2 yaşındaki çocuğa gözlük taktırmak:/

Söküp atmasına nolur izin vermeyin ve hayattaki en büyük önceliğiniz bu olsun. Çocuk aklıyla çocuğunuz anlamıyor ama ileride sıkıntı çektiği zaman “neden bana taktırmadınız” diye size kızar. Ağlasın bağırsın fark etmez.

Kamburu olan arkadaşım küçükken metal yelek benzeri bir şey takması gerekirken, çok ağlayıp inat ettiği için ailesi pes etmiş ve düzelebilecek sorun şimdi hayatı boyunca onunla. Ailesine haklı olarak kızgın.

Ben kalçam çıkık doğmuşum ve annem 7 ay boyunca bacaklarımda metal tel kullanmış. Herkes ne kadar ağladığımı anlatıyor, benim haberim yok ama bacaklarım tamamen sağlıklı. Annemin hakkını ödeyemem asla.

Lütfen kendinizi zorlayın. Umarım düzelir çocuğunuzun gözü.

O kadar renkli bantlar alıyoruz ki her seferinde. Bebeğine takıyoruz, babası, ben, bebek 4 lü bantla geziniyoruz ama yine de bi söküp attı mı tekrar mümkünü olmuyor. Çok da dirayetli.
Lens olurmu o yaş cocuklara acaba cok geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah

Kuzeninin olumlu etkisi olur büyük ihtimalle.

Kızım çocuk yada yetişkin tüm gözlüklü insanlara ayrı bir sempati duyuyor anne onunda benim gibi gözlüğü var diye :)
Çok zorlanmadan alışır kızınızda umarım.
Sizin kızınız çok uyumluymuş ama :KK37:
Benimki inat :confused: ben de gözlüklü bebek çocuk peşi kovalıycam artık dışarlarda özensin diye:cool:

Söküp atmasına nolur izin vermeyin ve hayattaki en büyük önceliğiniz bu olsun. Çocuk aklıyla çocuğunuz anlamıyor ama ileride sıkıntı çektiği zaman “neden bana taktırmadınız” diye size kızar. Ağlasın bağırsın fark etmez.

Kamburu olan arkadaşım küçükken metal yelek benzeri bir şey takması gerekirken, çok ağlayıp inat ettiği için ailesi pes etmiş ve düzelebilecek sorun şimdi hayatı boyunca onunla. Ailesine haklı olarak kızgın.

Ben kalçam çıkık doğmuşum ve annem 7 ay boyunca bacaklarımda metal tel kullanmış. Herkes ne kadar ağladığımı anlatıyor, benim haberim yok ama bacaklarım tamamen sağlıklı. Annemin hakkını ödeyemem asla.

Lütfen kendinizi zorlayın. Umarım düzelir çocuğunuzun gözü.
Çok sağolun. Farkındayım ilerisi için. Saniye bile sürmüyor söküp atması. Bundan sonra sabahtan akşama bütün işim gücüm onun gözü olacak.

herkese merhaba benim kızım 3 ayışında onda da göz tembelliği çıktı doktorlar bantla kapatma önrdiler. çok üzgünüm nasıl yapıcam, izin vermiyor lütfen yardım edin siz nasıl yaptınız?

Sizde numarasız bir gözlük takın hem ona arkadaş olursunuz hemde örnek alışınca zaten sizin takmanızı beklemez

herkese merhaba benim kızım 3 ayışında onda da göz tembelliği çıktı doktorlar bantla kapatma önrdiler. çok üzgünüm nasıl yapıcam, izin vermiyor lütfen yardım edin siz nasıl yaptınız?
Biz de ayni durumdayiz.2.5 yasinda.dr 2 saat dedi yarim saat tutunca seviniyoruz

Kızlar, 2 yaşındaki kızım için gözlük önerildi bugün doktorları tarafından.
Sol gözü daha kötü durumda. Öncesinde bantla göz kapama egzersizi vardı günde bir saat, onu bile ikna olmadığında, tutturduğunda yapamadığımız oluyordu. Çok hareketli bir bıcır, nasıl baş edip durduracağım, ikna edeceğim kara kara düşünüyorum. Hamile olmasam bütün gün kucağımda taşır, oyalardım. Öncesinde o şekilde kapatıyordum, gözümün üzerinden kaydığı ilk saniyede söküp atıyordu bandı.
Bu yaşlarda çocuğuna gözlük takmak zorunda kalan varsa lütfen bana bir öneride bulunsun :dua::dua::dua:
Oğlum 3 yaşında 6 aydır gözlük takıyor. Tavsiyem silikon bütün çerçeve. Rahatsız etmiyor, batmıyor, kırılmıyor. Bir iki gün direndi. Ben kendime de aldım bir çerçeve birlikte taktık. Şimdi alıştı. Sabırlı olun. Kızarsanız reddeder. Başta kendi gözlüğümü taktım ve ona gözlük takmak istemeyen kurbişin masalını anlattım. ( Olumsuz davranışa göre her gün bir macerası oluyor bu kurbişin) Kurbişin oyun oynayamaması da etkiledi onu.

hızlı geridönüş için herkese teşekkürler
yeni üye oldum buraya bu konu için
çok faydalı olacak görüşleriniz sanırım
kapatırken tablet telefon vermek istemiyorum çocuğa başka önerisi olan var mı internetten araştırdım kapatırken aktivite yapmak çok önemliymiş olayın bu kısmı kapatmak kadar önemli sanırım
rabbim yavrularımıza şifa versin amin

bir de sadece göz tembelliği diye bir konu başlığı açmak istiyorum çok dağınık oradan iletişim halinde olalım

Oğlum 3 yaşında 6 aydır gözlük takıyor. Tavsiyem silikon bütün çerçeve. Rahatsız etmiyor, batmıyor, kırılmıyor. Bir iki gün direndi. Ben kendime de aldım bir çerçeve birlikte taktık. Şimdi alıştı. Sabırlı olun. Kızarsanız reddeder. Başta kendi gözlüğümü taktım ve ona gözlük takmak istemeyen kurbişin masalını anlattım. ( Olumsuz davranışa göre her gün bir macerası oluyor bu kurbişin) Kurbişin oyun oynayamaması da etkiledi onu.
Çok teşekkür ederim :KK200: Hikayelere katmak aklıma gelmemişti. İki hafta olacak takmaya başlayalı, bi hayli alıştı gibi. Bazen çıkartıp atıyor..babası da gözlük takıyor, etkili oldu o da

Back
X