2 yasindaki cocugumla ilgili lutfen bakin

Bence kv torunlar ve oğlu evde diye sizi çağırıyor. Yani yemek yeyin cocuklarla ilgilenin ortalığı toplayın vs. Ayrıca sizin bebe daha küçük su çiçeği çıkarsa anlamaz yaraları kaşır falan. Hiç riske atmayın. Siz haklısınız eşiniz de desteklemiş zaten.

Malesef kayinvalideme yakin oturma gibi bir hata ettim. Herseye karismaya calisiyor caktirmadan. Evde kayinbabam esimin abisi ve iki de torun var. Kalabaliklar yani. Esimin abisi bosandi annesi gilde kaliyor cocuklariyla. Ilk basta tutturdu kaynanam yemekleribir yiyelim diye biz bunu kabul etmedik her gun orda yemek yap kaldir bir suru is. Tm kaynanamda yardimeder ama biDe evimizde yemek istedik. Zaten o gundem beri aramiz bozuldu kayimvalideyle mecburiyetten yuzume guler. Bunda haksizmiyim haftada bir iki yiyoruz beraber her gun orda mi yiyelim. Esas konum da su torunu su cicegi bizde o yuzden on gun kadar evlerine gitmeme karari aldik cocuguma gecmesin diye. Ay yok ne olcakmis gecerse gecsin nasilsa olcak su cicegi gecirmis olur vs. Hatalimiyim iki yasinda cocugum fikirlerinizi merak ediyorum
Yaşadığım bir anım aklıma geldi. Bir öğrencim hasta olduğu için okula gelemedi iyi yapmışsınız dedim ertesi gün yerli malı yaptık çocukta fer yok ama getirmiş su cicegiymis de efendim önemli değilmiş de .ben inanılmaz saskinim zaten sonra sınıfta 10 öğrenci su çiçeği oldu doğal olarak gelemediler. Valla insanlarda anlayış yoksa ne söylerseniz ne kadar haklı olsanız boş o öyle düşünüyo. Valla ben hafif grip olacağımı hissetsem yegenimi ziyarete bile gitmiyorum şuan evliyim . Grip gibi durumlarda eşime bile yaklaşmıyorum yaa.

Azıcık aşım ağrısız başım demişler, üç kişinin bulaşığıyla 7 kişinin bulaşığı bir olmuyo . İlla bulaşıp hasta olması mı gerekliymiş , olması gereken zamanda geçirir zaten çiçeğini . Bizim buralarda da tam tersi çiçek geçiren çocuğun yanına geçirmeyeni oturturlarki o da bi an evvel çiçek olsun da geçirsin diye , anlamadım ama belki bir gün anlarım :)
Eğer ileride geçirirse çok ağır seyrediyor su çiçeği de, o yüzden eskiler küçükken geçirsin dr bağışıklığı olsun diye düşünüyorlardı sanırım. Ben 30 yaşında çıkardım hiç tavsiye etmem🙈

Malesef kayinvalideme yakin oturma gibi bir hata ettim. Herseye karismaya calisiyor caktirmadan. Evde kayinbabam esimin abisi ve iki de torun var. Kalabaliklar yani. Esimin abisi bosandi annesi gilde kaliyor cocuklariyla. Ilk basta tutturdu kaynanam yemekleribir yiyelim diye biz bunu kabul etmedik her gun orda yemek yap kaldir bir suru is. Tm kaynanamda yardimeder ama biDe evimizde yemek istedik. Zaten o gundem beri aramiz bozuldu kayimvalideyle mecburiyetten yuzume guler. Bunda haksizmiyim haftada bir iki yiyoruz beraber her gun orda mi yiyelim. Esas konum da su torunu su cicegi bizde o yuzden on gun kadar evlerine gitmeme karari aldik cocuguma gecmesin diye. Ay yok ne olcakmis gecerse gecsin nasilsa olcak su cicegi gecirmis olur vs. Hatalimiyim iki yasinda cocugum fikirlerinizi merak ediyorum
Tavrını koymuşsun iyi yapmışsın canım kayinvalideler kendilerine hizmetçi arıyorlar anlamıyorum bunları

Azıcık aşım ağrısız başım demişler, üç kişinin bulaşığıyla 7 kişinin bulaşığı bir olmuyo . İlla bulaşıp hasta olması mı gerekliymiş , olması gereken zamanda geçirir zaten çiçeğini . Bizim buralarda da tam tersi çiçek geçiren çocuğun yanına geçirmeyeni oturturlarki o da bi an evvel çiçek olsun da geçirsin diye , anlamadım ama belki bir gün anlarım :)
Bana bunu bir çocuk doktoru söyledi abla eltimin çocuğu su çiçeği olduğundan benim büyük oğlanı da geciriyor sanip doktora götürdüm

Doktor dedi neden panik yapıyorsun çocuk geçirsin dedi ..

Buyukken geçirmek daha zormuş

Allah korusun babamın memleketinde bir öğretmen o yüzden vefat etti

Çocukken atlatmak daha kolaymış doktorda bunu söylemişti ..şimdi hepsi geçirsin istiyorim ama bir tek büyük oğlum geçirdi

Sebebi bu olabilir yani 🙄

Imkanimiz varsa keşke taşınsanız. Hele de eşinin iş yeri uzak falansa hemen bunu bahane edip kaçın. Çok da aramayın her aradığını açmayın iyice yönetmeye çalışır olmuş

Seni burnunamı yapıştıracak acaba 😀 bu kaynanalarda iyice manyadı bu ara

Su çiçeğini zaten geçirecek ki çocuk erkenden geçirsin atlatsın istemiştir sonuçta büyüklerde tehlikeli. Lâkin yeme içme olayı başlı başına saçmalık hiç gelemem şahsen
Şahsen bende böyle düşünüyorum umarım diğerleri anaokulunda yada ilk okulda geçirir
CCunku ben 8. Sınıfta kızamık geçirmiştim bayağı zor olmuştu :(
C

Şahsen bende böyle düşünüyorum umarım diğerleri anaokulunda yada ilk okulda geçirir
CCunku ben 8. Sınıfta kızamık geçirmiştim bayağı zor olmuştu :(
C
Minikcan kardesi olsa su cicegi bu isten kacis yok.. hatta bazi anneler ayni banyoya oturtuyolarki kardesleri gecsin birlikte atlatsinlar diye. Korumak daha guc cunku.. ama neden ayri evde olan birinden gecsinki?

Buarada yemek konusundada cok haklisin

Minikcan kardesi olsa su cicegi bu isten kacis yok.. hatta bazi anneler ayni banyoya oturtuyolarki kardesleri gecsin birlikte atlatsinlar diye. Korumak daha guc cunku.. ama neden ayri evde olan birinden gecsinki?

Buarada yemek konusundada cok haklisin
Ayrı evde de olsa atlatsin kafasindayim ben o yüzden dedim çünkü büyük olunca daha agir oluyor ..illa ki gidip surtsun çocuğu demiyorum :) ama ben şahsen tüm çocukların atlatsin istiyorum

Zaten kan grubu aynı değilse bulasmiyormus

Bana bunu bir çocuk doktoru söyledi abla eltimin çocuğu su çiçeği olduğundan benim büyük oğlanı da geciriyor sanip doktora götürdüm

Doktor dedi neden panik yapıyorsun çocuk geçirsin dedi ..

Buyukken geçirmek daha zormuş

Allah korusun babamın memleketinde bir öğretmen o yüzden vefat etti

Çocukken atlatmak daha kolaymış doktorda bunu söylemişti ..şimdi hepsi geçirsin istiyorim ama bir tek büyük oğlum geçirdi

Sebebi bu olabilir yani 🙄
Evet olabilir , büyükken geçirmenin tehlikeli olduğunu ben de duymuştum .

Siz haklı olduğunuzu idrak edemezseniz daha sırtınıza binen çok olur...

Asla tavrınızı bozmayın.Ne kadar cahilce bir konuşma geçerse geçsin.Çocuğunuz hasta olunca kendisi bakacak galiba sabahlara kadar başında bekleyecek.Çocuğunuz için en doğrusunu istemem en doğal hakkınız.Hergün orda yemek zorunda da değilsiniz.

Su çiçeği geçiren çocuk kaç yasinda

tavırlı ol bende sevmem öyle içli dışlı aile ilişkilerini illa sonu kötü bitiyor. .herkes yerini bilecek küserse o kaybeder .o zaman niye evlenip ayrı eve çıktınızkı kaynanada beraber yaşasaydınız değil mi ayrı evin manası var bu bizim hayatımız bizim düzenimiz .hastalık konusunda haklısınız iğnesi aşısı ilacı bile olsa şuanki hastalıklar çok güçlü kolay kolay geçmiyor vucuttan atılmıyor hemen

Tabi ki haklısınız. İnsanın kendi evinin düzeni olmalı. Aile olmak biraz da o düzenden kaynaklanır. Arada gidip geniş aile olarak elbette yenir içilir de, bu her gün her gün yapılacaksa, eviniz otele döner. Bir de 3 kişiye hazırlayacağınız yemek ve sofrayla, 8 kişiye hazırlanacak yemek ve sofra arasında epey bir emek farkı var. Niye her gün bunu çekesiniz? Yeri geliyor insan kendi evinde bir çorba&salatayla da geçiştirebiliyor yemeği, bulaşıkları ertesi güne de bırakabiliyor. Kayınvalide evinde muhtemelen bu genişlik olmayacak.

Hastalık konusunda da haklısınız. O çocuklar kaç yaşında bilmiyorum ama 2 yaş çok küçük bir yaş. Çocuğunuz çok ağır geçirebilir su çiçeğini. Zaten bir gün hasta olacaklar diye çocukları mikrop yuvalarına atalım bari bu mantıkla. Kayınvalide saçmalamış.

Böyle kararlılıkla devam edin. Bırakın tavır alsın. Sizin tavrınız net olursa herşeyi kabul edeceklerdir.

Back
X