Bebek Beslenmesi 2 yaşındaki oğlumu katı gıdaya nasıl alisttircam lütfen yardımcı olun

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Çatal vermiyorum eline bir yerine zarar verir diye
6 aylıkken eline çatal verdim bebekler için olandan. Ben saplarım o yer. Biraz kendi haline bırak döke saça yesin. Daha çok hoşuna gidiyor. Benim kızım kaşığı ağzını açmaz, tabağa elini daldırır eline bulaşanları yalar, mama sandalyesini yalar. Ses etmiyorum tadını alacak kadar yesin yeter diyorum.

Valla beni topa tutsalar da gene de fikrimi yazicaktim.. cocuk kati bisey yemeyi ogrensin diye her yol mubah bence. Cips kraker vs deneyin hazir yiyecekler paketli seyler cocujlari cezbeder ve onlarla ogrenebilir diye.. Ama sizinki zaten yiyormus yani yiyemiyor degil ki.. sorun etmeyin cani istemedgnden yemiyor sadece. Yiyemiyor degil yani..
Bu arada kizim 2yasinda ve bizimki de cips kraker cikolata falan istiyor . Evde normal bisey yediremez oldum

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için

Kendi haline bırakmaya bende karar verdim iki gündür ağlasa da abur cubur vermiyorum versemde ödül olarak vermeyi düşündüm mesela kahvaltı yaparsa kraker ödül olarak vereceğim ne kadar dogru bilmiyorum ama

Böyle davranırsanız daha çok sürer. Kararlı olun artık böyle yemesi gerektiğini söyleyin. Tabağını hazırlayın ve önüne koyun yemezse de alternatif sunmayın eninde sonunda inadını kırıp yiyecek

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için

Kuzenim oğlu var oğlum ile yaşıt maşallah iştahı çok yerinde mrsala

Ben size şöyle söyleyeyim; 2 yaşında bir çocuk günde 6 öğün yemek yiyebilir. 3 ana- 3 ara. Ve hepsini tek başına yiyebilecek kas gücüne sahiptir. İster tek çocuk olsun ister çift çocuk olsun, tek başına kendini doyurabilir. Çocuğun hazır bulunuşluğu var fakat anne olarak bunu geliştirememişsiniz. Çocuğunuzun öğürme refleksi bile gelişmemiş.

Püreyi tamamen bırakacaksınız. 10 gün yemek yemese, 10 gün de püre yapmayacaksınız. Tabağına salatalık, domates, ekmek, peynir, yumurta koyun kahvaltıda. İnce ince kesin, küçük küçük verin. Bi çatal koyun. Çatalı zaten tutabilir rahatlıkla. Ve sıfır müdehalede bulunun. 1 salatalıksa 1 salatalık yesin. Başka bir şey yok. 2 saat sonra meyve verin. 2 saat sonra öğle yemeği. Her yemeği kendisi, dilediği kadar yesin. Çocuklar aç kalmaz, aç kalsalarda ölmez. Bu annelerin yemek telaşı yüzünden çocuklar ne adam akıllı beslenebiliyor, ne adam akıllı gelişebiliyor. Salın çocukları biraz. Abur cubur diye bir şeyde yok. Çıkarın hayatınızdan. Yazık günah çocuğun midesine ya.

Kuzenim oğlu var oğlum ile yaşıt maşallah iştahı çok yerinde mrsala
İnşallah sizin oğlunuza yemesi düzelir bir çocuk yemeğini yediği zaman çok mutlu olurum sadece kendi çocuğum için değil allahım herkesin çoğuna sağlık versin

Haklısınız aslında 6 7 8 9 10 11 aylıkken katı gıda veriyordum şöyle anlatım

Haklısınız aslında ilk 6 7 8 9 10 aylıkken katı olarak veriyordum söyle anlatayım mesela kahvaltısini yumurtayı elimle azar azar veriyordum ağzına peynir Labne kaşıkla az veriyordum sonra sütü kaşıkla çünkü biberon tutuyordu eşimin ailesi annesi ve eltim blender çek biberon ver sana daha kolaylik olur söyleyince onların dedini yaptım öyle alıştırdım sonuçta benden tecrübeli diye keşke kendi bildiğimi yapsaydım anlıyacagınız birazda gaflete dustum

O şeylerin nasil yapildiğini bilsen, birak çocuğa vermeyi, kendin bile yemezsin. Sanki kati gida sadece abur cubur ile öğreniliyormuş gibi! Sonra gelsin obezitler, gitsin diyabetler! Yaptiğin şeyin ne kadar zararli olduğunun farkinda bile değilsin, bare tavsiye olarak verme!

Çatal vermiyorum eline bir yerine zarar verir diye

anliyorum sizi cok korkutmuslar,
ama cocugunuza bira guvenin.
catal bicak kullanabilir (bebekler icin uretilen urunleri kastediyorum tabi ki).

siz zaten birakip gitmeyeceksiniz, yaninda olacaksiniz, o yuzden cekinmenize gerek yok.
ona ozel -mumkunse suslu puslu- catal kasik takimlarindan alin,
o da sevecektir zaten.
bizde bunlardan var mesela

Bence bu tür abur cuburlari sınırlayın mesela yemeğini yedikten sonra ödül olarak kraker verebilirsiniz yada supriz yapabilirsiniz benim kızımda iştahsız bir çocuk tabağını bitirirsen ödül var diyorum yada oyun oynayalım yemeğini bitirince diyorum hepsini bitiriyor çünkü alacağı ödülü merak ediyor oynayacağı oyunlada mutlu oluyor

Kac yasinda peki cocugunuz?
Ya benjmki isine gelmeyince beni anlamiyor dinlemiyor. Umurunda olmuyor pek..

4 yaşında kızım ama yemek yemesi çok sıkıntılıydı düzeldi çok şükür bir gün ağlar iki gün ağlar sonunda yer yemeğini eğlenceli hale getirin bence oduldu sürprizdi falan

Merhabalar,ben yeni üye oldum.benim ikinci çocuğum ikiz oldu.su an 20.ayimizdayiz.ikizlerden biri katı yerken öteki bulamaç yiyor.ama meyveyi katu yiyor,kek yiyor.kahvaltidabbir çocuğum domates,zeytin,ballı ekmek yerken ötekinin bulamaç yemesi beni çok üzüyor.ne yapmalıyım yardımı

Blenderdan rendelenmise gecis yapin zamanla boyut buyuterek kati gida verin. Salatalik vs teklif edin eline verin. Benim kizimda 1 yasina kadar ne cok sulu birseyi yerdi ne kati gidayi. Kusa kusa 1 yasindan sonra alisti. Ozellikle eline elma verdik sık sık oyle alisti katı gıdaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…