Süt ve süt ürünleri hiç yemiyor malesef annem tek çocuk olduğu için yemiyor başka çocuk olsa yer diyor seneye haftanın iki günü kreşe göndersem yararı olur mu acaba yemek yemesi içinBlendır yapılmaması ile ilgili özellikle uyarıyor doktorlar. Maalesef siz herşeyi yesin yeter ki bulamaç yesin derken katı yemeye alıştıramamışsınız. Böyle olunca çatal kaşık kullanımı da başlamamıştır. Eliyle yemesine, her sofrada üst değiştirmeye, saçını başını kirletmesine aldırmayın kızmayın. Önce eliyle yemeye alışacak.
Cips kraker vermeseydiniz iyiymiş suçlamayayım sizi de madem bu şekilde yiyor, patatesleri havuçları cips gibi kesin fırınlayın. Fırında cips gibi tarifler vardır eminim. Havuçlu dereotlu peynirli poğaca yapın. Peyniri harcın içinde olsun. En rahat meyve muz bence. Muzu verin eline. Minicik minicik toplarla sulu sebzeli köfte yapın. Köftesini minicik yapıp kürdanla ya da çatalla sunun. Çorba sulandırılmış bir besin. Çok sulu çorba yapmayın. Yoğun olsun içine ekmek doğrayın. Makarnayı ev yapımı erişte araştırın o şekilde verin. Erişteli yoğurtla karıştırın biraz eski alışkanlıklarına benzemiş olur. Nasıl yediğine inanamayacaksınız. Cevizli (un gibi yapın) tahinli kekler yapın. Az şekerli olmasına özen gösterin. Çipurayı fırında yapın. Salata suyuna ekmek doğrayın. Bir ekmekten bir balıktan verin. İsterse eliyle yemesine izin verin.
Çocuğunuz acıkınca yiyecektir. Zaten yeterince büyümüş 1hafta -10 gün az yerse hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Sabah kahvaltıda domatesleri doğrayın, Labne peynir olur, yumuşak lokum ezine olur minik minik parçalayın, ekmek bırakın. Yumurta vermeyin bir süre çünkü damağa yapışabiliyor sonra.
Süt ürünleri alerjisi olduğu için mi yemiyor? Ben süt ile ilgili sadece peynir yazdım. Peynir de vermeyin madem kahvaltıda. Poğaçanın da içine koyun demedim hamuruna koyun dedim anlaşılmıyor ki içinde. Az önce yaptım eşim bile anlamamış.Süt ve süt ürünleri hiç yemiyor malesef annem tek çocuk olduğu için yemiyor başka çocuk olsa yer diyor seneye haftanın iki günü kreşe göndersem yararı olur mu acaba yemek yemesi için
Herhangi bir alerjisi yok ama hiç yemiyor yemek istemiyor süt yumurta peynir yemesi gelişmesi acıdan önemli olduğu için mecbur mama gibi yapıp ağzına zaman zaman zorla zaman zaman kendi rızası ile mama gibi verdim o da kaşıkla biberon almıyor kesinlikleSüt ürünleri alerjisi olduğu için mi yemiyor? Ben süt ile ilgili sadece peynir yazdım. Peynir de vermeyin madem kahvaltıda. Poğaçanın da içine koyun demedim hamuruna koyun dedim anlaşılmıyor ki içinde. Az önce yaptım eşim bile anlamamış.
Kreşte çocuğunuza bu alışkanlığı kazandırmaya çalışmazlar diye düşünüyorum. Elbet ilgilenirler ama yemezse kimse blendır yapayım demez.
Tecrübesizlime bende yenik düştüm kayinvalidem eltim öyle yapio DİE ben de öyle yapıp verdim kolay oluyor öyle yedirmesi şimdi pişmanm çok amaSeninle aynı durumda sayilirim oglum 19aylik ve anca yeni yeni başladı katı yiyeceklere ama hala ana menüsü hep çorba şimdiki aklım olsaydi asla blender kullanmazdım erişte tep şehriye.patayes kızartması vs ile alıştırmaya çalışıyorum geçenlerde fellah köftesi yedi dünyalar benim oldu milletinncocugi 9aylikken herseyi yiyor ahhh ahhh içim gidiyor ama maalesef kritik donemi degerlenditemedim
Ben de oyle bebegimin düşleri geç de çıkınca korktum boğulur diye ve sonuç bu iste şimdiki aklım olsa direk puturluden baslardimTecrübesizlime bende yenik düştüm kayinvalidem eltim öyle yapio DİE ben de öyle yapıp verdim kolay oluyor öyle yedirmesi şimdi pişmanm çok ama
Bebeğiniz kaç kilo bilmiyorum çok zayıfsa persentilde %3 ise anlıyorum sizi gerçekten zor. Ama üstündeyse zorla yedirmeye çalışmak çok yanlış tiksinme oluşacaktır. Peyniri karışım yiyorsa poğaçada da yer.Ben de hala yumurta yemiyorum süt içmiyorum kaymaklı olma ihtimali olan yoğurda kaşık sürmüyorum. Ama hepsini farklı yollarla yiyorum. Oğlum da yumurta beyazı yemiyor sorun etmiyorum. Birkaç ay bazı şeyleri yememesi sorun olmaz. Oğlum 16 aylık 9.5 kilo dört dişi var ve dişleri yeni çoktu sayılır. Ben de yiyemez diye korktum en başta ama öyle olmuyor. Artık katı gıdaya geçmesi lazım. İnçe motor becerilerini çatal kaşıkta kullanması lazım.Herhangi bir alerjisi yok ama hiç yemiyor yemek istemiyor süt yumurta peynir yemesi gelişmesi acıdan önemli olduğu için mecbur mama gibi yapıp ağzına zaman zaman zorla zaman zaman kendi rızası ile mama gibi verdim o da kaşıkla biberon almıyor kesinlikle
bu pazar başladım iki gündür vermiyorum abur cubur vallaCipsin, karakerin, kızarmış patatesin tadını almış çocuk biraz zor yer şimdi sebzeyi. Abur cuburları kaldırmakla işe başlayın.
İnşallah düzelirÇok ama çok küçük lokmalar yapacaksınız tırnak kadar bir iki gün sonra azıcık buyuteceksiniz sonra biraz daha böyle böyle alışır bence.
11 kilo 100 gr 83 cm boyuBebeğiniz kaç kilo bilmiyorum çok zayıfsa persentilde %3 ise anlıyorum sizi gerçekten zor. Ama üstündeyse zorla yedirmeye çalışmak çok yanlış tiksinme oluşacaktır. Peyniri karışım yiyorsa poğaçada da yer.Ben de hala yumurta yemiyorum süt içmiyorum kaymaklı olma ihtimali olan yoğurda kaşık sürmüyorum. Ama hepsini farklı yollarla yiyorum. Oğlum da yumurta beyazı yemiyor sorun etmiyorum. Birkaç ay bazı şeyleri yememesi sorun olmaz. Oğlum 16 aylık 9.5 kilo dört dişi var ve dişleri yeni çoktu sayılır. Ben de yiyemez diye korktum en başta ama öyle olmuyor. Artık katı gıdaya geçmesi lazım. İnçe motor becerilerini çatal kaşıkta kullanması lazım.
Pilav kaşık tutup yiyor ama az yiyor11 kilo 100 gr 83 cm boyu
Çatal vermiyorum eline bir yerine zarar verir diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?