Davranış Bozuklukları 2 yaş sendromu ne zaman geçecek bilen var mı??

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

SadeceAsk

Kocasının Bitanesi..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
632
34
123
arkadaşlar oğlum 2.5 yaşında çok agresif çok sinirli çok yaramaz..
durmadan vuruyor , ısırıyor , çimcikliyor , saçlarımı koparırcasına çekiyor.. dayanamıyorum artık benim durumumda olan anneler var mı? ne yapmayalım çok çaresiz bırakıyor bu çocuk beni.. işin kötü yanı çokta güçlü heryanım darp izleriyle dolu:gitme:
çok yoruldum ben yaaa:çok üzgünüm:

gerçekten de zor bir dönem.Allah kolaylık versin.
sabredin demesi kolay uygulaması zor ama yine de söylüyorum.
çocuğuna göre değişiyor sanki(bu benim gözlemim)kimisinde 6 ay kimisinde 1 sene kimisinde daha uzun(malesef )
bu dönemim özelliklerini bilip ona göre davranırsanız bence çocuğunuz daha kolay ve çabuk atlatacaktır.
çocuk eğitimi ile ilgili kitaplar okumanızı öneririm.eger isterseniz birkaç kitap ismi önerebilirim.

saol tatlım netten araştırıyorum dikkat dağıtmaktan başka çare gözükmüyor..
ama o anda inan dağatamıyorum dikkatini resmen saldırıyor... yırtıcı bir kuş gibi.. napacağımı bilemiyorum ki ben.. sürekli can acısıyla yaşamak çok zor eşimde öyle adam işten geldiğine geleceğine pişman oluyor.. şimdi dünyanın dayağını yedi uyuyor.. canım kocam yaaa...

Benim oğlum 3 yaşında hala sendromdan çıkamadı, bu terrible 2 nin 3 ü var mı bilmiyorum, varsa daha kuvvetli daha fena bir şey oluyor 2 yanında pek bir sönük kalıyor, akşam kumanda ile vurmak sureti ile dudağımı patlattı dudaklarım botokslu bir şekilde geziyorum, bizim de babamız eve gelmek istemiyor artık, çünkü babası gelince daha fena oluyor...

Bu dönemde mümkün olduğunca inatlaşmalar içine girmeyin, ikazlarınızda hayır yapma dur gibi emir kiplerini kullanmamaya gayret gösterin, hala tepinmekte ısrar ediyorsa görmezden gelin, dikkatini dağıtmak zor oluyor bu yaşlarda 1,1-5 yaşında daha kolay oluyor şimdi hafızalarıda güçleniyor unutmuyorlar günün bir saatinde yine aynı istekle dikilebiliyolar karşınıza, çok ağladığı dönemde odasına gitmesini sakinleşene kadar çıkmamasını söyleyin yapar mı bilmem (benimki hayatta yapmaz ben odayı terkediyorum ama o da işe yaramıyor artık), ağlama krizlerini artık kaldıramıyorsanız bir çift kulak tıkacı alın, ciddiyim ben aldım ama bir türlü becerip kullanamadım bir becerebilsem kullanmayı ağlama krizlerinde ohh sessizlik gibisi var mı...

suyla toprakla daha çok buluşturun.mesela evde legeni önüne koyun ,oyuncaklarını yıkasın yada için de yüzdürsün,(gemi falan yapın kağıttan on yüzdürsün.)
(su ve toprak içindeki negatif enerjiyi boşatması için süper bir imkan.)

enerjisini boşaltması için parka götürün vb...
birde çok enerji vercek şeyler yedirmeyin.sarelle vb..(benim eltim denemiş,onları vermediğinde daha sakin oluyormuş) birde katkı maddeli(boyalı vb.) ürünlerden uzak tutun.

polyannacım napıcaz bilmiyorum.. odana git diyeceğimde beni dinleyecek onun yerine beni yolmayı tercih eder.. hiçbir lafımı dinlemiyor.. ama bazende melek oluyor beraber soframızı hazırlıyoruz,gezmeye gidiyoruz,yıkanıyoruz,öpüşüp koklaşıyoruz,saçlarımı seviyor,aşkım bebeğim diyor 10 dakika sonra saldırıyor.. bu ne tutarsızlık yaaaa...

netertua cnm zaten katkı maddeli yada abur cubur tarzı hiç bir şey yedirmiyorum.. ben doğal büyütme taraftarıyım ayrıcada kilolu bir çocuk anne sütünden dolayı.. o yüzden sadece sebze,meyve,et,karbonhidrat yedirerek büyütüyorum..
bu su olayına gelince dediğiniz gibi suyu çok seviyor leğen doldurdum mutlu olsun eğlensin dye bir kova suyu laminantlarımın üstüne döktü hepsi şişti( yine ver yine dökeyim diyor.. insanlık yaramıyor.. iyice köşeye sıkıştım yaww.. geçecek inş... sessizliğe hasretim...

Allah kolaylık versin .o zman sabretmekten başka çareniz yok gibi
.sabredip bugünlerin de geçeceğini ( bu dönemim geçici bir dönem olduğunu) düşünmekten başka yol yok gibi.

çok zor bi dönem gercektende cnm bende atlattım o günleri gececek inş biraz sabır sabır sabır... foto baktım çok tatlı bi oğlun var değer onun için:))

o zaman benim oğlumda sendromda. henüz 20 aylık ama günlerimi burnumdan getiriyor. çooooookkkkk yaramaz...acayip huysuz...benim oğlanda hiç beklemediğim bir anda suratıma tokatı yapıştıyor. oğlum yapma etme diyoz dinleyen yok. vuruyorda vuruyor. insanın sabır taşı çatlıyor...

oğlum 3 yaşında ve birkaç saat önce tırnağımı koparmasına izin vermediğim için kendini ordan oraya attı sinirden. bakalım ne kadar sürecek bu. allah sabrımızı arttırsın

offf bu çocuklar ya ömür törpüleri.. 3 saat önce yağız gözümün içini yırttı hastaneden geliyorum((
içi yırtılmış dünya kadar ilaç( ne olacak sonumuz ALLAH hayıra getirsin..

offf bu çocuklar ya ömür törpüleri.. 3 saat önce yağız gözümün içini yırttı hastaneden geliyorum((
içi yırtılmış dünya kadar ilaç( ne olacak sonumuz ALLAH hayıra getirsin..

amanın çok geçmiş olsun. noluyo bu çocuklara yahu. evde zırh ve kask la gezicez yakında kafamçokkarıştı

tsk ederim tatlım.. doğru söyüyorsun canım ya sürahi nine gibi oturdum bütün gün:)))
doktor gözümüde kapattı süper oldum eşim diyo bir çocuk büyütüyoruz halimize bak onunda o anda burnunu yırtmıştı kanıyordu...( ALLAHım napıcaz bilmiyorum..

arkadaşım kolay gelsın Allah gani gani sabır versin . O nasıl bi çocuk öyle. Maşallah... ama en azından şöyle düşün "küçükken yaramaz olan çoocuklar büyüyünce çok sakin oluyorlarmış" Benim sabrım taşıp aglayarak:teselli: annemi aradığımda annem beni öyle teselli ederdi... Benim 3 yaşında bi kızım var neyse ki o evreyi atlattık fakat o sendromdan sonra da papuç kadar dilleri oluyor. İnan canım yeri geldiğinde söyledikleri karşısında sessiz kalıp boyun bükmekten başka şansım olmuyor. Örneğin az önce uyandı ve beni pc başında yakalayınca anne bilgisayarı mı yicem ben şimdi hani kahvaltım yoksa sen kötü bi annemisin. dedi :1shok: :sm_confused: biraz sabır canım geçecek hepsi.... ayrıca çok tatlı bi oğlun var çok şeker...

tsk ederim bitanem senin avatarındaki bebeğinde maşallahı var.. ne olacak bunlarla halimiz bilmiyorum tatlım... seninkinin de laflarının maşallahı var ne tatlı ya... ne dyeceğimi bilemyorumki cnm ya..

çok geçmiş olsun.
kendine asla vurdurma.
vurduğunda bunun doğru olmadığını söyle vurmayı kabullenmeyeceğini davranışlarınla belirt.ve asla gülme.her vurduğunda aynı tepkiyi göster.ve 5 dk onunla ilgilenme,üzgün,kızgın oldugunu anlasın.
bazı anneler çocukları vurunca hem yapma der hem de güler.
böyle yapılırsa da çocuk iyi birşey yaptığını düşünür ve devam eder.
ya da siz gülmezseniz ama çevresindeki kişiler gülerlerse artık dikkat çekmek için böyle yapabilir.
sözlerle davranışlar tutarlı olmalı.
her vurduğunda aynı tepki verilmeli.

aynı sorunlar bendede var arkadaşlar.dayanamıyorum artık.biz kafayı atlatmadan bunlar bu dönemi atlatsa....:ecrin_bebek:

Hepimize kolay gelsin..
Benim oğlum 19 aylık..Oda aşırı inatçı ve bu sıralar sürekli ağlıyor..herşeye ama..

bir ara kendini tokatlama vardı gözümüzün içine bakarak suratına şaplatıp duruyordu..

O öyle yapınca biz direk yanından ayrılııyorduk..Sonra bıraktı..

canım benım 2 yaş sendromu 3 yaş sendromu başlayınca geçer diycem ama bu işin şakası benim oğlum çok usluydu gerçi ama benim denediğim ve çok faydasını gördüğüm bişey var birinci çok fazla olmamak kaydıyla fitil kullanmak hani ağrı kesiciler varya ondan rahat uyutur rahat uyuyyan çocuk uysal olur bide yap boz uynları legolar hm sakinleşir hem zekası daha iyi olur hemde yaratıcı olur ama en önemlisi onu sevdiğini her zaman söyle ve hep takdir et bişeyler yapınca sana vurunca veya bağırınca çok üzüldüğünü hep söyle psikolojik baskı yanı

bence cocukların bu dönemini atlatırken aile düzenli bir psikoloğa gitmeli anne babalar da bir parça konuşarak rahatlamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…