2 yaş

niyaa

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
61
0
16
Ankara
$522776_10150727468548618_408365318_n.webp selam herkese okurken sabır diliyorum... 2 yaşında oğlum,,sabah uyandıgında kahvaltısını yapar ,arabalarıyla oynar öğlen babası geldiğinde faciaaa...adamın tepesinden inmez...akşam desenizz yine öylee...şuanda oldugu gibi baba baba babaa defalarca...ınnnn ınnnn ınnnn....mesela ben şuan yazabiliyorum,,hele bi babası geçsin pcninbasına yıkar ortalıgı...sıkılmasın die öğle uykusundan önce parka götürüyorum,oyuncaklar LIYORUM,yada arabayı bırakıyor babası gezin diye,,istediği yerlere götürüyorum,geziyoruz...benim yanımda da azıyo ama biliyoki bana sökmüyo,,ben daha sıkı tabiri caizze dominant,disiplinli babasına göre daha sertim,( kurallar ve davranışlar konusunda tabiki) ,,güzel bir dönemi ama 27 aylık tam inat dönemimi nedir anlamadık...arabasının pili bitmiş bugün avm de gezdirirken pil reyonundan pil almış yanıma geldi anniiii billl billll ınnn ınnnn,,yada su istiyorum eşimden biberonunu getiriyor,tv açmak için oyuncak kovasını koyup üstüne basıp çıkmış tv yi kapatmış,,,yani demem oki aslında zeki,refkexleri iyi dikkati iyi ,ayırt edebilme özellikleri güzel..ama artık akşamları ağrı kesici alır olduk eşimle....yemesini artık şikayet etmiyorum bile pess ettim...şukadarını söyleyim gören allah yardımcın olsun buneedir 1 lokma için bukadar dil döktün....girmediğim hayvan kılığı kalmıyor.......... herşeyi geçtim...şu adam işten gelip oyorgunluga inanılmaz (bende onda biri yok) sabırla gece12 ye kadar koltuga oturamıyor...belki sesimi birileri duymuştur,yaşayan olmuştur...şikayet etmemem gerekir belki,,,allahım olmayanlarada nasip etsin,,,sadece şuandaki gibi kulaklarıma pamuk tıkadım gerçekten...daha azz geliyo çıldırış sesleri....sebebpsiz... ne dişş,ne biyeri acıyo,ne karnı aç,ne altı pis....... tuvalet olayımız bile başlarken bittiii,,,,, iyiki bi çekmece yaptım ona bez ıslak mendil çekmecesi,,,yapmazzzzzz olaydım....şimdi klozete götürmeye kalksam binbir dil döksemdeee besss besss diyip ona özel bak bu senin bez çekmecen die koydugum yere gidip kakasını yapınca ( ben getiriyorum çekmecemden edasıyla) bezını getirip buna yapmak istiyorum diyor.....anladımki tuvalet alışkanlıgından önce benim o çekmeceyi yoketmem lazım......neler demedim,,hadi gelll kakamızı yapalımm, sonradaaaa arkasındannnn su dökelim kaçsınlarrrrrrr,,,,aaaa bakkk kakan şimşek mc. benziecek ....:)) yardımlarınızıbekliyorum...

Bunu size yapmayıp sadece eşinize yapıyorsa çok yüz bulmuştur....esin bunu dengelemeli....benimde annem varken oglumu zaptedemiyordum....basım catliyordu resmen...annemi çok uyardiysam kar etmedi....yaramaz huyssuz biri oldu...suan 5,5 yaşında olmasına rağmen annem varken küçük bebek gibi...bazen ilgiyi abarttigimiz zaman aslında onlara kötülük edip dengelerini bozuyoruz sınırlarını tanımıyorlar....artık tecrübe kazandım küçük oglumu simartmayi abarttiginda hemen müdahale ediyorum sonra olan annelere oluyor...sana tavsiyem küçük deyip her dediğini yapmayın istemediğiniz şeyleri üstüne basarak söyleyin ağaç yaşken egrilir daha sonra asla baş edemezsiniz...emin olun bu soylediklerinizin fazlasini ilk oglumda yaşadım....

Baaaaabaaaaaaaaa,babaaaacıııııııı.

O sendrom bizde de vardı ,yaş 3 geçiyor artık yavaş yavaş.

Adam geliyor bir seromoni karşılama vs...oyunlar oynanıyor falan sonra uyuyor eşim numaradan,Bende baban uyudu artık hadi sende diye yolluyorum onu odasına.
Böylece atlattık biz o dönemi ama en sinir bozucu yanı eşimin o numaradan uyumalarının genelde gerçeğe dönüşmesiydi
:52:

Bunu size yapmayıp sadece eşinize yapıyorsa çok yüz bulmuştur....esin bunu dengelemeli....benimde annem varken oglumu zaptedemiyordum....basım catliyordu resmen...annemi çok uyardiysam kar etmedi....yaramaz huyssuz biri oldu...suan 5,5 yaşında olmasına rağmen annem varken küçük bebek gibi...bazen ilgiyi abarttigimiz zaman aslında onlara kötülük edip dengelerini bozuyoruz sınırlarını tanımıyorlar....artık tecrübe kazandım küçük oglumu simartmayi abarttiginda hemen müdahale ediyorum sonra olan annelere oluyor...sana tavsiyem küçük deyip her dediğini yapmayın istemediğiniz şeyleri üstüne basarak söyleyin ağaç yaşken egrilir daha sonra asla baş edemezsiniz...emin olun bu soylediklerinizin fazlasini ilk oglumda yaşadım....

işte bunu ben kuruyorum ama eşim dayanmıyo,,ben canımıyım ben neden dayanıyorum çünkü umudugunu kestiğinde vazgeçiyor diyorum,,ama çok ağlıyor diyo...offffffffffff aslında 2 çocuk bende tek değil...

Baaaaabaaaaaaaaa,babaaaacıııııııı.

O sendrom bizde de vardı ,yaş 3 geçiyor artık yavaş yavaş.

Adam geliyor bir seromoni karşılama vs...oyunlar oynanıyor falan sonra uyuyor eşim numaradan,Bende baban uyudu artık hadi sende diye yolluyorum onu odasına.
Böylece atlattık biz o dönemi ama en sinir bozucu yanı eşimin o numaradan uyumalarının genelde gerçeğe dönüşmesiydi
:52:

çok güldüm çünkü bizdede o numaralar gerçeğe dönüşüyo...aslındaa babamızında işine geliyo o numaralar...ama işte fırsat kalmıyoki uyuma numarası yaparken tepesine çıkıp gözünee elini sokuyoo babaaaa baaaaaa ...bana yapamıyo,,aynını yapıyorum tepeme çıkamıyo mesela,,yada pc basında oturuyourm dokunamıyo bilee,,babası oturdugunda pcyi kapatıyoo tepesine çıkıyo...

Ay suan okurken güldüm hala gülüyorum benim oğlumda 2 yasında buayın 30unda dolduracak ikinci yasını aynı seyler bizdede var bide benim esın aksam 9 civarı geliyor bir saat oynuyorlardı bugünlerde o iki saate çıktı ve uyku düzeni falan kalmadı mümkün diil oyuna doymadan uyuyamiyoruum anne ayır babaciiii diyo oyuna devam yani:))valla iki yas geçince rahatlarsin diyorlardı sindi 3 yasını bekliyorum nezaman Duzelicek uslanacak diye benimkide asırı hareketli bide Buara dış çıkarıyor acayip Hüysuzluk yapıyor mecbur huyuna gidiyoruz yoksa mahvediyor bizi valla şimdiki cocuklar çok akıllı ve algıları çok açık kandırmak oyalamak çok zor bence bunlar geçiş donemi deyip hayırlarla sınırları çizerek yetistiricez Allah sabır versin hepimize iyi akşamlar:))

Bence olay zekilik değil. Sadece her isteklerini yapmaya gayret ettiğimizden şımarıklar. Hatta Şımarık Ötesiler. genelde Zamanında Çalışıp Ev Geçtiğimiz Için Çocuk Bakımını Iş Belleyip En iyisini Yapmaya Gayret Ediyoruz, yada Çalışanlar hanımlar vicdan Yapıp Her Isteklerini Yapmaya gayret Ediyorlar. Böylece Şımarık Tatminsiz Çocuklar Yetiştiriyoruz. benim çocuğumda böyle Idi. Herşeye Ağlar, Her Istediğini Yaptırmak Ister, Istersen Yapma dayak Yemiş Gibi Ağlar, Bide Utanmadan Acıyo Diye Ağlar, Ertesi Sabah Komşular Ne Oldu Akşam Sizinki Çok Ağladı Dövdümüz mü Diye Sorarlardı. Bir Fiske vurduğumuzda Yoktur hani. herşeyi Ister, Elimden Geldiğince Yapmaya Gayret Ederdim Ama Zamanla Daralırdım. Kısılmış Gibi Hissederdim. Bir Gün Buzdolabının Rengi Neden Gri Diye Ağlamıştı. Imkansızları Istemeye Başlamıştı. Bir Gün Arkadaşımın Ofisine Gittim. Ofisde Çocuğunada Bakıyordu. Çocuk Gayet mülayim, kendi Kendine oyun Oynuyor, Uykusu Geldiğinde yatıyor.Yani Kendi Işini Kendi Görüyor. Üstelik 1.5 Taşında. Şaştım Kaldım. Benimki 4 Bitti Hala Yemeğini Yedirmemi Istiyor. Nasıl Becerdin Dedim, Ben Ona Değil O Bana Uyacak Başka Şanşı Yok Dedi. Bende Aynı Yöntemi Uyguladım. Onun Kadar Başarılı Olmasamda En Azından Ağlamalarını Görmezden Gelmeyi Başardım Ve Eskisi Kadar Naz yapamıyor. Sizde Duymayın, Bağırır Bağırır Susarlar.

cnm ıkı yas sendromunu çocuklar cok yasıyorlar ınatlasmalar redler tamtamtersı davranışlar
bızde kızımla o zamanı gecırdım mesela kızım yaptırmak ıstedıgını ağlayarak ısyan çıkartarak yaptırmak ısterdı
bende çocuk psıkologunun bı yazısında çocuğunuzun ağlamasına ızın verın emın olun kı ağlamaktan olen olmamıştır sımdı ye kadar yazıyordu
ve ben uyguladım kızım bı kac ağlamadan sonra bu huyundan vazgectı ıstedıgın kadar aglayabılırsın dıyıp son noktayı koydum tabı bu konuda baba ıle hem fıkır olmalısınız

yemek olayına gelınce bende yemek yemedı dıye uyumadığımı hatta agladıgımı bılırım

sonrasunda rahat bıraktım ac olsa yer mantığı ıle cıddı anlamda ıse yaradı