Bebek Beslenmesi 2 yaş çocuk anneleri, abur cubur hakkında, bakar mısınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim kizim 18 aylik ve hic vermiyorum desem yeridir. cerez falan veriyorum, findik fistik badem veya meyve kurularindan. yegenimde gorurse bitane falan tek o zaman veriyorum. acil durumlar icin ama cantamda her zaman 1 tane vardir. ayda 1 defa belki veriyorumdur o da dedigim gibi acil durum icin :D

susamli cubuk kraker veya kucuk sekersiz keklerden veriyorum
Ne güzel canım. Benimki de aslında 20 aya kadar neredeyse yemedi. Şekeri yemez oynardı şekerle:) Bir de biz doğu bölgesindeyiz. Oğlumu bakıcıya bırakıyorduk bir ara. Buralarda çayın yanında bayram şekerlerinden koyuyorlar. Zannedersem bakıcı da alıştı şekere. Kuruyemiş sevmiyor benim oğlum ya tükürüyor. Arada çam fıstığı yiyor o kadar. Ama meyve kurularını seviyor.

Ne güzel canım. Benimki de aslında 20 aya kadar neredeyse yemedi. Şekeri yemez oynardı şekerle:) Bir de biz doğu bölgesindeyiz. Oğlumu bakıcıya bırakıyorduk bir ara. Buralarda çayın yanında bayram şekerlerinden koyuyorlar. Zannedersem bakıcı da alıştı şekere. Kuruyemiş sevmiyor benim oğlum ya tükürüyor. Arada çam fıstığı yiyor o kadar. Ama meyve kurularını seviyor.

oylce canim seker cikolata gibi abur cuburla ne kadar gec tanisirsa o kadar iyi. Allahtan kizimin beslenmesi cok guzel. Her turlu meyve sebzeyi yer o yuzden tok olunca cok fazla eksikligini aramiyor istemiyorda benden hic . Tabi gormemeside onemli evde oyle seylerin oldugundan haberi yok. Bazen cok nadiren cikolata kapli uzum veriyorum.

Aksine ben kendim cok abur cubur yerim ama kizim uyurken o gormeden. Cocuklar gordugu zaman istiyor.

Bazi seylere cocuklar zamanla alisiyor. Onceleri yemedigi seyleri simdi yiyor. Mesela kaju onceden sevmiyordu simdi seviyor. Tabi damak tadinada bagli benim kizim daha cok eksi tuzlu seyleri seviyor. Tatlili seyleri pek yemiyor. Mesela masada revani gorsun mama diyor istiyor. Sagliksiz cok sekerli oldugunu biliyorum ama yemiyeceginide biliyorum. birazcik agzina veriyorum tatmasi icin sevmiyor geri cikariyor. Ve oynamaya devam ediyor. Eger ben kizima tatmasina izin vermesen onu isticek pesimde dolanicak ve cazip hale gelicek.

Ben kizima mesela hic meyveli yogurtlardanda vermedim, bilmiyor. Onlarda cok sekerli ve sagliksiz o yuzden hic alismasini istemedim. Ama dedigim gibi kizimin beslenmesi iyi o yuzden oyle seyler vermeye ihtiyacta duymadim hic. Ama yogurdunu falan yeterince yemiyen anneler tabi alternatif olarak meyveli yogurt verip yinede yogurt yemesini saglamak istiyor tabi oyle bir durumda verip vermemek daha zor olacaktir.

Dedigim gibi ben kizima herseyden vererek tatmasini damak tadinin gelismesini istiyorum. Mesesla salata yapiyorsam o etrafimda dolanirken agzina kucuk parca domates veriyorum veya eline salatalik. Neyle ugrasirsam kucuk kucuk agzina veriyorum merak ediyor zaten.

• Beğen
Reactions: zbt
Benim bebegim kucuk ama arkadasim 15 aylik ogluna cubuk kraker disinda bisey vermiyor. Pingui sut dilimi gibi seyleri kendisi yapiyor evde. Kurabiye kek gibi hep kendi yaptiklarindan veriyor oglu icin hazirliyor zaten.

Oğlum 17 aylık , gimdes sertifikalı ürünlerden veriyorum şade ev. Çikolatası keki hepsi var, içindeki katkı maddeleri çok az ve zararsız. Tabi veriyorum dediysem 2-3 güne bir , bazen haftada bir

Back
X