2. Evlilik ve kızım…

merhaba hanımlar. Ben 28 yaşındayım eşimden 2 yıl önce ayrıldım eşim başka şehirde ve ben aile evinde yaşıyorum 7 yaşında kızım var. Ve şuan hayatımda daha önce evlenmemiş birisi var beni çok seviyor değer veriyor. 1 yıldır beraberiz. Aileside beni sevdi istemeye gelelim evlenin artık diyorlar. Ben bu ay aileme açıklamak istiyorum ama kafam çok karışık sebepleri ise şu. Ben evlenirsem eski eşim kızımı yanına alacakmış evlendiğim kişi kim olursa olsun güvenemem dedi. Yanına alırsa zaten uzak bir şehirde her zaman göremem ayrıyetten, şuan ki görüştüğüm kişi teğmen olucak ve uzak şehire gidicem evlenirsek. Şuan kızım babasının yanında tatil olduğu için orda da gayet iyi mutlu ama ben onu özlüyorum çok iyi giden bir ilişkim var evet ama ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi.. çok korkuyorum ya eski bir eşim hiç görüştürmezse diye veya şuan ki kişi ilerde değişirse diye. Bir yanım ayrıl diyor ama aile evindede öyle mutlu değilim annem çok sıkıntılı birisi evde herşeyi saklar kızımla ben yemeyim diye babama sürekli ya bu kızın evden gidecek ben diyor 2 gün önce de eşyasını çalmakla suçladı beni. Evlensem çocuğumu bırakan vicdansız gibi hissediyorum ama ben yavrumu da çok seviyorum. Ama ya babasında mutsuz olursa ve ben almak istediğimde şuan ki kişi sorun yaratırsa diye Şuan çok kararsızım ne yapmalıyım ;(
Mesajınıza beğenmedim emojisi yapma sebebim sevgilinizin kumaşının şimdiden belli olması. Daha evlenmeden yüzü gözü değişiyorsa çocuk konusunda, ileride de kızınızı sahiplenmez ve size rahat vermez. Kızınız annem tarafından terk edildim travması yaşar. Annenizle mutsuz olduğunuz için bu yolu kaçış olarak görüyorsunuz anlıyorum ama artık sizin de mesul olduğunuz bir aileniz var. 18 yaşında aile evinden kaçıp evlenen kadınlar gibi davranma lüksünüz yok, ki onlar sadece kendilerini yakıyorlar. Siz hem kendinizi, hem kızınızı yakarsınız. Babası bir süre sonra bakamıyorum derse, müstakbel eşiniz de çocuğu istemezse(ki bence istemez) ne olacak?

Velayeti bende. Çocuğumu yanımda istiyorum ama kızım sonuçta dünyanın en mükemmel insanı da olsa belki kızım rahat etmez babasında kalmak ister orda da mutlu gayet iyi bakılıyor ama ben istediğim zaman benim yanıma gelsin istiyorum benimle kalsın ondan babalık istemiyorum sadece kızımla aramdaki o ilişkiye karışmasın sınır koymasın. Eski eşim evlenirse ben kızımı üvey anneye bırakamam onu yanına alırım. Ama işte ilerde değişir mi benim kızımı istemez değişir mi diye korkuyorum
Babası evlenirse o evde, siz evlenirseniz de sizin evinizde fazlalık olacak çocuk…

Hayır tanışmadılar henüz işte aile tanışması olursa tanışacaklar onlarda bu ay gelelim diyorlar. Tam olarak bu yüzden kararsızım o dünyaya gelmek istemedi onu ben getirdim. Şuan kafam çok karışık doğru mu yapıyorum yada ne yapmalıyım nasıl yol almalıyım bilmiyorum
Tanışıp birbirlerine alışmadan resmi bir adım atmayacaksınız. Baktınız ki eş adayınız çocuğa hala mesafeli ve güvenemediğiniz davranışları var o zaman bu ilişkiyi bitirip yolunuza bakacaksınız. Bir tane evladınız var. Anne baba olarak onu hırpalamaya hakkınız yok.

Boşuna davul bile dengi dengine demiyorlar.. hayret ortalama türk erkek ailesi bekar oğullarına çocuksuz bile olsa dul gelini layık da görmezdi ayılıp bayılırlardı ama burda nasıl güle güle kabul etmişler anlamadım 🤷‍♀️
Bu arada beni de işkillendirdi bu durum. Hem adamın mesleği, hem de yangından mal kaçırır gibi acele ettirmeleri güven vermedi. Sanki aman bi şekilde evlensin de başımıza kalmasın durumu olabilir ailede. Bu da demek oluyor ki eş adayı sağlam ayakkabı değil.

Sen niye kızını babasına veriyorsun vermek zorunda değilsin güvenemezmiş ee oda evlencek sen onun eşi iyi bakar mı ? Çocuğun yanı annesinin yanıdır kesinlikle hakkı yok elinizden almaya izin verme devlet sana hak verir oda nafakasını öder verme çocuğunu bunu sana yaşatmaya hakkı yok
Anlaş eski eşinle aranız kızınız için kötü olmasın

Çocuktan bahsedince yüzü düşen adama karilik yapmayın. Bu ilerde çok büyük sorunlar yaşayacağınızin habercisi. Burda yazılan hiç bir yorumu es geçmeyin. Burada herkese danışıp kendi aklindakini yapacaksın ya, bu forma yıllar sonra gel ve bu yorumları oku olur mu?

Sen kızını yanına al ilerde alırsın sorun olabilir oda kabullensin alışsın seni seven kabul eder etmezse yol ver hiçbir şey evladından daha değerli olamaz
Kızın ilerde senden uzaklaşabilir bunu göz önüne al kendine kızınada bunu yapma kızı o adamla yapamaz deme gidip elin kadını ona bakacak bunuda biliyorsun

Herkesin yorumlarını tek tek okudum hanımlar. Çoğu kişi yeniden hayat kur ev tut vs bırakma demiş benim aldığım asgari ücret 22 bin tl ev kiraları 1+1 15 bin tl sizce ben nasıl ayrı eve çıkabilirim? Ben 2 yıldır çalışıyorum ama iş saatleri uymuyor 9 da eve geliyorum kızımın ödevlerine zaman ayıramadığım için ilk okul hiç güzel geçmedi. Ben işte olduğum zamanlar annem kızıma bir çikolata ekmek bile sürüp eline vermiyor, eve alınan herşey kendi odalarına koyuluyor, sus istemiş ben hastayım git dayından iste demiş. Bizim ev sobalı, bir onların odasında var birde bizim. Bir ay kömür alacak param yoktu alamadım diye benim kızım parfüm kokuyor diye odalarına almamışlar. Bizim odanın sobasını da yakmamışlar çünkü kömür yok. Bir gün geldim buz gibi odada oyun oynuyor. Babasına dedim sen anne olsan o çocuğu o duruma sokmazsın bana verirdin dedi. Ben şuan çalışıyorum ama çalışmasam ikimizde aç kalırız. Allah korusun başıma bir şey gelse 1 ay yatsam bir bardak su getirmezler. Sürekli babama bu evden ya kızın gidecek ya ben diye doldurup beni hırsızlıkla suçlayan birisi yetmiyor bunu herkese anlatıyor. Ben boşanacağım zaman ben istemem gitsin kocasının evine diye polis çağıran mahalleye beni rezil etmiş kişi annem buna razı olanda babam. Bana sahip çıkacak anne babam yok benim çocuğuma bile bakmazlar. Ben evlenip çocuğumu bırakmak istemiyorum zaten ama babası ben güvenemem veremem diyor artı şuan ki görüştüğüm kişi de ben çocuğunu istemiyorum demiyor. Bunu da bana onay verin diye sormadım. Hemen neden evlilik düşünüyorsun hayatını yaşa kızına tek başına baksaydın demenize istinaden yazıyorum. Hayat öyle çalış, aile evinde yaşa, olmazsa ev tut yaşa. Şeklinde ilerlemiyor. Öyle olsa ben zaten bunu baştan yapar ailem muhtaç olmazdım. Şuan bu durumu anneme babama anlatırdım ama buraya yazıyorum ben.
Hayat şartlarınız kötü ama kısa yolu seçerek kendinizi ateşe atacak gibisiniz. Kızınızı babasına yollasınız bile 7 yaşındaki bir çocuktan bahsedilince yüzü düşen insan aşırı bencil ve merhametsiz biridir. Bu hali günü gelir sizi de vurur. Onun için kızınızdan vazgeçmeniz, ailenizin arkanızda olmaması ve maddi-manevi koşullarınız sizi bu ilişkide dezavantajlı konuma getirir, bundan güç alıp her istediğini yaptırtmaya çalışır. Narsist insanlarda bu tür davranışlar çok vardır, özellikle zor durumda kişileri seçip onların üzerine üstünlük kurmaya çalışırlar. Yaşınız gereği aşk arayışınızı yadırgamıyorum, daha boşanalı iki yıl olmuş ve bir yıldır ilişkiniz var. Demek ki her halükarda talep gören birisisiniz, başka birini bulamam diye kaygılarınız olmasın.
İş konusuna gelince, beceri isteyen bir işe yönelseniz belki uzun vadede daha çok gelir edersiniz. Vaktiniz varsa terzilik veya kuaförlük vs. bir işin eğitimini alsanız ve kendinizi geliştirseniz birkaç yıla kendinizi toplarsanız.

Babasıda evlenirse nolucak 7 yaşındaki yavrunuza .Keşke kızınızın biraz daha büyümesini bekleseydiniz en azından babası da evlenirse üvey anne yanında sıkıntı yaşamasın çocuk.Henüz çok yeni anne oldum 3buçuk aylık kızım var 2.evliliğimi yaptım. sizin hayatınıza devam etmenizi bi noktada anlayabilcek bir insanım ama yok burda vicdanıma oturmayan bişey var.o yavru kendinden vazgeçtiğinizi düşünecek, şu evlilik işi bence biraz ertelenmeli hem zaten sevgiliniz de tam kabul edememiş yavrunuzu.Gerçi yavrunuzu tam olarak benimsemeyen biriyle hala evlilik düşünmeniz çok enteresan.

Bence sevgiliniz kızınızı kabul etmek zorunda değil o ayrı konu. Ben onun yerinde olsaydım ben de istemezdim çocuklu erkek. Siz adama başında evlenince babasında kalcak dediyseniz adam bence ondan devam etmiştir ilişkiye. Daha yeni teğmen olcak gencecik adam var karşınızda. Ona güvenip düzen kurmak hiç mantıklı gelmedi bana. Kızım olsa mesela adam istediği kadar iyi olsun onla yalnız bırakıp ben markete gitmezdim. Eski eşte o konu da haklı. O yüzden, kızım büyümeden evlenmeyi düşünmezdim.

Memleketin hayrı için keşke eşinizi klonlasalar. Ortalık hain sadist erkeklerle babalarla dolu. Konudaki adam daha bir kez görmediği çocuğun adı geçince yüzü düşmüş suratı asılmış. İnsan olan biz evleneceğiz, bu çocuğa yazık bilmesi alışması lazım der. Beraber bir şeyler yapalım çocuğunla bağ kurmak istiyorum der. Ama onun yerine evimize gelemez diyor, çocuğun anası da peki beyim yollarım onu babasına, sen ne dersen ailen ne isterse o diyorva

Memleketin hayrı için keşke eşinizi klonlasalar. Ortalık hain sadist erkeklerle babalarla dolu. Konudaki adam daha bir kez görmediği çocuğun adı geçince yüzü düşmüş suratı asılmış. İnsan olan biz evleneceğiz, bu çocuğa yazık bilmesi alışması lazım der. Beraber bir şeyler yapalım çocuğunla bağ kurmak istiyorum der. Ama onun yerine evimize gelemez diyor, çocuğun anası da peki beyim yollarım onu babasına, sen ne dersen ailen ne isterse o diyor.
Valla öyle degıl sadece benım tarafım esımın arkadaşları bıle esıme sen bu dünyada cenneti kazandın baba hasretı çeken bır yavruya baba oldun dıyor . Esımle görüşmek ıstedıklerınde yıgenımızı de getır zaman gecırelım dıyorlar . Onun sayesınde herkes sankı kendı arkadasının, anısının kardesının oğlunun çocuğu gıbı davranıyor çocuğuma .

Memleketin hayrı için keşke eşinizi klonlasalar. Ortalık hain sadist erkeklerle babalarla dolu. Konudaki adam daha bir kez görmediği çocuğun adı geçince yüzü düşmüş suratı asılmış. İnsan olan biz evleneceğiz, bu çocuğa yazık bilmesi alışması lazım der. Beraber bir şeyler yapalım çocuğunla bağ kurmak istiyorum der. Ama onun yerine evimize gelemez diyor, çocuğun anası da peki beyim yollarım onu babasına, sen ne dersen ailen ne isterse o diyor.
Eşimin tek bor korkusu vardı ben onu oğlum gözünde gorurum o bana ıster abı der ıster baba der ınsallah basarırırım ıncıtmekten çok korkarım yakınlık kurmam lazım sımdıden evlenırken uzulmesın kıskanmasın dıye ona sımdıden bana gıbı davranmalıyım derdı . Öyle de yaptı hatta ben çok aceleye gelecek tanışmaları dıye tedırgın olmuştum bana sadece bana güven ben ona 2. Kez baba duygusunu kaybettıremem gunahına gıremem o samımıyet ıcın tanışmam lazım dıyordu .

merhaba hanımlar. Ben 28 yaşındayım eşimden 2 yıl önce ayrıldım eşim başka şehirde ve ben aile evinde yaşıyorum 7 yaşında kızım var. Ve şuan hayatımda daha önce evlenmemiş birisi var beni çok seviyor değer veriyor. 1 yıldır beraberiz. Aileside beni sevdi istemeye gelelim evlenin artık diyorlar. Ben bu ay aileme açıklamak istiyorum ama kafam çok karışık sebepleri ise şu. Ben evlenirsem eski eşim kızımı yanına alacakmış evlendiğim kişi kim olursa olsun güvenemem dedi. Yanına alırsa zaten uzak bir şehirde her zaman göremem ayrıyetten, şuan ki görüştüğüm kişi teğmen olucak ve uzak şehire gidicem evlenirsek. Şuan kızım babasının yanında tatil olduğu için orda da gayet iyi mutlu ama ben onu özlüyorum çok iyi giden bir ilişkim var evet ama ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi.. çok korkuyorum ya eski bir eşim hiç görüştürmezse diye veya şuan ki kişi ilerde değişirse diye. Bir yanım ayrıl diyor ama aile evindede öyle mutlu değilim annem çok sıkıntılı birisi evde herşeyi saklar kızımla ben yemeyim diye babama sürekli ya bu kızın evden gidecek ben diyor 2 gün önce de eşyasını çalmakla suçladı beni. Evlensem çocuğumu bırakan vicdansız gibi hissediyorum ama ben yavrumu da çok seviyorum. Ama ya babasında mutsuz olursa ve ben almak istediğimde şuan ki kişi sorun yaratırsa diye Şuan çok kararsızım ne yapmalıyım ;(
Cocuk daha kücük henüz 18 yasinda degil nasil olabiliyor böyle bisey ? Veya söyle düsünelim babasinin hayatinada baska kadin da girebilir böyle olucagi zaman nasil bir yol izlenicek? Hatta buna anne baba degil , cocuk nerde rahat edecek kimin yaninda kalmak istiyor bu daha önemli. Bence pedagog esliginde böyle kararlar alinmali prof. Destek ile ilerlemeniz cok iyi olur. Gerekirse cift terapisinde bulusup orda psikologla da konusup danisabilirsiniz. Bir baba olarak onu anliyorum ama kendisi de böyle kalacak degil birgün oda hayatina yeniden birini alicak ozaman da sen cici anneye güvenemiceksin bu hic adil degil.

konudan bağımsız bende 27 yaşında çocuksuz boşandım yakın bir zamanda.
Anneler çok daha makul yorumlar yapacaktır.
Boşanmış olmamım ilerde bir erkek tarafından yadırganacağını düşünürken

konuda bahsi geçen adamanın çocuklu kadınla evlenmeyi düşünmesi beni çok şaşırttı

Yani çocuk sürünmekten kurtulacaksa ver tabi de, o eski kocan adam olsaydı sana para verirdi çocuğum bakılsın, rahat yaşasın diye. Eski kocan da berbat, bu bulduğun adam da ayrıca berbat. Bununla evlenip mutlu olucam sanna asla, her fırsatta sen çocuğunu bırakmış kadınsın diye başına kakacak. Neyse çocuk aç, sefil diyorsun başka çare yok çocuğu babaanneye ver, her gün mutlaka ara konuş keyfi nasıl bak. Şu surumda çocuk için başka çare göremiyorum. Bu adamla da evlenme bana kalırsa kendisi de, ailesi de berbat bir evladı sokağa at gel diyen insanlar.
evet çocuğu babaya ver daha iyi diyenler işin bu kısmını düşünmüyor
adam adam olsa çocuğunu kadının anlattığı şartlarda yaşatmaz zaten

sizi seven size saygı duyan çocuğunuza da sahip çıkar değer verir ,sizin sahip çıkmak istemediğinizi el ne yapsın ?

karşınıza elbette çocuğunuzu yük etmeyecek biri çıkar biraz daha sabır,aceleye getirip tekrar hayatınızı geri dönülmez bir noktaya taşımayın zaten kendi aileniz berbat,üzerine oradan yaptığınız çocukla da ortada kalmayın

kınamıyorum yadırgamıyorum her şey insanlar için,kimse kimsenin yaşadığını bilmez yükünü anlamaz ama lütfen evladınız için doğru karar verin,o kişi bu kişi değil,size tavsiyem çocuğunuzu yük gibi görmeyin ki insanlar gözden çıkarmasın hemen,siz kıymet verirseniz eşek gibi kıymet vermek zorunda kalıyorlar ama en ufak bir kararsızlığınızda işte böyle istenmeyen oluyor,her şey çocuğunuzun hayrına en güzeli olsun

İnşallah baba iyidir ya. Gidip bir kadın bulup onun başına atmasın o da
Yok baba da iyi degilmis. 3k nafaka odeyen adam hem de cocugu o sefaletteyken iyi baba olabilir mi hic. Atip tutuyor belli ki simdi. Bakarim, ederim diye. E simdi bak.. gerekirse iki iste calis cocuguna duzgun bir ev tut. Annesi de gecindirsin evi. Bu cocuga cok yazik. Devlet baksin bu cocuga daha hayirli olur.

Bu arada beni de işkillendirdi bu durum. Hem adamın mesleği, hem de yangından mal kaçırır gibi acele ettirmeleri güven vermedi. Sanki aman bi şekilde evlensin de başımıza kalmasın durumu olabilir ailede. Bu da demek oluyor ki eş adayı sağlam ayakkabı değil.
Size katılıyorum kesinlikle bu adam sağlam ayakkabı değil,çok kötü günler bekliyor konu sahibini şimdi değil,canım cicim ayında değil ama hemen sonrasında neden seçildiğini karşı tarafın apar topar neden evlendirmek istediklerini kafasına vura vura anlayacak.Hiç üzülmem annesi tarafından erkek için terk edilen küçük kızın ahı çıkacak hemde çok kötü çıkacak

Merhaba . Bende ıkıncı evlılıgımı yaptım . 1 yıldır evlıyım . Çocuğumun babasından ayrıldığımda oğlum 4 aylıktı . 2018 de ayrıldım 2023 de esımle tanıştım . 2024 de de evlendık . Ama benım çocuğumun hıc babası ıle ılıskısı yok tanımıyor bıle . Ayrıldıktan sonra 2 defa gördü oda o zaman benimle barışmaya çalıştığı ıcındı . Barışmayacağımı anlayınca çocuğu da görmek ıstemedı . Benım sımsıkı esım daha önce bır evlılık yapmış ama çocuğu yok . Edım oğlumla bag kurmak ıcın çok çabaladı ılıskımızın 2. Ayında yüz yüze tanışmaya başladı tabı o zaman arkadaşım dıyerek tanıttım oğlum hastahalandıgında hastahane ye gıttıgımde oda hemen geldıgı ıcın oylelıklr tanıdı . Hemen ardından aılemle görüşmek ıstedı . Ben aılenın yerınde olsam hayatına bırı gırdıgını bölmek ısterım tanışmam lazım dedı çok ısrar edınce aıleme soyledım . Oğlum la çok çabuk kaynaştılar tabı esımın emegı çok ben çalışırken bıle oğlumu evden annemden alıp balık tutmaya , maca falan götürüyordu . Ben oğlum berbere bıle benimle gıdıyor dıyınce aldı trasa o götürdü o günden sonra . İlk evlendık 3 gün sonra annemden aldık beraber yaşadık . Oğlum eşime baba demeyı sectı . Esımde hep oğlum der . Bır kere babası sorun çıkardı esım çok sınırledı oğlumu benden alamazsın bu zamana kadar nerdeydin dıye batırdığında dıken döken oldum . Oturduk güzelce oğluna anlattık . Esıme benım babam sensın ben senı çok sevıyorum dedı .esım çok merhametlı sesını bıle yükseltmeyen mükemmel bır ınsandır . Allah ondan razı olsun . Çocuğum babalık duygusunu tattı . Sımdı beraber ders yaparlar oyun oynarlar maça gıderler çalıştığı kendı dükkanına goturur. Bunları hep kendı düşündü ılk baştan berı . Benım babamda olmayınca annem kız kardeşim ben 3 kadının ıcınde yetısıyor dıye esım yanında erkek fıguru görsün dedı . Ben onları gördükçe duygulanıyorum . Oğlum esımın gelısını kapıda karşılıyor boynuna sarılıp hocgeldıın baba dıyor oda onu mutlu etmek ıcın eve eli dolu gelıyor 🥹
Çok güzel kalpli insanlarsınız eşiniz de, siz de öylesiniz ki birbirinizi bulmuşsunuz. Umarım konu sahibi de böyle bir alternatif olduğunu anlayabilir ❤️

Evet benim içinin rahat etmediği kısım bu zaten birbirimizi seviyoruz kendisi de çok vicdanlı merhametli biri ama sanırım çocuğumu henüz içinde sindiremedi ve kızım benim yanımda fazlalılık gibi yada istenmeyen gibi hissetsin de istemiyorum

Neyini gördünüz mesela vicdan ve merhamet gösteren?
Ne yapıyor?

Back
X