Bebek Beslenmesi 2 yaşındaki oğlumu katı gıdaya nasıl alisttircam lütfen yardımcı olun

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Mgeeee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2019
23
6
1
35
2 yaşındaki oğlumu katı gıdaya alıştırmk istiyorum ama sürekli huysuzluk yapıyor yemiyor genelde mikserden geçirip verdim için zorlanıyorum özellikle kahvaltıda ne yumurta çiğniyor ne peynir ezip yedirmek zorunda kalıyorum aç kalmasın diye bu süreç ne kadar sürer yardımcı olun lütfen

Gelişimde kritik dönemler vardır o dönemde o alışkanlık kazandırılmazsa sonrasında daha zor kazandırılır. Siz katı gıdaya geçmesi gerektiği sırada da çekip vermişsiniz, alışmış çocuk biraz zor olacak şimdi geçiş. Ben sadece meyveyi bir kaç kere cam rendeleyip vermiştim sonrasında eline verdim kendi kemirmeye başladı sert yumuşak her şeyi. Zaten diş kaşıma dönemlerine denk geliyor. Şimdi siz de öyle yapın acıkınca eline verin kendi yemeye çalışsın.

oy görümcem 4 yaşına kadar uğraştı.
ek gıdaya geçtiğiniz zaman başlamanız lazımdı. ben hiç blender kullanmadım.
eline meyve havuç falan verin ısırmayı çiğnemeyi öğrenmesini kolaylaştırır.

Seninle aynı durumda sayilirim oglum 19aylik ve anca yeni yeni başladı katı yiyeceklere ama hala ana menüsü hep çorba şimdiki aklım olsaydi asla blender kullanmazdım erişte tep şehriye.patayes kızartması vs ile alıştırmaya çalışıyorum geçenlerde fellah köftesi yedi dünyalar benim oldu milletinncocugi 9aylikken herseyi yiyor ahhh ahhh içim gidiyor ama maalesef kritik donemi degerlenditemedim

Mucver yapabilirsiniz. Ben ogluma onunla basladim. Yiyebilecegi buyuklukte koparip verdim agzina. Yavas yavas cigneyip yedi.

Neden gec kaldiginizi merak ettim. Benim bir arkadasim da ayni sorunu yasiyor. Onun oglu asla yutmuyormus ve geri cikariyormus. O da surekli cekip yediriyor.

Ya aslında sevmediği şeyleri hep mikserden çektim genelde kahvaltısini meyvesini çünkü yemiyor yemeyince de ben huzursuz oluyorum yedikleri sadece patates kızartması haşlanmış makarna birde abur cubur cips kraker gibi

Kek börek hatta panikle gibi şeylerle başlayın. Hem yumuşak hem yutması kolay

Benim oğlumda kahvaltı yapmaz hiç (19 aylık), kalkınca sadece tahin pekmez yer. Ama hiç çekip de vermek aklıma gelmedi. O kahvaltı bulamaçlarından ilk aylar dışında yapmadım hiç. Damak tadına uygun şeyler vermeye gayret ediyorum. Mesela elmadan muzdan hoşlanmaz, ısırıp yemez.ama kivi, ekşi mandalina, kuamkat, üzüm vs dedin mi yerinde durmaz... muzu yoğurtla balla karıştırıp veriyordum, bu ara yoğurt da yemiyor yeniden.

Bazen ben de ne yedireceğimi şaşırıyorum açıkçası... ekmeği bol köfte deneyebilirsiniz. Şu ortasında yüz olan tabaklar var, saçını vs meyve ile süslüyorsunuz. O tarz bir şey deneyebilirsiniz belki?

hic doktora danismadiniz mi 2 yaşına kadar yada hic elinizin altinda internet var hic bakmadiniz mi acaba ne yedirsem nasil versem diye anlamiyorum 2 yasinda cocuk ezerek yemez herseyi yiyebilir makarna patates cips mi veriyorsunuz sevmiyor diye 0-6 yas doneminde beslenmesi cocuk icin cok cok onemli Allah askina su google den bakin arastirin instagramda bile onlarca sayfa var cesit cesit cocuklar icin

Apartmandaki küçük çocukları eve davet edip onlara sofra hazırlardım.Onların yediğini görünce benim çocuğumda yerdi.Bazı şeylere böyle alıştı.Mesela bardakla süt içmeye.Yoksa hep biberon kullanmak istiyordu.

Herkes birlikte sofraya otursun,
Herkesin tabagi catali onunde hazir olsun.
Onun menusu de hazir olsun.

Cips makarna yedigine gore yutmada problem yok, yemede nazlanma var.

Siz sofrada esinizle ve diger aile bireylero ile ve de cocugunuzla sohbet edin, kendi yemeginizi yiyin. O yiyor mu diye ilgilenmeyin. Yavas yavas yiyecektir. Eger siz doydugunuzda hala yememis olursa o zaman yardimci olursunuz. O da ya sabredip bekler ya da kendisi yer.
Bir de tam ben yasinda su anda, bu donemi aman kacirmayin, yoksa daha cok uzar bu mesele.

Yemeyen çocuk zordur bilirim. 2 yaş da geç olmuş ama neyse.
Blender kullanmaktan vazgeçin önce.
Şuan faydalı olan kış sebzelerinin çorbalarını yapın. İyi çekilmiş kıyma ve çorbaya katacağınız sebzeleri minicik minicik doğrayın. Zamanla boyutları büyütürsünüz.

Ay cok kotu yaa: ( ama gec degil tabii. .. 6 aylikken vermwye baslanmaliydi. Blenderi kes ve puturlu ver.. ekmek ver eline.. ogurecek kusacak alisacak

İşte yemek falan yemiyor diye büyüklerimiz verdi cips ama şimdi onu bile yemiyor iştahsızlık cok vitamin verdim yine işe yaramadı

Peki bu konuyu doktora danistiniz mi, oglum 8 aylikken istahi cok kotuydu, anne sutu disinda bir seyi kabul etmiyordu.
Kan testinde bazi vitaminleri eksik cikti, soktorun verdigi takviyelerle bir ayda istahi normale dondu.

zaten her ezdiğimi de yemiyor artık bu pazar günü bıraktım işte blender ama alışması çok uzun süre gibi

Blendır yapılmaması ile ilgili özellikle uyarıyor doktorlar. Maalesef siz herşeyi yesin yeter ki bulamaç yesin derken katı yemeye alıştıramamışsınız. Böyle olunca çatal kaşık kullanımı da başlamamıştır. Eliyle yemesine, her sofrada üst değiştirmeye, saçını başını kirletmesine aldırmayın kızmayın. Önce eliyle yemeye alışacak.
Cips kraker vermeseydiniz iyiymiş suçlamayayım sizi de madem bu şekilde yiyor, patatesleri havuçları cips gibi kesin fırınlayın. Fırında cips gibi tarifler vardır eminim. Havuçlu dereotlu peynirli poğaca yapın. Peyniri harcın içinde olsun. En rahat meyve muz bence. Muzu verin eline. Minicik minicik toplarla sulu sebzeli köfte yapın. Köftesini minicik yapıp kürdanla ya da çatalla sunun. Çorba sulandırılmış bir besin. Çok sulu çorba yapmayın. Yoğun olsun içine ekmek doğrayın. Makarnayı ev yapımı erişte araştırın o şekilde verin. Erişteli yoğurtla karıştırın biraz eski alışkanlıklarına benzemiş olur. Nasıl yediğine inanamayacaksınız. Cevizli (un gibi yapın) tahinli kekler yapın. Az şekerli olmasına özen gösterin. Çipurayı fırında yapın. Salata suyuna ekmek doğrayın. Bir ekmekten bir balıktan verin. İsterse eliyle yemesine izin verin.

Çocuğunuz acıkınca yiyecektir. Zaten yeterince büyümüş 1hafta -10 gün az yerse hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Sabah kahvaltıda domatesleri doğrayın, Labne peynir olur, yumuşak lokum ezine olur minik minik parçalayın, ekmek bırakın. Yumurta vermeyin bir süre çünkü damağa yapışabiliyor sonra.

Gittik tabiki doktor midesi küçüktür dedi tahlil yaptık normal çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…