Bebek Beslenmesi 2 yasındakı kızıma halen blendar yapıyorum:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gizemli7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
203
0
96
40
- Yurtdışı
sızler nasıl yedırıyorsunuz?

mesela ıspanak yapıyorum muhakka blendardan cekerım corba gb olur yogurt brz ekmek ufalar öyle yedırırım
diger turlu agzına katı geldıgı ıcın hemen dılıyle atıyor

makarna yaparım onuda hafıf blendır yaparım sulamac yer cok katı yıyemez (sulu yogurt katarım)

allah askınıza bıolıyorum gecıcek bu dönem ama bız gec kaldık galıba
sızler neyı ne sekılde yedırıyorsunuz ?

ben yaptıgım butunnnnn sebze v.s yemeklerını illa bir blendar yaparım:SSS
yapmazsam eger yedırmem immmkansızzz cok denedım
bakalım ne zmn duzene gırcez

benim kızda hemen diliyle atıyor zorla nasıl veriyim yemiyor taneli ne yapıyım ya kusucak gibi yapıyor yada kopardığını hemen atıyor diliyle akannehir

kac yasında kızın?

bugun kuru fasulye yapıcam yıne blendera cekıcem corba gıbı olmalı ahah
,nesye bakalım naısl yedıgı degılşl ne yedıgı onemlıu snırım:S

Benim kuzenimin oğluda böyleydi küçükken şimdi çocuk 8 yaşında annesi halen daha blendir yapıyo ona katı yemekler yiyemiyo makarna pilav gibi.Profesörlere falan götürdüler boğaz kasları katı yemek yutamıyor dedi öyle zaman zaman katı yemekler yedirmeye çalışın yaşları büyüdükçe sorun oluyor..

kızlar bebeklerde pütürlüye geçememe hiperaktifliğin belirtisiymiş doktorumda bir prof anlatmıştı. bu bebekler ileride sosyal ortamda sorunlar yaşayabiliyorlarmış. o yüzden çocuk nöoloğuna götürülmeli diyordu. bi araştırın bence..

:1shok: :1shok: :1ninca: :bbo:Bu yemek alışkanlıgını bir an önce bıraktırmalısın

benim oğlumda böyle ama ben hiçbir zaman blendırı denemedim 7-8 aylıkken yoğurtlu dolma içi yiyordu küçük doğranmış şeftali karpuz yiyordu ama nolduysa 9 aydan sonra herşeyi öğürmeye başladı şimdide öyle ama bazı şeyleride yiyor mesela sabah bulamacını yiyor sonra benimle ekmek domates suyu peynir omlet patates kızartması küçük lokmalar halinde yiyor balık tavuk et parmağımla yiyor ama bunları kesinlikle bizimle sofraya oturacak o şekilkde yiyor mama sandalyesine koysam hayatta yemez kusar .köfte yediremiyorum sulu köfte yapıyorum patatesli ezip veriyorum daha ağzına alır almaz kusuyor .ama yinede blendırdan geçirmiyorum azda olsa ağzına taneli bişey girsin benim arkadaşında 2 buçuk yaşında oğlu var hala oda blendırdan geçiriyor .korkuyoryum alışamamasından .arkadaşım acaba sende parmağınla falan vermeyi denesen bizimki dediğim gibi bazı katı şeyleri o şekilde yiyor birde çocuk kolaya alışıyor blendırla bende şaşırdım nasıl alıştıracağımı yere örtü seriyorum eline bisküvi veriyorum elma veriyorum tabi benim kontrolümde başka bir yöntem varsa banada desin

benim oğlum şuan 14 aylık ama alıştırmaya çalışsamda çok zor alışmak istemiyor,çorbalarını falan geçirmiyorum yemekleri geçirmiyorum veriyorum ama yemek istemiyor hemen boğuluyor gibi yapıyor sabah yumurtasını bile sulandırarak yediriyorum çok korkuyorum ya alışmazsa diye çünkü öylesi daha kolayına gidiyor çiğnemek nedir bilmiyor daha ağzına ekmek bile almış değil biraz daha büyüyünce sorun olacağını biliyorum ve alışsın istiyorum ama nasıl??

ben daha hamileyken aynı sizin durumunuzda olan bir akrabam bana sakın hiç birşeyi blendırda çekip verme benimki 3 yaşında hala öyle yiyor baştan taneliye alıştır demişti bana.bende kızıma ek besinlere geçtiği andan itibaren herşeyi taneli minik parçalar halinde verdim.peyniri falanda hiç ezmedim.minik minik elimle bölüp verdim.allaha şükür öyle bir problem yaşamadım.şu an 3 yaşında biz neyi nasıl yiyorsak oda öyle yiyor.çok iştahlı değil ama yediği zamanda bizim gibi bütün olarak yiyor.sizde yavaş yavaş minik taneler halinde başlayabilirsiniz.sonra zamanla parçaları büyütebilirsiniz.zor bir durum allah kolaylık versin.inşallah alıştırırsınız.

canım benim oğlum 1 yaşındaaa yumurtayı beyazıyla tam pişmiş şekilde yerr ama ıspanagı falan eziyorum bende ekemek yer çikolata verdn mi küçük parça yer ekmek eline verdin mi küçük küçük koparıp yerr ama sulu köftee yemiyorrr patates kızarması küçük parçaLAr halinde yer balık tavuk vee yumuşak ettt yerrrr yani bir sorun olmazzz ama geçenlerrde elinde ekmek vardı bende biraz köfte verdim kustu meğersee ağzında ısırdığı ekmek parçasıda varmış köfteyle birilikte döndüremeyinceee kustu ama keşke alşıtırsaydınnn birde beslenmee örneklerine baakk ben baktımmm şimdilik çorbaları püre şeklinde yazıyorr ama içine ekmek falan doğruyorummm pilav falan bayılıyorr öyle yoğutla falanda vermem sade yerrr inşaaallah lerde sorun yaşamam

bizim bi tanıdığın çocuğuda aynen böyle herşeyi püre şeklinde yiyordu çok zor alıştırdılar

Bence kendinizi çok üzmeyin arkadaşlar. Çok uğraştıkça hiç hiç yemiyorlar. Ben kızıma makarna ve pilavla alıştırmıştım. ( En sewdikleriydi. ) Bir de sizle masada otursunlar . Siz çok ilgilenmeyin. Yavaş yavaş taklit ettiklerini göreceksiniz. ( Çok da komik oluyor.) Benim kız 2,5 yaşında yeni yeni bırakmıştı püreyi. Oğlan ise 6 aydan sonra direk katı yemeye başlamıştı. Her çocuk farklı oluyor. Hepsi geçip gidiyor unutuluyor.Takmayın çok. Ha bir de köfte patetesle de oluyor bu iş. Ama kendisi yiyecek.

arkadaslar hep guzel tavsiyelerde bulunmuslar. ben de bir tane soyleyeyim: baska cocuklarla beraber yedirin. cocuklari nerden bulursunuz bilmiyorum ama benim kizlarim yaslarini doldurmadan krese basladilar. kucuk kizim henuz puturlu gidaya gecmedi ama buyugum her turlu yemegi yemege kreste alisti. bilimsel arastirmalar da gosteriyor ki, bir cocuga yeni birsey yedirmenin en etkili yolu yasitlariyla beraber yedirmek.. ya da bir arkadasimizin da dedigi gibi sizinle beraber sofraya oturtun, ogunlerinizi ayni ortamda ayni zamanda yiyin. bunun da cok faydasini goreceksiniz.

benim kızımda herşeyi blendırla yerdi şimdi et köfte patataes kızartması makarna pilav kahvaltı ekmek bunları katı yiyor ama kaşığın içinde gelen yemeği mutalak blendırlı istiyor çorba sebze yemeklerinı blendırlıyorum.

bu yediklerini yedirmek için aylarca uğraştım ilk başlarda hiç unutmam 3 makarna tanesi tedi diye sevinirdim

kendi eline verdim yemeği süsledim mesela şekili makarna aldım aa kuş yedi aa kedi yedi diye yedirdim şimdilerde çatala takıyorum uçak yapıyor kendi ağzına sokuyor ama kendi kendini doyuramıyor tabi o bir yerse ben 10 sokuyorum ağzına.

birde katı yerken yanında içecek varin ama ağzındaki lokmannın bitmesini bekeyin

bende tam çare bulamadım ama en azından birşeyleri katı yiyor

Büyük eltim 3 yaşına kadar böyle yedirdi.! sene kadar sıkıntı çekti ama 1 senede alıştı oğlu.
Azar azar deneyin sizde bence ha benim kızım 9.5 aylık oda almıyor..
Zor evlat büyütmek.

benim oğlum 16 aylık. 6 aylıkken başladım pütürlü yedirmeye mercimek çorbası dışında hiç blender kullanmadım şimdiye kadar çatalla eziyorum sadece yemeklerini ama et olsun makarna olsun bunları tane tane yemeyi seviyor. Bizim tek bir sorunumuz var. 6 7 aylıkken yumurta yemesine rağmen şimdi katı yumurta kesinlikle yediremiyorum hemen çıkartıyor menemen yapıp içine ekmek doğrarsam ne ala.. bir de süt içmiyor. siz sabah kahvaltısında bizler gibi kahvaltı ettirmeye ne zaman geçtiniz? oğlum hala kahvaltı maması içinde yumurta peynir ezilmiş yiyor. pekmez falan.. bizimle de sofraya oturuyor ama genelde çiğneyip atıyor. çok yemiyor..

benim oğlum 2 yaşında blendırdan çekmiyorum hiç bir yemeğini mesala muzunu çatalla eziyorum çorbasına sebze yemeğine ekmek doğruyorum öyle yiyiyo hiç çekme gereği duymadım ben görümcemin 1 sınıfa giden çocuğu var hala katı gıda yiyemiyo hep çekiyo blendırdan yemeyince çok zor ama ne olursa olsun alıştırın çocuklarınızı çiğneme yutma refleksleri gelişmiyor yoksa

üzülme benimkide öyle yerdi onuda bıraktı agzına bütün gün birşey sokamıyoruz şimdi...

geçicek annenin en büyük görevi neymiş SABIRRRRR peygamber gibi olduk sabrede sabrede ama başka türlü olmuyor ... aç aç geziyor benimki dahamı iyi sıkma canını en azından yiyor herşeyi

kızım bu kahvalıyı birden kendi bıraktı o zaman anladıkki normal kahvaltı etmek istiyor...

kahvaltıda bir salatalık içine peynir dolduruyoruz öyle yiyor :)) sosis bir iki parça ekmek en son süt veriyorum aptamil junior bir tek onu içiyor...

benim de 22 aylık 1 erkek kardesım var annemde halen blendırla cekıyor sabah kahvaltısını meyvesını patates yemegını corbalar fılan hep blendırdan gecırıyor. normalde elıne cevız ekmek sımıt ver yıyor et kofte tavuk onlarıda yıyor meyve ve tatlı bır seye gelsın yemıyor .cıkolatayı bıle sıgara kutusu gıbı kutuda olanları yıyıyor ezdıgımız corbaların ıcınde 1 putur olsun dırekt kusuyor katı yıyeceklere basladıgımızdan berı.annem gecen yogurtlu yarma corbası yaptı zorla reklam ızlete ızlete yedırdık artık yemek yedırmek bıze zulum gıbı gelıyor 1 yandan da dogdugundan berı aynı tur yıyor bıktı dıyoruz bızımle bırlıkte sofraya 4 aylıkken basladı oturmaya ılk basta dedıgım seyler olursa verıyoruz agzına sonra dagıtıyoruz ne zaman alısacak bılemıyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…