2 yıllık evliyim

Sizin okumanızı engelleyip ,şeyinin derdine sizi yurt dışına getirip.Eve kapatıp,mutsuz olmanızı sağlayan adam çok vicdanlıymiş yersen

İlk zamanlarda ki depresyonunuz ve aileyle birlikte yaşamak eşinizi sıkmıştır, o da kendisini geri çekip işine odaklanınca enerjiniz tükenmiş.

Daha en başka denge kuramamissiniz, bu saatten sonra da zor.

Kaosa alışınca huzur sakinliği depresyona sokuyor

Yazık, yine bir erkeğin söndürdüğü bir hayat. Nasıl evleniyorsunuz böyle okumanızı, çalışmanızı engelleyen adamlarla? Gerçekten anlamıyorum.

Okumamana bahane arama ya psikolojik baskı yapmışmış. İsteseydin okurdun. İşine gelmiş. Şimdi de dilini ilerletebilir meslek kurlarına gdip bir meslek eğitimi alabilecekken hala şikayet ve bahane derdindesin. Akşama kadar oturursan dünyanın her yerinde sıkılırsın.
Ha şunu dersen anlarım " ben akşama kadar eş dostla lak lak edeyim kısır yiyeyim kimse bana bulaşmasın" o zaman ok.
Ayrıca aileye düşkün olmayan anneci eş de bu devirde değerli bir şey. Adamın aldatması vs yok çalışkan da. Sen biraz kendini geliştirmeye odaklan. Şikayet edebileceğin kadar bir sürü boş zamanın var

Dil öğrense bile o adamla evli olduğu sürece okul ve iş hayal. Boş tavsiyeler vermicem iyi düşünün eşinize ciddi bir aidiyet hissediyorsanız döner yurtdışındaki hayatınıza devam edersiniz hissetmiyorsanız Türkiyede kalın.

Yani silah zoruyla mi universiteyi biraktiniz? Okulu birakip, bilmediginiz bir ulkeye giderken hic bi planiniz yok muydu? Firinci esinizin calisma sartlarini bilmiyor muydunuz? Ne bekliyordunuz giderken? gibi deli deli sorular geliyor aklima. Neyse sizi uzmeyeyim.

Adam çok iyi çok merhametli diyosun da istemediğin bir yerde yaşamaya zorluyor, okulunu bitirmene müsade etmiyor. Merhamet bunun neresinde? Hadi yaşam şartları bir süre cart curt yurt dışında yaşamayı anlarım ama adam hiç yok ki hayatında kapıdan girip selam diyo yemek yiyip uyuyo sen uyurken de işe gidiyor. Kaynananla evlenmişsin. Okul mevzusu zaten tam kırmızı bayrak.

Ben anlamıyorum hadi okuluna engel(?) oldular, e adamın yaşadığı ülke belli gideceğin yer belli 1 senede Cat pat konuşacak kadar ogrenirdin be kızım. Kendine acimayi bırak da biraz inisiyatif al hayatınla ilgili kontrol sahibi değilsin. Hepsini okumadım da başkalarına suç bulmayı birakmalisin o dedi öyle oldu bu dedi böyle oldu vs, kendi seçimlerini yapmışsın şimdi nasıl daha iyi olabilir onu düşün.

Merhametli adam bonusu da gelmiş, senin kocan bencilin teki evde yüzünü zor görüyor 7 gün çalışıyor seni sürüklemiş peşinden okulun da umurunda olmamış. Merhametli he evet...

“Üniversite okumamı engelledi” bu cümleden sonrasının hiç bir anlamı yok. Burada bitirmeliydiniz bu ilişkiyi. Neyse mutsuzsanı bitirin, çocuk da yok.

“Üniversite bile okutmadı bana” derken elinden kolundan zincire mi vurdu? Okusaydın, hayatına neden bu kadar önemli hatta hayati bir konuda karışmasına müsade ettin diye sorarlar adama… Kabahatin küntünü eşinize yüklemeyin o kendi isteğini yaptırmaya gayret etmiş yaptırmış yani yapmasaydınız nasıl böyle bir imtiyaz tanıdınız acaba? Tuhaf gerçekten, evlenmeden önce gurbette yaşanacakları az çok kestirebiliyor olmanız gerekirdi bile bile lades deyip üzülüyorsunuz sonra. Eşiniz ve ailesi belli ki öyle kötü insanlar da değiller siz de yetişkin bir insansınız yapma etme diyen yoksa kurslardan da çevre edinebilirsiniz Almanya Türk kaynıyor, whatsapp gruplarına girin arayın çevrede sizin gibi olan vardır eminim arkadaşlık edecek. Sızlanmak yerine çare bulmak lazım. Kendi hatalarınızın bedelini iç sıkıntısıyla ödüyorsunuz ama kocanızı seviyorsanız her şey hallolur biraz çaba ile.

Üniversite okumamı istemedi kısmından sonra beni ateş bastı. İstemez tabi çünkü okulu bitirseydiniz siz o'nu istemeyecektiniz.
Ben olsam baba evine dönerim, eğitimime devam ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…