Bebek Beslenmesi 2 yaşındaki oğlumu katı gıdaya nasıl alisttircam lütfen yardımcı olun

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Süt ve süt ürünleri hiç yemiyor malesef annem tek çocuk olduğu için yemiyor başka çocuk olsa yer diyor seneye haftanın iki günü kreşe göndersem yararı olur mu acaba yemek yemesi için

Süt ve süt ürünleri hiç yemiyor malesef annem tek çocuk olduğu için yemiyor başka çocuk olsa yer diyor seneye haftanın iki günü kreşe göndersem yararı olur mu acaba yemek yemesi için
Süt ürünleri alerjisi olduğu için mi yemiyor? Ben süt ile ilgili sadece peynir yazdım. Peynir de vermeyin madem kahvaltıda. Poğaçanın da içine koyun demedim hamuruna koyun dedim anlaşılmıyor ki içinde. Az önce yaptım eşim bile anlamamış.
Kreşte çocuğunuza bu alışkanlığı kazandırmaya çalışmazlar diye düşünüyorum. Elbet ilgilenirler ama yemezse kimse blendır yapayım demez.

Herhangi bir alerjisi yok ama hiç yemiyor yemek istemiyor süt yumurta peynir yemesi gelişmesi acıdan önemli olduğu için mecbur mama gibi yapıp ağzına zaman zaman zorla zaman zaman kendi rızası ile mama gibi verdim o da kaşıkla biberon almıyor kesinlikle

Kuzeni de böyledi şuan 4 yaşında düzeldi ama iki yaşından sonra kreş gitti

Ben blender kullanmadim catalla falan ezdim ama benimki de iri taneleri cigneyip yutmuyor 17 aylik. Eline cubuk kraker, ekmek, patates kizartmasi veriyorum isirip yiyor az da olsa. Yogurt corbasinin pirincini ispanagin icindeki bulguru falan yutabiliyor. Bu surecte yogurt kurtarici oluyor birseylerle karistirip yutmasini kolaylastiriyor

Tecrübesizlime bende yenik düştüm kayinvalidem eltim öyle yapio DİE ben de öyle yapıp verdim kolay oluyor öyle yedirmesi şimdi pişmanm çok ama

Tecrübesizlime bende yenik düştüm kayinvalidem eltim öyle yapio DİE ben de öyle yapıp verdim kolay oluyor öyle yedirmesi şimdi pişmanm çok ama
Ben de oyle bebegimin düşleri geç de çıkınca korktum boğulur diye ve sonuç bu iste şimdiki aklım olsa direk puturluden baslardim

Ek gıdaya yeni başlıyormuşçasına eline verseniz her şeyi. 2-3 gün aç kalır sonra yemez mi ki?

Bu arada bire-bir aynı şeyleri yaşıyoruz bebeğim süt yumurta yogurt peynir aslaaa yemiyor ne güzel eskiden hergun yogurt çorbası içerdi yumurta da koyardım ama şu an onu da içmiyor nasil olacak nasil alışacak bilmiyorum

Cipsin, karakerin, kızarmış patatesin tadını almış çocuk biraz zor yer şimdi sebzeyi. Abur cuburları kaldırmakla işe başlayın.

Çok ama çok küçük lokmalar yapacaksınız tırnak kadar bir iki gün sonra azıcık buyuteceksiniz sonra biraz daha böyle böyle alışır bence.

Bebeğiniz kaç kilo bilmiyorum çok zayıfsa persentilde %3 ise anlıyorum sizi gerçekten zor. Ama üstündeyse zorla yedirmeye çalışmak çok yanlış tiksinme oluşacaktır. Peyniri karışım yiyorsa poğaçada da yer.Ben de hala yumurta yemiyorum süt içmiyorum kaymaklı olma ihtimali olan yoğurda kaşık sürmüyorum. Ama hepsini farklı yollarla yiyorum. Oğlum da yumurta beyazı yemiyor sorun etmiyorum. Birkaç ay bazı şeyleri yememesi sorun olmaz. Oğlum 16 aylık 9.5 kilo dört dişi var ve dişleri yeni çoktu sayılır. Ben de yiyemez diye korktum en başta ama öyle olmuyor. Artık katı gıdaya geçmesi lazım. İnçe motor becerilerini çatal kaşıkta kullanması lazım.

11 kilo 100 gr 83 cm boyu

Çatal vermiyorum eline bir yerine zarar verir diye

Çocuk çatalları var onlardan al. Artık 2 yaşına gelmiş, vermemek olmaz. Ben oğluma çok ufakken başladım. İkeadan plastik çatal kaşık bıçak seti almıştık. İyi ki de almışız. Çorba içirirken onun kaşığını da eline veriyorum, çatal da aynı şekilde meyve köfte vs yerken. Eğer keyfi yerindeyse canı yemek istiyorsa falan baya mutlu mutlu yiyor. Her zaman her şeyi yiyen bir çocuk değil ne yazık ki, çok çeşitli şeyleri yer aslında ama dönem dönem... bu ara sebze köftesi yiyor mesela, ya da bol ekmekli köfte. Biraz çocuğun da ilgi alanını keşfetmek lazım bence. Yedirmek istediğini minik minik doğra önüne koy, yemiyorsa ona bırak, öyle böyle yemeye çalışır ve bir gün yer. Bir süre aç kalmasına da göz yumman lazım ama. Aç kalınca baya iştahla yiyorlar.

Ama o zaman senin sorunun katı gıda değil canım. Cips mips yiyormuş yani çocuğun çiğniyor bunu öğrenmiş. Katı gıdaya alışmayan çocuk hiçbir şey çiğnemez. Peynir yumurta sevmiyor demek ki. Onları da başka şeylere katmalısın o zaman. Mesela patatesli yumurta gibi. Seçici çocuk zor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…