benim oğlum 16 aylık. 6 aylıkken başladım pütürlü yedirmeye mercimek çorbası dışında hiç blender kullanmadım şimdiye kadar çatalla eziyorum sadece yemeklerini ama et olsun makarna olsun bunları tane tane yemeyi seviyor. Bizim tek bir sorunumuz var. 6 7 aylıkken yumurta yemesine rağmen şimdi katı yumurta kesinlikle yediremiyorum hemen çıkartıyor menemen yapıp içine ekmek doğrarsam ne ala.. bir de süt içmiyor. siz sabah kahvaltısında bizler gibi kahvaltı ettirmeye ne zaman geçtiniz? oğlum hala kahvaltı maması içinde yumurta peynir ezilmiş yiyor. pekmez falan.. bizimle de sofraya oturuyor ama genelde çiğneyip atıyor. çok yemiyor..
bu konuyla ilgili yorumları okudum ve suan ne durumdasınız merak ettim. oğlum 2.5 yaşında olmasına rağmen bende pütürlüye alıştıramadım.Zaten çok iştahsız sıvıyı bile zorla yiyor.Sabah akşam bu konuyu arastırıyorum kafayı yicem artık.Nasıl bi yol izlemem doğru olur yarımcı olurmusunuz?
öncelikle bu konudan çok çekmiş ve hala dahada çeken biri olarak sizi çok iyi anladığımı belirtmek isterim,benim oğlum 5 yaşında ve daha inanmayacaksınız 2 haftadır katı şeyler yemeye başladı şuan bebeğe yeni öğretir gibi yediriyorum boğazına takılıyor yılların verdiği alışkanlıkla hala çiğnemeden yutma şeklinde yiyor ısırıyor mesela ama arka dişleriyle pek çiğnemeden yutuyor,kek yiyor ama ekmeğin sert kısmını yiyemiyor çünkü çiğnemeden yuttuğu için boğazına takılıyor,inanırmısınız ne yollar denedim o blenderı yaptığım günlere kahrediyorum bebekken bikaç kez boğazına takılınca korkmuştum zaten oğlumda çok iştahsızdı o blender yüzünden yemek yiyor diye çocuk çiğnemeyi öğrenmedi hazıra alıştı tabi hep çorba hep püre ben neler çektim şimdiki durumu görünce buna bile şükrediyorum artık herhalde bi şekilde çiğnemeyide öğrenir diyorum,Allah kolaylık ve sabırlar versin arada katı şeyler vermeye çalışın olmazsada zorlamayın çünkü zorlayınca hiç olmuyor,oğlumu kreşe bile bu sebepten göndermiştim ama zorladıkları için kreşi bile bıraktı,umarım en kısa zamanda öğrenirler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?