2 yaşında sanki konuşmayı istemiyor

selina26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
284
158
23
32
50 kelimesi vardı ama genel olarak çok sessiz ve bildiklerini bile söylemiyor 2 ay önce baba gitti diye ilk cümlesini kurmuştu şimdi onu da söylemiyor. su istediğinde, oyuncak istediğinde ver demeyi biliyor ama demiyor mesela ıh ıh diye işaret edip istiyo ver de diyorum ağlıyo bu sefer.
bildiğini biliyorum kelimeleri zorla ağzından alıyoruz soru soruyorum cevap vermiyor nadiren konuşuyor gün içinde.
Ben sürekli konuşuyorum kitap okuyorum. 17 aya kadar hiç ekran yoktu sonrasında izlemeye başladı ama zaten kelimeleri de 17 aydan sonra öğrendi ekran mı etkiliyo bilemiyorum ama günde aralıklarla 1 saat izliyor çok izletmemeye çalışıyorum.
İşine geldiği zaman konuşuyor gibi :)

Merhabalar benimde kızım 2 yaşında kızım erken konuştu,uzun uzun cümleler kurabiliyordu daha sonra haziran temmuz gibi kekelemeye,konuşurken takılmaya başladı.Doktoru ile iletişime geçtiğimde normal olduğunu söyledi.Ben dil konuşma terapistine değerlendirme yaptırdım yaşından ileri olduğunu bazen bu tarz takılmaların yada konuşma geriliklerininde gelişim göstergesi olabileceğini söyledi.Konuşmanın kesilmesi vs şeylerinde normal olabileceğini ama öncesinde herhangi travmatik bir durum yaşandımı,ayrılık,korku vb şeyler varmı yokmu ona bakıyorlar yoksa sıkıntı olmayacağını zamanla düzeleceğini üstüne düşmemem gerektiğini söylemişlerdi.Çok şükür düzeldi kızım darısı başınıza en yakın zamanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…