2 yıllık okuduğum için hor görülüyorum

Bir zamanlar ön lisans okuduğum için gülenler şimdi benim kadar kazanmıyor. Hiçbir zaman onlara aldırış etmedim pes etmedim. 8 10 ay kafamı kaldırmadan ders çalıştım atandım.
Düşününce gerçekten atanmak en mantıklısı. Mühendislik okusam baştan iş ara dur bu küçül şehirde ona çabalamaktansa kpss daha mantıklı gibi

Aoften lisansa tamamlayın egitimizini 2 yıl daha okuyup lisans mezunu olursunuz. Şu ülke de kaç kişi okuduğu bölümün mesleğini yapıyor ki. İK'nda uzun donem calistim muhendis aciginda 1 ilana 80 kişi başvuruyordu bitirdikleri üniversiteleri görseniz ağlarsıniz..4 yıllık okuyana da her sey güllük gülistanlık değil ama siz lisansa tamamlayın eğitiminizi

Yahu hemşire kpss'den 50 alsa bile atanıyor şu an..
Covid nedeni ile neredeyse puan dahi alamayanlar atandi.
Onu baz alma bence.
Eski sevgili olayını bilemiyorum da hemşireler için atama nerdeyse 2 senedir böyleydi.
Şimdi degismisse onu da bilemiyorum.

Düşününce gerçekten atanmak en mantıklısı. Mühendislik okusam baştan iş ara dur bu küçül şehirde ona çabalamaktansa kpss daha mantıklı gibi
eşim bilgisayar mühendisi yazılım üzerine de uzmanlığı var ,zaten yazılım şirketi var şuan ama evlendikten sonra kurdu şirketi çünkü çalıştığı yerlerde resmen köreldiğini hissetti ,istediği ortamı bulamadı ...çok büyük şirketlere büyük pozisyonlarda girdi girdi yoksa maaşını al otur oluyor, öğrendiği onca teknik diplomada sınırlı kalıyor, iki yıllık okusaydım daha fazla iş alanım olurdu dediği çok zamanlar oldu, işletme 1 mühendis 10 tekniker alır bünyesine öyle düşünün... mühendis diploması olduğu için her işe de almadılar biz sana hakettiğin pozisyonu ve maaşı veremeyiz dediler işsiz kaldığı dönem bu tarz sebeplerle çok sıkıntı çekti açık söyleyeyim mühendislerin işi türkiye de sıkıntı .

yani size 2 yıllıklara da gerek duyulduğunu söylemek istiyorum dalga geçenler madem kendileri daha faydalı olsunlar dünyanın herkese ihtiyacı var.

Evet biçok arkadaşım memleketlerine gidince hemen buldular mühendisten bi farkları yok proje şantiye çalışıyolar ihtiyaç olduğunu ve alımın da çok olduğunu biliyorum evet ama galiba herkes işine geleni işe alıyo ben artık onu anladım kapı kapı gezip cv dağıtmışlığım var ama herkes işine gelene

Ya insanın karakteriyle alakalı. 4 yıllık okusan master yapsan da baban seni takdir etmezdi. O yüzden kendini üzme. Keşke anneni de götürebilsen başka şehire.

Ve her ailede mutlaka bi çocuk böyle oluyor, duygusal her şeyi kendine yüklüyor. Umarım annenizde sizde mutlu olursunuz

Okuldan sonra inanın modum o kadar düştü ki o kadar iş bulamadım ki ben mühendis olsamda işsiz kalıcam kesin dedim bi buhran yaşadım uzun süredir içinden çıkamadığım bi depresyondayım sanki
Depresyonda olabilirsin gercekten, dertlesmek istemen de normal.

Ama başkalarını bahane ederek , istiyorum ama şu var bu var diyerek değil. Cünkü bu dediklerin coğu insan icin gecerli, kaçımızın torpili var, hangimizin hayati kolay, kime hayat altin tepsi de sunuldu? Bana sunulmadi mesela.

Herkes hayatina sensiz devam edebilir, devam ettiklerinde de ilk vazgectikleri sen olursun, annen bile olsa. Önce insanlara hayatınla ilgili yorum uapma firsati vermeyerek başla, sen kendini ablanla abinle kiyaslama once ki baskalari da kiyaslamasin. Herkes okuduğu bölümle ilgili çalışma şansina sahip olamiyor maalesef. Bir iş bul kendince bir yol çiz. En azindan kendi yolun olur .

Nedense sinirlendim sana. Potansiyelini harcama bu sekilde.

kapı kapı dolaşacaksınız tabi ,sizin gibi milyon genç iş arıyor... başka şehirlere gidiyorlar iş için ... işveren için personel büyük maliyet ince eler sık dokur bu sebeple, hangisi daha çok şey biliyor ona bakar. ilk işim için ben kapı kapı iş merkezlerini gezmiş cv bırakmıştım minnoş minnoş ,o cvler unutuldu en altlarda kaldı ...ama ben 2 haftada bir gittim habire tekrar tekrar gittim yağmur dolu karışık indiriyordu o doluyu yedim sokakta bir tane insan yok ben o halde gezdim hatta bir tanesine iş tecrübem yok diye maaş istemiyorum çalışayım iş öğreneyim dedim öyle 2-3 ay çalıştım evde oturacağıma ... iş tecrübesi lazım değil mi cv de ,üstüne neredeyse para vermeye razıydım o şartı arıyorlarsa işe alımda bir süre köprüyü geçene kadar... o da eğitim gibi netice de ,sonra baktı ki ben güzel çalışıyorum işi de kaptım beni güzel bir maaşla tam sigortayla işe aldı. kapılarını tırmaladım resmen beni alsınlar diye 4 yıllık iktisat mezunuyum

İngilizce kelimeler okunduğu gibi geçer Türkçeye ya da yazıldığı gibi geçip yazıldığı gibi okunur. İngilizce yazım kurallarına göre yazılmak zorunda değildir.
sanırım bunu bilmiyor benim bilmediğimi sandı Otoket Nedir? o yüzden bunu bıraktım

Anneniz duramiyorsa bosansin annenden sen sorumlu değilsin kendi hayatini kurmaya calismalisin yazilanlari begenmiyorsun ama dogru diyorlar disarfan soylemek degil bu annen mutsuzsa zorluk cekiyosa bunca zaman durmasaydi o adamla yetiskin 3 tane calisan calisabilecek evladi var bosanip hayatina devam edebilir yani

sanırım bunu bilmiyor benim bilmediğimi sandı Otoket Nedir? o yüzden bunu bıraktım
Bayılıyorlar buna. Ana dilimiz olmayan bir dil hakkinda yanlışlık yapalim da alay etsinler, tek amaçları o. İyi seviyede dil konuşanlarin tivitlerini görüyorum. Bu alay bir tek bizde varmış. Bu alay yüzünden insanlar konuşmaya cesaret edemiyor diyorlar. Haklılar. Yanlış yaparım diye korkup içimize kapaniyoruz.

Şimdi "tweet" yerine "tivit" yazdım diye bana da ders vermeye gelir.

Herkes bu ailenin yükünü sana yüklemiş farkında mısın? Ablanla abin hayat kurmuşlar peki sen ne yapacaksın? Annemin canı demişsin annen ne düşünüyor kocamdır mı diyor yoksa kendisi de mi korkuyor?

Sıkıldım bunaldım diye bi süreliğine ablanın yanına git ordan iş bak. Belki de annen sensiz de idare edebiliyordur.
Bende zamanında aman babam aman kardeşim dedim, zaman çok güzel gösterdi yanlış olduğunu.
biraz da bencil olmak gerekiyor.

Ülkenin en iyi birkaç üniversitesinden birinin yüksek puanlı bir bölümden mezun oldum, şu an işsiz sayılırım, freelance çalışıyorum. Erkek arkadaşım benim üniversitemi beğenmiyor mesela. Ne biçim üniversite bu, bizim üniversite şöyledir böyledir deyip durur hep. Ülkenin en iyi üniversitesinin en iyi bölümünden mezun olsan bile bu sefer yurtdışında okumadığın için ya da yüksek lisans, doktora yapmadığın için aşağılayacak insan da var. Bunun sonu yok.

Ablacım aslında okuduğun bölüm bir çok ünv 4 yıllık fakültelerinden çok daha iyi bir bölüm emin ol
sen Teknikersin
İnşaat, iç Mimarlık şirketlerine başvur biri olmasa biri inşallah olur
bulunduğun ilin organize san. ilçesinde olan inşaat firmaları hepsine başvur servis muhakkak vardır
iyi bir şirket olursa il dışı git
Anneni sorun etme herkes kendi kaderini yaşar
Sen kendine bi hayat kur öncelikle

O kadar haklısınız ki. İnsanlar bu yüzden dil öğrenemiyor Türkiye'de

O kadar haklısınız ki. İnsanlar bu yüzden dil öğrenemiyor Türkiye'de
Ana dilini konuşmaya çalıştığımız kişi, nasıl konuşursak konuşalım anlarmış bizi. Bir turist "Ben gitmek Sultan Ahmet" dese anlamayacak mıyız? Aynı şey işte.

Böyle çat pat konuşarak öğrenilecek. Olması gereken bu. Birileri gelip hatanı yüzüne çarpınca parmak kaldırmaya korkan çocuklar gibi oluyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…