2 TARAFLI DÜŞÜNÜN

sizin yerinizde olsam mustakil eve tasinirim,

benim cocuklarim da boyleler, Allahtan mustakildeyiz de sorunumuz yok.

gerci benim bugune kadar hicbir komsum rahatsizlik belirtmedi.
Hatta bir ara kagit gibi duvarlari olan bir apartmanda yasiyordum, gerci sagim solum cocuklu aile dolu oldugu icin herkes herkesin halinden az bucuk anliyordu saniyorum ki.

ben gun ici saatlerde yapilan gurultuden komsular sikayetci olmamali diye dusunuyorum,
sizde cocuk var, alt komsunuzda tamirat var, ust komsunuzda partileyen genc var,
bunlar hayatin olagan seyleri yani.
Tabi ki erken saatte ve gec saatte yapilan gurultuyu ayri tutuyorum.

her çocuk aynı değil
biri uysaldır bırı çok yaramazdır. anne başıboş bırakmıyorsa ılgılenıyorsa ve halan daha devam edıyorsa çocuk,anne saç baş yoluyorsa sınırden ağlıyorsa ! yaramaz çocuklara sınır olanlar sevmeyenler sırf sevsın gıcık olmasın dıye anne çocukların elını ağzını bağlasın yemeği vs oyle yapsın.komşularda rahat etsin.

ziplamak istiyorlarsa trambolin, vurmak istiyorlarsa vurmali oyuncaklar. cocuk neye ilgi duyuyorsa bunlarla ilgili oyuncaklar edinmelisiniz ki keşiflerini yapsinlar.

cocugum 1.5yasindayken mutfaga bir oyuncak mutfak koyduk. ben mutfaktayken o da kendi mutfaginda oynadi. cocuklar icin supurgeler var, utuler var. hadi kizlar hep birlikte yapıyoruz diyip hep birlikte ev supurebilirsiniz ya da utu yapabilirsiniz. biz en bebekliginden beri hep birlikte oyun hamuru yapiyoruz, neredeyse 1 saat sürüyor un, tuz, boyali suyu birbirine katma çabası. 2 yas civari kucuk boy bi trambolin almıştım bol.bol.ziplardi. bir ara salonumuzda kucuk boy bi kaydirak vardi.

ayrica erken uyutuyorum.diyip en gec 10 yazmaniz da cok garip geldi bana. 4 yasindaki kizim.en gec 8de yataginda oluyor. 1 yas civarinda ise bu saat 7 civarindaydi. kimi.zaman babasi gelmeden uyudugu olmustur hep. 9 10 bu yas grubundaki cocuklar icin cok gec saatler.

Eğer benim çocuklar 7 ve 8 de uyusa tüm ömürleri uykuyla geçer 😂

Sabah kahvaltı yapınca parka çıkıyoruz. Orda enerjilerini atıyorlar. Eve gelince banyo.yemek.
Zaten öğlen 2 den 5 e kadar ya da 6 ya kadar uyuyorlar. Uyurlarken cok uyaniyorlar en az 4 defa uyanır küçük .
Diğer kalan zamanlarimiz da yemek yeme banyo park benim onlarla oyun oynama işleriyle geçiyor. Ben yanlarindaysam hiç sıkıntı yok hiç şikayet almiyorum çünkü yanimda çok güzel oyun oynuyorlar .
Ben de onlara eşlik ediyorum . Lego yapıyoruz bol bol. Kule yapıyoruz kitap okuyoruz boyama yapıyoruz. Bazen onlar kendi oyunlarına dalıyor ben de yanlarında buraya yazabiliyorum .
Ama ne zaman yanlarından ayrilsam her şey o zaman oluyor .
Ya kavga ediyorlar ya da ses çıkarıyorlar falan işte...

Bir de hiç akşam ses yapmıyorlar çocuklar baba ve benle güzel zaman geçiriyoruz. Hiç aksam şikayet olmadı.
Olduysa gündüz o da dediğim gibi benim kişisel ihtiyaclarimi karşılarken ya da yemek yaparken

Son düzenleme:
sizin yerinizde olsam mustakil eve tasinirim,

benim cocuklarim da boyleler, Allahtan mustakildeyiz de sorunumuz yok.

gerci benim bugune kadar hicbir komsum rahatsizlik belirtmedi.
Hatta bir ara kagit gibi duvarlari olan bir apartmanda yasiyordum, gerci sagim solum cocuklu aile dolu oldugu icin herkes herkesin halinden az bucuk anliyordu saniyorum ki.

ben gun ici saatlerde yapilan gurultuden komsular sikayetci olmamali diye dusunuyorum,
sizde cocuk var, alt komsunuzda tamirat var, ust komsunuzda partileyen genc var,
bunlar hayatin olagan seyleri yani.
Tabi ki erken saatte ve gec saatte yapilan gurultuyu ayri tutuyorum.

Benim rahatsız olduğum konu şu aslında.Gün içinde komşudaki ergen yarım saat yüksek sesle müzik dinlese, hasbelkader sevişme sesi gelse, misafiri olup fazla ses yükselse ya da bir film izlerken tv sesini fazla açmış kendini kaptırmış olsa benim çocuğum öğle uykusunda uyandı, ay çocuğum da çocuğum, terbiyesiz insanlar, gürültü yaptılar, apartmanda yaşamayı bilmiyorlar diyecek insanlar konu çocuk gürültüsü olunca melek onlar saksı değiller’e bağlıyorlar. Yoksa bence apartmanda yaşıyorsak gün içinde, normal saatlerde yapılan gürültüler tolere edilmeli. Apartmanda yaşamanın bir kuralı dikkat etmekse diğeri de anlayışlı olmak.

Konu sahibi şahsınıza değil bu sözlerim, genele.

Benim rahatsız olduğum konu şu aslında.Gün içinde komşudaki ergen yarım saat yüksek sesle müzik dinlese, hasbelkader sevişme sesi gelse, misafiri olup fazla ses yükselse ya da bir film izlerken tv sesini fazla açmış kendini kaptırmış olsa benim çocuğum öğle uykusunda uyandı, ay çocuğum da çocuğum, terbiyesiz insanlar, gürültü yaptılar, apartmanda yaşamayı bilmiyorlar diyecek insanlar konu çocuk gürültüsü olunca melek onlar saksı değiller’e bağlıyorlar. Yoksa bence apartmanda yaşıyorsak gün içinde, normal saatlerde yapılan gürültüler tolere edilmeli. Apartmanda yaşamanın bir kuralı dikkat etmekse diğeri de anlayışlı olmak.

Bu dedikleriniz de hepsini yaşıyoruz bir üstten çok müzik sesi geliyor bagirma sesleri alttan geliyor. Kadın kocasıyla tartışıyor bağıra çağıra. Benim küçük çocuk gündüz hep o sese uyanıyor. Ama ben karı koca deyip susuyorum. Zaten huzursuzlar bir de ben huzursuz etmim diyorum. Çocuklar ses duyunca ağlıyor kavga hiç sevmiyorlar. Yine de şikayet etmiyorum. Bir yil daha sabredicem başka eve cikicaz zaten.

Bazen o kadar doluyorum ki bende herkese herşeye bağırmak istiyorum bir defa çığlık atsam sanki rahatlicamrahatlicam eşime diyorum ki beni şöyle bir deniz kenarına götür bagiricam.
Bir defa bagirsam sanki dünyalar benim olacak. Ama çocukların da yanimda olmamasi gerek korkarlar ağlarlar diyorum.
Beni neden kimse anlamıyor 😭😭😭

Bu dedikleriniz de hepsini yaşıyoruz bir üstten çok müzik sesi geliyor bagirma sesleri alttan geliyor. Kadın kocasıyla tartışıyor bağıra çağıra. Benim küçük çocuk gündüz hep o sese uyanıyor. Ama ben karı koca deyip susuyorum. Zaten huzursuzlar bir de ben huzursuz etmim diyorum. Çocuklar ses duyunca ağlıyor kavga hiç sevmiyorlar. Yine de şikayet etmiyorum. Bir yil daha sabredicem başka eve cikicaz zaten.

Dedim ya sizi baz alarak yazmadım. Sizin fazlasıyla anlayışlı bir insan olduğunuzu anladık hepimiz bu konunuzdan. Genel bir sitemdi o.

kesinlikle,
zaten cocugun da tum gun gurultu yapmasina izin verilemez,
ama su gunlerde cocuk disari cikamazken, apartmanda da olsa cocuklarin biraz kosup enerji atmalarina izin verilmeli, tabi ki saati gozeterek.
Kaldi ki ben kendim mustakilde oturmama ragmen, cocuklarin gurultu yapma saatlerini kontrol ediyorum, zira ben kendim de rahatsiz oluyorum cocuk gurultusunden :confused:

Eğer benim çocuklar 7 ve 8 de uyusa tüm ömürleri uykuyla geçer 😂

Sabah kahvaltı yapınca parka çıkıyoruz. Orda enerjilerini atıyorlar. Eve gelince banyo.yemek.
Zaten öğlen 2 den 5 e kadar ya da 6 ya kadar uyuyorlar. Uyurlarken cok uyaniyorlar en az 4 defa uyanır küçük .
Diğer kalan zamanlarimiz da yemek yeme banyo park benim onlarla oyun oynama işleriyle geçiyor. Ben yanlarindaysam hiç sıkıntı yok hiç şikayet almiyorum çünkü yanimda çok güzel oyun oynuyorlar .
Ben de onlara eşlik ediyorum . Lego yapıyoruz bol bol. Kule yapıyoruz kitap okuyoruz boyama yapıyoruz. Bazen onlar kendi oyunlarına dalıyor ben de yanlarında buraya yazabiliyorum .
Ama ne zaman yanlarından ayrilsam her şey o zaman oluyor .
Ya kavga ediyorlar ya da ses çıkarıyorlar falan işte...

Bir de hiç akşam ses yapmıyorlar çocuklar baba ve benle güzel zaman geçiriyoruz. Hiç aksam şikayet olmadı.
Olduysa gündüz o da dediğim gibi benim kişisel ihtiyaclarimi karşılarken ya da yemek yaparken

yani aslinda bu kadari normal gibi geldi bana.. evde cocuk var. elbet ara sira gurultu olacak. bir arkadasimin yan komsusu habire kapiya geliyordu. o olayi da cok garipsemistim cunku yan komsu ile aralarinda 1 bos oda olmasina ragmen yan komsu gürültüden şikayetçiydi. once komsu taaindi apartmandan simdi arkadasim tasiniyor. kimi insanlar fazla hassas olabiliyorlar. komsu ile normalde diyalogunuz nasil?

yani aslinda bu kadari normal gibi geldi bana.. evde cocuk var. elbet ara sira gurultu olacak. bir arkadasimin yan komsusu habire kapiya geliyordu. o olayi da cok garipsemistim cunku yan komsu ile aralarinda 1 bos oda olmasina ragmen yan komsu gürültüden şikayetçiydi. once komsu taaindi apartmandan simdi arkadasim tasiniyor. kimi insanlar fazla hassas olabiliyorlar. komsu ile normalde diyalogunuz nasil?
Hiç konuşmuyoruz

Yağlayıp ballayıp anlatmışsınız çocuklarınızı ama sizin sevimli cimcimeleri komşudan da dinlemek lazım. Ben komşunuza hak verdim. Vurma, kırma, çığlık atma bence tamamen yetiştirmeden kaynaklanan sıkıntılar. Bunun çocukların doğuştan gelen huyları olduğunu düşünmüyorum. 4 yaş çocuğu artık sizi gayet rahat anlayabilir ama çocuklara sert baktığınızda onlar ağlıyor siz de onlarla oturup ağlıyorken disiplinli çocuk yetiştirmeniz imkansız

Yağlayıp ballayıp anlatmışsınız çocuklarınızı ama sizin sevimli cimcimeleri komşudan da dinlemek lazım. Ben komşunuza hak verdim. Vurma, kırma, çığlık atma bence tamamen yetiştirmeden kaynaklanan sıkıntılar. Bunun çocukların doğuştan gelen huyları olduğunu düşünmüyorum. 4 yaş çocuğu artık sizi gayet rahat anlayabilir ama çocuklara sert baktığınızda onlar ağlıyor siz de onlarla oturup ağlıyorken disiplinli çocuk yetiştirmeniz imkansız

Şikayet genelde küçük çocuğumun yaptığı yaramazliklar sonucu oluşuyor. Büyük olan laf dinliyor ve anlıyor.
1 yaşında dediğim çocuk da 11 aylık duz hesap yaptım. 1 yaşında dedim.
Daha bir sey anlamadığı halde ben ona her seyi anlatıyorum. Beni kim görse ne kadar sabirlisin o çocuk laftan ne anlar yaramazlik mi yapıyor eline vuruver diyorlar. 10 aylıkken yürüdü şimdi hep koşuyor. Büyük kızıma neden birlikte kosuyorsunuz bari sen koşma kızım dediğimde anne kardeşim düşerse onu tutmak için diyor.

Şikayet genelde küçük çocuğumun yaptığı yaramazliklar sonucu oluşuyor. Büyük olan laf dinliyor ve anlıyor.
1 yaşında dediğim çocuk da 11 aylık duz hesap yaptım. 1 yaşında dedim.
Daha bir sey anlamadığı halde ben ona her seyi anlatıyorum. Beni kim görse ne kadar sabirlisin o çocuk laftan ne anlar yaramazlik mi yapıyor eline vuruver diyorlar. 10 aylıkken yürüdü şimdi hep koşuyor. Büyük kızıma neden birlikte kosuyorsunuz bari sen koşma kızım dediğimde anne kardeşim düşerse onu tutmak için diyor.

Sizin ilk yazdığınız mesajlarda çizdiğiniz profil ve anlattığınız çocuklarla alıntılayıp yazdıklarınız birbirinden çok farklı. İlk mesajınızda çok yaramaz hatta o kadar yaramaz ki arkadaşlarınız sizinle görüşmek istemediği 2 çocuktan, disiplin eksiği olan çocuklarına ters baksa ağlayan bir anneden bahsederken sonradan çocuklara ağladığını göstermeyen, çok sabırlı bir anneye, yaramaz 11 aylık tek bir çocuğa döndü olay.

Sizin ilk yazdığınız mesajlarda çizdiğiniz profil ve anlattığınız çocuklarla alıntılayıp yazdıklarınız birbirinden çok farklı. İlk mesajınızda çok yaramaz hatta o kadar yaramaz ki arkadaşlarınız sizinle görüşmek istemediği 2 çocuktan, disiplin eksiği olan çocuklarına ters baksa ağlayan bir anneden bahsederken sonradan çocuklara ağladığını göstermeyen, çok sabırlı bir anneye, yaramaz 11 aylık tek bir çocuğa döndü olay.

O da doğru o da doğru.
Bu dediklerim son arkadaş görüşmelerinde yaşandı zaten sonra hiç kimseyle görüşme olmadı. Tek tek tarih vererek anlatamıyorum olayları.
Ya da bir konu içine her şeyi yazamıyorum. Milletin gözü kanamasin diye. Sadece yorumlara cevap olarak ayrıntı veriyorum

O da doğru o da doğru.
Bu dediklerim son arkadaş görüşmelerinde yaşandı zaten sonra hiç kimseyle görüşme olmadı. Tek tek tarih vererek anlatamıyorum olayları.
Ya da bir konu içine her şeyi yazamıyorum. Milletin gözü kanamasin diye. Sadece yorumlara cevap olarak ayrıntı veriyorum

Gerçekten emojiler umrumda değil sadece neden beğenmediğinize anlam veremedim. Her alıntıyı okuyamıyoruz bazen 50 sayfa oluyor tek tek verdiğiniz cevapları okumaktansa ilk mesajda açıklayıcı yazmanız daha kolay olur okuyan kişi adına. Ben ayrıntıdan bahsetmedim ayrıca iki farklı olay anlatmışsınız ondan bahsettim. İyi günler dilerim size iki küçük gerçekten zor :)

Gerçekten emojiler umrumda değil sadece neden beğenmediğinize anlam veremedim. Her alıntıyı okuyamıyoruz bazen 50 sayfa oluyor tek tek verdiğiniz cevapları okumaktansa ilk mesajda açıklayıcı yazmanız daha kolay olur okuyan kişi adına. Ben ayrıntıdan bahsetmedim ayrıca iki farklı olay anlatmışsınız ondan bahsettim. İyi günler dilerim size iki küçük gerçekten zor :)
Bu konuyu acmamin sebebi komşum için başka ne fedakarlık yapabilirim diyeydi. O kadar çok şey yaptım ki en nefret ettiğim tlf bu bile çocuğun eline verdim zarar göreceğini bildiğim halde sırf komşu kapiya gelmesin diye 10 dakikalığına.
Başkasının huzuru benim çocuğumun sağlığının önüne geçti.
Şunu da denedim akşama kadar hiç iş yapmadım yemek bulaşık bile. Tuvalet ihtiyacımi bile onlar uyurken gidermistim.
Sadece çocuklarımla vakit geçirmiştim.
Bir o gün dikkatini çekmiş beni aşağıya inerken gördü bugün evde yoksunuz sandim dedi.
O mutlu mesut kahvesini yudumlar. Istediği ve işini yapar. Her gün evinden makina sesi geliyor ben haftada bur yaparım o da eşim evdeyken. Gezmelere gider misafirler alır hakir hikir gülüsür ama ben sırf o sinirlenmesin diye belim kambur olur yere oturup çocuklarımla boyama yaparim ev işini unuturum.
Çocuklar ben yanında degilken çok yaramazlar ama yanlarindaysam dünyanın en sakin ve mutlu cocuklarilar.

Insanları ne kadar çok dusunduysem onları beni o kadar düşünmesi.bu konudan sonra şunu anladim kimseyi kendinden çok dusunmeyeceksin

Back
X