Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
yasemin__ Benim başıma böyle bişey gelmedi sadece tahminde bulunuyorum ki eğer dişin iltihaplıysa bi an önce çözüm bulmak çok daha doğru çünkü bebek şuanda kandan besleniyor sadece, dolayısıyla dr dinlemen daha doğru gibi geldi bana.

Bilgecim daha önce kızlar biri limonu kullandığından bahsetmişti, ben 2 kere yaptırmıştım 2 sindede şekerli suyu zor olsada yuvarmıştım mideye, yanlız ben 22.haftada şeker yüklemesini yaptırmıştım.

merhaba kızlar ben aranıza yeni katıldım ilk defa yazıyorum bende sizler gibi bebek hasreti çekiyorum eşimde sayı ve hareket azlığı var ilk yaptırdığımız teste 4 milyon %50 hareketlilik vardı eşime doktor proxeed plus verdi ve bende keçiboynuzu kürünü yaptım düzenli bir şekilde bir ay kullandı bir ayın sonunda hareket %38 sayı 16 milyon olumuştu ilaça ve küre devam etmmize rağmen nisan 4 de aşılama yapıldı ve yıkanmış sperm sayısı 1 milyondu sonucu bekliyorum ama çok umutsuzum bu sayıyla hamile kalma ihtimalim nedir sizce

Herzaman olumlu düşünmek zor olsada öyle davranmalıyız, bizler elimizden geleni yapıyoruz gerisi Allaha kalmış, inşallah emeğinizin karşılığını hayırlısıyla alırsınız. Mutlu haberinizi bizle paylaşırsınız umarım.

herkese selam..
nasılsınız fıstıklar iyisiniz dimi..

yağmurcummm canım benim azıcık kaldı dimi güzel habere
dualarımız seninle unutma kuzucum..

kadser sana da yazamadım çok çok geçmiş olsun rabbim
minik bir yavrucakla dindirsin acını inşallah..

esilaaa.. az kaldı canım meraktayız dört gözle bekliyoruz güzel haberini..

bilgem şeker yüklemen sorunsuz geçer inşallah canım benim..

yasemin sana da çok çok geçmiş olsun canım..

kızlar bende yine idrar yolları enfeksiyonu oldu bir türlü kurtulamıyorum sürekli oluyo
bir hafta oluyo sonra geçiyo bir hafta sonra tekrar
ve bu sefer daha beter lavaboda resmen ağlıyorum acı çekiyorum
iki gündür günde 2-3 litre su içmeye çalışıyorum adaçayı içiyorum ama dayanılmaz
su içince birazcık geçiyo
her zamanki gibi belki de bişi vardır diye antibiyotik içmek istemiyorum ama dünden beri
artık kan da geliyor..
haftasonu doktora da gitmek istemedim gitsem bile antibiyotik verecek biliyorum
başka ne yapabilirim kızlar ne geçirir bunu antibiyotikten başka..

canım cevabın için teşekkür ederim inan moral oldu bana doğal yollamı hamile kaldın birde hamile kaldığında eşinin sonuçları ne durumdaydı merak ettim rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin canım.

canım ya burda bana yardımcı oldular bende sana olabilirsem ne mutlu bana. evet doğal yolla hamile kaldım, morfoloji % 2, sayı 12 milyon hareketlilikte % 12 filandı galiba, aslında bizim kontrolümüz bu ay sonundaydı tam olarakta bilmiyoruz

Boncuk cok teşekkür ederim, herkes o kadar olumsuz konustu ki doktorda tam tersi gelişime engel olursun dedi.. korktum biraz

Son düzenleme:
herkese selam..
nasılsınız fıstıklar iyisiniz dimi..

yağmurcummm canım benim azıcık kaldı dimi güzel habere
dualarımız seninle unutma kuzucum..

kadser sana da yazamadım çok çok geçmiş olsun rabbim
minik bir yavrucakla dindirsin acını inşallah..

esilaaa.. az kaldı canım meraktayız dört gözle bekliyoruz güzel haberini..

bilgem şeker yüklemen sorunsuz geçer inşallah canım benim..

yasemin sana da çok çok geçmiş olsun canım..

kızlar bende yine idrar yolları enfeksiyonu oldu bir türlü kurtulamıyorum sürekli oluyo
bir hafta oluyo sonra geçiyo bir hafta sonra tekrar
ve bu sefer daha beter lavaboda resmen ağlıyorum acı çekiyorum
iki gündür günde 2-3 litre su içmeye çalışıyorum adaçayı içiyorum ama dayanılmaz
su içince birazcık geçiyo
her zamanki gibi belki de bişi vardır diye antibiyotik içmek istemiyorum ama dünden beri
artık kan da geliyor..
haftasonu doktora da gitmek istemedim gitsem bile antibiyotik verecek biliyorum
başka ne yapabilirim kızlar ne geçirir bunu antibiyotikten başka..

gökçen cnm geçmiş olsun öncelikle. kan geldiğine göre piyelonefrit olmuş olablirsin. antibiyotiği neye göre kullanıyorsun ? bukadar sık tekrarladığına göre kullandığın ant. ya duyarlı değil bakteriye yada düzenli kullanmıyorsun bilemiyorum. mutlaka bir idrar kültürü yaptırmalısın yapılmadıysa eğer. enfeksiyonunun geçmediğine göre dirençli bir bakteri sözkonusu olabilir. genel değilde senin bakterine özel ant. verilir kültür sonucuna göre...10 gün düzenli bir şekilde kullandıktan sonra kontrol kültürü versen iyi olur. ant. kullanımını bıraktıktan 3 gün sonra ama. ant. baskısı altında yanıltıcı sonuç alma diye.. bol su içmeye devam :34:

gökçen cnm geçmiş olsun öncelikle. kan geldiğine göre piyelonefrit olmuş olablirsin. antibiyotiği neye göre kullanıyorsun ? bukadar sık tekrarladığına göre kullandığın ant. ya duyarlı değil bakteriye yada düzenli kullanmıyorsun bilemiyorum. mutlaka bir idrar kültürü yaptırmalısın yapılmadıysa eğer. enfeksiyonunun geçmediğine göre dirençli bir bakteri sözkonusu olabilir. genel değilde senin bakterine özel ant. verilir kültür sonucuna göre...10 gün düzenli bir şekilde kullandıktan sonra kontrol kültürü versen iyi olur. ant. kullanımını bıraktıktan 3 gün sonra ama. ant. baskısı altında yanıltıcı sonuç alma diye.. bol su içmeye devam :34:

canım teşekkür ederim ya ben aslında hiç düzenli bir ilaç içici değilimdir..
bi de çocuk isteği olunca malum benim adetlerde gecikmeli ne olur ne olmaz diye içemiyorum içsemde bir kaç gün içip bırakıyorum geçince
doktorun verdiği antibiyotikleri kullanıyorum haırlamıyorum hiç
ama haklısın canım dediklerin çok mantıklı bu bakteri dirençli galiba:(((
yarın da devam ederse pazartesi gideyim doktora idrar kültürüne de baklısın
zaten su içmesem lavaboda acıdan mahvoluyorum elimde su şişesiyle geziyorum evde..
çok teşekkür ederim canım..
hem sen nerdn biliyorsun bakalım bunları:))

canım teşekkür ederim ya ben aslında hiç düzenli bir ilaç içici değilimdir..
bi de çocuk isteği olunca malum benim adetlerde gecikmeli ne olur ne olmaz diye içemiyorum içsemde bir kaç gün içip bırakıyorum geçince
doktorun verdiği antibiyotikleri kullanıyorum haırlamıyorum hiç
ama haklısın canım dediklerin çok mantıklı bu bakteri dirençli galiba:(((
yarın da devam ederse pazartesi gideyim doktora idrar kültürüne de baklısın
zaten su içmesem lavaboda acıdan mahvoluyorum elimde su şişesiyle geziyorum evde..
çok teşekkür ederim canım..
hem sen nerdn biliyorsun bakalım bunları:))

ya antibiyotik konusunda en önemli şey ona başlayıp sonuna kadar devam etmektir. senin bakterin dirençli değilse bile bu şekilde bir ant. kullanımı sonucu dirençli hale gelir. başına bela almış olursun. bizim gibi böyle tedavi görenlerde düzenli kullanım daha da önemli vucudumuzda enfeksiyon olmaması gerekiyor. idrar yolu enfeksiyonuyla başlayıp gerekli tedaviyi görmediğin takdirde böbreklerine sıçrar bilgin olsun...:18:
dr.unun verdiğine bu sefer başla tam zamanında ve 10 gunden asagı kullanma. sonra birde kontrol kültürü ver tamamen bittiğinden emin ol bence. allah korusun ihmale gelmez...
bu işin içindeyim cnm ben ordan biliyorum:34:

ya antibiyotik konusunda en önemli şey ona başlayıp sonuna kadar devam etmektir. senin bakterin dirençli değilse bile bu şekilde bir ant. kullanımı sonucu dirençli hale gelir. başına bela almış olursun. bizim gibi böyle tedavi görenlerde düzenli kullanım daha da önemli vucudumuzda enfeksiyon olmaması gerekiyor. idrar yolu enfeksiyonuyla başlayıp gerekli tedaviyi görmediğin takdirde böbreklerine sıçrar bilgin olsun...:18:
dr.unun verdiğine bu sefer başla tam zamanında ve 10 gunden asagı kullanma. sonra birde kontrol kültürü ver tamamen bittiğinden emin ol bence. allah korusun ihmale gelmez...
bu işin içindeyim cnm ben ordan biliyorum:34:

canımmm.. çok teşekkür ederim..
dediklerini yapacağım inşallah bugünü de atlatayım pazartesiye artık:)))

herkeşlere günaydıııııııın...
nasılsınız bakalım..

sabah boğaz ağrısıyla ve terler içinde uyandım
ve dün sabah ateşimi ölçtüğümde bir gün öncesine göre 6 derece birden fırlamıştı
galiba ben büyük bir enfeksiyon geçiriyorum ama farkında değilim..
dün gece üçe kadar da lavabo bekledim..
umarım geçer biran evvel önce..

herkese güzel ve sapasağlam geçireceğiniz bir haftasonu diliyorum:))

herkeşlere günaydıııııııın...
nasılsınız bakalım..

sabah boğaz ağrısıyla ve terler içinde uyandım
ve dün sabah ateşimi ölçtüğümde bir gün öncesine göre 6 derece birden fırlamıştı
galiba ben büyük bir enfeksiyon geçiriyorum ama farkında değilim..
dün gece üçe kadar da lavabo bekledim..
umarım geçer biran evvel önce..

herkese güzel ve sapasağlam geçireceğiniz bir haftasonu diliyorum:))

gökçenim geçmiş olsun enfeksiyon ihmale gelmez ilaçlarını düzenli al
bu arada bende geçen yıl idrar ylu enfeskyonu olmuştum
idrarımı yaparken kan geliyordu kültürde e.coli üremişti
doktor manurol şase verdi 2 tane
bir gün arayla ikisini içtim kendime geldim
eğer antibiyotik içmek istemiyorsan bunu doktoruna sor

Günaydın kızlar ..
Güzel pazarlar herkese ..

Bilgecim daha önce kızlar biri limonu kullandığından bahsetmişti, ben 2 kere yaptırmıştım 2 sindede şekerli suyu zor olsada yuvarmıştım mideye, yanlız ben 22.haftada şeker yüklemesini yaptırmıştım.

Boncuğum banada dr 24. hafta ile 28 . hafta arası dedi ..
Bende 24. haftada gideceğim .. Benim babam kronik şeker hastası , günde 3 kez insülin kullanıyor..
Ailede olunca çıkabiliyormuş çocuklardada ..
Benim şimdiye kadar şekerim hiç 80'nin üstünde çıkmamıştır (açlık ) ama gebelikte gizli şeker çıkabilir ..Tez elden yaptırayım da şeker çıkarsa hemen diyete başlayacağım ..
Aşırı kilo almaya başladım .. Çokta bişey yemiyorum , ekmeği kıstım 1-2 dilim sadece..
Süt , peynir , yoğurt , yumurta , sebze, çorba ve meyve ..
Tatlı yemiyorum , hamur işi ve kızartmada .. Ama buna rağmen şuana kadar 8-9 kilo aldım ..
54 ile başladım 63 olmuşum ..
Elevit ve magnezyumdan şüpheleniyorum .. Ama ikisinide kullanmam lazım ..
Günde 3 litre su içiyorum , mataram sürekli yanımda..
Bende şekerden şüphelendim , şeker varsa ondan mı kilo alıyorum bu kadar diye ..
İnşallah şekerim çıkmaz..

Gökçen'im sağolasın kuşummmm ...

Geçen ay , idrarda yanma şikayetiyle gittim sağlık ocağına , tahlil yapıldı eser miktarda lokasit çıkmıştı ..
1 tane munol şase içtim hemecik geçti..
Dr gebelikte rahatlıkla kullanılıyor dedi ..

1 ay sonra 20 lik dişim apse yaptı 14 tane anbiyotik içtim tam 7 gün ..
Apse , enfeksiyon antibiyotikten daha zararlıymış..

kızlar rotavirüsü asısını sızler yaptırdınız mı ben cok kararsızım acıkcası yan etkısı var dıyorlar bıde drum %10 korur dedı

mutlaka yaptir
gecen ay yaptirmayan bir akrabamin kizi ni az daha kaybediyolardi
o hastaliga yakalanmis eger asisi olsaymis yakalanmazmis
cok onemli ....

kimsecikler yokmuş,bir slm diyim gidiyim bari....
topiğimizin üstündeki rehavet inşallahhh YAĞMURDAN,ANTALYADAN,ESİDEN GELECEK GÜZEL HABERLERLE GİDECEK:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

krishazel boncuk yağmur ronyam lorke esra ekintos mues)hemşerim) gökçen bilge ceylan ve daha ismini yazamadığım tüm arkadaşlarım merhaba

2008 yılından beri bu topiği takip ediyorum gündüzleri işte olduğum için yalnızca akşamları girebiliyorum. genelde sadece yazılanları okuyup az yazabiliyorum o yüzden çoğu arkadaş beni hatırlamaz. bir aralar bilgem beni de sizin listeye eklemişti fakat geçen baktım listede benim adım yok yine. üzüldüm

sizden bir ricam olacak:burada hikayelerinizi yeniden anlatabilir misiniz?yeniden hatırlamak hem bana hemde bu topiğe yeni başlayanlara çok iyi olacakatır. hepiniz birer öğretmensiniz burada. hangi aşamalardan geçtiniz? sorun neydi neler yaptınız ve nasıl sonuca ulaştınız? benim bu sıralar umuda ve tavsiyelerinize çok umudum var . bizim sorunumuz eşimin dna sı %90 hasarlı çıktı. ekim ayında kaan hocaya gittik o zamandan beri klomen ve proxeed tedavisi görüyor. 5 ay bitti ama hala sonuç yok.

fsh düzenli olarak artmaya devam ediyor bu iyi bir şey bizim tedavimiz için bu yüzden kaan hoca tedaviniz çok iyi gidiyor istediğiniz kadar normal yolla deneyebilirsiniz diyor ama benim artık sabrım kalmadı. çünkü ben 34 yaşımdayım. 6 yıılık evliyiz ve artık herkes bana kısır gözüyle bakıyor.kimse eşimde sorun olduğunu düşünmez bile. özellikle onun akrabaları. her ay hayal kırıklığı yaşamak çok zor. yoruldum haziran gibi tüpe başlasak diyoruz. memorial ataşehirde handan hanıma gitmeyi düşünüyorum. önce aşılama denesekmi yoksa direk tüpe mi başlasak yoksa biraz daha normal mi denesek hiç bilmiyorum.yoruldum sabrım yok yaşımdan ötürü endişelerim artıyor ne olur yardım edin.

eğer hikayelerinizi burada yeniden paylaşırsanız bende sizden ilham alarak bir rota belirlemek istiyorum. sonuçta sizlerin deneyimleriniz gerçek hikayeler ve benim ve benim gibi olanlar için çok değerli.

krishazel bana burada çok umut oluyordu ama artık o da pek yazmıyor topiğe. krishim nerelerdesin?

sizlerin hikayelerini beklyorum burada nolur yardım edin fikirlerinizi eksik etmeyin. herkese gönlündeki emellere ulaşmasını dilerim. sevgilerimle....

Back
X