Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ahh canım bitmiyor valla
benim ateş ölçme topiğinde bir arkadaşım var
o da yakın zamanda bebeğine kavuştu
onla ara sıra konuşuyoruz ateş ölçerken kafamız ne rahatmış
o anki mevzumuz yumurtlama oldumu spermle buluştumu
ama şimdi bir can var içinde tedirginsin iyimi kötümü bilmiyorsun
kapalı bir kutu müdahale edemiyorsun yüce Rabbim neyi layık görüyorsa
neyi veriyorsa onu yaşıyorsun
hele doğunca başka başka şeyler yaşıyorsun
bebeğin kaka yapması gaz çıkarması bile yüzünü güldürüyor :)

Çok haklısın Ronya'm ..
İnşallah zorlukların , kolaylığınıda verir Rabbim ..

Ceylan memnun kalacaz gibi geliyor ayrıntılıdan ..
Radyologda iyiyse acele etmezse sorun yok ..
Bakalım , bi eneyelim , denemeden bilemeyiz..

سْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي

:65:Krishazel ............................ Prensesimiz geldi , hoşgeldi , maşallah ona :8:
:65:gulumgulum..........................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:boncukboncuk:.......................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:baruk:.................................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:nun.....................................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:sumak:................................Prensesimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:ceymi.................................Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Pamukkk:.............................Prensimiz geldi, hoşgeldi, masallah ona :55:
:65:fatma84:.............................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:Hazel82:............................ Prensimiz geldi , hoşgeldi , maşallah ona :55:
:65:Kayyum:........................... Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Adaesila............................Prensimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:Vedael:..............................Bebeği şimdi içindeee :49: Bebişimiz Kız..
:65:Ekintos:............................ Prensimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:Midye:..............................Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Ronya: ................................Azmin sonu :49: Bebişimiz Kız..
:65:Papatya:............................Maşallah hem ona hem bebeğine :49: Bebişimiz Erkek ..
:65:Melisela.............................. Annesinin kuzusu gelmiş :49: Bebişimiz Kız ..
:65:Butterfly33..........................Yeni bir sürpriz yumurta :49: Bebişimiz Kız..
:65:Ceylan...............................Kasım bitmeden geldi minik kuş :49:
:65:Bilgemmm...........................Hoşgeldin melek , sefalar getirdin :49: Bebişimiz Erkek..
:65:5N1Ke................................Yeni yılın ilk bebeği geldii :49:
:nazar:kadser:................................özlemeye doydum,sana acıktım artık gel :31:
:nazar:meri58::...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:esra:..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:yağmurum:..........................Tüp bebek tedavisinde ...
:nazar:antalya2011........................Aşılama tedavisinde...
:nazar:esilanur ..............................Dondurulmuş tüp bebek tedavisinde...
:nazar:aruna:................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:mues::................................Şubatta tüp bebek tedavisi başlıyor...
:nazar:ekin79 :..............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:Lorke..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:hstc..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:eneslena.............................İğneli yumurta takibinde...
:nazar:sevser...............................İğneli yumurta takibinde...
:nazar:xeda.................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:çakır.................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:umud................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:yeter...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gözyaşı ...........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gamzelim.66......................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:maviikiz............................hamiş olma yolunda hızla ierliyor....
:nazar:gökcen44.........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor..
:nazar:Melisdilek.........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:azra3434.........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:cennet kokulum.................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:nurme..............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gelbebeğim2 .....................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
"Rabbim! Bize katından hayırlı bir nesil ver. Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin" amin

:nazar:هُنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُ قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء
Kızlar tedavide olupta unuttuğum varsa hatırlatsın lütfen .

Amin Ronya'm , bu süreçler biraz zor geçiyor ama ben inanıyorum sonu çok güzel olucak ..
Sen hep derdin ki ' hamile kalınca bitmiyor ' , bizim gibi zor kavuşan anneler hep diken üstünde..
Ama çok şükür Rabbim hep yanımızda ..

Merhaba kizlar.
Geldim hastaneden ben.
Oglusum oluyor teyzeleri.

canım tebrik ederimm ilk tahmin edenlerdendim sanırım. bugun benim için çok yorucu ve streslıydı ama senın haberini okuyunca bugun ilk kez gulumsedim:16:
bu süreçler gerçekten çokkkk zor geçiyormuş. psikolojim bozuldu benim kızlar yaa:19: sabahın 6tısında tuvaletet gıttım ama olesıne hıc bısey geldıgınıde anlamadım temizlenirken elime pat diye birşey geldi allahım ödüm koptu yine!! öyle gerginimkiiii:5: dr.uma gittik bugün vardı muayenem zaten bebiş çok iyi kese kenarlarıda düzgğn dedi kalbini dinletti bize. GÜM GÜM atıyor :nazar::nazar: ama inanın aptal gıbıym nbormalde havalara uçardım heralde ama çok sıkıldım artık. kesenin hemen yanında kesenin iki katı bir hematom varmış. tekrar kanaman olabilir dedi. çok aşırı başlarsa bebeği kaybetme riskimiz varmış. yatmaya devam... raporum uzatıldı. iğnelere eri döndük ve inanın bu tedavi boyunca bana en zor gelen bu iğneler çin işkencesi sanki..
salı veya cars. bı hoca bulduk birde ona gdicez bakalım o nediycek:44: bu dr.umuz saolsun içimizi rahatlatamıyor...
birde bunun daha ikilisi üçlüsü var hadi hayırlısı kalbime inicek sonunda:37::52:

selam hatunlar, herkes iyidir inşAllah..

Ceylanım cinsiyet belli olmamış, heyecan yaptırmışsın herkese :))) bence senin oğlun, bilgemin kız olacak gibi geliyor banada :) malesef oylamaya katılamadım, buradan yazım bari :)))

5n1k canım iyi olmana çok sevindim..görüşemiyoruz artık :(

butterfly sonuçlar güzel çıkmış sevindim adınıza, Rabbim sonuna kadar güzel götürsün inşAllah..

Midye kızın gazlanmış :) bakalım bizimkiler nasıl olacak, inşAllah tez zamanda geçer, benide en çok bu gaz korkutuyor ya :(

Ronyam daha iyiymişsin çok sevindim senin adına..

Lorkem, hakkında hayırlısı, bir gün gelecek meleğin inşAllah..

Esra canım görüşemiyoz ama kazandığın hediyeleri takip ediyorum :)))
Muesim, Antalyam tedavilerinizin sonucu inşAllah bebekle sonlanacak, Rabbim yardımcınız olsun..
mavikız, gökçen canlarım öpüyorum sizide..

ve adını sayamadığım diğer tüm arkadaşlarım kocaman öpüldünüz.. bu arada hbbye bayıldım bayıldım :) yürümeye başlamış ufaklık :)))

evet cnm ya görüşemiyoruz yatıyorum sürekli. geçen kayıpederim geldi başıma gülerek bana dedi ki karpuzda yata yata büyür!! yat bakalım dedi:52: koptuk gülmekten. kendimi evin içindeki bir obje gibi hissediyorum. umarım normale dönüceğim günler yakındır.

kızlar bişey sorucam.
ben şimdi aşılama için 150ıu günlük gonal f kullanıyorum.
bugün reglimin 6. günü.dün akşam sağ tarafımda hafif bir sancı oldu biraz.bugünde
beyaz yogun bir akıntı oldu.aynen yumurta çatladığındaki gibi. yarın kontrol var ama
çatladıysa şimdi acaba.:((
moralimi yüksek tutuyordum ama moral sıfırlandı.

antalya moralini bozma bende de o şekilde akıntılar oluyordu. yumurtan büyüdükçe artadabilir. yumurtan buyudukce bu hormonun salgılanması artıyor cnm. e2 değerine bakılması lazım çünkü yumurtanın boyutuyla alakalı bilgi veriyor. ve ayrıca e2 + usg bilgilerine göre catlatma ıgnesı verıylıyor. sadece usg na gore degıl bildigim kadarıyla.

Herkese günaydınnn
Nasılsınız şekerler.

5N1Ke
canım herşeyin yoluna girmesine çok sevindim. Rabbim sonuna kadar güzellik nasip eylesin.

Ceylan
maşallah kuzuna göstermediğine göre kız ozaman öyle derler ya =) Hayırlı evlat olsun inşallah

Butterfly
kuzun sağlıklıymış çok şükür:nazar::nazar::nazar: Rabbim bağışlasın inşallah...

muescım bır ıyı bır kotu devam edıyoruz işte. allahım yanımızdan ayrılmaz inş. korkup korkup suratımız asık gıdıyoruz yuzumuz gulerek cıkıyoruz merkezden:1:

buarada bebişim bugün 7+5 ama usg'da 7+2 çıktı. kadının usg nunuda beğenmiyorum[:35:
ilk kez üstten baktı üstten baktıgımız için birkaç gun oynayabılır gelişimi gayet iyi dedi. kalbi çok güzel atıyordu. allahım hep devam eder inş. :16::nazar:/B]

5n1k canım seni takip ediyorum ama pek yazmak kısmet olmadı
öncelikle bebğinin kalp atışlarını duymana çok sevindim
canım gebeliğin her döneminde ayrı ayrı stres oluyor yani doğurana kadar bitmiyor
bende ilk zamanlar ufacık bir ıslaklık hissettiğimde wc ye gitmeye korkardım
hele ilk aylar gece uykudan sıçrayıp iç çamaşırımı indirip çok kere baktığımı bilirim
yani hep kanamam gelecek sanardım. sonra baktım olmuyor kafayı yicem stresden
sonra saldım çayıra Rabbime emanet dedim ne varsa kısmette onu yaşıcaz
ve sonraları iyi oldum. sana tavsiyem bol bol dua et Rabbime emanat et
hem bebeğin sana sıkı sıkı tutuncak hemde senin iç huzurun yerine gelecek

Ronyammm nasılsın guzel anne..
nası gıdıyo dınlenme faslı evde neler yapıyorsun merak edıyorum :34:
Evet canım , genelin tahmini tuttu :) sağlıkla gelsin inşallah , tez zamanda darısı başınıza..

Sağolsın Lorke'm , çok bekletmedim demi sizi :ssz:

yok canım yaa bazıları gıbı genıs genıs davranıp bekletıp catlatmadın kımseyı masallah :27:

bılgemm ya lısteyı gorunce karsınsında bısey yazıyor ya herkesın benımkının karsısına gezmelerde dıye mı yazsan acaba dıye gectı ıcımden bır an :1:

5n1k canım yatmaya devam et Rabbım yardımcın olsun bebegını korusun ınsallah saglıkla kucagına alabılecekken ..
benım baska bı arkadasımında cok uzun sure kanamalrı devam ettı tup bebektı o da sımdı kucagında cok sukur
sen yeterkı stres yapma elımızden gelen bısey yok tek koruuyup gozetecek olan Rabbım bolşbol dua oku bebegıne

lorkemmm kuzum evde olmak ne güzelmiş yaaa :66:
ben alışkın değilim yatmaya bir tuhaf oldum
ama sırt ağrılarım geçti çok şükür tansiyonumda iyi

lorkemmm kuzum evde olmak ne güzelmiş yaaa :66:
ben alışkın değilim yatmaya bir tuhaf oldum
ama sırt ağrılarım geçti çok şükür tansiyonumda iyi

valla bana bır kac arkadasım dıyordu evde sıkılmöıyormusun ne yapıyorsun dıye
bende dedım ınsanın en kolay alıstıgı sey bence tembellık
ama cok sukur bende evde genelde bos oturamadıgım ıcın vakıt nası gecıyo anlayamıyorum genelde...
senın adına sevındım dınlenmıs olarak dogumuna gıdeceksın daha dınc olacaksın ınsallah

sevgılı bayanlar .. ptesı gunu kayınvalıdem umreye gıdecek lıste yapıyorum dua ıcın ısteyene burdan ozelden veya face den bana adını yazabılırmı
ona nıclkerımız olan bı lıste veremem cunku :1:
mesajlarınızı beklıyorum bılmedıgım ısım cok yok ama yıne de var

sevgılı bayanlar .. ptesı gunu kayınvalıdem umreye gıdecek lıste yapıyorum dua ıcın ısteyene burdan ozelden veya face den bana adını yazabılırmı
ona nıclkerımız olan bı lıste veremem cunku :1:
mesajlarınızı beklıyorum bılmedıgım ısım cok yok ama yıne de var

lorkemmm banada dua etsin sağ salimle sağlıkla doğurayım yavrumu
adımı biliyorsun demi eğer gerekirse annemin adınıda yazarım :)

سْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي

:65:Krishazel ............................ Prensesimiz geldi , hoşgeldi , maşallah ona :8:
:65:gulumgulum..........................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:boncukboncuk:.......................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:baruk:.................................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:nun.....................................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:sumak:................................Prensesimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:ceymi.................................Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Pamukkk:.............................Prensimiz geldi, hoşgeldi, masallah ona :55:
:65:fatma84:.............................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:Hazel82:............................ Prensimiz geldi , hoşgeldi , maşallah ona :55:
:65:Kayyum:........................... Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Adaesila............................Prensimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:Vedael:..............................Bebeği şimdi içindeee :49: Bebişimiz Kız..
:65:Ekintos:............................ Prensimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:Midye:..............................Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Ronya: ................................Azmin sonu :49: Bebişimiz Kız..
:65:Papatya:............................Maşallah hem ona hem bebeğine :49: Bebişimiz Erkek ..
:65:Melisela.............................. Annesinin kuzusu gelmiş :49: Bebişimiz Kız ..
:65:Butterfly33..........................Yeni bir sürpriz yumurta :49: Bebişimiz Kız..
:65:Ceylan...............................Kasım bitmeden geldi minik kuş :49:
:65:Bilgemmm...........................Hoşgeldin melek , sefalar getirdin :49: Bebişimiz Erkek..
:65:5N1Ke................................Yeni yılın ilk bebeği geldii :49:
:nazar:kadser:................................özlemeye doydum,sana acıktım artık gel :31:
:nazar:meri58::...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:esra:..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:yağmurum:..........................Tüp bebek tedavisinde ...
:nazar:antalya2011........................Aşılama tedavisinde...
:nazar:esilanur ..............................Dondurulmuş tüp bebek tedavisinde...
:nazar:aruna:................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:mues::................................Şubatta tüp bebek tedavisi başlıyor...
:nazar:ekin79 :..............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:Lorke..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:hstc..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:eneslena.............................İğneli yumurta takibinde...
:nazar:sevser...............................İğneli yumurta takibinde...
:nazar:xeda.................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:çakır.................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:umud................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:yeter...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gözyaşı ...........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gamzelim.66......................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:maviikiz............................hamiş olma yolunda hızla ierliyor....
:nazar:gökcen44.........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor..
:nazar:Melisdilek.........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:azra3434.........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:cennet kokulum.................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:nurme..............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gelbebeğim2 .....................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
"Rabbim! Bize katından hayırlı bir nesil ver. Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin" amin

:nazar:هُنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُ قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء
Kızlar tedavide olupta unuttuğum varsa hatırlatsın lütfen .

beni de ekler misin:17:

Ronyammm nasılsın guzel anne..
nası gıdıyo dınlenme faslı evde neler yapıyorsun merak edıyorum :34:

yok canım yaa bazıları gıbı genıs genıs davranıp bekletıp catlatmadın kımseyı masallah :27:

bılgemm ya lısteyı gorunce karsınsında bısey yazıyor ya herkesın benımkının karsısına gezmelerde dıye mı yazsan acaba dıye gectı ıcımden bır an :1:

5n1k canım yatmaya devam et Rabbım yardımcın olsun bebegını korusun ınsallah saglıkla kucagına alabılecekken ..
benım baska bı arkadasımında cok uzun sure kanamalrı devam ettı tup bebektı o da sımdı kucagında cok sukur
sen yeterkı stres yapma elımızden gelen bısey yok tek koruuyup gozetecek olan Rabbım bolşbol dua oku bebegıne

:27::27::27::27::27::27::27::27::33::33::33::33::33::33::33::33::33::33:

Bilgem oğluşun olcakmış hayırlı bir evlat olur inşallah
hayatının erkeğini sağlıkla la kucağına
ben kız da olsa erkekte olsa seviniyorum sanki başka ihtimal var gibi :)
cinsiyet alışveriş için önemli sadece benim için sonra kız diye etek alıp pipiyi görmek var :)
çizelgimi yapıştırdım teşekkür ederim

yalnız çizelgeyi yeni gördümde sanki gerçekten benim oğluma benziyor bu bebiş yazıda güzel olmuş çok beğendim
Rabbim hepimizin yuvasını neşelendirsin

Ceylan 3 lü test de 2li gibi..
Sadece ultrasonda ense kalınlığına bakmıyolar ...
Kan veriyorsun ..
Birde bizim hastane ayrıntılı ultrasona bakıyormuş .. Dr'um ayrıntılı usg için C bloktan randevu al dedi, gittim aldım 29 marta verdiler..
20 haftalıkken yapılacak yani..
3lü testimin sonucuda salı öğleden sonra çıkıcakmış ..
İnşallah güzel çıkar ..
Ultrasonda görüntü olarak çok beğendi dr.. Amniyon sıvısıda yeteri kadar var dedi..
16+1 çıktı ..
:nazar:

canım gözün aydın bebişin erkek demek burdaki tüm arkadaşlar erkek olduğunu hissettik ve doğru tahmin. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. İçin rahat olsun bebeğinin bi sıkıntısı yok bence ayrıntılıda bakılsın o zaman net anlaşılır. Sen hamileliğin tadını çıkar canım :49:

Back
X