- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #13.801
ben elevit kullanıyorum tavsiye ederim
canım elevit alıcaktım ama daha kapsamlı olsun istedim ikisi arasında kararsız kaldım sizler kullandınızmı gnc nin bu vitaminlerinden
elevitin içeriğide çok geniş bende ilk gncden almayı düşünmüştüm kris eleviti önerdi ona başladım hem daha ekonomik
hayırlı akşamlar kızlar...
nasılsınız?
iyidir canım sen nasılsın...
canım beyaz yazıyor ama kaan hocanın sitesinden panax ginseg diye belirtmişti. ben de kutuya evire çevire baktım, parantez içinde panax ginseng yazıyordu. sanırım panax demek kore ginsengi demek. siberian bi de american vardı, en uygun bana bu gibi geldi, onlarda panax yazmıyordu.
canım bak zaten beyaz ya da kırmızı aynıymış. bunu netten buldum.
Beyaz ve Kırmızı Ginseng
Beyaz Ginseng ve Kırmızı Ginseng nedir?
Ginseng topraktan toplandıktan sonra sterilize edilmelidir. Bu amaçla iki farklı yöntem kullanılabilir; buhar yöntemi veya UHT teknolojisi.
Kırmızı Ginseng
Eğer ginseng 2-3 saat süreyle yaklaşık 100-110°C’de buharla ısıtılarak sterilize edilirse doğal olan beyaz rengi içerdiği şekerin karamelleşmesi sebebiyle kırmızıya döner. Bu suretle elde edilen ginsenge “Kırmızı” ginseng denilmektedir.
Bu yöntemde köklerde mevcut potansiyel patojenler yok edilir ancak aynı zamanda kök yüzeyinde ve kökün üst katmanlarında mevcut bazı etkin maddeler uzun sure yüksek ısıya maruz kaldıkları için zarar görür. Özellikle kabuğun dış katmanlarında bulunan ginsenositler ısıdan etkilenirler ve parçalanma eğilimi gösterirler ki bu da istenilen yüksek etkinliğe ulaşmayı engeller.
Beyaz Ginseng
Eğer ginseng hızla belirli bir ısıya çıkarmak ve daha sonra hızla soğutmak esasına dayanan UHT teknolojisi ile sterilize edilirse hem patojenler yok edilir hem de etkin maddeler zarar görmez. Karamelleşme olmayacağı için ginseng doğal rengini de korur. Bu şekilde elde edilen ginsenge “Beyaz” ginseng adı verilir ve modern tedavide kullanılan ginseng tipidir.
Pharmatonda bulunan G115 ekstresinin üretiminde, doğal ginsenositlerden optimum verim elde etmek için, sadece beyaz ginseng kullanmaktadır.
canım benim eşimde proxeedi sabah akşam içiyor..canım benim eşime aldığın korean kırmızı ginsengdi. eşim proxeed plusun birini sabah kahvaltıdan önce içiyo bide akşam yemeğinden sonra taze sıkılmış portakal suyuyla içiyor.
iyiyim canım yeni vitaminlere başladık.inşallah faydası olur.:79::79::79:
melis nasılsın şekerim yazmıyosun hiç(
hayırlı olsun canım vitaminlerin nelere başladın neler kullanıyorsunuz?
Ben vitamin araştırıyorum kendim için şimdi mericim eleviti önerdi biryandanda elevitin içeriğini inceliyordum.
saol mericim iyim çok şükür..sen nasılsın? nasıl gidiyor? ben geçmişi okumaktan yazamıyorumki :) hep geç kalıyorum canım..Bizde bu ay test yaptırcaz fıstığım..Sizinde sanırım 23 şubatta 3. ayınız dolacak demi yanlış hatırlamıyorsam, sizin son testinizdeki sonuçlar iyidi, inş bizimde artış olmuştur..
ben kendim için megadyn kullanıyorum. tüp bebek yaptırırken doktor vermişti.onu kullanmaya başladım.
eşim içinde ginseng korean
ginko bloba
l arginin
proxeed plus
arı sütü+polen+bal
keçiboynuzu tozu+bal
zeytiny.kuru incir
kuru üzüm
omega 3 alıcam kendimde kullanıcam
vitaminin önemini bıraktıktan sonra anladım gebeliği düşündüğüm andan başlayıp tüp bebekle çocuğumuz olacağını öğrenene kadar folicacid kullandım. 2 aydır kullanmıyorum kullandığım süre içinde iyiydim bırakınca ağız yaralarım oldu. Hemen acilen takviyeye başlamam lazım
ben tek başına folik asit kullanamıyorum mide agrısı yapıyor
iyi çok şükür vitaminlerle kafayı yicem arkadaşlar yardım lütfen kendim kullanmak için iyi bir vitamin arıyorum gnc den Women’s Arginmax ile Women’s Ultra Mega arasında kaldım sizce hangisini kullanayım
yagmurcum bence 1 ay daha bekle ama yumurtlama günün sakın kaçırma bacakları da kesinlikle havaya dik olmazsa mart ayında geçersiniz aşılamaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?