2 yaş sendromundan bildiriyorum sakin gelmeyin!!!

Kriz anlarinda tepkisiz kalmak sakinlesene kadar beklemek lazim.ama sarilin tabii.ben oyle yapiyorum 2.5 yasinda kizim.tabi istisnalar oluyor bakiyorum cok agliyor icim aciyor yavrum alip kucagima gezdirdigimde oluyor dikkati dagiliyor

2 yaş krizi mi????
Üstünden bir ergenlik geçmiş daha ohhh diyemeden ikinci ergenlik krizi geçen ben ne yapayım?
Buyurun yer değiştirelim.
O 2 yaş krizini mumla arayacaksınız. Kurban olurum o krize ben. :dondurma:
o kadar haklisinizki benim kizim 5.5 yasinda zorlu bi cocukluk sureci gecirdik cok zorlandigim agladigim sizladigim zamanlar oldu ama gecti simdi biraz daha iyi cok sukur okulunda cok katkisi oldu gel gorki buyudukce laflar sozler de buyudu bazen esimle ikimize bir laf diyor yada isyanlarda kapiyi carpip agliyor sasirip kaliyoruz acaba ergenlikte neler olucak doye Allah yardimciniz olsun sizinde

Ne güzel..
Benimki daha konuşamıyor kısıtlı kelimelerle. Biraz da o yüzden sinirleniyor.
Umarım ben de bu kadar sabırlı olabilirim..
Olursun tabi ki :)
Karsinda kendinden bile cok sevdigin bir can var , o en degerlin , en kiymetlin
Ve en cok ihtiyaci olan sey annesi, ben hep boyle bakarim cok sinirlendigimde bile , bir de hep soyluyorum , empati yapip kendimizi onun oldugu yasta hayal etmek cok etkili bir yontem o zaman cocukla dogru iletisim kurulabiliyor

Mesela korku doneminde ben ogluma hep dolaptan cikacak canavardan korktugumu anlatirdim komik bir sekilde , o kadar cok gulerdi ki yatakta , sonra hadi isigi kapatip uyuyalim dedigimde tamm der uyurdu
Aylarca her gece yatmadan once bana soruyordu anne sen nasil korkuyordun cocukken diye , milyon kere anlatmisimdir dolap canavarini :) ama boylelikle korkularini yendi kuzum

Olursun tabi ki :)
Karsinda kendinden bile cok sevdigin bir can var , o en degerlin , en kiymetlin
Ve en cok ihtiyaci olan sey annesi, ben hep boyle bakarim cok sinirlendigimde bile , bir de hep soyluyorum , empati yapip kendimizi onun oldugu yasta hayal etmek cok etkili bir yontem o zaman cocukla dogru iletisim kurulabiliyor

Mesela korku doneminde ben ogluma hep dolaptan cikacak canavardan korktugumu anlatirdim komik bir sekilde , o kadar cok gulerdi ki yatakta , sonra hadi isigi kapatip uyuyalim dedigimde tamm der uyurdu
Aylarca her gece yatmadan once bana soruyordu anne sen nasil korkuyordun cocukken diye , milyon kere anlatmisimdir dolap canavarini :) ama boylelikle korkularini yendi kuzum

Sık sık empati kurmaya çalışıyorum. Hatta daha 2 gün önce eşime bahsettim "düşünsene her şey senin için çok değişik her şeyi yeni görüyorsun. Bir çok şeyi farklı gözle görüyorsun farklı şekilde kullanmaya çalışıyorsun." diye..
Bu şekilde düşünerek çocuklardan büyük insan gibi beklenti içine girmemek için iyi bir şey..

Ama bu korku konusundaki davranışı çok tuttum. Çocuğu anlamak önemli. Hemen korkuyor diye aynı yatağa yatırmak çözüm değil.. Biz daha o aşamaya gelmedik korkuyu henüz tam bilmiyor ama her çocuğun yaşadığı şeyi biz de yaşayacağız..

Ceza ve ödül hayvanları egitirken geçerlidir..
Bir insan ancak sevgi ile gelişir ve büyür. Ceza sistemini savunanlari anlamamakla birlikte sinir oluyorum.

Ağlama krizine girdiği zaman sakin kalıp susmasını bekleyin. Kızıp sinirlenmekten, susmak ve beklemek daha iyidir. Bağırarak karşılık verdiğiniz zaman, çocuğun kişiliğinde yaralanmalar başlar.
Benim de yakında 3 yaşına girecek olan oğlum var. Ağlayıp susmadigi ve vurmaya kalktığı zamanlar oldu. Vuracağı zaman sakin ve keskin bir dille vurmak iyi birşey değil diyorum gözlerinin içine bakarak. Devam etmek isterse ellerini tutup tekrarlıyorum. Ağlaması devam ederse de bekliyorum susmasını. E bu çocuk otomatik değil ya elbet ağlamaktan yorulup susar. Sakinleştigi zaman da öpüp koklama sevme zamanı :)

Benim kızımda ağladığında odasına götürüyordum ağlaya ağlaya uykuya dalıyordu
Sonra anladı ağladığında istedikleri olmadığını o yaşta sürekli sokakta gezmek istiyordu eve gelmek istemiyordu zor bşr süreç

Sık sık empati kurmaya çalışıyorum. Hatta daha 2 gün önce eşime bahsettim "düşünsene her şey senin için çok değişik her şeyi yeni görüyorsun. Bir çok şeyi farklı gözle görüyorsun farklı şekilde kullanmaya çalışıyorsun." diye..
Bu şekilde düşünerek çocuklardan büyük insan gibi beklenti içine girmemek için iyi bir şey..

Ama bu korku konusundaki davranışı çok tuttum. Çocuğu anlamak önemli. Hemen korkuyor diye aynı yatağa yatırmak çözüm değil.. Biz daha o aşamaya gelmedik korkuyu henüz tam bilmiyor ama her çocuğun yaşadığı şeyi biz de yaşayacağız..
Yasayacaksiniz , o bir donem ve baya etkiliyor onlari kiyamam cok korkuyorlar , cocuga bizlerinde bir zamanlar cocuk oldugunu , ayni seyleri yasayarak buyudugumuzu anlatirsak mutlu oluyorlar , bunun gayet notmal oldugunu her insanin cocukken yasadigini bipmeleri cok yardimci oluyor

Ve evet aslinda hayat onlar icin cok zor , taniyarak ogrenerek ayakta kalmaya calisiyorlar , guvendikleri sadece anne babalari var , onlardan da psikolojik yada fiziksel.siddet gorsuklerinde hayatlari dunyalari baslarina yikiliyor
Cocuklari anlamak cok kolay sadece kendi cocuklugumuzu hatirlasak yeter aslinda

Ve bence anne olmanin en guzel yani bir insanin buyumesine , hayati ogrenmesine sahit olmak.. mesela dun 16 aylik kizim ilk defa dis fircalarken gordu beni , saskinlikla bakip a bu ne dedi , dusunsene hayatinda ilk defa gordugu dis fircasi ona ne kadar enteresan geloyor :)

Yasayacaksiniz , o bir donem ve baya etkiliyor onlari kiyamam cok korkuyorlar , cocuga bizlerinde bir zamanlar cocuk oldugunu , ayni seyleri yasayarak buyudugumuzu anlatirsak mutlu oluyorlar , bunun gayet notmal oldugunu her insanin cocukken yasadigini bipmeleri cok yardimci oluyor

Ve evet aslinda hayat onlar icin cok zor , taniyarak ogrenerek ayakta kalmaya calisiyorlar , guvendikleri sadece anne babalari var , onlardan da psikolojik yada fiziksel.siddet gorsuklerinde hayatlari dunyalari baslarina yikiliyor
Cocuklari anlamak cok kolay sadece kendi cocuklugumuzu hatirlasak yeter aslinda

Ve bence anne olmanin en guzel yani bir insanin buyumesine , hayati ogrenmesine sahit olmak.. mesela dun 16 aylik kizim ilk defa dis fircalarken gordu beni , saskinlikla bakip a bu ne dedi , dusunsene hayatinda ilk defa gordugu dis fircasi ona ne kadar enteresan geloyor :)

Ve kaş fırçası görünce direk diş fırçası sanıp ağzına sokuyor.. :KK48:
Daha neler göreceğiz bakalım..

alışkanlık edinmeyecek merak etmeyin, ve sabırlı olun, bu 2 yaş sendromuna ilk ergenlik de deniyor, sabırlı olun geçiyor, sakince cevaplar vererek dayanmaya çalışın :) kolaylıklar..

Ahhaa ben kas fircasi kullanmiyorum allahtan :) ama allik fircami alip yanaklarina suruyor simdiden minik kokosum , ay ozledim birden aksam olsa da gitsem yanlarina

Benim oğlumun en sevdiği şey ben makyaj yaparken malzemelerimi karıştırmak..
Rahat makyaj yapabilmek için izin veriyorum ben de. Öğrenmiş artık neyi nereye kullandığımı :)
Allah yavrularımıza kavuştursun hepimizi..

Benim oğlumun en sevdiği şey ben makyaj yaparken malzemelerimi karıştırmak..
Rahat makyaj yapabilmek için izin veriyorum ben de. Öğrenmiş artık neyi nereye kullandığımı :)
Allah yavrularımıza kavuştursun hepimizi..
Cok seker , benim oglan da cok severdi ben ona dudak kremi almistim al bunu sur bari diye , 10 yasinda oldu hala sakliyor onu

bizde 22 aylığız bir kızçem var ağlayarak dediğini yaptırmaya calışıyor ben hiç muattap olmuyorum olmaz istediğin diyprum daha cok ağlıyor yanına oturuyorum susuyır tabi baya ağladıktan sonra acayip kullanıyorlar bizi ya ama sizlerin anlattığına göre yanmışım napıcaz bakalım

Sadece sarılın .Psikologlar bunu tavsiye ediyor .Ne halin varsa gör gibi bir durum bu dönmek .
psikologları bilmiyorum tabi ki fakat ben pedagog'a danıştığımda bizzat aldığım cevaptı aslına bakarsanız işe de yarıyor sarılınca kafayı bir atıyor ağzım burnum dağılıyor:D

Agladiginda dikkatini başka yonlere kaydırın..mesela benim kızım ona şarkı soylememi cok sever..

gunaydin guzel uyeler.basliktan anlayacaginiz gibi 2 yasinda bi kizim var.normalde uslu bi cocuktur ama iki haftadir artan aglama krizleri ortaya cikti.surekli bos seylerden aglayip duruyor kucagima gelmek istiyor.ben once guzellikle aglayarak istedigini yapamazsin diyorum ve susuyorum.yani herhangi bi bagirma kizma falan yok gelip yanimda agliyor tepkisiz kaliyor.tabi bi sure sonra sinirleniyorum ama elimden geldigince tutuyorum kendimi.simdi size sunu sormak istiyorum sizce boyle kriz zamanlarinda nasil davranmaliyim.ben aglayarak biseyleri cozmesini istemiyorum bunu aliskanlik etmesin.genelde aglayip kucak istiyor ama buda bana mantikli gelmiyor.tabi bi yandan kizimi aglatmakta istemiyorum sizce nasi davranmaliyim?
Ben agladigin zaman seni anlamıyorum diyorum aglaman bitsin sonra konuşalım. Diyorum ama hayır dediysem geri donmuyorum sadece o sakinleşince tekrar nedenini anlatarak söylüyorum . Ama bence kucak istiyorsa kucağınıza alın gogsunuzde ağlayıp sakinlessin

Back
X