- 10 Haziran 2022
- 301
- 211
- 18
- Konu Sahibi leondapper
-
Düşününce gerçekten atanmak en mantıklısı. Mühendislik okusam baştan iş ara dur bu küçül şehirde ona çabalamaktansa kpss daha mantıklı gibiBir zamanlar ön lisans okuduğum için gülenler şimdi benim kadar kazanmıyor. Hiçbir zaman onlara aldırış etmedim pes etmedim. 8 10 ay kafamı kaldırmadan ders çalıştım atandım.
Yahu hemşire kpss'den 50 alsa bile atanıyor şu an..Bi dünya işsiz var diyolar çevreme bakıyorum sanki benden işsizi yokmuş gibi geliyo anlamıyorum üstelik hemşire daha yeni atanmış eski sevgilim bile belkide bu yüzden ayrıldı benden bizzat söylemedi ama ben anladım
eşim bilgisayar mühendisi yazılım üzerine de uzmanlığı var ,zaten yazılım şirketi var şuan ama evlendikten sonra kurdu şirketi çünkü çalıştığı yerlerde resmen köreldiğini hissetti ,istediği ortamı bulamadı ...çok büyük şirketlere büyük pozisyonlarda girdi girdi yoksa maaşını al otur oluyor, öğrendiği onca teknik diplomada sınırlı kalıyor, iki yıllık okusaydım daha fazla iş alanım olurdu dediği çok zamanlar oldu, işletme 1 mühendis 10 tekniker alır bünyesine öyle düşünün... mühendis diploması olduğu için her işe de almadılar biz sana hakettiğin pozisyonu ve maaşı veremeyiz dediler işsiz kaldığı dönem bu tarz sebeplerle çok sıkıntı çekti açık söyleyeyim mühendislerin işi türkiye de sıkıntı .Düşününce gerçekten atanmak en mantıklısı. Mühendislik okusam baştan iş ara dur bu küçül şehirde ona çabalamaktansa kpss daha mantıklı gibi
Evet biçok arkadaşım memleketlerine gidince hemen buldular mühendisten bi farkları yok proje şantiye çalışıyolar ihtiyaç olduğunu ve alımın da çok olduğunu biliyorum evet ama galiba herkes işine geleni işe alıyo ben artık onu anladım kapı kapı gezip cv dağıtmışlığım var ama herkes işine geleneeşim bilgisayar mühendisi yazılım üzerine de uzmanlığı var ,zaten yazılım şirketi var şuan ama evlendikten sonra kurdu şirketi çünkü çalıştığı yerlerde resmen köreldiğini hissetti ,istediği ortamı bulamadı ...çok büyük şirketlere büyük pozisyonlarda girdi girdi yoksa maaşını al otur oluyor, öğrendiği onca teknik diplomada sınırlı kalıyor, iki yıllık okusaydım daha fazla iş alanım olurdu dediği çok zamanlar oldu, işletme 1 mühendis 10 tekniker alır bünyesine öyle düşünün... mühendis diploması olduğu için her işe de almadılar biz sana hakettiğin pozisyonu ve maaşı veremeyiz dediler işsiz kaldığı dönem bu tarz sebeplerle çok sıkıntı çekti açık söyleyeyim mühendislerin işi türkiye de sıkıntı .
yani size 2 yıllıklara da gerek duyulduğunu söylemek istiyorum dalga geçenler madem kendileri daha faydalı olsunlar dünyanın herkese ihtiyacı var.
Depresyonda olabilirsin gercekten, dertlesmek istemen de normal.Okuldan sonra inanın modum o kadar düştü ki o kadar iş bulamadım ki ben mühendis olsamda işsiz kalıcam kesin dedim bi buhran yaşadım uzun süredir içinden çıkamadığım bi depresyondayım sanki
kapı kapı dolaşacaksınız tabi ,sizin gibi milyon genç iş arıyor... başka şehirlere gidiyorlar iş için ... işveren için personel büyük maliyet ince eler sık dokur bu sebeple, hangisi daha çok şey biliyor ona bakar. ilk işim için ben kapı kapı iş merkezlerini gezmiş cv bırakmıştım minnoş minnoş ,o cvler unutuldu en altlarda kaldı ...ama ben 2 haftada bir gittim habire tekrar tekrar gittim yağmur dolu karışık indiriyordu o doluyu yedim sokakta bir tane insan yok ben o halde gezdim hatta bir tanesine iş tecrübem yok diye maaş istemiyorum çalışayım iş öğreneyim dedim öyle 2-3 ay çalıştım evde oturacağıma ... iş tecrübesi lazım değil mi cv de ,üstüne neredeyse para vermeye razıydım o şartı arıyorlarsa işe alımda bir süre köprüyü geçene kadar... o da eğitim gibi netice de ,sonra baktı ki ben güzel çalışıyorum işi de kaptım beni güzel bir maaşla tam sigortayla işe aldı. kapılarını tırmaladım resmen beni alsınlar diye 4 yıllık iktisat mezunuyumEvet biçok arkadaşım memleketlerine gidince hemen buldular mühendisten bi farkları yok proje şantiye çalışıyolar ihtiyaç olduğunu ve alımın da çok olduğunu biliyorum evet ama galiba herkes işine geleni işe alıyo ben artık onu anladım kapı kapı gezip cv dağıtmışlığım var ama herkes işine gelene
İngilizce kelimeler okunduğu gibi geçer Türkçeye ya da yazıldığı gibi geçip yazıldığı gibi okunur. İngilizce yazım kurallarına göre yazılmak zorunda değildir.Autocad olmasın o
sanırım bunu bilmiyor benim bilmediğimi sandı Otoket Nedir? o yüzden bunu bıraktımİngilizce kelimeler okunduğu gibi geçer Türkçeye ya da yazıldığı gibi geçip yazıldığı gibi okunur. İngilizce yazım kurallarına göre yazılmak zorunda değildir.
evet ikisi aynı şey otoketi autocad diye düzeltmesine gerek yoktu o yüzdenİkisi de aynı değil miydi ?
Yahu ne çok şey değişiyor Türkiye'de..
Bayılıyorlar buna. Ana dilimiz olmayan bir dil hakkinda yanlışlık yapalim da alay etsinler, tek amaçları o. İyi seviyede dil konuşanlarin tivitlerini görüyorum. Bu alay bir tek bizde varmış. Bu alay yüzünden insanlar konuşmaya cesaret edemiyor diyorlar. Haklılar. Yanlış yaparım diye korkup içimize kapaniyoruz.sanırım bunu bilmiyor benim bilmediğimi sandı Otoket Nedir? o yüzden bunu bıraktım
Herkes bu ailenin yükünü sana yüklemiş farkında mısın? Ablanla abin hayat kurmuşlar peki sen ne yapacaksın? Annemin canı demişsin annen ne düşünüyor kocamdır mı diyor yoksa kendisi de mi korkuyor?Evet annem yüklemedi bizzat ama şimdi bem bu evde olmasam kafayı yer hep zor bi hayatımız oldu hatta meredeyse annemin canını düşündüğüm için gidemem herşey dışardan göründüğü gibi kolay değil malesef yeri geldi onlar yüzünden ders çalışamadım beynim sürekli meşguldü diğer kardeşlermden daha hassas herşeyi daha çok düşünüp üzülen kişiydim
O kadar haklısınız ki. İnsanlar bu yüzden dil öğrenemiyor Türkiye'deBayılıyorlar buna. Ana dilimiz olmayan bir dil hakkinda yanlışlık yapalim da alay etsinler, tek amaçları o. İyi seviyede dil konuşanlarin tivitlerini görüyorum. Bu alay bir tek bizde varmış. Bu alay yüzünden insanlar konuşmaya cesaret edemiyor diyorlar. Haklılar. Yanlış yaparım diye korkup içimize kapaniyoruz.
Şimdi "tweet" yerine "tivit" yazdım diye bana da ders vermeye gelir.
Ana dilini konuşmaya çalıştığımız kişi, nasıl konuşursak konuşalım anlarmış bizi. Bir turist "Ben gitmek Sultan Ahmet" dese anlamayacak mıyız? Aynı şey işte.O kadar haklısınız ki. İnsanlar bu yüzden dil öğrenemiyor Türkiye'de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?