Konuşma Problemleri 2 yaşında oğlum kelimeleri doğru söylemiyor.

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Esma1412

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2025
5
1
1
28
Merhabalar,
2 yaşında bir oğlum var çok kelimesi var ama kelimeleri doğru söylemiyor.
Mesela:
Yeşil= Şil
Mavi= Ma
Siyah= Şiya
Bahçe= Açe
Hep böyle maalesef ne kadar doğrusunu söylesem tekrarlasam bile takılı kalmış.
Doğru söylediği kelimeler var mesela Anne, Baba, Dede, Nene, Abi bunları doğru söyler ama geri kalan kelimeler hep yanlış söylüyor.

Düzelir mi acaba aynısını yaşayan oldu mu ?

2 yaşındaki çocuğun bizim gibi düzgün konuşmasını mı bekliyorsun
Evet gayet düzgün konuşan 2 yaşında çocuklar var ? En azından kelimeleri doğru söylemesi lazım diye düşünüyorum. Aynısını yaşayan anneler vardır belki diye yazdım yargınıza ihtiyacım yok

bence normal. kızım 3 yaşına girmek üzere mavi =mami diyor
acaba = abaca diyor
disleksi de olabilir ama 2 yaş, 3 yaş bence erken bunları düşünmek için

ben 4 yaşına kadar anne - baba kelimelerini bile düzgün diyemiyormuşum. Şimdi gayet güzel konuşuyorum. Çok kafanıza takmayın bence normal

Dil gelişimi 4-5 yaş civarı tamamlanıyor. Dil, çene kaslarının gelişimi, bilişsel süreç, işitsel süreç hepsi aşama aşama ve her konuda olduğu gibi bu konuda da her çocuğun gelişim hızı farklı. Çok acele ediyorsunuz, hiçbir çocuk konuşmaya başlar başlamaz kusursuz konuşmuyor.

Dil gelişimi 4-5 yaş civarı tamamlanıyor. Dil, çene kaslarının gelişimi, bilişsel süreç, işitsel süreç hepsi aşama aşama ve her konuda olduğu gibi bu konuda da her çocuğun gelişim hızı farklı. Çok acele ediyorsunuz, hiçbir çocuk konuşmaya başlar başlamaz kusursuz konuşmuyor.
Anladım çok teşekkür ederim

Disleksi okuma yazma sorunu değil miydi ?
evet doğru, birinden duymuştum bazı kelimeleri doğru söylediğini düşünmesine rağmen ağzından yanlış telaffuz edenlerde oluyormuş
yanlış hatırlamıyorsam oyuncu aslı enver den duymuştum

Back
X