2. yasta krese verme

bende aynı sekildeyım.dışarı sürekli cıkartırız..
Öyle sosyal olur mu bılmem.dışarı çıkarken sızın gibi ya uyurken bırakıyorum yada 1 saat bile olmadan geliyorum.kalabalık ortam deyıp duruyorlarda nerden bulayım zaten yaz kış demeden sürekli çocuk için dışarıdayım daha ne yapılır bilmiyorum
O şöyle oluyormuş. Mesela çocuklu arkadaşlara ev ziyareti ya da bildiğin kısırlı’ börekli anneanne günü. Ev ziyareti olması önemli çünkü başkasının evine girmek istemiyorlar. Tam klasik sokakta çocukların özgürce gezdiği mahallelerin parklarında itiş kakış. Benimki dokunma fobisinden dolayı oynayamayıp bunun kolu çarptı bu saçımı elledi diye şikayet etti sürekli sonra alıştı:)

Kreşi dene bence. Anne için çalışmak da önemli. Çocuğumuzun herşeyiyle özenle ilgilendik. Ücretsiz izin kullandık ya da işten ayrıldık. Bakıcı seçeneği varsa biraz daha beklesen çok iyi olurdu. Tuvalet eğitimini almasa bile yakın dönemde olması da güzel olurdu. İşte hep duu duuuu... 😢

O şöyle oluyormuş. Mesela çocuklu arkadaşlara ev ziyareti ya da bildiğin kısırlı’ börekli anneanne günü. Ev ziyareti olması önemli çünkü başkasının evine girmek istemiyorlar. Tam klasik sokakta çocukların özgürce gezdiği mahallelerin parklarında itiş kakış. Benimki dokunma fobisinden dolayı oynayamayıp bunun kolu çarptı bu saçımı elledi diye şikayet etti sürekli sonra alıştı:)

Kreşi dene bence. Anne için çalışmak da önemli. Çocuğumuzun herşeyiyle özenle ilgilendik. Ücretsiz izin kullandık ya da işten ayrıldık. Bakıcı seçeneği varsa biraz daha beklesen çok iyi olurdu. Tuvalet eğitimini almasa bile yakın dönemde olması da güzel olurdu. İşte hep duu duuuu... 😢
evet işten ayrıldım ben ,zaten çalışmayı da unuttum 2 yıldır evdeyım.yas ilerleyince zaten özel sektör almıyor.hele birde çocuk var deyince hepten almıyor.ortalık zaten atanmayan öğretmen kaynıyor.o yüzden performansım düşmeden bir an önce dönmek istıyorum.evde oldukça da esimle çok geriliyoruz herşey batıyor.evlilik ayrı zor ,çocuk ayrı zor iki arada bi derede hep kadın...

Kızım 2 yaşında başladı tam. Doğum gününden 3 hafta sonraydı. Kesinlikle çok faydasını gördüm, bence tam zamanıydı. Çok da çabuk alıştı.
Kızınız konuşabiliyor muydu? Tuvalet eğitimi var mıydı? Ben de şu an ücretsiz izindeyim, bakıcıya mı versem yoksa kreşe vermeyi mi beklesem diye düşünüyorum.

Çalışmaya başladığım için kızımı tam 2 yaşındayken kreşe verdim.İlk 2 hafta çok vicdan yaptım ama sonra kızımdaki olumlu etkileri gördükçe iyiki vermişim dedim.Hatta sonrasında işten ayrıldıktan sonra bile kızım kreşe devam etti çünkü okulu ve arkadaşlarını seviyor.

Kızınız konuşabiliyor muydu? Tuvalet eğitimi var mıydı? Ben de şu an ücretsiz izindeyim, bakıcıya mı versem yoksa kreşe vermeyi mi beklesem diye düşünüyorum.
Size cevap yazmak istedim.Benim kızımda tam 2 yaşında başladı.Şuanki gibi konuşamasada konuşuyordu.Tuvalet eğitimi kreşe başladığında yoktu bezliyordum ve okuldada bezliyorlardı ( ocak ayında başladı ) o yaz haziran ayında tuvalet eğitimini verdim.Bakıcı içinde okul psikoloğumuz " annenin bakıp kreşe verdiği çocukla bakıcıdan vazgeçilip kreşe verilen çocuk arasında farklar görüyoruz.Malesef bazı çocuklarımız kötü bakıcılara denk gelmiş.Bazen bişey anlatırken el kol hareketleri yaparken çocuk korkuyor,siniyor, ağlamaya başlıyor artık ne yaşadıysa " gibi şeyler söylemişti.Tabii tüm bakıcılar aynı değil.

Ben cok mecbur olmadikca erken yasta yani 2 3 yaşında karşıyım illaki gelisimlerine katki oluyor sosyallesiyor ogreniyor vs ama sonucta yillarca bu cocuklar kreş anaokulu vs sürekli gidecekler aile icinde anne yaninda kalmasi taraftariyim bir süre. Ayrica benim cocugum uyum saglar sizinki saglamaz ya da tam tersi her cocuk farklidir

Size cevap yazmak istedim.Benim kızımda tam 2 yaşında başladı.Şuanki gibi konuşamasada konuşuyordu.Tuvalet eğitimi kreşe başladığında yoktu bezliyordum ve okuldada bezliyorlardı ( ocak ayında başladı ) o yaz haziran ayında tuvalet eğitimini verdim.Bakıcı içinde okul psikoloğumuz " annenin bakıp kreşe verdiği çocukla bakıcıdan vazgeçilip kreşe verilen çocuk arasında farklar görüyoruz.Malesef bazı çocuklarımız kötü bakıcılara denk gelmiş.Bazen bişey anlatırken el kol hareketleri yaparken çocuk korkuyor,siniyor, ağlamaya başlıyor artık ne yaşadıysa " gibi şeyler söylemişti.Tabii tüm bakıcılar aynı değil.

Yaa ben de en çok kötü bakıcılardan korkuyorum :( çalışmayı çok istiyorum ama kimseye de güvenemiyorum :(

Kreşi çok iyi araştırın derim. Arkadaşın çocuğu 7 aylıktan beri aynı kreşe gidiyor şu an 2 yaşında benim kızım daha hiç gitmedi ama kızımın o yaşta yaptığı bildiği hiçbir şey yok. Paylaşma,birlikte oynama da yok. Dil gelişimi adına da bir şey yok. Sadece bakım evi tadında bir yer.

Kreşi çok iyi araştırın derim. Arkadaşın çocuğu 7 aylıktan beri aynı kreşe gidiyor şu an 2 yaşında benim kızım daha hiç gitmedi ama kızımın o yaşta yaptığı bildiği hiçbir şey yok. Paylaşma,birlikte oynama da yok. Dil gelişimi adına da bir şey yok. Sadece bakım evi tadında bir yer.
7 aylıktan beri nasıl çıkıyor ya çok şaşırdım şuan

2 yaş bence erken. Mecbur kalınmadıkça önermem. Hele ki haberleri izledikten sonra kendini ifade edemeyen çocuk kreşe verilmemeli bence. ortalık şiddet bağımlısı dolu.

Hayır konuşmuyordu. Yani tek tük kelimelerle derdini ifade ediyordu. Tuvalet eğitimi yoktu, hala yok :D ben bakıcı ve kreş alternatifi varsa kesinlikle kreş diyorum. Daha güvenli buluyorum ve artısı çok daha fazla.
Bana kalırsa anne ev hanımı da olsa çocuk en azından haftada 2 3 gün kreşe gitmeli. Oradaki aktiviteyi, eğlenceyi, kurallara uyma bilincini, sosyalliği aile asla sağlayamaz

Kızım tam 2 yaşında kreşe başladı. Kendini çok güzel ifade ediyordu, konuşması hep önden giden bir yavru, ayrıca sosyal bir çocuktu, ev ve park artık ona yeteri gelmiyordu, bunu hissediyorduk, yaşıtlarıyla olmaya ihtiyacı vardı, o yüzden korkmak bir yana çok doğru bir karar olduğunu düşünerek başlattık kreşe. Ama kendini ifade etme yeteneği gelişmemiş olsaydı, bir durup düşünür, belki de vazgeçerdim. Ve kreş o kadar iyi geldi ki kızıma. Yemek konusunda çok seçiciydi, her şeyi yemeye başladı, her gün bize heyecanla anlattığı bir sürü şey yaşıyor. Çok güzel şeyler öğretip, donatıyorlar çocukları ama şahsen ben öğrendiklerinden çok mutlu hissedip, eğlenmesini önemsiyordum, o konuda da bizi tatmin ediyor okulu. 6 aylık bir kızım daha var. 2 yaşında başlatır mıyım, bilmiyorum. O iki yaşına geldiğinde, nasıl bir çocuk olduğuna göre vereceğiz kararımızı. Belki de 2 değil, 3 yaşında başlayacak, şimdiden bilemem.

Ben de kızımı tam 2 yaşında başlattım kreşe. Sizin gibi kızım da sadece beni görüyordu ve girişken bir çocuk değildi. Kreşe gittikçe kendi kendine oynamayı, kendini ifade etmeyi, sırayla oynamayı ve paylaşmayı öğrendi. Çok da memnun kaldım. Sadece 2 yaş oldukları için sınıf mevcudunun az olmasına dikkat edin derim. Çünkü hala bireysel ilgiye muhtaçlar. Ve çok çocuk çok hastalık demek. Bizim sınıf mevcudu kalabalıklaştıkça kızım gitmek istemedi kreşe ve aldım kreşten mayıs ayında. Eylülde tekrar başka kreşe başlayacağız. Siz de öğretmenseniz temmuzda alır 2 ay dinlendirir eylülde tekrar başlatırsınız. Çok da sıkılmamış olur böylece.

Neden şöyle kıyas içeren yorumlar yapıyorsunuz?
Kreşe giden çocuğa dil paketi mi yükleniyor sanıyorsunuz? Her yerde her çocuğun gelişimi birbirinden farklı demekten dilimizde tüy bitti.
Arkadaşımın kızı sevecen, bıcır bıcır bir kız çocuğu. Kreşe gitmedi. Abisi var evde. Sosyal çevresi daha geniş. Bezi de kendi isteği ile bıraktı. Otur politikadan sohbet et, eder zilli. Yaş 2,5! Benim kızım soğuk bir çocuk, klasik tek çocuk şımarığı, derdini anlatması bile zaman aldı çünkü istediğini o istemeden hazır etme huyumuz var. Hala var, aşamıyoruz. Allahtan çocuk bize rağmen konuşuyor. Ama oturup günün kritiğini yapmıyor. Gelişim sınırları içinde. Çevrede komşu, eş dost akraba yok, bezi de bırakmadı. Üstüne işemeyi sevmedi diye 20 saat çişini tuttu inadından, dedim kurban olsun sana bez paraları hasta masta olursun gel rahat rahat işe.
Her çocuk birbirinden çok farklı.
Başkasının çocuğu üzerinden tatminde bulunmayın.

Back
X