Konuşma Problemleri 2 yaşındaki ikiz kızlarım hala konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

ARZUOZKALP

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2009
16
0
86
İstanbul
Selam arkadaşlar benım 24 aylık (bu ay dogum gunlerıydı) ikiz kızlarım var Maşallah bana gore cok akıllılar herseyı anlıyorlar ama gel gelelim konusamıyolar. sadece (oda soyle dıyınce) anne ,baba ,annane pisi dıyolar ama her nesneyı ,vucuk organlarının yerlerını bılıyolar ne yapmalıyım artık konusmaları bazı elımelerı en azından soylemelerı gerek dıye dusunuyorum yardımcı olurmusınız tesekkurler....

Selam arkadaşlar benım 24 aylık (bu ay dogum gunlerıydı) ikiz kızlarım var Maşallah bana gore cok akıllılar herseyı anlıyorlar ama gel gelelim konusamıyolar. sadece (oda soyle dıyınce) anne ,baba ,annane pisi dıyolar ama her nesneyı ,vucuk organlarının yerlerını bılıyolar ne yapmalıyım artık konusmaları bazı elımelerı en azından soylemelerı gerek dıye dusunuyorum yardımcı olurmusınız tesekkurler....

üniversite hastanelerinde çocuk psikologları var. oralardan randevu alıp görüşmeniz sonrasında alacağınız cevap en net ve doğru sonuç olacaktır. onlar muayene sırasında çocuğu sosyal bir parka sokup gözlemleyip konuşturup birebir inceleyip cevap veriyorlar size

Canım işitme testi yaptırdın mı bazı konuşma problemleri işitme sorunlarından kaynaklanabiliyor. Bir yakınım bu durumu yaşadı çocuk konuştuyordu ama bazı sesleri çıkaramıyordu kısmi işitme kaybı varmış kulağına tüp takıldı ve çocuk konuşmaya başladı bu durum olduğunda iki buçuk yaşındaydı

seninle aynı durumdayız canım . benim bıdıklarımda ağustosta 2 yaşını dolduracaklar. ama hala anne,baba, papa ( pepe ),gok (yok ),düt (süt ) öf ( söz ) den başka doğru dürüst birsry söylemiyorlar.ben cok araştırdım.ama beklemekten başka yapacak birşey yok. önemli olan olaylara kişilere verdikleri tepkiler..geç konuşmalarının sebebleri
1.anne babanın konuşma yaşı. ( eşimle ben de 2 yaşından sonra konuşmusuz. )
2. tv diyorlar ama benimkiler doğru dürüst izlemiyprlar.
3. ikizler kendi aralarında bir dil geliştirip dertlerini birbirlerine anlattıkları için diğer insanlarla konuşarak iletişime geçme gereği görmüyorlar. gerçekten de öyle,bazen benimkiler kendi aralarında bir konuşuyorlar şaşrsın.bende onlara 'siz kendi aranızda kesin birşeyler konuştunuz demiiii diyorum onlarda evet anlamında başlarını sallıyorlar gayet net bir şekilde.

arkadaslar yazdıgınız ıcın tesekkur ederım ısıtme ıle ılgılı bı sorun olacagını zannetmıyoum.çunku bunu anlardım heralde herseyı anlıyolar cunku.butun komutlarıı yerıne getırıyolar( canları ısterse tabi).. sunu bunu de dıyınce mesela baba de dıyorum baba dıyolar mesela .ama bısey dısınce utanıyo gıbıler bız cok sevınıyoruz dıyınce ondan heralde sonra de dıyınce aynı seyı soylemıyolar bı daha.şımarıklar işte:)

merhaba canım benim de ikiz oğluşlarım var şu an27 aylıklar çok net olmasa da çoğu şeyi söylüyolar kısa cümleler kuruyolar...2 kelimeli genellikle...bence sık sık onlarla konuş her yaptığın işi onlara anlat mesela yemek yaparken bak anne yemek yapıyor şimdi oturcaz yemek yiycez falan ..sürekli onlarla iletişim halinde ol..oyunlarına sende katıl...ikizler gerçekten kendi aralarında bi konuşuyolar bazen çince sanki hiç bişey anlaşılmıyor:1: sen mümkün olduğunca susma hep konuş..benimkilerde 2 yaşından sonra biraz daha açıldılar önceden çok fazla konuşmuyodum böyle belki ondandı..çzgi film falan izlerken olayları anlat onlara yorum yap...bizimkiler pepeyi çok seviyo...hem eğitici...bi de onlarında tekrar etmesini sağla senin söylediklerini annecm sende söyle de...ve bişey istediklerinde örneğin sumu istiyolar gösterince hemen verme anne su dedirt mesela söylesin yani istedği şeyi..işaret dili çocukların kolayına geliyo çünkü...biraz uuzun oldu sanırım umarım bi faydam olmuştur:34:

Son düzenleme:
Back
X