2 yaş sendromundan bildiriyorum sakin gelmeyin!!!

Valla geliyoruz 3 ay sonra ordayız kaçarı yok :KK45:

Benimki şimdiden başladı yalnız kucak istemeler, kucakta oraya buraya yönlendirmeler, istediği olmayınca kendini yere atmalar.. :KK12:

Ben bunu bizi sadece akşam görmesine bağlıyordum. Ama her çocukta var sanırım.
Çünkü benim evde olduğum günler babası evde değilse nispeten(birazcık) daha uyumlu. Babası gelince coşuyor..

Ben de öyle ağladığı zaman oturup bekliyorum. Sonra başka şeylere ilgisini çekiyorum. Başka yolu yok bence.. :bicak:
Dönemin adı özerkliğe karşı kuşku- utanç. Bu dönemde çocuk özgürce etrafı keşfetmek ister ilk benmerkezci dönemdir. Bebeklikten çocukluğu geçer. Aynı zamanda annesini yanında ister özgürlük ve anne arasında gidip gelir. Bu dönemdeki yaklasim ilerideki özgüven gelişimi için çok önemlidir. Kabaca böyle bir şey.

Böyle okuyunca da bu sendromlara ağlama krizlerine karşı çok katı davranıyormuşuz gibi geliyor.. Gerçi o anda sakin kalabilmek de büyük başarı..

Ergenlik gibi bir şey bu 2 yaş sendromu. Kıyamam bir de içimden geliyor demiş :)
Aslında ne kadar açıklayıcı bir söz. Engel olamıyor o an içgüdüsel olarak yapması gerekiyor :)
Aynen engel olamiyor kendisine , ama.o an elimden geldigince sakin kaldim gercekten dumanlar cikiyordu burnumdan yine de bagirmadim cagirmadim sadece sert bir ifadeyle konustum
Benim oglan kendini cok iyi ifade eden bir cocuk duygularini cok guzel soyluyor , mesela 1 sene once de ofke krizlerine giriyordu , konistigumda anne icimden boyle dalga gibi geliyo ve patliyorum o an ne yapacagimo bilmiyorum yardim et bana demisti
Uzun uzun konusmistum simdi kendisine hakim olabiliyor
Aslinda cocuklari hislerini ifade etmesine yonelik tesvik edersek cozume ulasmak daha kolay oluyor
Tek istedikleri karsilarinda onlari anlayan bir ebevyn olmasi ve onlara yol gosterilmesi

gunaydin guzel uyeler.basliktan anlayacaginiz gibi 2 yasinda bi kizim var.normalde uslu bi cocuktur ama iki haftadir artan aglama krizleri ortaya cikti.surekli bos seylerden aglayip duruyor kucagima gelmek istiyor.ben once guzellikle aglayarak istedigini yapamazsin diyorum ve susuyorum.yani herhangi bi bagirma kizma falan yok gelip yanimda agliyor tepkisiz kaliyor.tabi bi sure sonra sinirleniyorum ama elimden geldigince tutuyorum kendimi.simdi size sunu sormak istiyorum sizce boyle kriz zamanlarinda nasil davranmaliyim.ben aglayarak biseyleri cozmesini istemiyorum bunu aliskanlik etmesin.genelde aglayip kucak istiyor ama buda bana mantikli gelmiyor.tabi bi yandan kizimi aglatmakta istemiyorum sizce nasi davranmaliyim?
Tepkisiz kalacaksınız , sakinleşince sarılıp kucaklayıp konuşacaksınız. Bir süre hiç tepki alamayınca vazgeçiyorlar. Yıpratıcı bir süreç ama başka yolu yok.

Tum cocuklar yasiyor sanirim bunu bizde yasadik kizimda o kdar sebepsiz ve saatlerce aglardi ki kendimi evden disariya atmak isterdim:KK48: oncelikle sabret cnm bir muddet evet süruyor ama yas ilerledikce geciyor. Kizinla aglama krizi gekince kucagina al konus ilgilen ilgisini cekecek seyler goster eger evine yakin bir yerde park bahce varsa cikar baska cocuklarla iletisime gecsin oynasin yorulsun aglamaya zamani olmasin

Bizde yaşadık ama çok kısa sürdü;) puzzle yapmayı sever tabletten açtım oynardı sonra dısarı çıktık evı bıraz döktük oyuncakları talan ettık:)) çok sıkıntı yasamadım evdeyken

Görmezden gelmeli
Ve asla tepki vermemelisiniz..
Sinirlenmë kızma bağırmak asla olmamalı. .
Siz daha yetişkin olarak kendi tepkinin kontrol edemiyorken; daha tuvaletini dahi bilmeyen bir bebeğin kendisini tepkisini kontrol etmesini beklemek çok hayali değil mi ??
Okul öncesi öğretmenliği okudum.
Bize öğretilen buydu.

2 yaş krizi mi????
Üstünden bir ergenlik geçmiş daha ohhh diyemeden ikinci ergenlik krizi geçen ben ne yapayım?
Buyurun yer değiştirelim.
O 2 yaş krizini mumla arayacaksınız. Kurban olurum o krize ben. :dondurma:

her ne olursa olsun; sarılmak isteyen çocuğuma sarılırım söylemeden geçemedim.

Sarılın ağlaması geçene sakinleşene kadar. Ama istediği bir şeyi yapmayın. Sadece sakinleşmesine yardım edin.

iki buçuk yaşında ikiz çocuğu olan bir anne olarak bildiriyorum.Ben çaresini bulamadım.Bulabilen beri gelsin.

Biz de karşısına geçip böğürebildiğimiz kadar böğürürdük babasıyla. Üç buçuk yaşında bazen tutar damarı hala böyle yaparız. Sonra manyakça kahkahalar geliyor tabi ardından bize bakıp:KK70: Yalnız bırakmak gerektiğini düşünüyorum ben bunun yanında. Birde asla ağlama sonunda isteği ne olursa olsun yapılmayacak. Zor ama etkili. Kesin ve net cümleler gerekli. Öyle ağdalı cümle üstüne cümle bu yeni model bebelerde işe yaramıyor.

Lanet olsun ona patronun kim olduğunu göster dostum:rapci:

:KK48:

Bence kucagina al saril, yazik o da karmasa yasiyor. Ama aglayarak tutturdugu seyleri yapma ki aliskanlik olmasin.

Dönemin adı özerkliğe karşı kuşku- utanç. Bu dönemde çocuk özgürce etrafı keşfetmek ister ilk benmerkezci dönemdir. Bebeklikten çocukluğu geçer. Aynı zamanda annesini yanında ister özgürlük ve anne arasında gidip gelir. Bu dönemdeki yaklasim ilerideki özgüven gelişimi için çok önemlidir. Kabaca böyle bir şey.

Anlayış göstermenin yanında sakin davranıp yanlış bir şey yapmamak çok zor. Ama elimizden geleni yapıyoruz..

‘Beni ödülle cezalandırma’ /Özgür Bolat kitabını tavsiye ile başlıyorum, ödül ceza işlerine neden girmemeniz gerektiği orada uzun uzun yazıyor :)

Sarılın, ağlamayı bitir lütfen diye ikna konuşması, bir şey vaat etmeden, devam ediyorsa, sen bilirsin, sana sıkı sıkı sarılacağım, biraz daha ağlayabilirsin,
İstediğini sorun, neden hayır olduğunu açıklayın. Uzun uzun açıklayıp, bol bol sarılıp, bol sabretme zamanı.

2 yaş sendromu+kardeş birlikte atlatmaya çalışan biri olarak söyleyeyim. 1 yıldır öfke nöbetleri, ağlama krizleri, inatlaşmalar, kendini yere atmalar, bayılına kadar ağlamalar, ne ararsanız bende var :)
Artık ağlamaya başladığında bence ağlamayı bitirmelisin çünkü istediğin olmayacak dediğimde susuyor... çünkü doğru söylüyorum. Ve başka vaadim de yok..

Aynen engel olamiyor kendisine , ama.o an elimden geldigince sakin kaldim gercekten dumanlar cikiyordu burnumdan yine de bagirmadim cagirmadim sadece sert bir ifadeyle konustum
Benim oglan kendini cok iyi ifade eden bir cocuk duygularini cok guzel soyluyor , mesela 1 sene once de ofke krizlerine giriyordu , konistigumda anne icimden boyle dalga gibi geliyo ve patliyorum o an ne yapacagimo bilmiyorum yardim et bana demisti
Uzun uzun konusmistum simdi kendisine hakim olabiliyor
Aslinda cocuklari hislerini ifade etmesine yonelik tesvik edersek cozume ulasmak daha kolay oluyor
Tek istedikleri karsilarinda onlari anlayan bir ebevyn olmasi ve onlara yol gosterilmesi

Ne güzel..
Benimki daha konuşamıyor kısıtlı kelimelerle. Biraz da o yüzden sinirleniyor.
Umarım ben de bu kadar sabırlı olabilirim..

Back
X