2 yaşındaki kızım in Tatillerde hasta olması

evrem_evrem11

♡♡♡
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2013
2.416
1.356
248
Nezaman tatile gitmek istesek kızımız hasta oluyor .senede 1 deniz tatilimiz var geçen sene de hastalandı yarı da biraktik. Bu yıl da önce başka şehire geldik araba da terledikce hep üstünü değiştirdim.ama az önce burnu akiyordu uyudu. Öyle moralim bozuldu ki yarın yola cikcaz inşallah ama korkuyorum tedirginim hevesim kaçtı .Bugün ne yapabilirim onun için ?burnu nu temizlemek için burun solusyonlarindan sıkcam. Ama şimdiden çok gerildim güya tatile rahatlamak için gidiyorum. Otel de de mayosu kıyafetleri islandikca degistiriyorum. Pimpirikli oldugumun farkindayim ama daha ne yapsam etsem bilmiyorum

Acaba cok mu koruyup kolladiniz da bagisiklik sistemi gucsuz kaldi. Bazen biraz bosvermis davranmak onalrin bagisikligi icin iyi. Biliyitum yapmasi zor tabi.
Her ates gordugunuzde ates dusurucu vermeyin mesela, ates vucudun savasma yontemidir. Gozlem altinda tutmak en iyisi.
Ayaklarinin altina vicks surebilirsiniz oksuruk vs engeller. Ben denemistim.
Insallah gonlunuzce bir tatil olsun, kuzu da saglikla eglensin.

ben olsam şimdi hemen doktora götürür gerekirse ilaç başlardım,
eğer tercih etmiyorsanız bol sıvı tuketmesini sağlayın, burnunu açık tutun ve yanınıza ateş düşürücü almayı unutmayın,
bu arada deniz çok güzel bir ateş düşürücüdür, eğer aşırı yüksek bir ateşi yoksa denize sokmayı öneriyor doktorumuz, hem genzi temizleniyor, nefesi açılıyor, hem ateşi düşüyor çocuğun.

Vitamin kullanıyorsunuz değil mi hala?
Atıyorum günde bir kaşık veriyorsanız, şu süreçte iki kaşığa çıkarın; genelde soğuk algınlığı yaşayan çocuklar için doktorlar vitamin takviyesini arttırır, bilhassa d vitamini. Yine de doktorunuza danışmakta fayda var, ailenizde hekim varsa bir alo deyip danışsanız aslında, daha güzel tavsiyeler çıkar.

Bunun haricinde, aracın klimasını belli bir ayarda tutun, fanı düşürün; pencerenizin biri hafif aralık kalsın, içeriye temiz hava girişi sağlasın. İncecik bi çorap olsun ayaklarında. Uykusunda üstünü açarsa, sürekli kapatmaya çalışmayın, terlediği an değiştirin.

İlk aklıma gelenler bunlar valla, geçmiş olsun, umarım basit bir burun akıntısıdır.
(Burun akıntısı renkli mi buna dikkat edin bir de, saydam değil ise doktora götürmekte fayda var)

Son düzenleme:
Doğumunda çok kötü şeyler yaşadık aylarca ayrı kaldık falan hal böyle olunca çok üstüne düştüm .ateş yok allah a şükür suan uyumadan önce burnu akiyordu Otel Rezervasyonu da yeni yaptık Eyvah dedim .ama tüm kış bunun hayalini kurarken böyle olunca aşırı moralim bozuldu eşime kalsa çocuk bu hasta olur ilaç içer falan

1 aydir çok hastaydi antibiyotikler falan tatili erteledik artık iyileşti denizden mahrum etmeyin kendinizi dedi kbb doktoruda. Çocuk doktoru da vitamini ekim ayı ndan itibaren önerdi yaz in güneşten faydalansin diyerek. .araba da sanırım usuttu klima açıktı düşük te ama üstünü falan ortmedim koltuğunda terledi molalarda değiştirdim ama suan kendimi yiyip bitiriyorum desem yeridir

Şuan ateşi yok elhamdulillah. 1 aydir çok fazla ilaç kullandı yeni hastalığı attı .yanıma calpol ünü aldım bakalım inşallah basit bi akintidir. Aklımda olsun deniz e sokmak. Yalnız acemiligimi maruz görün .denize tüm sokarken çocuğu korkuyorum hiç yapmadım eşime de yaptirmadim. Nefesini tutamaz ağzından burnundan girer de boğulur bilmem ne diye .aslında en güzel genzi burnu o şekilde temizlenir de

Çocuğu normalde dışarı çıkarmıyorsanız ev dışına hassas olabilir.
Sadece burun akıntısı varsa denize girmek iyi gelecektir. Ağzına burnuna su kaçınca doğal temizleyici etkisi oluyor.
Ben vitamin konusunda tam tersini biliyorum. Yazın özellikle güneşe çıkılacağı dönem vitamin alınmaz derler.

açıkcası biz kıyıda oynuyoruduk, o düşe kalka su yutuyor zaten, yoksa batırıp çıkarsak kıyamet koparırdı sanırım :)
bu sene bizimki de tatile giderken öksürdü falan ama gidince geçti, ben yne deniz tuzuna bağladım, burnu açılıyor balgamını atıyor diye.
tekrar geçmiş olsun umarım korktuğunuz gibi olmaz da rahat bir tatil geçirirsiniz.

Aksine hep park bahçelerde yaz kış ama nedense bağışıklık zayıf sanırım .doktor da da sonbahar da başlasın vitamine dedj .serum fizyolojik yapıyorum simdi bakalım inşallah kötü olmaz

Ayy inşallah bizim ki de hemen geçer orda da kötü olmaz .aşırı gerginim akşam olunca da iyice .herkes tatile giderken sevinir ben aşırı gerginim

Bu kadar üstüne düştüğünüz için hasta oluyor zaten.şekil A ben

1 ay önce kbb ye goturdugumuzde alerjik akıntısı varmis burnu iyi temizlenmeyince orta kulağa geçmiş dedi .burnunu hep açık tutun demisti
Okyanus suyu öyleyse.
Bir de detaylı alerji taraması şart zannımca.

Ben üniversite ilk senemde geçirdim kabakulak, alerjik akıntı diye oyalanmıştım boğazımdaki belirti için. Aklıma o geldi.

Hala kabakulak oluyor mu çocuklar bilmiyorum tabi

Bilmiyorum ki bende de alerjik akinti oluyor burnumda .kızın da sana benzemis dedi en son doktor .kabakulak varmidir hala bilemiyorum

Bu kadar üstüne düştüğünüz için hasta oluyor zaten.şekil A ben
Aynen ben işte .Şuan gerginligime ailem aşırı kziyor. Herkes gidiyor tatile her çocuk hasta oluyor diye eşim en son kalın ozaman bu ne böyle falan dedi .Ben çok çok takiyorum cidden burnu akmaya başladı diye kahrimdan acı çekiyorum nerdeyse. Eşim otele bakiyormus bak şöyle böyle diye umrumda bile değil suan

Bilmiyorum ki bende de alerjik akinti oluyor burnumda .kızın da sana benzemis dedi en son doktor .kabakulak varmidir hala bilemiyorum
Ben tek taraflı geçirdim galiba çocukken

Sonra tamamladım :)))

Kulak tıpası iZin veriyorsa çocuk, kullanın mutlaka.

3. Defa yazıyıyorum alerji testi olmalı
Klima, lezyon bakterisi mesela

2 yaşinda oğlum var tipki kiziniz gbi denizi göresiye havasi carpiyor ve tatil burnumdan geliyor ya atesleniyor bisey oluyor mutlka ins hasta olmaz kzinzla size iyi tatiller dilerm

Ben tek taraflı geçirdim galiba çocukken

Sonra tamamladım :)))

Kulak tıpası iZin veriyorsa çocuk, kullanın mutlaka.

3. Defa yazıyıyorum alerji testi olmalı
Klima, lezyon bakterisi mesela
İnşallah artık evimize gidince alerji testi düşünüyorum bakalım tekrarlamasi sknti çünkü .kızım tam bir hırçın ve 2 yaş sendromu nu dibine kadar yaşayan biri kulak tipasi mi aman aman şapka gözlük taktiramiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…