2 yaş sendromu

Nurdanhira

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2019
2
0
1
30
Merhaba arkadaşlar 2 buçuk yaşında bir kızım var 2 yaşına kadar herşey çok normal ilerlerken kızım 2yaş sendromu illetine kapıldı resmen yada biz ona bağlıyoruz bilmiyorum uzatmadan konuya geçmek istiyorum kızım evdeki bütğn herşeyi babasına yapyurmak istiyır alt değiştrme kıyafet giydirme gibi temel ihtiyaçlarını. Babasının yanında burnunu silmeme bile izin vermiyor onu geçtim evdeki bütün işleri ben yapıcam diyor hadi onuda geçtim bi misafirlikteyiz çocuk annesinden su istiyor kızım başlıyor ağlamaya ben verecem ben içirecem gibi çok uzattım kusura bakmayın benim durumumda olan var mı yada nasıl aşabiliriz bunu

Sendrom değil kuzum psikolojide psikoseksüel dönemler gelişim dönemleri. Senin kuzucuk anal dönemde şu an çocuğun bu dönemini bir kelime ile anlatırsak HAKİMİYET!. Herşeyi ben yapacağım ben ben ben. Bu dönem çocuğun tuvalet eğitimi içinde önemli bir dönemdir. Tuvalet eğitimi sırasında ebeveynin tutumu çok önemlidir. Baskıcı ve korkutarak bir eğitim vermek çocuğun ileriki yaşlarda inatçı, cimri ve yıkıcı kişilik özelliklerine sahip olmasına neden olur. Aynı zamanda çocukta bu dönemde inatçı davranışlar görülür. Tutturma ve ısrarcı davranışları ya da tutup fırlatma davranışları vardır. Freud’ a göre çocuk bu dönemi iyi atlatamazsa ileriki yaşlarda koleksiyon yapabilir (tutar) ya da müsrif birisi olabilir (bırakır). Baba konusuna da gelecek olursak bu dönem çocukları babaya bağlı anneyi kendisine rakip olarak görürler. 😌😀

Pedogoga danıştım 3 haftalık bir süre tanıyın drdi zamanla ubutacaktır dedi bizde babadan uzak bir tatileçıktık alt değiştrme gibi özbakımlarını artık ben yapabiliyorum yalnız herşeyi ben yaparım ben götürecwğim demesi beni inanılmaz zorluyor örneğin misafirlikteyken herşeyi kendisi yönetecek gibi olması herşeye ağlaması beni çok yıpratıyor

Böyle dönem dönem zorlayacak sizi kişiliği oluşuyor çünkü burada önemli olan verdiğiniz tavizler takındığınız tavır

Back
X