2 şey

Hafsa mihrimah

Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2016
120
19
18
28
Hanimlar merhaba.pazartesi Epidural Sezeryan ile doğum yaptım. Bebeğim iki gündür sürekli uyku halinde pek fazla aglamiyor.zorla uyandırıp emzirmeye çalışıyorum. Bugün de hafif sarardı yüzü. Var mi bebeği basta boyle olup sonra normale dönen ? Sarıligi engellemek için ne yapabilirim ?

Su an goguslerim yanıyor uçları çok yara oldu. Ama süt henüz gelmedi. Ne yapabilirim süt için

Emzirmelisin... emzirdikce süt gelecektir. Birde sıcak su ile duş alış gögüslerine hafif masaj yapmanda iyi gelecek.
Bebeğinin uyumadı normal daha çok minnak. Sarılığının engellenmesi içinde iyice doymalı, bebek sarılığı açlığa bağlı.
Evladınız sağlıklı sıhhatli büyür inşallah hayırlı olsun

Süt sağma cihazları var. Eğer göğüslerin acıyorsa onlardan alabilirsin. Daha az acıyormuş onunla. Bebeğini kesinlikle sık sık doyurmaya bak ama. Yemediği sürece kan şekeri düşer sarılık artar.
Belirli bir sınırı geçince küvöze alırlar bebeğini.
Ölçtürdün mü bebeğin sarılığını? Dikkatli olmak lazım hasar bırakıyor çünkü fark edilmezse

Sarılıktan kurtulmak için bol bol anne sütü almalı. Emzirdikçe gelmeye başlar. Bol su tüketin. Şekerini de bir ölçtürün derim. Sarılıktan uyuyor.

Hanimlar merhaba.pazartesi Epidural Sezeryan ile doğum yaptım. Bebeğim iki gündür sürekli uyku halinde pek fazla aglamiyor.zorla uyandırıp emzirmeye çalışıyorum. Bugün de hafif sarardı yüzü. Var mi bebeği basta boyle olup sonra normale dönen ? Sarıligi engellemek için ne yapabilirim ?

Su an goguslerim yanıyor uçları çok yara oldu. Ama süt henüz gelmedi. Ne yapabilirim süt için
Ayni seyleri yasadim
Sütün tam gelmemis olabilr hemen bir mama alip duzenli verin hic korkmayin memeyi tutmaz diye
Sarilik ilerlerse daha kötü
Dr a da götürün artmadan tedavisini yapsinlar bi kac gece ışık altinda yatirabilirler
Benimki oyle olmustu simdiki aklim olsa mama alir ac birakmazdim ac olmadigini düşünsende sarilik olunca daha cok beslemek gerekiyo

Süt genelde 3. Günden sonra geliyor.sıcak su ile duş alın ve göğüslerinize tutun suyu. Ben geldiği kadarıyla bebişi emziriodum ardından el pompası almıştım onunla kendimi sağıyordum süt gelmese bile beyne süt ihtiyacı sinyalleri gönderiyordum. Sarılığı önlemenin tek çaresi bol emzirmek. Sütüm iyice gelene kadar ilk 4-5 gün mama takviyesi yapmıştık. Önce açken emziriyordum ardından mamayı veriyorduk çünkü tokken emmez zorlamaz kendini. Süt için bol bol su için ve güzel beslenin. Diyet yaparsanız sütünüz gelmez. İlk günler bebişler çok uyuyor emin olun sonra arıcaksınız bu günleri birden uyumamaya başlıyor minnoşlar. Allah yardımcınız olsun.

Bende yasamistim bunu bebeginiz yeterli emzirilmedigi icin sarilik olmus artamsini onlemek icin bol bol emzirmelisiz sutunuz yoksa mamayla besleyin gece uyanmiyor uyuyor sanmayin uyandirin zorlada olsa emzirmeye calisin. Sutunuzn cabuk gelmesi icinde dus alin sicak su ile gosuslerinze masaj yapin gerekirse sut sagma pompalardan alin sagin ama mutlaka bebeginizi besleyin. Yeterli bealenmeme sariliga sebep oluyor

Meme ucu yaralri icinde doktorum bana bebegin agiz salyasi tukuruknden oldugunu soylemisti her emzirmeden sonra meme ucunu bebegin agiz slayasindan arindirmak icin sade su ile yika demisti ben o sekilde yaralri iyileatirmistm

İki damla şekerli su verince geçer diye duymustum

Back
X