• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Yaş tuvalet eğitimi 🫩

Lalettayin2211

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
12
Puanlar
18
Hanımlar merhaba, oğlum 27 aylık, tuvalet eğitiminde 3. Günümüz. Pazartesi günü son bezli saatlerinde büyük tuvaletini yaptı . Sonra konuştum anlattım bezi çıkardık çiş konusunda az da olsa ilerlememiz var fakat büyük tuvaletini pazartesiden beri yapmadı. Bez dışında bir yere yapmaktan mı çekiniyor korkuyor mu anlamadım. Beslenmesi de gayet güzel dolu dolu yiyor ama ne yese içinde kaldı yavrumun . Ne yapacağım bilemedim . Var mi böyle bir durum yaşayan?

Hanımlar merhaba, oğlum 27 aylık, tuvalet eğitiminde 3. Günümüz. Pazartesi günü son bezli saatlerinde büyük tuvaletini yaptı . Sonra konuştum anlattım bezi çıkardık çiş konusunda az da olsa ilerlememiz var fakat büyük tuvaletini pazartesiden beri yapmadı. Bez dışında bir yere yapmaktan mı çekiniyor korkuyor mu anlamadım. Beslenmesi de gayet güzel dolu dolu yiyor ama ne yese içinde kaldı yavrumun . Ne yapacağım bilemedim . Var mi böyle bir durum yaşayan?
İstisnalar haric, 27 ay erkek cocuk tuvalet egitimi icin erken

İstisnalar haric, 27 ay erkek cocuk tuvalet egitimi icin erken
Gece altını ıslatmıyor . Gündüz uykusunda da aynı şekilde. Kendi başına merdiven inip çıkabiliyor . Derdini de anlatabiliyor. Kendi kendine bez istememeye başladı. Bez takmak istediğimde kaçıyordu istemiyordu . Tuvaletten korkmuyor. Hatta son bir iki aydır bizim gibi oturup yapmak istiyordu. Bunları göz önünde bulundurarak tuvalet eğitimine başladım.

Bende 27 aylık başladım erkek . Çiş de sorun olmuyordu fakat altına yaptı büyük tuvaletini uzun süre öyle böyle şarkılar ödüller ile alisti . Ödül yöntemi çikolata verdim ve" cişimiz cişimiz tuvalete kakamiz tuvalete "şarkısı eşliğinde ,cirtcirtli kitaplarda kankalar kaka arkadaslarinin yanına gidiyor bay bay yaparak öğrendi yapmayı.

Gece altını ıslatmıyor . Gündüz uykusunda da aynı şekilde. Kendi başına merdiven inip çıkabiliyor . Derdini de anlatabiliyor. Kendi kendine bez istememeye başladı. Bez takmak istediğimde kaçıyordu istemiyordu . Tuvaletten korkmuyor. Hatta son bir iki aydır bizim gibi oturup yapmak istiyordu. Bunları göz önünde bulundurarak tuvalet eğitimine başladım.
Aslinda tum belirtiler varmis, sitede boyle bilincli annelere cok sık denk gelmedigimden uyarmak istemistim. Size yazacagim tek sey, 3 gunden fazla surerse beze devam edin, bir sure sonra tekrar deneyin

Merhaba,kız erkek farkından ziyade çocuğun hazır olması durumu deniyor,sizdede okudugum kadarıyla epey sinyal var ,3 gün erken zaten, kuru kalkmaya devam ediyorsa bence sabırla devam edin ,kitaplar oyunlar ile teşvik etmeye devam edebilirsiniz,benimki kız ve bir bebeği var onu hiç bırakmaz bazen oyuna dalıp tuvalet yapmak istemiyor bebeğinin adı ebru,aa ebrunun çişi gelmiş koş koş yakalayalım hadi fln diyip koşarak wc ye gidiyoruz o zaman yapıyor,kakası gelince kendi zaten koşa koşa gidiyor anne çişim geldi diye ama bu aşamalara gelmek 1 ayı aldı ,ufak tefek kaçaklar olmadı mı oldu bu sürede ürkütmeden zorlamadan sabırla devam
Beze veda ediyorsanız bir daha kullanmayın diyor uzmanlar ama her çocuğun adaptasyonu tabiki farklı

Tuvalet eğitimi zamanına anneler değil bebekler karar verir sevgili anneler :) bebek ne zaman ben buraya yapmak istiyorum diyerek tuvaleti gösterir o zaman dersiniz ki hazır. Önce tuvaletin karşısında laızmlık koyarsınız. Sizi taklit ederek (aynalama nöronları) önce kıyafetleriyle lazımlığına oturacak. Sonra taklit devam ettikçe bezini çıkarıp oturması gerektiğini fark edecek. Bundan sonra sürec, stressizbir şekilde ilerlemek çok önemli. Bezi bir kere çıkar ve asla takma algısı yanlıştır. Bebeğiniz bazen kendini güvende hissetmeyebilir ve beze ihtiyaç duyabilir bu süreçlerde bezi takmanızı tavsiye ederim. Ben kendimden örnek verecek olursam kızıma tuvalet eğitimi verirken her sabah bez mi külot mu diye sorardım. Önce gündüzleri bir süre sonra geceleri En son parka giderken bıraktırdım çünkü çocuklar çok acımasız ve park gibi bir yerde altına kaçırmayacağından emin olduğm zaman takmamaya başladım. Çok sıkıtısız bir şekilde kızım 27 aylıkken bezi bıraktı.
Aksi durumlarda çocuklar stres altına girebiliyor ve gece yatak ıslatmalar, beze bağımlılık durumları olabiliyor. Sabır sakinlik en önemlisi. Bırakın bu sürece o karar versin :)

Back
X