Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kizlar esinin morfolojisinde sorun olupta duzelten var mi? Benim esimin sperm sayisi 26 milyon, hareketlilik %48 ama morfoloji %1. Doktor Evitamini, selenyum, cinko olan bir multivitamin verdi onu kullaniyor esim. Yurt disindayiz keci boynuzunu ancak bir yerde bulduk orda da 4-5 tanesi 5 dolara satiliyor. (Altin gibi masallah) ama ise yarayacaksa tabiki de alip denyecegiz ama baska morfolojiyi yukselten kurler var mi? Kanadadayiz burda devlet yeni yasa cikardi ve 1 kerelik tup bebegi karsiliyor. Listeye yazildik herhalde mayis ayina sira gelicek bize. Doktor mayis ayina kadar deneyin belki dogal yollardan olur dedi. Ben de cok sukur bir sorun yok, tupler acik, hormon seviyelerim iyi, rahim kalinlasmasi iyi vs. biz de mayis ayina kadar dogal yollardan olmasi icin sansimizi artirmak istiyoruz. Insallah hepimiz burda guzel haberlerimizi paylasiriz.

Arkadaslar uzun yillardir sessizce takip ettigim siteye bugun sizlere moral olsun diye kaydolup yazmak istedim. 3 yildir evliyiz, ve yaklasik 2 yildir cocuk istiyoruz. Ilk birkac ay olumsuz sonuc aldiktan sonra doktora gorunduk ve esimde sperm sayisi az ve hareketligi 0 oldugu anlasildi. Moralimiz epey bozuldu. Doktorum direk tup bebek dedi. Ama ben hazir degildim ve hemen arastirmaya basladim. Once esim prexceed plus ve bir takim vitaminler aldi. Hizda ve sayida bir miktar ilerleme oldu ancak hala sinirin altindaydi. Her sabah ve aksam keciboynuzu kuru hazirlayip esime icirdim 3 ay. Sonra 1 ay aksamlari havuc suyu. Sonra tekrar keciboynuzu. Bunlarin neticesinde alt sinir olan 20 milyonu yakaladik sayida, hareketliligi de % 60 lara cektik. Bir baska urologa esim gorundu ve bize normal yolla cocuk sahibi olabilecegimizi soyledi. Ama yasim sebebiyle beklemek vakit kaybi gibi geliyordu. Sayimiz yukselince tup bebekden once asilama yapmaya ikna etti doktorum. Benim karar vermem ve ilk asilama yapmam bir 8 ay surdu. Ilk asilamam basarisiz oldu. Tup bebege gecmek isterken doktorum 2, kez asilamaya ikna etti beni. Ben hemen 2 ay sonra 2. Asilamayi yaptirmak isterken adetim 5 gun kadar gecikti ve bhcg 10 cikti. Biz epey sevinsekte doktorum fazla umutlu degildi. Zaten 1-2 gun sonra adetim basladi. Bayram vs. de araya girince 2. Asilamam kasim-aralik ayina kaldi. Eylul gibi arastirirken Kaan Aydorstan cok bahsedildigini okudum. Eylulde aradik Aralik ayina gun verdiler. Bu arada esim ankaraya is icin gittiginde sperm dna testi ve diger tahlilleri yaptirdi. Sperm dna hasari yaklasik %20 cikti. Tam sinirda. Moralimiz yine bozuldu. Ama esim hala keviboynuzuna devam ediyor. Birde sabahlari zeytin yaginda 1 gun beklemis 2 adet kuru inciri sabahlari yemeye basladi. Kasim sonunda 2. Asilamam yapildi. 2. Asilamamda sperm sayisi 150 milyona cikti, hareketde yuksek. Buyuk ihtimalle incirin mucizesi. 2. Asilamada epey umutluyduk ama yine olmadi. Birkac gun sonra esimin Kaan hocayla randevusu vardi ve gitti. Gun asiri klomen, hergun proxceed plus,1 kasik keciboynuzu tozu ve isirgan cayi onermis. Ayrica nohut yemegide onermis. Keciboynuzu tozunu yutamadi ama digerlerini yaklasik 2 aydir kullandi. Subat ayi icin tup bebek dusunuyordum kafamda. Gecen ay bazal ultrason vs. hazirliklarimi yaptim adet gunumu beklerken 1 hafta gecti. Gecmis donemlerde psikolojik olarak gecikmeler oldugu ve heveslendigim icin hemen test yapmadim. Ama 1 hafta gecikince umutsuzca yaptigim testte ilk defa cift cizgiyi gordum. Henuz cok yeni ama inanilmaz mutluluk verici. Dilegim Allahtan hepimiz bekledigimiz yavrularimiza kavusalim, Allah tan umudumuzu kesmeyelim. Sadece sizlere umut olmak istedim.cunku ben ilk zamanlarda bu gunleri hayal bile edemiyordum.
** yazdiklarim benim deneyimim ama yazdiklarimi deneyip denememekle ilgili kimsenin de sorumluluguna girmek de istemem.

Son düzenleme:
canim cok tesekkurler paylastigin icin. Insallah rahat bir hamilelik gecirip sagliklica bebegini alirsin kucagina. Incirin tadi nasil oluyor zeytinyaginda bekletince? Bir de ne kadar zeytinyagina birakiyorsunuz? Ben yurt disindayim ama incir bulabiliyoruz burda Turkiyeden geliyor valla ne varsa Turkiye de var :) en azindan onu denyebiliriz :) biz tup bebek yaptiricaz ama siramizi bekliyoruz.

• Tesekkur ederim. Insallah sizlerde tup bebege gerek kalmadan bu kurlerden faydalanirsiniz. Yaklasik 1 su bardagi sizma zeytinyagina 2 kuru incir koyuyorduk hergun.Sabah ac karnina yiyordu esim. Baslangicta ben de yedim ama kilo problemim oldugu icin devam edemedim. Tadi normal incirden pek farkli degil. Incirleri koymadan once bir kurdan veya catalla uzerinde bircok delik actik icine yagi alabilsin diye. Ayni yagi 1 ay kullanabiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Kaç ayda 76 milyona ulastiniz benim esimin de sayısı dusuk

Ben 3. Ye hamileyim
maşallah ne güzel haber bu :)
konuyu başlardan baya okudum bu grupta ilk siz hamile olmuşsunuz 2010da şimdi ise 3. hamilelik ne güzzel! Rabbim sağlık sıhhatle kucağınıza almayı nasib etsin. hayırlı kul hayırlı evlat olsunlar inşallah.
bizim gibi bekleyişte olanları da duanızda unutmayın.. sevgiler :)

Ben 3. Ye hamileyim
Allah tamamına erdirsin canım. Geçmiş sayfa çok fazla 100 sayfayı anca okuyabildim. Biraz bahseder misin, durumumuz nasildi başlarda neler yaptınız,n kullandınız,tedavilerden bahseder misin? Digerleri de normal yolla mi oldu tuo bebkle mi oldu

Çok teşekkür ederim
Geçmişi okuduysanız beni tanırsınız
Biz karı koca ikimizde sorunluyduk eşimde sperm az morfoloji sıfır ileri hızlısıfırdı
Bende de yumurta yoktu
Bazı doktorlar ya başka kadından yumurta alın yada evlatlık alın demiştiler
Ama biz insan üstü gayretle normal yoldan 3 çocuk yaptık işte
Geçmiş sayfalarda neler yaptığımız yazıyor zaten yapanların hepsi de çocuk sahibi şuan
Dualarım sizlerle inşallah en kısa zamanda sözlerinde olur
Ama çok mücadele etmelisiniz

Ben 3. Ye hamileyim

Bana bu topik çokk yardımcı oldu, günlerce okudum, moralim bozuk olduğunda özellikle okudum ve çok şey öğrendim..
Biz de Kaan hoca da tedavideyiz umarım sizler gibi bebişlerimizi alırız kucağımıza..
Seni de tebrik ederim cnm azmin ve mücadeleniz beni çok etkiledi gerçekten.
3. de tedavi ile mi oldu yoksa sürpriz gebelik mi?
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..

12000 sayfayı bitirmek uzun zaman alacak canim.
Rica etsem özet geçer mısın arkadaşım

Rabbim verir kolaylığını . tedavi derken ne kullandınız canım, diğer ikisi de normal yolla mi oldu

Morfoloji sıfır ve 3. bebek yolda.
Umutlarmı yeşerttiniz, Allah razı olsun. Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Hangi doktorda tedavi gördünüz???? Benim eşiminde morfoloji %1.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…