boşver gene sen ağırdan sat kendini. ilgi isteğini çok belli etme. tabi bunu belli etmemen için seni de başka alanlara ilgini dağıtman lazım. o desin noluyo bu kadına neden benle ilgilenmiyor diye. takım mişi güzel sıkıntılarını bizle paylaşabiliyorsun. biraz da sosyal çevre spor gibi şeyler olsa... çocuklar büyüyene kadar biraz dişini sıkman gerekecek en kısa zamanda mutluluk kaynağı olarak gördüğümüz eşlerimiz ve çocuklarımıza alternatif mutluluk kaynakları bulmamız lazım.
alternatif eş elternatif çocuk der gibi oldu

yok öyle değil alternatif mutluluk kaynakları.
şimdi bu yakın zamanlarda dinlediğim bir hikaye vardı. hikayeyi anlatmicam ama şu ana fikir vardı. ;
1-Ruh,
2-eş-dost-çocuk-arkadaş gibi sevdiklerimiz
3-mal-mülk-server sahip oludğumuz maddi zanginlikler
4- beden (sağlık zayıflık güzellik)
insan vaktini bu dünyada bu dördü için harcar ama sadece ilki onunla beraber ahirete intikal eder. Bazen ruhumuza yeterince yatırım yapmazsak bedeni açlık oluşur yemek yeme isteğini şiddetle duyarız, bazen alış veriş yaparak ruhumuzdaki boşluğu doldurmaya çalışırız, bazen eşimize ve çocuğumuza daha fazla bağlanırız

Bu son paragraf benim hayat tecrübelerimin dinlediğim kıssa ile birleşmiş hali...bazen okunan bir kaç satır güzel yazı, bazen güzel bir manzaraya bakmak, bazen edilen bir dua, bazen de bir yaşlının anlattığı hayat hikayesinden çıkardığımız ders ruhumuzun gıdası oluyor işte biz bu gıdayı alınca 'motive oldum' diyoruz. ruh neden gıda alırsa ona yakın olmalıyız . ruha yatırım elbette ibadetle olur ama ben güzel sanatların da güzele yakın olma güzelliğin içinde bulunup Allahın varlığı birliğini güzelliğini tefekkür açısından faydalı olduğunu düşünüyorum.
o kadar dağıttım ki toparlayamıyorum...farklı mutluluk kaynakları derken birçok şeyden faydalanabileceğimizi kastediyorum