2 yıllık evliyim

elalale0

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2024
19
0
6
24
SELAM KIZLAR BEN 2 yıllık evliyim ve gurbetteyim yurt dışındayım eşimle severek evlendik 1 yıl kadar uzaktan birbirimizi tanıdık ve benim yurt dışını kabul etmem için elinden geleni yaptı ve başardı hiç istemiyordum ailemden uzağa gitmeye beni hep korkuturdu üniversite okurken okumamı istemedi paikolojik baskı yapıp gitmeme engel oldu üniversitem yarım kaldı herneyse evlendik yurt dışına gittim herşey çok iyi ilerledi ben yurt dışına gitmeye 2 ay kalası evi tuttu ama evin tadilatı vardı ve ev sahibi bize çok yanlış yaptı 4 ay bekletip evi vermedi oyaladı en sonunda da evi vermedi 4 5 ay kaynanamda kalmak zorunda kaldık çok zor ağır depresyonlar geçirdim kayınvalidem bu süreçte çok iyi davrandı zaten ailesinden yana sıkıntı çekmedim şükür anneci veya aileci birisi değil en sevdiğim yönü bu daha sonra biz taşındık bu sefer aile işi olduğu için haftanın 7 günü çalışıyor fırıncı kendisi gece çalışıp gündüz yatıyor gece 2 de işe gidip eve akşama doğru geliyor 5 6 bu süreçlerde hep yalnızdım bir tane halden anlayan yoktu kayınvalidem zaten çok karışmaz etliye sütlüye o yönden de iyi herşey ama yurt dışı dil bilmiyorsun vs vs iyi yanlarıda oldu tabi ben hep olumsuzluklarsan bahsediyorum ama gurbette olmanın verdiği ağırlık kalbime çok zarar vermeye başladı eşim hep çalışıyor ve ben 2 yıl çok iyi sabrettim gerçekten kendime şaşırıyorum türkiyedeyken eğlenceli neşeli hergün aktif olan biriyken pasif bitik biri mutsuz birisi oldum çıktım çok üzülüyorum kendime eşim hep çalışıyor ve düzeleceğini söylüyor olmuyor işte işten sonra eve gelir telefonla ilgilenir yemek yer uyur bende akşama kadar oturup uyurum sonra hayatım bundan ibaret dil kursuna gittim o iyi geldi mesela ama yurt dışının ağırlığını ve eşimin ilgisiz hep yoğun çalışma hayatına tahammül edemiyorum bu arada çok merhametli vicdanlı birisi aldatma vesaire öyle hareketleri hiç yoktur çok eminim ama artık kaldıramıyorum gerçekten hep çalışıyor ilgilenmiyor ben şuan türkiyedeyim buradayken çok huzurluyum boşansam üniversitesi bile okutmadı bana ayakta durmam için bir mesleğim yok onun pişmanlığı ile kendimi yiyip bitiriyorum sizce ne yapmalıyım çok yoruldum bıktım çocuğum yok birkaç sene de düşünmüyorum eşime güvenemiyorum hep çalışıyor yalnız başıma nasıl büyüteyim bebeği arkadaşlar çok yoruldum neşem yok mutluluk yok robot gibiyim ailem çok üzülüyor halime çok neşeliydin diyorlar neden bu hale geldin diyorlar çok yorgunum ruhen sadece vakti gelince gömülmeyi bekliyorum işte

Dil öğren
Üniversite ya da meslek okuluna git
O arada vatandaşlık al
Çocuk yapma
Adamı boşa
Hayatını yaşa

Bu sıra ile yaparsan mutlu olursun başka da bişey olmaz bu ilişkiden de adamdan da

Evlenmeden önce üniversiteyi okumak isteseydınız okurdunuz zaten . Piskolojik baskı yaptı diyorsunuz da gerçekten istediğiniz şey okumak olsaydı önünüze bakardınız .

Bi anda olmamış ki konuşma süresi vize cart curt evlenme derken zaten az çok tanımış olmanız lazım adamı 1 sene konuşmaktan bahsediyorsunuz . çalışma saatlerını sosyal hayatını anlamış olmalıydınız evlenmeden önce . Yani aslında kendı seçtiğiniz hayata gitmişsiniz

Siz neden akşama kadar oturup uyuyorsunuz hayatınız eşinize mi bağlı yani size kural koyuyor mu çıkma etme yapma gibi kısıtlıyor mu ? Dil kursunda hıc arkadas edindiniz mi baska sosyallesme için seçenekler varmıydı ? Bizimde kocalar akşama kadar işte akşam ağzı ayrık gelip yatıyorlar çok matrak bisey yok

iyii bir eş iyi bir kayınaile bulmussunuz söyleyişinize göre Hayatınızı şekillendirebilirsiniz . eşinizi karşına alın oturun konuşun evlılıgınızde sorun yokmuş kurtarılamayacak bi durumda değilsiniz ondan size vakit ayırmasını isteyin .
anlaşılan tek sorun yalnız kalıp sıkılmış olmanız belki sizle ilgilenir vakit ayırırsa mutlu olmanıza yardımcı olur ama diğer türlü

Seçenekler belli boşanıp ailenize doneceksınız istiyorsanız okuyacaksınız istediğiniz hayatı yaşayacaksınız , muhtemelen yurt dışında oturum alıp kalmak istemezsiniz sevmemıssınız belli ki

Yada ikinci seçenek olarak orda sosyalleşip kendinizi geliştireceksiniz kocanızdan çok fazla medet ummadan ayaklarınızın üstünde duracak gücü bulunca hala hiç bısey düzelmemişse ayrılacaksınız

O kadar failure bi konu ki . Üniversiteye gitmenize engel falan olmadi siz engel olmasina izin verdiniz. Bunu bana teklif eden adamin yuzune bakmam . Elimi kolumu bağlaması demek bu . Ama bu size daha kolay geldi evet. Ben evde yatarim gezer tozariz esimle dediniz hayaller hayatlar olayi.Yurtdisina gidiyosunuz her seyi birakip ama kolunuzda bi altin bilezik yok hala su bu . Okula gidin gec degil bosanmasaniz bile bi kariyer yapin hayatınizi birine bagli yasamayin. Esim yabanci ve ulkesine gitme dusuncemiz var ve sartlari cok iyi bi ulkeden ama ben hâlâ güvenemiyorum ona degil kendime dil biliyorum uni+ yuksek lisans her seyimi tamamladim hala yurtdisina gidersek buradaki isimle devam edebilir miyim diye zorluyorum. Kendime guvenmeliyim once hayatta her şey olabilir çünkü. Daha gencsiniz yoluna koyun hayatinizi

Okula eş adayı değil aile engel olmuş diye anladım. Şimdi onların yanına dönsem beni okutmayan insanlar boşanmış halimle iyice eziyet eder diyor sanki.

Konu sahibi başka biri olsa 2 yılda sular seller gibi dil öğrenir, üstüne meslek edinirdi. Siz koskoca 720 günü oturup kendinize acıyarak geçirmişsiniz. Silkelenin ve kendinize gelin.

Çocuk şu an kesinlikle düşünmeyin. Dilinizi biraz geliştirip orada okuma şansınız yok mu yada meslek kurslarına gidin.
Eşinizin işi bu eğer evliliği devam ettirmek istiyorsanız malesef kabullenmek zorundasınız. Fırıncı olduğu için mecburen gece çalışacak.
Siz kendinize uğraş bulmak zorundasınız en azından bütün gün evde oturup iyice bunalıma girmezsiniz .

Esinizin meslegi bu
Once bunu kabullenip kabullenemeyeceginize karar verin

eşten ilgi destek bekliyorsun ama iki yıl gelmediyse bilemedim sonrasinda gelir mi?
Öncelikle artık kendi gelişimine odaklan dilini geliştir, bulunduğunuz yerde kurs, üniversite imkanlarını araştır.Meslek sahibi olacağın yerleri öğren git.Bosansam işim gücüm yok diyorsun,öyle ahlanıp vahlanacağına meslek sahibi olmaya bak İşte o zaman baktın yürümüyor ayakları üzerinde duracak bir kadın olarak boşanırsin.

Neden çalışmıyorsun? Hazirda işyeri varmış. Sende parttime gitsen bile bari emeklin yatar.
Ayrıca hangi ülkedesin bilmiyorum ama 2 koca yılı evde geçirmek içinmi gittin yurtdişinda? Dil ögrenip güzel bir meslek sahibi olmak varken ne diye koca ilgisine odaklaniyorsun? Adam yorgun argin gelip birde seni pişpişlayamaz. Bunu hiçbir koca yapmıyor, kaldiki seninki gece çalıştığı için erkenden yatmasi gayet normal

Evlenmek için eğitimini bırakıp ikna olan sizsiniz sonuçta size zorla yaptırmadı.
Eşinizide tanıdıkça beğenmemişsiniz üstüne 2 koca sene hiç bir şey yapmayınca pişmanlık başlamış.
Yaptığınız tek doğru hareket çocuk yapmamak olmuş. Bu evlilikye mutlu olmayacağınanıza inanıyorsanız boşanın.

Dil öğren
Üniversite ya da meslek okuluna git
O arada vatandaşlık al
Çocuk yapma
Adamı boşa
Hayatını yaşa

Bu sıra ile yaparsan mutlu olursun başka da bişey olmaz bu ilişkiden de adamdan da
Kocasının 10 tane iyi özelliğini saymış, adamın en büyük zafiyeti sürekli çalışmak zorunda olması.Siz de buna boşan diye mi tavsiye verdiniz, pes doğrusu.

universitede hangi bolumu okuyodun cidden cok merak ettim.yani duzgun bir bolum olsaydi birakmak istemezdin demekki bos birsey okuyodun birakmaya deger gordun.bir de universite okuyunca seni is sahibi yapniyor kimse haberin olsun.asil yurtdisinda is bulursun daha rahat.madem universiteliymissin orda dili hallet unibersiteye gir hem diploman degerli olur doneraen turkiyeye

Çoğu kimse dört dörtlük koşullarda yaşamıyor ki.Siz yurtdışına gitmek istememişsiniz gidince de kendinizi depresif hale sokmuşsunuz. Orada Türkleri bulun dil öğrenin arkadaşlık kurun. 2 yılda çoktan kendinizce bir çevre oturtmanız gerekirdi siz herşeyi eşinizden beklemişsiniz. Yaşadığınız hayatı kabullenerek işe başlayın önce. Sağlığınız yerinde , geçinecek kadar paranız var, yanınızda sizi seven eşiniz var. E daha ne?

Depresif olmasina şaşırmadım. Bende yurtdişinda yaşiyorum ve burda aktif bir hayatim olmasina rağmen son iki haftadir kös kös geziyorum sokaklarda.
Ameliyat oldum ve mecbur 3 hafta dinlenmem gerek. Eşim akşam 7ye kadar çalışıyor. Çocuk kreşe gidiyor, arkadaşlarım çalışıyor. Avrupada hayat biraz daha sakin. Bu bilmeden veya kabullenmeden gelenler malasef depresyona düşüp soluğu TRde buluyorlar

Bu kadar güçsüz olmayın ya. Bizim köyde sürekli mutsuz olan geline derler ki komşunun eşşeği ölsede ağlamaya bahanesi olsa :) tam o hesap sizinde, saydıklarınız tam meşguliyetsiz insan dertleri. Bi gayeniz meşguliyetiniz hayata dair bi derdiniz savaşınız olsun ya bu kadar salmayın kendinizi. Olduğunuz yerde ne yapabilirsiniz onları araştırın eşinizden destek istediniz mi bu konuda?

Okumak kısmına gelince, Ben bi kadının okumamasına eş için eğitiminden taviz vermesine çıldırıyorum... Bu kadar mı güveniyorsunuz karşınızdakine tüm yaşantınızı bi insanın sırtına yüklemeye,, Kayınvalidem hep der kızım çalış oğluma güvenim var ama ne olacağı belli olmaz ayrı kazanıp ortak harcıyorsunuz sen yine de kendine hesap aç biriktir. Herşeye rağmen güzel günlerde kullanmayı nasip etsin diye,,,

Sürekli dezavantajlara odaklanıp hayatınızı karartmayın. Bulunduğunuz ortamda çiçek açmayı da bilmek lazım kendinizi geliştirmeyi de bilmek lazım... Keza eşinizin ne psikolojik nede fiziki bir şiddeti yok. Masallah şansılısınız. Zorla dert aramyın kendinize, Şunuda unutmamak gerekir aynı şehirde mahalle bile değiştirsek kim olsa zorlanır kimse yaşadığı alandan alıştıgı ortamdan cıkmak istemez. Ama şartlarada uyum sağlmak lazım değişim ve gelişim için direnmeyin.

Sanıyorum ki, sizin üniversiteyi bırakmanızı sağlayan kocanız, yurtdışında da çalışmanıza izin vermez. Türkiye'ye gelmişken geri dönmeyin bence, boşanma davasını da açın. Yarım kalan okulu da bitirin

Ben boşanacak bir durum görmedim. Adam ekmek parası için çalışıyor. Çalışmayan erkek sevmem ben mesela. Çalışkan insan iyidir. Hiç görmüyor değilsiniz ama zaten bu şartları bile bile evet demişsiniz. Güzel bir başlangıç neden yapmıyorsunuz? Dili iyice öğrenip gezmek arkadaş edinmek, çalışmak? Belki çalışırsanız kocanızı biraz olsun anlarsınız. Adam kötü değil gayet de iyi biriymiş. Okulu da kendiniz istememiş aileniz izin vermemiş okumamışsınız, biran önce kocaya gitmek istemişsiniz belli ki.
Şikayet etmeniz bana mantıksız geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…