2 TARAFLI DÜŞÜNÜN

üniversite bitince biz de formasyon eğitiminde gelişim ve eğitim pskolojisi eğitimi aldık. Ama bu çocuk bakmak ve eğitim almak çok farklı seylermiş.
Zaten bir daha tlf vermem daha dün bunu yaptı. Ben de konu açma gereği duydum. Kumaş kitapları da var. Her uyku öncesi değerler eğitimi adı altında masallarimiz var onu okuyorum. Çok mutlu uyuyorlar.
Ama tlf olmasa lego olur top olur illa ses yapacak bir şey buluyorlar. Ben birini elinden alıyorum yapma kızım diyorum göz hizasina inip anlatıyorum komşular kızar bize rahatsiz olurlar diyorum bu dediğimi 1 yaşındaki daha anne baba den başka kelimesi olmayan bebeğe anlatıyorum.

Anlar ama az çok, alıcı dil daha erken gelişir biliyorsunuz. Konuşamayabilir ama anlar.

Dışarda geçirdiğiniz zamanı biraz artırsanız mı acaba? Pandemi virüs falan aklıma gelen çoğu öneriyi veremiyorum size. Şu an için yapabileceğiniz dışarda daha fazla zaman geçirmek, daha sakin ama yorucu oyunlar oynatmak, oyun alanlarını komşudan uzağa taşımak.

Sizin yerinizde olsam, ev işi yapmaz, yalnızca çocuklarıma yemek hazırlar ve yerdim, onu da çocuklarımla oyun şeklinde yapardım, tüm gün çocuklarımla vakit geçirirdim.
Akşam eşim gelince işleri halleder ya da haftasonu beraber hallederdik.
(Zaten böyle yapıyoruz, 1 yaşında oğlum var ve tüm gün ne yapsak beraberiz. Dolayısıyla ses olduğunda hemen müdahale ediyorum, başka bir şey yapıyoruz.)
Komşunuzun yerinde olsam bir miktar çocuk sesini tolere eder, anlayışlı olurdum. Ama çok çok rahatsız edici boyuttaysa ve komşumun bizi hiç düşünmediğini hissedersem rahatsızlığımı dile getirirdim.
Kendi haline bırakılan çocuğun ses yapması çok normal.

Ev işlerini eskiden günde en az 1 defa supururken şimdi haftada bir yapabiliyorum 😢 ama bulaşık yemek ve çamaşır en azından bunları her gün yapmak zorundayim

öyle mi anlıyorum dilerim geçer en kısa sürede sıkıntılarınız çocukların biraz daha büyümesi gerek kızmadan güzelce anlatın sürekli 🙏

kendiniz soyluyorsunuz yaramazlar diye, sevimli
diyorsunuz ama sizin cocugunuz oldugu icin size oyle geliyor olabilir. ben de surekli ses yapan cocugu hic sevimli bulmam yani.

komsu rahatsiz olmakta hakli, size de bir sey diyemiyorum apartmanda cocuk ne kadar sessiz olabilir? en azindan 4 yasindakini uyarabilirsiniz.
Görümcee Görümcee :D :D

Oda kapilarini ve banyo kapisini kapali tutsaniz bir de daimi bulundugunuz odada kalin bir hali olsa ses dagilmasini azaltir.
Tv-telefon yerine adim adim seti olsa kucuge, buyuge de dikkat setleri gibi uzun uzun oyalayacak birseyler... Her gun en cok bagirma aliskanligi olan saatlerde parka rutin gitseniz,
Ev islerinde biraz planlama yapsaniz; mesela haftasonunda esiniz evde iken 2-3 gunluk yemegi hazirlasaniz, evi temizleseniz, haftaici gece de camasir bulasik utu ve mutfak islerini yapsaniz, belki daha kolay olur..
Kendi rutininize gore sekillendirin iste :))

Merhaba arkadaşlar bu zamana kadar buraya danisip da çözüme ulasamadigim sorunum olmadı inşallah bu konuda çözülür.

Benim 2 tane yaramaz mi yaramaz aynı zamanda sevimli mi sevimli kızım var.

Ele avuca sığmaz. Hem cimcimeler hem herkes tarafından bunlar nasıl çocuk Allah yardimcin olsun denilen turdenler.

En son ki olayı anlatım benim karşı komsu bizim seslerden kriz geçiren biri.
Şu çocuklarını sustur artık ziplatma yere oyuncak vurdurtma. Duvara neden vuruyorlar diye bana bağırdı.
Elimden geldiğince çocukları sessiz oyuna yonlendiriyorum ilgileniyorum. Parka götürüyorum enerjilerini orda atsınlar diye.
Erken uyutuyorum en geç 10 da akşamları uyurlar. Gündüz de benim günlük yaptığım bulaşık yemek çamaşır tuvalet gibi hem islerim hem ihtiyaçlarım oluyor bunları yaparken de çocuklara tv açıyorum birinin eline tlf veriyorum. Ama belli bir süre sonra onları bırakıp yine yapacaklarını yapıyorlar.

Yaşlarını belirtmedim biri 1 yaşında diğeri 4 yaşında. 4 yaşındaki kızım krese başlamıştı virusten önce . Virüs olunca kreş kapandı geri de açılmadı. Yakında başka da yok. Öyle kaldi.

Komsumun yerinde olsaniz ne yapardınız benim yerinde olsaniz ne yapardınız?

siz elinizden geleni yapıyorsunuz. Komşunuz da saygı duysun biraz. Beğenmeyene hukuk yolu açık. Hiçbir şeyden korkmayın, size bir şey olmaz.

en geç 10'da yatan çocukların gürültüsünü ben dert etmezdim. komsumuzun çocukları çok gürültücüydü gun içinde bunu umursamasam da gece tapır tapır koşup takla attıklarında sinirleniyodum. kimi komşularım üst kattakiler sandalye çekiyor diye isyan ediyordu. çocuklarınızın akşamüstü olan faaliyetlerini fiziksel değil de bilişsel yaptırabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar bu zamana kadar buraya danisip da çözüme ulasamadigim sorunum olmadı inşallah bu konuda çözülür.

Ele avuca sığmaz. Hem cimcimeler hem herkes tarafından bunlar nasıl çocuk Allah yardimcin olsun denilen turdenler.

Şu çocuklarını sustur artık ziplatma yere oyuncak vurdurtma. Duvara neden vuruyorlar diye bana bağırdı.
Elimden geldiğince çocukları sessiz oyuna yonlendiriyorum ilgileniyorum. Parka götürüyorum enerjilerini orda atsınlar diye.
Erken uyutuyorum en geç 10 da akşamları uyurlar. Gündüz de benim günlük yaptığım bulaşık yemek çamaşır tuvalet gibi hem islerim hem ihtiyaçlarım oluyor bunları yaparken de çocuklara tv açıyorum birinin eline tlf veriyorum. Ama belli bir süre sonra onları bırakıp yine yapacaklarını yapıyorlar.

Yaşlarını belirtmedim biri 1 yaşında diğeri 4 yaşında. 4 yaşındaki kızım krese başlamıştı virusten önce . Virüs olunca kreş kapandı geri de açılmadı. Yakında başka da yok. Öyle kaldi.

Bizim alt katta da var 4-5 yaşlarında bir çocuk ve inanılmaz gürültü yapıyor. Uyku düzeni oturmayan, geceleri uyumayan 10 aylık bebeğim var. Gündüz tam uyuttum diyorum hooop alt katta bağırmalar, gürültüler.. Gece de 11 lere kadar susmuyor, bağırarak oyun oynuyor. Gece tam bebeğimi uyuttum derken alt kattaki çocuğun gürültüsüne ağlayarak uyandı, ben de günlerdir uykusuzum ve artık sinirden parkeye tık tık bir kaç kez vurdum sustu.

en geç 10'da yatan çocukların gürültüsünü ben dert etmezdim. komsumuzun çocukları çok gürültücüydü gun içinde bunu umursamasam da gece tapır tapır koşup takla attıklarında sinirleniyodum. kimi komşularım üst kattakiler sandalye çekiyor diye isyan ediyordu. çocuklarınızın akşamüstü olan faaliyetlerini fiziksel değil de bilişsel yaptırabilirsiniz.
7 den sonra gurultu yapılacak bütün oyun ve oyuncaklar kaldırılıyor bu da bizim duzenimiz oldu.
Ama insanlar gündüz de hiç ses duymak istemiyor.

Gurultu yapan komşudan ben de nefret ederim ama siz konusu yaşlı ya da çocuk bakımı olunca gerçekten yapacak bir şey yok laftan anlamazlar ki

7 den sonra gurultu yapılacak bütün oyun ve oyuncaklar kaldırılıyor bu da bizim duzenimiz oldu.
Ama insanlar gündüz de hiç ses duymak istemiyor.
Komsunuz gunduz de ses istemiyorlarsa tolere edilemeyecek derecede gurultu yapiyorlar sanirim ya da evde hastalari da olabilir. Uyarilmadan cocuklarin anlamalari gerek. Bilmiyorum ya oglum hic oyle degildi. Belki de ben net oldugum icin. Kesin kurallar koyup asla taviz vermezdim bazi seylerden. Cocuklar kurallarla buyumeli demisti bana pedagog cunku. Disiplinli cocuk daha basarili olur demisti.

Ben de sakinleştirmeye çalışıyorum.
Ben sakin ve mutlu bur insanim. Ses tonum bile yumusaciktir. Azıcık sert baksam aglarlar sonra bende dayanamam ağlarım.
Ne yapabilirim daha fazla. Bana deyin ki şöyle yapın.
Dört yaşındaki için lego alın . Çok vakit geçircek lego yla. Benim büyük beş yaşında küçük dokuz aylık. İş yaparken birini yanıma alıyorum . 🤪 Büyük oğlan legoyla çok güzel oynuyor. Lego city falan bakin netten. Çok faydasını gördük.

Komşunuzu kısmen haklı buldum. Çocuğum yok ama ben de çocuklu ailelerin komşusuyum ve inanın belli bir yerden sonra tahammül edilemez bir hale geliyor çocukların gürültüsü.
Çocuklarınızı tablet, telefon gibi şeylerden uzak tutun. İnternet dunyasina girmek için yaşları fazla küçük geldi bana.
4 yaşındaki söz dinleyebilir. Bunu kendiniz sağlayabilirsiniz. 1 yaşındaki için bir şey diyemiyorum. Çocuklarınız için oyun alanları ya da yeni oyunlar kurun. Daha az sesle oynayabilecekleri, ilgilerini çekecek.
Duvara vuruyor olmaları ilginç geldi. Alt komşu olsa spor minderi serin biraz sesi yalıtabilir.

aktivite kitaplari, oyuncaklar, basit ama ugrastirici etkinlikler surekli ilgilerini cekecek farkli birseyle sunmalisiniz madem bu kdr hareketliler bu enerjiyi siz yonetmelisiniz 4 yasinda olan artik yere oyuncaklari ile vurmamasi gerektigini bilmeli inanin insanlar normalse ztn bu donemde belli sesleri daha normal hosgorulu karsiliyorlar siz hem kendi rahatiniz icin hemde karsidakiniz icin hem alternarif sunmalisiniz hem de disiplin ve netlik sart cocuklar sinirlarini bilmeyi sever

Makarna ile fln aktiviteler yapiliyor evdeki malzemeler ile de cok alternatifler var

Yani bazi bayanlarin yorumlarini hayretle okudum🤔 bekara kari bosamasi kolay nasil olsa.. birkac paragrafla hemende nasil anlamis bazilari sizin disiplinsiz aciz duygusal bir anne oldugunuzu😑😑😑 🤣

konu sahibi size diyecegim cocuklarinizin eline gecen object/oyuncaklari daha dikkatlice secin. Madem destek aliyormussun, sevgi ve sefkatle disipline etmeye devam edin... yan komsunuza pabuc birakmayin. Daha cok dikkat edin ama neticede cocuklu bir ailesiniz ve apartmanda illaki ses olacak.Gerisini onlar dusunsun. Eger size cok musallat olursa beni taciz ediyorsun diye polise sikayet edicegini soyleyin. Sonucta cocuklarin ellerini agizini, ayagini baglayacak haliniz yok. Madem cok raharsizlar gidip villa da yasasinlar :)

Bendekiler 2 ve 4 yasinda. Hic sevmem gurultuyu, bazen kendi cocuklarimin sesine tahammul edemiyorum. Bizde durum su: sabah 10dan oncesi ve aksam 8den sonrasi sessiz oynama saati. Sesli, suruklemeli oyuncaklar yasak.uzun sire evde de koaturmam, biraz oynadilarsa biraz da sakin kalma zamani derim. Elimden gelen bu. Bunun haricinde sikayete gelecek olursa da uzgunum der gonderirim.

Alt katınız olsa anlarım da yan komşuya ne oluyor o kadar beğenmiyorsa başka yere gitsin sanki kafasına vuruyorsunuz.
Çocuğa ne kadar yapma etme desende çocuktur yapacak yine
Ben yerinizde olsam yan komşu hiç umurumda olmazdı helede bu tip cümlelerle benle konuşsa ben daha çok ses ederdim.
Neden? Yan komşuya ses gidemez mi? Evet çocuktur, ses de yapar ama etraftakileri rahatsız edecek kadar çoksa ebeveynler bu işe bi çözüm bulmalı. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Ben de çocuk büyüttüm ama kimseyi rahatsız etmemek için hep çok dikkat ettim. Şu anda da hamileyim ve sizin gibi “yan komşusu umrunda olmayan” biri yüzünden evimi sattım, taşınıyorum. Hamile halimle ev toplamaya uğraşıyorum. İnsanların rahatsız olabileceği zerre umrunda olmayanlara da hakkımı helal etmiyorum.

Komşularımız hep çocuklu olduğu için karşılıklı anlayışlıyız ama çocuksuz olsaydım muhtemelen komşunuz gibi rahatsız olabilirdim. Bize normal geliyor ama onun açısından da bakmak lazım büyük kreşe giderse siz de küçükle evde oyun kurarsınız daha rahat olur.

Back
X