2 yaş sutten kesme uyku sorunu

Kanatlarimruhumda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
391
739
53
Merhaba arkadaşlar.. çalışan biriyim ve kızım 22 aylık.. bu zamana kadar süreli emerek uyuyordu öğlen uykusu da dahil.. Ama artık bu emme işi hayatımı çok fazla etkiler oldu .. örneğin gece boyu emme isteği beni uykusuz ve yorgun bırakıyor ve işime konsantre olamıyordum. Ve anı bi kararla sutten kestim kızımı. Kendisinin bırakma niyeti olmadığı için tiksinmesini sağladım malesef. Yapmamam gerektiğini biliyorum ama başka çözümü olamazdı . Istiyor yanına geliyor ama görünce vazgeçiyor.. emmeyi hallettik de uyuma sorunu başladı.. 4 gündür nasıl uyutacagimi bilemiyorum.. uyku eğitimine başlayayım dedim ama öyle bir ağladı ki komşular rahatsız oldular ben de uygulayamadım. Sallıyorum, sarılıp gezdiriyorum hangisi tutarsa öyle uyuyor.. kayınvalidem bakıyor ben işteyken.ogle uykusunda sallayarak uyutuyor ama haftasonu ve boş günlerimde ben öğle uykusuna yatıramıyorum. Yatmayı reddedip sürekli ağlıyor. Ne yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar.. çalışan biriyim ve kızım 22 aylık.. bu zamana kadar süreli emerek uyuyordu öğlen uykusu da dahil.. Ama artık bu emme işi hayatımı çok fazla etkiler oldu .. örneğin gece boyu emme isteği beni uykusuz ve yorgun bırakıyor ve işime konsantre olamıyordum. Ve anı bi kararla sutten kestim kızımı. Kendisinin bırakma niyeti olmadığı için tiksinmesini sağladım malesef. Yapmamam gerektiğini biliyorum ama başka çözümü olamazdı . Istiyor yanına geliyor ama görünce vazgeçiyor.. emmeyi hallettik de uyuma sorunu başladı.. 4 gündür nasıl uyutacagimi bilemiyorum.. uyku eğitimine başlayayım dedim ama öyle bir ağladı ki komşular rahatsız oldular ben de uygulayamadım. Sallıyorum, sarılıp gezdiriyorum hangisi tutarsa öyle uyuyor.. kayınvalidem bakıyor ben işteyken.ogle uykusunda sallayarak uyutuyor ama haftasonu ve boş günlerimde ben öğle uykusuna yatıramıyorum. Yatmayı reddedip sürekli ağlıyor. Ne yapabilirim?
Yanında oturun o yatarken ve elini tutun
Süresi 1 saat
45 dk
30 dk
15 dk diye kısalarak bir hafta içinde uykuya dalmaya başlayacak
1 hafta sonra sadece 5 dk ya düşecek .
Yatmadan yarım saat önce uyarılara başlayın
Hadi bakalım yarım saat kaldı diye . Pijamalarını 15 dk önce giydirin ve diş fırçalama zamanı geldi diyin . İstikrarlı olursanız 8. gün bu iş tamam .

e yani ne bekliyorsunuz, ogle uykusuna bile emerek gecen bir cocuk elbette ki bu kadar ani bir kararda bocalar.

bu donem siz yerine bir baskasi uyutsun bari kuzuyu da en azindan sizi gorup meme diye tutturmasin.

Uyku ritüelleri olusturdum pijama giyme dış fırçalama vs sonra yatağına yatırdım sessizce ve temas kurmadan yanında oturdum. Dayanamadı. Sonra göz teması kurmadan sakinlestirdim yine yatırdım sırtını okşadım yine başladı bağırmaya.. süreci tekrarlamam gerekiyordu ama komşular çok rahatsız oldu

e yani ne bekliyorsunuz, ogle uykusuna bile emerek gecen bir cocuk elbette ki bu kadar ani bir kararda bocalar.

bu donem siz yerine bir baskasi uyutsun bari kuzuyu da en azindan sizi gorup meme diye tutturmasin.
Isteyken sorun yok ama mesela bugün evdeyim ve kimse yok yanımda... Gece bir şekilde sizip kalıyor da gündüz direnci çok fazla .

Isteyken sorun yok ama mesela bugün evdeyim ve kimse yok yanımda... Gece bir şekilde sizip kalıyor da gündüz direnci çok fazla .

bebek arabasinda falan uyuyor mu, gezdirirken uyutsaniz falan, sizi yaninda gordukce meme isteyecektir.

ben biraktirirken uyku isini esime devrettim, cok kolay bir gecis yaptik, cunku babasi eskiden de uyutuyordu, tok oldugu zamanlar falan.

Sabirli olmaniz lazim
3 gunde olmuyor bu isler.

Ben de sutten kestigimde yanina yatarak sacini falan oksayarak sirtini sivazlayarak uykuya gecmesini sagliyordum ama hemen alismasalar da illa ki alisiyorlar.

Sabirla devam edin

Komşularınızla ilk konuşmayı deneyin.
Bu sürede en iyi destegi onlar sustugunda yaparsınız.
Uyku arkadaşı diye sevdigi oyuncagı yanına koymak hadi bak uyku saati gelmiş oyuncagında uyuyor deseniz.
Mutlaka ısrarcı olun aynı sistemi devam ettirin

Back
X