yetmezliği teşhisi konuldu eğer gebelik olursa dikiş atılacak rahmime ve son beş ayı yatarak geçireceğim söylendi
üç ay mühlet verdi dokrorum ameliyat sonrası.
üç ay yine gebelik olmayınca klomen tedavisine başladk
üç ay klomen tedavisi gördüm yine sonuç alamadık
en sonunda eşim aklımıza geldi çok şükür:))))
üç ay da eşimi ikna etmekle geçti
sonra eşim muayene oldu ve 500 bin sperm çıktı doktor tüp bebekle bile şansınız çok az.
hiç vakit kaybetmeyin hemen tüp bebeğe başvurun dedi
sonra biz bununla baş etmeye çalıştık yıkılmıştık çünkü
çok şükür hemen toparlandık ve bir tüp bebek merkezine gderek bir ay sonra bir test
daha yaptırdık bu sefer mlde 23 milyon sperm %15 hızlı hareketli ve %3 morfoloji çıktı
biz biraz rahatladık ama iki test arasındaki 46kat gibi fark bizi bir sperm testine daha mecbur bıraktı hangisi daha doğru diye
meraklandık çünkü..
bir ay sonra bir test daha yaptırdık ve bu seferde mlde 10 milyon sperm yine %15 gibi ileri hareketli %3 morfoloji çıktı
en azından ilk testimiz kdar az sperm olmadığına ikna olduk ve biraz rahatladık
bu arada kdın doğumcumu değiştirmiştim yeni doktorum da aşılama yapalım dedi bir iki kez ben biraz beklemk istedim
ürolog da bu üç testten sonra bir dopler çekelim dedi ve solda ikinci dereceden varikosel çıktı
yaaklaşık üç ay önce eşim ameliyat oldu şimdi bazı takviyelerle beklemedeyiz
bu arada klomeni bıraktıktan sonra adetim yine düzensizleşti son üç adetim iki ayda bir olamaya başladı
eşimin değerlerinin düzelmesini beklerken bende şu anda adetimi düzene sokmaya çalışıyorm
gittiğim iki farklı kadın doğumcu da bişey olmadığını adetlerimin böyle olmasının benim fizyolojimle ilgili olduğunu söyledi...

ve ben yine adet beklemedeyim bugün 33. günüm bu adetimden sonra rahim filmim var
ve rahim filmiyle berabr eşimin ameliyat sonrası ilk testini vereceğiz ve hmen sonrasında takiple başlıyorum inşallah

benim hikayemde bu..
pek umut olacak bişi yok ama yine de ilk başladığım günden daha ilerideyim diye düşünüyorum en azından ne yapacağımı biliyorum
umutluyum azimliyim mücadele ediorum o yüzden içim çok rahat...
rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın
rabbim senin de yardımcın olsun inşallah..

gökçencim hikayen için çok teşekkürler. paylaşımın için. yine de yol gösterici diye düşünüyorum.
biz de evlendikten sonra 2 yıl kadar korunduk. sonra bebek istediğimiz ilk ay doğal yolla hamile kaldım fakat boş gebelik oldu ve düştü. sonra 3 ay korunun dedi doktor. biz hemen sonra nasıl olsa yine olur düşüncesindeydik. 6 ay 1 yıl ha bu ay, ha sonraki ay oldu olacak derken geçti. ben sürekli doktora gittim herşey normal dendi. sonra eşim iltihaptan şüphelendiği için mecburen bir ürolaga gidince testte çıktı herşey. sayı hareket ve morfoloji bozuk.sayı çok kötü değildi aslına 27 milyon civarı çıkıyor genelde. tabi varikosel de varmış.

varikosel için ameliyat olsun mu olmasın mı derken 1 yıl daha geçti. neyse ameliyat oldu 3 ay bekleyin, yok en iyi sonuç için 6 ay bekleyin olmadı 1 yıl derken yine geçti zaman. bu arada ben de senin gibi boş durmadım hsg çektirdim. tüplerim açık çıkınca çok sevindim. tabii hala bir sonuç yok bizde bebekle ilgili. derken ben bir yandan da tüp bebek merkezlerini araştırdım.

ilk önce umut tüp bebeğe gittik. oradaki dr histeroskopi yapalım dedi. fakat o dr a benim için ısınmadığı için memorial ataşehirde handan hanıma gittim. çektirdiğim hsg de gölgeler olduğunu polip olabileceğini söyledi. sonra histeroskopi yaptı bana. mevcut poliplerim alındı. bir süre bekleyelim belki doğal olur dedi. baktık ki yine bir gelişme katedemedik, kaan aydosa gitme kararı aldık.

ekim 2011 de kaan aydosa gittik. sperm dna sında hasar olduğunu , sağlıklı olan spermlerin %1 civarında olduğunu öğrendik. bize sabırlı olmamızı klomen ile tedavi edip olmazsa tüpe geçeriz dedi. gerçi en son mailinde tedaviniz iyi gidiyor istediğiniz kadar doğal yolla deneyebilirsiniz demiş ama ben bilmiyorum ne yapacağız.

bu tedaviye başlayalı 6 ay oldu hala bir sonuç alamadık. biz de yapılabilecek herşeyi, bitkisel kürleri vitaminleri falan hepsini yaptık. olmayınca olmuyor. rabbim ne zaman ol derse o zaman olacak inanıyorum. ama ben de bittim artık. herkes soruyor sıkıştırıyor neyi bekliyorsunuz. ne diyeyim eşimin spermleri bozuk mu diyeyim. çaresizlik zor. rabbimden mucize bekliyorum artık.

işte bizm hikayemiz de böyle. bu topikteki arkadaşlar sizlerde anlatırsanız çok sevinirim. özellikle yeni başlayanlara hem yol gösterici olsun, hem de umut olsun. sevgilerimle...

kızlar merhaba..yeni bir haftaya başladık, bu hafta güzel haberler gelir inşAllah..

Esila yarın ilk güzel haberi senden alacağız inşAllah..

Yağmurum yarın opu varmış, Rabbim hayırlı haberlerle dönmeyi nasip etsin size..

Benimde yarın kontrolüm var ama çarşamba gideceğim :) aslında hiç gitmek istemiyorum sancım, suyum gelene kadar beklemek istiyorum artık ama korkuyorumda suyumuz falan azalır diye, benimde öyle böyle son 2 haftam :) Papatya doğurmuştur belki, sıra bende, napcam :18::18:

Ronyam, Ekintosum çok teşekkürler temennileriniz için..kocaman öpüyorum sizi..

kızlar merhaba..yeni bir haftaya başladık, bu hafta güzel haberler gelir inşAllah..

Benimde yarın kontrolüm var ama çarşamba gideceğim :) aslında hiç gitmek istemiyorum sancım, suyum gelene kadar beklemek istiyorum artık ama korkuyorumda suyumuz falan azalır diye, benimde öyle böyle son 2 haftam :) Papatya doğurmuştur belki, sıra bende, napcam :18::18:

meliselacım
sen de hamile kalma sürecini bizimle paylaşabilir misin? sizde sorun neydi, neler yaptınız, doğal mı oldu yoksa hangi tedavilerden fayda gördünüz bizimle paylaşırsan seviniriz. buradan tüm deneyimli arkadaşlara sesleniyorum. hikayelerinizi paylaşır mısınız? sevgiler...

Sağolun kızlar , inşallah öyle olur ..
Yasemin sen kese ve kalp atışı için gittin mi hastaneye ?
Son adet tarihin ne çizelge yapalım sana ?
Kaç haftalık olduğunu öğreniriz...

Bilgemmm canım ya ben 3 gündür kötüyüm hastaneyle uğraşıyoruz, lekelerim ve ağrılarım var. o yüzden keseyi kontrol ettik ama kalp atışını dinlemedik daha 10 gün sonra gidecez inşallah Allahtan bişey olmazsa.
Son adet tarihim 2 mart doktorun dediğine göre 5 haftalık filanmış, inşallah dileyen herkes gibi sağlıklı sıhhatli kucağıma alabilirim

gökçencim hikayen için çok teşekkürler. paylaşımın için. yine de yol gösterici diye düşünüyorum.
biz de evlendikten sonra 2 yıl kadar korunduk. sonra bebek istediğimiz ilk ay doğal yolla hamile kaldım fakat boş gebelik oldu ve düştü. sonra 3 ay korunun dedi doktor. biz hemen sonra nasıl olsa yine olur düşüncesindeydik. 6 ay 1 yıl ha bu ay, ha sonraki ay oldu olacak derken geçti. ben sürekli doktora gittim herşey normal dendi. sonra eşim iltihaptan şüphelendiği için mecburen bir ürolaga gidince testte çıktı herşey. sayı hareket ve morfoloji bozuk.sayı çok kötü değildi aslına 27 milyon civarı çıkıyor genelde. tabi varikosel de varmış.

varikosel için ameliyat olsun mu olmasın mı derken 1 yıl daha geçti. neyse ameliyat oldu 3 ay bekleyin, yok en iyi sonuç için 6 ay bekleyin olmadı 1 yıl derken yine geçti zaman. bu arada ben de senin gibi boş durmadım hsg çektirdim. tüplerim açık çıkınca çok sevindim. tabii hala bir sonuç yok bizde bebekle ilgili. derken ben bir yandan da tüp bebek merkezlerini araştırdım.

ilk önce umut tüp bebeğe gittik. oradaki dr histeroskopi yapalım dedi. fakat o dr a benim için ısınmadığı için memorial ataşehirde handan hanıma gittim. çektirdiğim hsg de gölgeler olduğunu polip olabileceğini söyledi. sonra histeroskopi yaptı bana. mevcut poliplerim alındı. bir süre bekleyelim belki doğal olur dedi. baktık ki yine bir gelişme katedemedik, kaan aydosa gitme kararı aldık.

ekim 2011 de kaan aydosa gittik. sperm dna sında hasar olduğunu , sağlıklı olan spermlerin %1 civarında olduğunu öğrendik. bize sabırlı olmamızı klomen ile tedavi edip olmazsa tüpe geçeriz dedi. gerçi en son mailinde tedaviniz iyi gidiyor istediğiniz kadar doğal yolla deneyebilirsiniz demiş ama ben bilmiyorum ne yapacağız.

bu tedaviye başlayalı 6 ay oldu hala bir sonuç alamadık. biz de yapılabilecek herşeyi, bitkisel kürleri vitaminleri falan hepsini yaptık. olmayınca olmuyor. rabbim ne zaman ol derse o zaman olacak inanıyorum. ama ben de bittim artık. herkes soruyor sıkıştırıyor neyi bekliyorsunuz. ne diyeyim eşimin spermleri bozuk mu diyeyim. çaresizlik zor. rabbimden mucize bekliyorum artık.

işte bizm hikayemiz de böyle. bu topikteki arkadaşlar sizlerde anlatırsanız çok sevinirim. özellikle yeni başlayanlara hem yol gösterici olsun, hem de umut olsun. sevgilerimle...

Meliscim, bende 2 yıllık evliyim senin gibiydim ama kürleri çok düzenli uygula sakın umutsuz olma, ben olacak göreceksiniz dediğimde bana inanmayanlar şimdi şoklarda...Rabbim gönlüne göre verir inşallah dileyen herkes de sen de tez zamanda bebeğine kavuşursun

Bilgemmm canım ya ben 3 gündür kötüyüm hastaneyle uğraşıyoruz, lekelerim ve ağrılarım var. o yüzden keseyi kontrol ettik ama kalp atışını dinlemedik daha 10 gün sonra gidecez inşallah Allahtan bişey olmazsa.
Son adet tarihim 2 mart doktorun dediğine göre 5 haftalık filanmış, inşallah dileyen herkes gibi sağlıklı sıhhatli kucağıma alabilirim
ahh tatlım geçmiş olsun Rabbim yawrunu sana bağışlasın:((
inşallah hiç birşey olmayacak miniğine:))

meliselam ewet yarın opum var ben çokkkkkkk heyecanlıyım,inşallah güzel geçer her süreç:)))
senın doğumada haftalar kalmış,kızımız yakında bizimle inşallah sağlıklan:))

Back
X