- 18 Ağustos 2016
- 5.301
- 22.205
- 348
- Konu Sahibi Morsardunya
Kızım 2 yaşında başladı tam. Doğum gününden 3 hafta sonraydı. Kesinlikle çok faydasını gördüm, bence tam zamanıydı. Çok da çabuk alıştı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayir , su anda 30 aylik hala bezliTuvalet alışkanlığı edinmiş miydi krese başlamadan önce kızıniz.
BodrumNerde bu kreş acaba ?ben de aramaya başlayacağım
O şöyle oluyormuş. Mesela çocuklu arkadaşlara ev ziyareti ya da bildiğin kısırlı’ börekli anneanne günü. Ev ziyareti olması önemli çünkü başkasının evine girmek istemiyorlar. Tam klasik sokakta çocukların özgürce gezdiği mahallelerin parklarında itiş kakış. Benimki dokunma fobisinden dolayı oynayamayıp bunun kolu çarptı bu saçımı elledi diye şikayet etti sürekli sonra alıştı:)bende aynı sekildeyım.dışarı sürekli cıkartırız..
Öyle sosyal olur mu bılmem.dışarı çıkarken sızın gibi ya uyurken bırakıyorum yada 1 saat bile olmadan geliyorum.kalabalık ortam deyıp duruyorlarda nerden bulayım zaten yaz kış demeden sürekli çocuk için dışarıdayım daha ne yapılır bilmiyorum
evet işten ayrıldım ben ,zaten çalışmayı da unuttum 2 yıldır evdeyım.yas ilerleyince zaten özel sektör almıyor.hele birde çocuk var deyince hepten almıyor.ortalık zaten atanmayan öğretmen kaynıyor.o yüzden performansım düşmeden bir an önce dönmek istıyorum.evde oldukça da esimle çok geriliyoruz herşey batıyor.evlilik ayrı zor ,çocuk ayrı zor iki arada bi derede hep kadın...O şöyle oluyormuş. Mesela çocuklu arkadaşlara ev ziyareti ya da bildiğin kısırlı’ börekli anneanne günü. Ev ziyareti olması önemli çünkü başkasının evine girmek istemiyorlar. Tam klasik sokakta çocukların özgürce gezdiği mahallelerin parklarında itiş kakış. Benimki dokunma fobisinden dolayı oynayamayıp bunun kolu çarptı bu saçımı elledi diye şikayet etti sürekli sonra alıştı:)
Kreşi dene bence. Anne için çalışmak da önemli. Çocuğumuzun herşeyiyle özenle ilgilendik. Ücretsiz izin kullandık ya da işten ayrıldık. Bakıcı seçeneği varsa biraz daha beklesen çok iyi olurdu. Tuvalet eğitimini almasa bile yakın dönemde olması da güzel olurdu. İşte hep duu duuuu...![]()
Kızınız konuşabiliyor muydu? Tuvalet eğitimi var mıydı? Ben de şu an ücretsiz izindeyim, bakıcıya mı versem yoksa kreşe vermeyi mi beklesem diye düşünüyorum.Kızım 2 yaşında başladı tam. Doğum gününden 3 hafta sonraydı. Kesinlikle çok faydasını gördüm, bence tam zamanıydı. Çok da çabuk alıştı.
Size cevap yazmak istedim.Benim kızımda tam 2 yaşında başladı.Şuanki gibi konuşamasada konuşuyordu.Tuvalet eğitimi kreşe başladığında yoktu bezliyordum ve okuldada bezliyorlardı ( ocak ayında başladı ) o yaz haziran ayında tuvalet eğitimini verdim.Bakıcı içinde okul psikoloğumuz " annenin bakıp kreşe verdiği çocukla bakıcıdan vazgeçilip kreşe verilen çocuk arasında farklar görüyoruz.Malesef bazı çocuklarımız kötü bakıcılara denk gelmiş.Bazen bişey anlatırken el kol hareketleri yaparken çocuk korkuyor,siniyor, ağlamaya başlıyor artık ne yaşadıysa " gibi şeyler söylemişti.Tabii tüm bakıcılar aynı değil.Kızınız konuşabiliyor muydu? Tuvalet eğitimi var mıydı? Ben de şu an ücretsiz izindeyim, bakıcıya mı versem yoksa kreşe vermeyi mi beklesem diye düşünüyorum.
Size cevap yazmak istedim.Benim kızımda tam 2 yaşında başladı.Şuanki gibi konuşamasada konuşuyordu.Tuvalet eğitimi kreşe başladığında yoktu bezliyordum ve okuldada bezliyorlardı ( ocak ayında başladı ) o yaz haziran ayında tuvalet eğitimini verdim.Bakıcı içinde okul psikoloğumuz " annenin bakıp kreşe verdiği çocukla bakıcıdan vazgeçilip kreşe verilen çocuk arasında farklar görüyoruz.Malesef bazı çocuklarımız kötü bakıcılara denk gelmiş.Bazen bişey anlatırken el kol hareketleri yaparken çocuk korkuyor,siniyor, ağlamaya başlıyor artık ne yaşadıysa " gibi şeyler söylemişti.Tabii tüm bakıcılar aynı değil.
7 aylıktan beri nasıl çıkıyor ya çok şaşırdım şuanKreşi çok iyi araştırın derim. Arkadaşın çocuğu 7 aylıktan beri aynı kreşe gidiyor şu an 2 yaşında benim kızım daha hiç gitmedi ama kızımın o yaşta yaptığı bildiği hiçbir şey yok. Paylaşma,birlikte oynama da yok. Dil gelişimi adına da bir şey yok. Sadece bakım evi tadında bir yer.
Kızınız konuşabiliyor muydu? Tuvalet eğitimi var mıydı? Ben de şu an ücretsiz izindeyim, bakıcıya mı versem yoksa kreşe vermeyi mi beklesem diye düşünüyorum.
zaten o haberleri gördükçe omur boyu çalışasım gelmiyo2 yaş bence erken. Mecbur kalınmadıkça önermem. Hele ki haberleri izledikten sonra kendini ifade edemeyen çocuk kreşe verilmemeli bence. ortalık şiddet bağımlısı dolu.
yani açıkcası maddi bir zorunluluğunuz yoksa gerekte yok. çalışınca çok da normal olmuyor her şey. bu sefer de çok yoruluyorum çocuk ev iş bölünüyorum diye isyan edeceksiniz.zaten o haberleri gördükçe omur boyu çalışasım gelmiyo![]()
Kreşi çok iyi araştırın derim. Arkadaşın çocuğu 7 aylıktan beri aynı kreşe gidiyor şu an 2 yaşında benim kızım daha hiç gitmedi ama kızımın o yaşta yaptığı bildiği hiçbir şey yok. Paylaşma,birlikte oynama da yok. Dil gelişimi adına da bir şey yok. Sadece bakım evi tadında bir yer.