2 yaş sendromundan bildiriyorum sakin gelmeyin!!!

baska odaya gidiyorum yanima gelip bogulacak olana kadar agliyor
Bakin bunu siz kesfedeceksiniz bazisi odaya birakir durur bazisi umursamaz susar yani her cocuk farkli karektardadir bence agladiginda kucaginiza alin bunun istedigini yaptirmakla alakasi bence bu pnu yatistiriyosa demekki sizin sevginize ihtiyaci var agladigi zaman tablet oyuncak vs vermemekle dogru yapiyosunuz bencede ama kucaklayin yani bundam mahrum birakmayin agliyo diye o cok kriz ciglik cigliga aglama nobetlerinde ben ogluma aaa bak camda kus var aaa bak kedi gelmis gordunmu yada oglum kayboldu goremiyorum nerdesin tarzinda dikkatini dagiticak seyler yapiyorum

Benim kızım da 27 aylık. Kendi kendine oyunlar kurar,oynar başkasına ihtiyaç duymaz bile. Gittiğimiz heryerden keyif alır,tam alemcidir. Dışarıda kimseyi rahatsız etmez. Milletin evinde tepinmez,kurcalamaz.Çok Avrupai bir bebedir kendisi
Merak ettim, huyu mu/oluşu mu böyle yoksa verdiginiz bir egitimden mi kaynakli? Cok begendim masaallah. Bizimki tam tersi de...... :)

ben bu konuda soguk kanliyim ama esim hemen kizarak cozumu buluyor.normalde cok sever kizimizi hatta benden bile daha cok sever diyebilirim ama kizinca hemen kiziyor
Bu eslere de egitim sart! Kriz aninda kac kere yanlis davranışları sebebiyle bi de onu toparlamaya calistim. Ailecek baska sikintilar da çekiyoz zaten, cok zor cok. Genelde kuzu uyurken yaptigi yanlışları ve bunlarin doğrularını anlatiyorum kendisine. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Catismamaya bakın.Ne istediğini o da bilmiyor.Ac misin diye sorduğum kızım hayır aç değilim diye aglardi.Anladim sanırım toksun dediğimde ben tok değilim diye tepinmeye devam ederdi:KK53: Seçenek sunun.Kendi kararını vermek istediği bir dönemde.Ama kontrollü bir özgürlüğe ihtiyacı var.Aglayabilir,tepinebilir."senin için yapabileceğim birşey varmı,sanırım buna üzüldün "biraz rahatlatirdi kızımı.Ben sarılmak isteyen bir çocuğa hayır demem.O esnada kucagimda oturturum da.Bunun istediğini yaptırmakla ilgili olduğunu da düşünmüyorum.Benim için de sarılın kuzunuza
Bizimkinin uykulu-gergin halleri bunlar. Uyku vakti gecsin uyuyamamis olsun, sinirlenir, öpsek bile aglar bagirir, en sevdigi oyuncagini istemez filan. :) Ama uyku olup da uyumadigi zamanlar...

Merak ettim, huyu mu/oluşu mu böyle yoksa verdiginiz bir egitimden mi kaynakli? Cok begendim masaallah. Bizimki tam tersi de...... :)

Bende merak ettim gercekten :)

Çunku hiç dışarı cikamiyorum sürekli ağlıyor çıktığim zaman
Muhakkak kişiliğinin etkisi vardır. Ama ben şımarık çocuk görünce tüylerim diken diken oluyor. O yüzden bir şey olursa olur,olmazsa olmaz. Hayatta açık kapı bırakmam.
Mesela geçen gün ablasının elindeki muz için ağlıyordu. Halbuki elinde aynısının tıpkısı var. İnat işte :)
Yarım saat ağladı belki,asla ablasından tolerans göstermesini istemem. Eşime kalsa aynısı zaten ver kızım derdi :/
Büyük kızım dışarı çıkınca mutlaka bir konudan arıza yapardı. Ben de çıkmamaya başladım. Duruldu mecbur. Abuk subuk şeylere ağlamayı kesti.
Evde tehlikeli olmadığı sürece özgürlük var. Ama başkasının evinde yok. Sürekli peşlerinde olunca çocuk ister istemez sıkılır. Anam ağız tadıyla kurcalatmıyor en iyisi tırmanmayayım diyor herhalde oraya buraya :KK70:

Back
X