2 yıllık okuduğum için hor görülüyorum

4 yıl okusan iş bulamasan yine aynısı olacaktı.gir bir işe çalış bir sürü okuduğu bölümle alakalı iş yapmayan insan var.

Eğitiminiz dışında bir işte çalışmamıza dudak bükenler Türkiye gerçeklerinin farkında değiller. Artık üniversite okuyanların bir çoğu kendi işini yapmıyor. Çok klişe olacak ama milletin ne düşündüğünü de bırakın çünkü dünyanın en mükemmel işini de yapsanız birileri küçümser, eleştirir. İnsanları daima memnun edemezsiniz. Önemli olan sizin diğer insanların ne düşündüğünden bağımız olarak durumunuzdan memnun olup olmamanız ve ona göre aksiyon almanız. Bir de annenizi neden babanızla baş başa bırakamıyorsunuz?

Bir lisans Gazi master Mülkiye olarak böyle olduğunu düşünüyorum durumun. Hatta ilk 6’sından sonra iş bulma ihtimali, daha doğrusu iyi işleri kolayca elde etme ihtimali piyuuuv diye düşüyor.
Mesajınızdaki tüm okullar son derece köklü ve eğitim başarıları yüksek. Sorun okullarda da değil zira. Yazdığınız okulların kalitesi ortada ancak bu yoruma beni iten durumları açıklamak da hem bana düşmez, hem de zaten herkesin malumu…

Zaten baraj kalktı ki herhangi bir 4 yıllık bölümü çok rahat kazanırsın ama mesele bu değil mesela onlisans kpss daha kolaydır ona hazırlan bazı durumlarda sizin şansınız daha yüksek hatta

Okuldan sonra inanın modum o kadar düştü ki o kadar iş bulamadım ki ben mühendis olsamda işsiz kalıcam kesin dedim bi buhran yaşadım uzun süredir içinden çıkamadığım bi depresyondayım sanki
Lise mezunu atandım önemli olan okuduğun bölümde ilerleyebilmek gerisi hiç mühim değil

daha düşük diye nitelenen üniversitelerden de başarılı insanlar çıkıyor.kendini geliştirmediyse gazi mezunu da memur olup aynı işi yapıyor konya mezunu da.10 üniversite dışındaki öğrencileri bu kadar ötelemek doğru değil bana göre.hayatı başarmak diye bir şey var.hatta hiç üniversiteye gitmeyenler arasında bile

ün yapmış üniversiteler aslında alanında ve zamanında iyi hocaları sayesinde ün yaptı , biz ve bizden önceki nesiller faydalandık (70-80ler ) şimdi benim için bütün üniversiteler aynı eğitimde ,bölüm olarak bazıları daha ağır ve sosyalleşme açısından bazılarının artısı var o kadar.

kesinlikle katılıyorum iş kişide bitiyor ismi bile çoğu kişi tarafından bilinmeyen ünvden mezun olup kaymakam olanda var bilkentden mezun olup hiçbirşey yapmayıp hemen evlenip evde oturan sadece gezen arkadaşımda var

Ben yardimci docentim akrabalarim universitede memur diyorlar benim icin kiskancliklarindan. Hatta biri okudugum ve hocalik yaptigim bolumleri begenmiyordu kendi cocuklari ortaokul terk. Kardesimi de begenmiyorlardi kardesim hukuk kazandi adalet kazanmis sanki diyorlarmis.

Kisaca akraba pismanliktir. En iyi kademeye gelseniz de akrabalarinizi gozunde bir hicsiniz.

Ama bu kadar takiyorsaniz belki siz de durumdan rahatsizsinizdir. Baska bir bolume mi baslasaniz? Atamasi bol olanlardan? Yani 30 yasinda uniye baslayip 35 yasinda ogretmen olarak atanan cok kisi gordum.

Konu da tam olarak bu işte. Hayatı başaranların pek önemi kalmadı memuriyette. Özel sektörde parlayan parlıyor ama bazı bölümler için de özel sektörün önemi yok gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…