2 yaşında bebeğim 17 gündür ishal korkuyorum artık

Çok değişiyor bazen 1 bazen 3 ama hepsi ishal. Ve kilo kaybediyor. Sanırım yedikleri sindirilmiyor vücutta kalmıyor.
İshal demek kakanın sulu olması değil. Günde sıvı halde 3ten fazla yapması. Sizinki sulu kaka. İshal değil. Bu da yüksek ihtimal alerji kaynaklıdır. Ben olsam tüm süt ürünlerini keserdim.

Ama bakteri 2 hafta önce çıktı ve antibiyotik kullandık şu an hala bakteriden olduğunu sanmıyorum. 2 gün önce gaita mikroskobi yapıldı temiz çıktı. Kültür verdik sonucu daha çıkmadı
17 gündür patates pirinç yoğurt makarba meyve olarak muz hep bu tarz yediriyor. Bizim geçen sene tekrarlayan ishallerimiz olmuştu yemesine vs bağlı değil. 6 ay önce çölyak bakıldı negatif. Kandan alerji değerleri negatif. 10 aylık olana kadar hiç ishal olmadı. 10 aylıkken rota geçirdi. Sonra peşi sıra birçok ishal geçirdi ama sonra geçti. O dönemden beri gastro takibindeyiz

Su an antibiyotik kaynakli ishalda olabilir.

Gunde 3 kez kaka yapiyor demissiniz, simdi bu sınırda bir sayi, kivami nasil? Macun gibi mi, butunluk var mi? Bezli bebekse eger bez emiyor mu mesela kakasini?

İshal demek kakanın sulu olması değil. Günde sıvı halde 3ten fazla yapması. Sizinki sulu kaka. İshal değil. Bu da yüksek ihtimal alerji kaynaklıdır. Ben olsam tüm süt ürünlerini keserdim.
2 hafta önceki tahlilde ecoli bakterisi pozitif çıktı. Doktor buna bağladı ishali. Geçen hafta da ateş karın ağrısı oldu bilmiyorum alerji olsa ateş olur mu

Su an antibiyotik kaynakli ishalda olabilir.

Gunde 3 kez kaka yapiyor demissiniz, simdi bu sınırda bir sayi, kivami nasil? Macun gibi mi, butunluk var mi? Bezli bebekse eger bez emiyor mu mesela kakasini?
Sulu değil ama çamur gibi beze yayılıyor. ve mukuslu antibiyotik biteli 5gün oluyor

Bence antibiyotik kaynaklı bağırsak florası da bozulmuş olabilir. Doktorunuz demeden süt ürünleri kesmeyin, direkt süt içmesin tabi bir süre ama yoğurt, peynir, kefir değerli besinler mahrum kalmasın doktorunuz önermediği sürece. Diyetisyen desteği alabilirsiniz.

Süt hiç vermiyorum zaten normalde de. Şu an için yoğurt yiyor.

Süt hiç vermiyorum zaten normalde de. Şu an için yoğurt yiyor.

Tahmin ettim zaten çocuklara aşıyı yaptırmıyorlar sonra çocuklar böyle hasta oluyor. Kendileri hasta oldukları yetmiyor gibi bulaşıcıda oluyor. Dicek hiç birşey bulamıyorum böyle insanlara.
Ya siz bizim çocuk gastro doktorumuzdan daha mı bilgilisiniz. İlk aylarda çocuğumdaki döküntülerden dolayı alerji olabilir şüphesiyle bize rota aşısı yaptırmamamızı söyledi. Onun dışındaki tüm aşıları tam.
Rota aşısı sadece rota ishaline karşı korur. Bizim şu anki durumumuzun rotayla ilgisi yok. Bunu aşıya nasıl bağladınız? Nasıl bir cahillik bu?

Kan yok. Kakada sünen şeyler var sümüksü gibi kakanın her yeri
Yok, o mukus degil kuzucum, mukus oldugunda direkt balgam gibi topaklanmis alanlar oluyor. Bagirsak florasi bozulmustur minigin antibiyotik kaynakli, toparlayana dek yogurt, kefir tüketsin.

Gunde 4-5 kez sulu kaka (kivami tamamen bozulmus) gorurseniz doktora gidin, bu sure icinde bol bol sivi tuketsin, terleyen bir cocuksa daha cok sivi ver ama bazi yemeklerinede azicik tuz ekle.

Birde havuc corbasi icirmeye calis, yogurtlu cok guzel tarifler mevcut, ishale karsi havuc corbasi yazarsan youtube'da tarifler mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…