- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #1.141
Canim dedigin siteye ve o hapa baktim. Alip kullanabilirsin icinde trabillus ve ginseng var . Bizde o bitkiselleri 8 ay boyunca kullandik ama illaki ordan alman sart degil ayni bitkiselleri eczanelerden yada GNC den de alabilirsin . Ozellikle ginseng in faydasi oluyor gercektende.
%100 diye beklentin olmasin alakasi yok sadece faydali olabilir ama tek basina sorununuzu asla cozmez doktor tedavisi sart onun yaninda kullanabilirsiniz o bitkiselide.
Canim cok sevindim doktora gittigine. O doktorda cok iyiymis sakin birakma onu. istedigi testleri mutlaka yaptir canim sakin ihmal etme. o igg testlerini bende yaptirdim hem hamilelik oncesi hemde gecen hafta . bende de o risk var o yuzden cok dikkat ediyorum heryerden hersey yemiyorum et ve hayvanlardan uzak duruyorum sebzeleri cok iyi yika dedi dr um sonrada 5 dakika sirkeli suda beklet dedi .
sen senin doktorunu esinde Kaan Aydos u birakmayin sakin . Hareket arttigindada asilama yaptirt
FSH in kac canim? folikul varmiydi bugun?
ozlem nasılsın canım
iyi sayılırım canım. Eşime sıkı bir beslenme programın başladım yine. Aynı zamanda Kaan Hocanın önerdiği ilaçları kullanıyor. Sadece kurban kesemiyoruz diye canı sıkkın, eşimin tahlilleri v.s kurban parasını aldı götürdüRabbim affetsin.
Bugün adetimin 4.5 günüydü aslında dedi doktor testi dün yaptırmamız lazımdı ama olsun ,bugün üçte alacaktık sonuçları ama eşim tarın alırım dedi.
Önceki ölçümlerde ilki 12.8 diğeri ise 11.2 di.
İnşallah düşmüştür.sonuçları alır almaz yazacağım .
Seni sewiyorum arkadaşım Sen ve bebişin Allha emanet.
iyi sayılırım canım. Eşime sıkı bir beslenme programın başladım yine. Aynı zamanda Kaan Hocanın önerdiği ilaçları kullanıyor. Sadece kurban kesemiyoruz diye canı sıkkın, eşimin tahlilleri v.s kurban parasını aldı götürdüRabbim affetsin.
Bugün adetimin 4.5 günüydü aslında dedi doktor testi dün yaptırmamız lazımdı ama olsun ,bugün üçte alacaktık sonuçları ama eşim tarın alırım dedi.
Önceki ölçümlerde ilki 12.8 diğeri ise 11.2 di.
İnşallah düşmüştür.sonuçları alır almaz yazacağım .
Seni sewiyorum arkadaşım Sen ve bebişin Allha emanet.
Canim insallah dusmustur ama cokta fazla degil zaten degerlerin sinirda yani
onemli olan yumurtalarin. kac tane yumurta gordu?
Canım aldık sonuçları:
fsh.7.0
lh.4.6
prolaktin.13.9
Malesef estradiol.122.0 çok yükselmiş
Doktorumla görüştüm erken menaopz falan yok dedi fsh ve lh çok iyiymiş .e2 içinde göremediğimiz bir kist olabilir dedi ,adetin 9. yada 10.günü gel bakalım bu hormonunu gözlemliyelim dedi.Sakın korkma dedi umutlu konuştu.
Benden böle canım...
Canım aldık sonuçları:
fsh.7.0
lh.4.6
prolaktin.13.9
Malesef estradiol.122.0 çok yükselmiş
Doktorumla görüştüm erken menaopz falan yok dedi fsh ve lh çok iyiymiş .e2 içinde göremediğimiz bir kist olabilir dedi ,adetin 9. yada 10.günü gel bakalım bu hormonunu gözlemliyelim dedi.Sakın korkma dedi umutlu konuştu.
Benden böle canım...
KIzlar doktor sol yumurtalıklarımda kist olduğunu söylemişti ,ya tümör de olabilirmiş baksanıza bu endometriyoz ne demek...?????
canım endometriuz kist değil diye biliyom
ama dur hemen panik olma canım benim
inşallah mühim bişey değildir
KIzlar doktor sol yumurtalıklarımda kist olduğunu söylemişti ,ya tümör de olabilirmiş baksanıza bu endometriyoz ne demek...?????
Canim Gecen ay Bahceci klinigine tup bebek icin gittigimde doktorum banada endrometrium ve cikolata kistin var demisti . yani suan hala var ama hamileyim.. simdi de doktorum dogum ile o kisti atacagimi soyledi. Takilma ona sen fazla kist olsa soylerdi hemen goruyolar zaten korkulacak birsey degil o. Eger cok buyurse ameliyatla aliyorlar degilse hicbirsey yapmadan bekliyorsun.
Yumurta olusumunu engelliyor ama malesef . Yani belkide benim az yumurtam olmasinin sebebi oydu.
Doktorun seni yonlendirir eger sartsa aldirirsin cevremde cok kisi aldirdi korkulacak birsey degil o.
Canım Kaan Hocayla görüştük, mail yoluyla sabah endol akşam trendal kullanıyor, 1 ay boyunca. Sonra da hormon testi yaptırıcaz tekrar. Olmazsa hastaneye gelin dedi Kaan hoca. 1 hafta sonra da proxeed plusa başlıycaz. Beslenmede zaten çinko ağırlıklı besleniyo. Umarım iyi şeyler yaşarım artık.Canim esin neler kullaniyor simdi?
Hormon Testleri
Hormon Testleri hastalığı ile ilgili doktoru teşhisi laboratuvar testleri belirtileri ve tedavisi hakkın da aşağıda yazı resim ve videolar sunulmuştur Yazan Doktor Deva04 Ağustos 2009TSH (Tiroit Slimülon Hormon):
Normal Değer: 0,25-5 mlu/ml
Tiroidin ici salgı etkinliğini uyaran ve ön lipofizin bazafil hücrelerinden salgılanan glikoprotein yapısında olan bir hormondur.Bu uyarı sonucunda kana tiroksin ve triiyodotironin hormonları salgılanır.Tiroit hormonları glukoz emilimi, glikoneogenez,insülin sekrezyonu gibi melabolizmaları arttırarak karbohidrat metabolizmasını arttırmaktadır. Ayrıca normal büyüme ve gelişme için gereklidir.
TSH’ın Arttığı Durumlar:
- Hipotiroidi
- Basit yaygın guatr
TSH’ın Azaldığı Durumlar:
- Hipoliz yetmezliği
- Hipertiroidi
- Basedow hastalığı
- Toksik adenom
T3 (Triiyodotrinin):
Normal Değer: 0.9 – 2.5nmol/L
Tiroit besinden salğılanan bir hormondur. Molekül yapısında 3 tane iyot atomu bulunur. Bu hormon karbohidrat metabolizması, ısı üretimi, protein yapımı ve büyüme üzerinde etkilidir. Bazal metabolizmayı arttırıcı etkileri de vardır.
T3′ün Arttığı Durumlar:
- Hipertiroidi
- Toksik multumodüler guatr
- T3 tiroloksikosu
- TSH salgılayan adenam
- Trofoblastik tümerler
- Basedow graves hastalığı
T3′ün Azaldığı Durumlar:
- Hipotiroidi
- İdiyopatik tiroit almofisi
- Hipotituitarizm
FT3 (SERBEST TRİİYODOTRİNİN):
Normal Değer: 4 – 8.3 pmol/L
Kandaki taşıyıcı hormonlara bağlı T3 hormonudur. Bu aynı zaman da T3 hormonunun etkin bicimidir.
T4 (Total Tiroksin):
Normal Değerler: 60-120 nmol/L
Tiroitten salgılanan başlıca hormonlardan biridir. Lipit, protein ve karbohidrat metabolizmalarını doğrudan etkileyerek çok sayıda biyokimyasal reaksiyonun düzenlenmesini sağlar. Kanda büyük ölçüde bazı proteinlere (Albumin , prealbumin, tireoğlobin) bağlı olarak bulunur. Büyüme hızını, kemik ve kalsiyum melabolizmasını düzenler.
T4′ün Arttığı Durumlar:
- Hipertiroidi
- Toksik multumodiler guatr
- TSH salgılayan adenom
- Folliküler tiroid karsinomu
- Trofoblastik tümörler
- Basedow Graves hastalığı
T4′ün Azaldığı Durumlar:
- Hipotiroidi
- İdiyopadik Tiroit Atrofisi
- Hipopituitarizm
FT4 (SERBEST TROKSİN):
Normal Değer: 9.20 pmol/L
Kandaki taşıyıcı proteinlere bağlı olmayan T4 hormonudur. Tiroksin hormonunun, metabolik etkin biçimidir. Serbest triiyodotironin düzeyi ile birlikte gerçek tiroit işlevinin en iyi göstergesi olarak kabul edilir.
E2 (ESTRADIPL):
Normal Değerler:
Erkek: <62 pg/ml
Kadın:
Folüküler Faz: 1-147 pgr/ml
Ovülasyon: 93-404 pg/ml
Cuteal Faz: 29-318 pg/ml
Menopoz: <58 pg/ml
Kadın eşey özelliklerini sağlayan ve yumurtalıklardan salgılanan bir hormondur. Erkekte ve erbezlerinden bir miktar salgılanır. Ostrojenlerin başlıca etkileri dişi cinsel organlarında görülür. Bu hormonlar ergenlik çağına gelmiş bir kız çocuğunun gelişmesini ve cinsel olgunluğa varmasını sağlar. Bütün eşey organlarının yapısal olarak destekler ve progesteronla birlikte yumurtlama ve adet kanaması gibi değişiklikleri düzenler. Erkekte ise östrojen hormonunun etkileri prostat ve meme dokusunda görülür. Prostat dokusu embriyolojik olarak dölyatağıyla aynı kökene dayandığında östrojen hormonundan etkilenir.
E2′nin Arttığı Durumlar:
- Yumurtalıkların teka ve gronuloze hücrelerinden gelişen tümörler
- Folikül kistleri
- Endometriyoz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?